Logo

Botswana og Victoria Falls

Safari i kattedyrenes paradis

Botswana er det helt rette sted for en vaskeægte safari, hvor vi bor i telt med dyrene som nærmeste naboer. Højdepunkterne er Moremi og Chobe nationalparkerne samt Okavango deltaet.

Læg dertil suget i maven ved Victoria Falls, et af verdens største vandfald, og du har ingredienserne til en helt særlig oplevelse.

Se dagsprogram
12 dage Pris Rejseleder Status Information
2. okt 19 til
13. okt 19
24.900 kr Jens Tang Christensen Ledige pladser Bestil rejse
28. jun 20 til
7. jul 20
Afventer pris Jens Tang Christensen Ledige pladser Bestil rejse

Botswana har afsat en sjettedel af landet til reservater, så landet er i sandhed et dyrenes paradis. Der er færre besøgende end i de kendte parker i Øst- og Sydafrika. Det er en helt bevidst politik. Man vil bevare naturen via et højere prisniveau. Et besøg i Botswana er derfor en eksklusiv rejse i uberørt afrikansk ”wilderness”.

Vi bor i store kanvas-telte, som I selv hjælper med til at sætte op. Der er senge med gode madrasser og sovepose. Vi kører i specialbyggede firhjulstrækkere med åbent tag. Vores guider er blandt de bedste i det sydlige Afrika. De er født og opvokset i landsbyerne omkring parkerne.

Den store Okavango-flod ender ikke i havet, men i Kalahari-ørkenen, hvor den forsyner et areal på 15.000 km2 med vand. Vi tager på game-drives tidlig morgen og lige før solnedgang. Kattedyr, flodheste, krokodiller, bøfler, sabelantiloper, vortesvin, giraffer og elefanter er blandt de dyr, vi ser. Det er også en særlig oplevelse at spise aftensmad omkring lejrbålet, og om natten høre løvernes brølen langt væk, mens man ligger – trygt – i sit telt.

HØJDEPUNKTER

  • Victoria Falls
  • Chobe National Park
  • Moremi Game Reserve
  • Okavango Deltaet

Max 18 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst til Maun, hvor vi overnatter i udkanten af byen. Maun er en støvet grænseby mellem deltaet og ørkenen, og er nu blevet til en af de vigtigste byer for Botswanas næststørste indtægtskilde - naturreservater, vilde dyr og safari-oplevelser. Om eftermiddagen provianteres til safariturene, og der vil være mulighed for at tage på 45 min. flyvetur over Okavanga deltaget (bør bookes på forhånd. Pris ca. 100-160 USD afhængig af antal tilmeldte).
Orienteringsmøde om aftenen. 

Den mægtige Okavanga flod er den tredjestørste flod i det sydlige Afrika. Dens delta, hvor Moremi nationalparken dækker cirka 30%, er omkring 16.000 km2.

Denne morgen starter vor safari-ekspedition. Vi kører ind i Okavango deltaet. Moremi ligger i den nordøstlige del af deltaet, en af de smukkeste dele af landet og et af de mest eftertragtede vildt-reservater i Afrika. Et enormt område med permanente sumpe, øer, græsarealer og savanne - et paradis for ornitologer og dyreelskere.

Det rige dyreliv og den eksklusive 'wilderness' oplevelse har bragt os hertil, og gennem de næste to dage udforsker vi området på game drives. Vi nyder det rige fugleliv, ser flodheste, krokodiller, elefanter og fordyber os i de geografiske undere. Listen af indbyggere er lang. Leoparder, geparder, løver, giraffer, zebraer, bavianer, elefanter, krokodiller, flodheste, rød lechwe antiloper, flodørne, afrikansk bladhøne, isfugle, storke, hejrer og væverfugle - er blot nogle af de pattedyr og fugle, vi håber at støde på.

Tilbage i lejren spiser vi aftensmad ved lejrbålet. Oplevelserne er ikke nødvendigvis slut, når solen går ned. En af de mest fantastiske oplevelser ved at være i 'bushen' er at ligge i teltet, mens løverne brøler i nattens dyb, elefanter går forbi lejren, og hyænerne kommer og leder efter mad.

Vi har to overnatninger i camp.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Læs Thomas Sørensens beretning fra Okavanga og Moremi

Vi kører tidligt om morgenen ud af naturparken og ind i området ved Savuti Pan og Mababe depressionen. Mababe sænkningen var søbunden på det dybeste sted. Nu domineres området af akacietræer og åbne græssletter. Afhængig af årstiden kan man her se massevis af bøfler, zebraer, gnuer og elefanter. Savuti området er også kendt for de mange løver, hyæner og leoparder.

I næsten fem år var der en løveflok på ca. 40 individer, som havde specialiseret sig i elefantjagt. Deres efterkommere er her stadig, og vi håber på at møde dem. I området findes også klipper med malerier gjort af de første buskmænd. Vi tager på flere game drives i området.

Vi overnatter to nætter i camp. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Tidlig afgang mod Chobe nationalparken og hjemsted for den største koncentration af elefanter. Op til 35.000, det største antal i en park i Afrika.

Chobe nationalparken med en af de rigeste koncentrationer af dyreliv i Afrika strækker sig langs floden Chobe, og med sine mere end 11.700 km2 er det landets største. Nationalparken er delt op i fire forskellige zoner; Serondela med åbne frodige landskaber og tæt skov, Savuti Pan, Linyati Sumpene og Mababe depressionen.

Vi tager på flere game drives og i båd op af floden. Der er gode chancer for at se store flokke af elefanter, flodheste, bøfler, puku og kudu antiloper samt vortesvin og giraffer. Med en meget varieret bevoksning – oversvømmet græsland, tykninger, saltsletter og især bredderne af Chobe floden, en af Zambezis bifloder, giver det gode betingelser for et mangfoldigt dyreliv.

Her overnatter vi 2 nætter i camp.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Læs Thomas Sørensens beretning fra Chobe Nationalpark

Efter en tidlig morgenmad kører vi til grænsen til Zimbabwe. Efter grænseformaliteterne ankommer vi til hotellet i Victoria Falls, Zimbabwe, hvor vi har to overnatninger. Om eftermiddagen tager vi på en bådtur og "sunset-cruise" på den mægtige Zambesi-flod. 

Måltider: Morgenmad

Denne dag er afsat til at opleve Victoria vandfaldene og livet omkring dem. En række af sammenhængende vandfald på 1,6 km i bredden og med hovedfaldet på 128 m, der betragtes som et af verdens mest spektakulære.

Ifølge lokale traditioner mente man tidligere, at vandfaldene var forheksede. De lokale kaldte stedet for ”røgen der buldrer” og et sted, man burde holde sig langt fra, da det var gudernes område.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Læs Thomas Sørensens artikel "røgen der buldrer" fra Victoria Falls

Hjemrejse fra Victoria Falls via Johannesburg.

Måltider: Morgenmad

Ankomst til København

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
2. okt 19 til
13. okt 19
24.900 kr Jens Tang Christensen Ledige pladser Bestil rejse
28. jun 20 til
7. jul 20
Afventer pris Jens Tang Christensen Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede