Logo

Etiopien og Djibouti

Gennem Danakil ørkenen

Et af verdens laveste områder, Danakil, og den tidligere franske koloni Djibouti er to højdepunkter på denne ny rejse. Danakil ørkenen er mere end 100 meter under havet, det regner så sjældent at Awash floden tørrer ud, inden den når Det Indiske Ocean.

I Djibouti overnatter vi ved Abbe-søen, der har et rigt fugleliv, blandt andet flamingoer, og vi ser varme kilder og eroderede klippeformationer. Vi besøger saltsøen Assal, der har verdens mest saltholdige vand og samtidigt er det laveste sted i Afrika. Vi bor ned til Det Røde Hav ved den ældste by i Djibouti, Tadjoura, hvor der også bliver tid ved stranden.

Se dagsprogram
Regioner: Afrika
Lande: Etiopien Djibouti
14 dage Pris Rejseleder Status Information
2. nov 19 til
15. nov 19
29.900 kr Gert Lynge Sørensen Bestil rejse

Klippekirkerne i Lalibela i Etiopien kaldes ofte verdens ottende vidunder. De er hugget ud af klipperne for 800 år siden, da en konge ville bygge et nyt Jerusalem. I Etiopien kommer vi også til byen Harar, der er kendt for sine hyæne-fodrende mænd, og der er rundtur i hovedstaden Addis Abeba, der er hjemsted for Den Afrikanske Union.

Max 15 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst efter midnat. Vi har to overnatninger på hotel i Addis Abeba.

Addis Abeba kaldes ofte for ”Afrikas hovedstad”, for både Den Afrikanske Union og FN har hovedsæder i den etiopiske hovedstad. Byen ligger i 2.355 meters højde, og det gør den til verdens 3. højest beliggende hovedstad.

Efter morgenmaden skal vi på byrundtur. Vi besøger National Archeological Museum, der bl.a. huser 52 knogler fra abemennesket Lucy. Lucy var en sensation, da hun blev udgravet i 1974. Hun har gået rundt for 3,2 millioner år siden, og har mindet om både abe og menneske. Palæo-antropologen Don Johanson kunne ud fra fossilets bækken afgøre, at der var tale om et hun-individ – og var i øvrigt så opstemt over sit fund, at han opkaldte det efter Beatlessangen ”Lucy in the Sky with Diamonds.” Museet belyser Etiopiens oldtidshistorie samt landets nyere historie.

Vi besøger også det etnografiske museum, hvor nationes folkemindesamling er udstillet i Kejser
Hailie Selassies gamle palads. Hvis der er tid, snupper vi en kop friskmalet, etiopisk Arabica-kaffe.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen for at flyve til Lalibela, hvor vi har to overnatninger.

Lalibela er en særpræget og isoleret bjergby (2.630 m.o.h.). Besøget her er et af rejsens højdepunkter. Lalibela er kendt for sine mange klippekirker, hugget ud af en smuk rød vulkansk bjergart. 12 af disse særprægede kirker er stadig i brug og tiltrækker pilgrimme fra hele Etiopien. Kirkerne er forbundet via labyrintagtige underjordiske gange. Vi udforsker kirkerne til fods. Vi ser bl.a. den største klippekirke i verden, Bet Medhane Alem. Kendt fra film og billeder er også Bete Giorgis, der er hugget ud som et kors.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi bruger formiddagen til at udforske flere af Lalibelas fantastiske klippekirker.
Vi har eftermiddagen fri på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

En ca. 11 timer lang køretur (inklusiv pauser) gennem storslåede landskaber til Mekele. Denne del af Etiopien er dannet af vulkansk aktivitet, det er en dramatisk og smuk natur. Her er kaktusser, smukke akacie-træer, dromedarer og små landsbyer. Vi stopper undervejs og nyder de flotte udsigter.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Mekele, hvor vi har en overnatning i hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører ned gennem højlandet til kanten af Great Rift Valley i 2.300 m.o.h. Her fra er der kun 90 km i fugleflugtslinje til et af de laveste punkter på jorden (135 meter under havets overflade).

Danakil ørkenen er verdens officielt varmeste sted målt på gennemsnitstemperatur, og et af de tørreste steder i verden. I november vil dagstemperaturen ligge på ca. 39 grader og nattemperaturen på 27 grader. Danakil ørkenen er samtidigt et af de mest tektonisk aktive områder på kloden. Her er mere end ¼ af alle Afrikas vulkaner, hvoraf 30 er aktive, svovlholdige boblende varme kilder, størknede sorte lavastrømme og enorme saltbassiner.

Vi ankommer om eftermiddagen til saltkaravanebyen Hamed Ela, hvor vores camp bliver sat op. Herefter kører vi til Dallol, hvor vi vandrer ca. 30 min. op til et punkt, hvor vi kan se, hvordan overfladen af Danakil er dækket af forskellige farvede mineraler.

Dallol er resterne af en kæmpe dampeksplosion, som skete i 1926. Det er et magisk område med boblende svovlholdige kilder, små konisk formede skorstene, smaragdgrønne syresøer på en svovlgul baggrund, mærkværdige mineralske formationer, jernoxider i en rustfarvet aflejring.

Herefter fortsætter vi til saltsøen Asale (120 m.u.h), hvorfra der bliver udvundet salt, der bliver transporteret i karavaner af kameler og æsler til resten af landet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til foden af Erta Ale vulkanen. Om eftermiddagen vandrer vi eller rider på kameler de 3-4 timer til toppen af vulkanen. På vejen op kan vi mærke, hvordan temperaturen falder. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over de aktive vulkaner i området.

Det specielle ved krateret i Erta Ale er, at det i mindst 120 år har indeholdt en permanent lavasø. Normalt eksisterer lavasøer ikke længe, da de trækker sig tilbage i magmakammeret, der forsyner søen, når trykket nedenunder forsvinder eller lavasøen tømmes ved udbrud. Der er kun fem steder i verden, hvor permanente lavasøer eksisterer, og de andre steder, ud over Erta Ale, er isolerede og svære at nå frem til. Vi camperer på toppen af vulkanen, og efter mørkets frembrud er det et fantastisk skue med de aktive vulkaner i området.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Tidligt om morgenen vandrer vi ned til bilerne, hvorefter vi kører til Afdera, en kæmpe saltsø med en udstrækning på ca. 100 km2

Vi fortsætter til Serdo og kører øst på til Galfai ved grænsen til Djibouti. Vi har én overnatning i telt.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter grænseformaliteterne kører vi ind i Djibouti.
Djibouti hed tidligere Fransk Somaliland, og senere Afar- og Issaterritoriet, men har siden 1977 været en selvstændig republik. Landet har en strategisk beliggenhed ved indsejlingen til Det Røde Hav.

Vi kører til Abbe-søen, hvor der er et rigt fugleliv, blandt andet flamingoer, og vi ser varme kilder og eroderede klippeformationer.
Vi overnatter i simple hytter.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører nordøst på til Tadjoura ved Det Røde Hav.
Fra det etiopiske højland i vest til Rødehavskysten kører vi forbi sand- og klippeørken, der undervejs brydes af bjergformationer, lavereliggende sletter, Afarsænkningen og saltsøen Assal

Tadjoura er den ældste by i Djibouti, og har været en vigtig havneby i mange århundreder. Vi tager på byrundtur blandt de smukke hvide bygninger og har tid ved stranden.
Vi bor på resort ned til Det Røde Hav.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører mod grænsen til Etiopien. Undevejs besøger vi saltsøen Assal. Søen, der udfylder krateret fra en udslukt vulkan, har ikke noget afløb og er verdens mest saltholdige med 32,5% salt. Saltet er en vigtig indtægtskilde for Djibouti. Vandoverfladen ligger 156 m under havniveau og er det laveste sted i Afrika. I området er der også flere varme kilder.
Assal-søen er en del af Rift Valley, hvor den fra Det Røde Hav går ind på det afrikanske kontinent.

Vi fortsætter over grænsen og kører til Dire Dawa, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til Harar, der benævnes ofte som den 4. mest hellige by i Islam. Det er en gammel by, der har spillet en stor rolle i landets historie. Der er 110 moskeer, og byen adskiller sig fra rejsens andet højdepunkt, det nordlige Etiopien, hvor kristendommen er mere fremtrædende. En fire meter høj bymur omkring Harar er intakt, og der er et livligt handelsliv.

Den franske poet Arthur Rimbaud boede i Harar fra 1884 til 1891. Rimbauds oprørske poesi har inspireret mange nutidige kunstnere, og vi besøger hans hus. Der er også et museum, der viser Harari folkets arkitektur.

Og om aftenen ser vi en tradition, der kun hører hjemme i Harar: Fodring af hyæner. Gennem århundreder har byen holdt sig på god fod med hyænerne, for det holder det onde væk, lyder overleveringen. Derfor er der vovehalse, der hver aften fodrer de sultne hyæner udenfor bymuren.

Overnatning i Harar på et simpelt hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Se en video om hyæne-mændene

Om formiddagen kører vi tilbage til Dire Dawa, hvor vi besøger byens marked, inden vi flyver til Addis Abeba.
vi kører til et hotel, hvor der er et par delte dagsværelser til rådighed.

Vi spiser afskedsmiddag, før der sent på aftenen køres til lufthavnen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
2. nov 19 til
15. nov 19
29.900 kr Gert Lynge Sørensen Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede