Logo

Kap Verde vandreferie

Eksotisk stemning på tropiske øer

Der er ”swung” over navnet Kap Verde: Det grønne forbjerg. De 10 øer stikker op af Atlanterhavet små 500 km fra Afrikas kyst, og har lige langt til Europa som til Ækvator. Der bor kun 500.000 mennesker på Kap Verde. Men de bor godt. Der er udsigt til grønne bjergsider, hvide sandstrande og turkisfarvet hav – og til en tilværelse, der har hentet næring i Portugal, Brasilien og Afrika. Mange slaveskibe lagde til og provianterede inden den lange rejse over Atlanten. Og mange slaver undslap skibene og forblev på øerne. I dag er der en sjov blanding af afrikansk og kreolsk stemning over Kap Verde, der er selvstændig lilleputnation efter 400 års portugisisk kolonistyre.

Regioner: Afrika
Lande: Kap Verde
11 dage Pris Rejseleder Status Information
16. jan 18 til
26. jan 18
16.400 kr Kicki Kornerup Garanteret afrejse Bestil rejse Ny afgang
6. nov 18 til
16. nov 18
16.400 kr Gudik Holm Bestil rejse

De Kap Verdiske øer er vidt forskellige, og især Santo Antaõ og Santiago er fortrinlige til vandreferie. Vi har valgt at koncentrere vandreferien om Santo Antaõ, hvor vi vandrer 5 dage i afvekslende landskaber, inden vi slutter af på hovedøen Santiago med en enkelt dags vandring.

Vi har desuden en dag i den kulturelle hovedstad Mindelo, hvor middagen er med live-musik. Helt normalt på Kap Verde.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Kap Verde her

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi skal med morgenfly fra København til Lissabon. Vi lander midt på formiddagen og indkvarteres på hotel, og så har vi ellers resten af dagen til at gå på opdagelse i Portugals charmerende hovedstad eller bare hvile ud inden vandredagene på Kap Verde. 

Om aftenen samles vi til middag, hvor rejselederen gennemgår de kommende dage.

Måltider: Aftensmad

Det tager 3 timer at flyve fra Lissabon til Kap Verde, og med afgang fra Lissabon midt på formiddagen lander vi på Saõ Vicente øen lige over middag. Saõ Vicente er en af de nordlige øer på Kap Verde. Med det samme fornemmer vi, at vi er kommet udenfor Europa, for der er tydeligt afrikansk islæt over Kap Verde øerne.

Kap Verde var ubeboede, da portugiserne opdagede øerne i 1500-tallet. Senere blev de knudepunkt for slavehandlen tværs over Atlanten, og mange slaver fra det afrikanske fastland undslap på Kap Verde. I dag er Kap Verde øerne selvstændige. Det har de været siden nellikerevolutionen i Portugal i 1974, der bragte en ende på Portugals status som kolonimagt i flere hundrede år.

Vi indkvarteres i byen Mindelo, som er Kap Verdes kulturelle hovedstad. Den officielle hovedstad er Praia.

Mindelo ligger i en bugt, der betragtes som en af de smukkeste i verden. Man kan sige, at hele Kap Verde´s sjæl kommer til udtryk i denne ene by. Sangerinden Cesaria Evora, der fik et internationalt gennembrud og vandt en Grammy, sagde engang: ”Dén, der ikke kender Mindelo, kender ikke Kap Verde!” Og hun vidste, hvad hun talte om, for hun var født i Mindelo. Og døde der.   
Om aftenen er der middag med live musik – og det er helt normalt på Kap Verde.

Vi har 2 overnatninger i Mindelo.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Byvandring i Mindelo. VI ser det livlige marked, og den lokale guide tager os med til et sted med en betagende udsigt over bugten. Vi tager en kaffepause i en typisk Kap Verde-bar. De dyrker deres egen kaffe på øerne. Bagefter besøger vi et guitar atelier og hører om landets særlige musiktradition.

Eftermiddagen er fri til at gå på opdagelse i Mindelo på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden køres vi til havnen, hvor vi tager færgen fra Saõ Vicente til nabo-øen Santo Antão. Det er her, vi fortrinsvis skal vandre de kommende dage. Men først er der endnu en lille transfer i bil. Vi følger den gamle vej gennem øen, og fra tid til anden mødes vi af storslåede udsigter.

Vores vandring begynder fra et plateau inde på øen. Og så går det ellers nedad mod grønne dale. Bagagen køres til vort bestemmelsessted.

Dagens vandring er på 5 timer. Til sidst når vi frem til en lille by, Caibros, og et gæstgiveri, hvor familien tager imod os med åbne arme. Værelserne er pæne og enkle, der er en lille butik, hvor man kan proviantere, hvis det er nødvendigt.

Middag i gæstgiveriets restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

En god morgenmad giver os styrken til dagens vandring på 4 timer hen over 2 smukke dalstrøg. Vi har pakket rygsæk til en enkelt overnatning. Resten af bagagen sendes i bil til det hotel, vi når på dag 7.

På dagens vandring vil vi sikkert møde lokale, og et par velvalgte ord på kreolsk vil sikkert hjælpe til at skabe lidt kontakt. Om ikke andet, så kan vi komplimentere dem for fodboldlandsholdet, som klarer sig fænomenalt i betragtning af Kap Verdes lidenhed!

Frokost får vi undervejs hos en lokal familie.

Ud på eftermiddagen er vi fremme ved vore værter – en familie, der byder på hjemmelavet middag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi går langs kysten, ad stier, der er anlagt af fårehyrder og trampet af æsler. Det er måske den mest spektakulære vandring på Kap Verde. Og i dag går vi den! Stierne går højt over Atlanterhavet, op og ned. Hver kurve afslører nye overraskelser.

Vi har en frokostpakke med, som vi nyder undervejs på den 6 timer lange vandring.

Vi kommer frem til kystbyen Ponta do Sol ud på eftermiddagen, indkvarteres – og finder igen vores bagage!

Middag på gæstgiveriet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag går vi op gennem ”heksedalen”. I al fredsommelighed. Vi går gennem små landsbyer og der vil sikkert være nysgerrige indbyggere, der vil høre, hvor vi kommer fra. Naturen er grøn og frodig, og der er ofte kig til havet.

Vi har frokostpakke med, og dagens vandring er på 3,5 timer.

Vi bor på pensionat i Vila das Pombas. Middag på pensionatet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Den mest grønne og tropiske dal på Santo Antão er nok Paúl, og netop Paúl vandrer vi gennem på en 3 timers tur. Midt i en mark med sukkerrør serveres den nationale ret catchupa som frokost.

Og senere på eftermiddagen kan vi overveje et besøg på et af dalens utallige destillerier. Det er grog, der fremstilles her. Grog blev oprindeligt fremstillet til den engelske flåde for at bekæmpe skørbug. Ideen var at blande alkohol med citronsaft.

Skønt få er vi nok til
at ta´ os en grog til

lyder det i ”Den er fin med kompasset”. Og i dag kan vi da også godt nappe en grog mere, for vi skal gå til vores pension, hvor middagen også serveres.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi tager færgen tilbage til Mindelo på Saõ Vicente, og fra dækket kan vi være heldige at spotte delfiner eller flyvefisk. I Mindelo er der tid til at handle lidt på egen hånd. På markedet kan man for eksempel finde den stærke chili – piripiri – som bruges i det kap verdeanske køkken. Men der er også andre muligheder, og sidst på eftermiddagen mødes vi igen for at flyve til hovedøen Santiago, der ligger længere mod syd.

Når vi lander, køres vi straks til den nordlige spids af Santiago og indkvarteres på hotel i byen Tarrafal.

Måltider: Morgenmad

Vores sidste dag på Kap Verde. Vi kører lidt udenfor Tarrafal og sættes af, så vi kan nå en 3 timers vandring langs toppen af bjergene Serra Malagueta. Vi har en frokostpakke med. Vi får storslåede udsigter over Santiago.

Ved vandringens slutning køres vi tilbage til Tarrafal, hvor eftermiddagen kan bruges på stranden – der er en fin lille bugt med gult sand og blåt og varmt Atlanterhav. Eller der er måske gang i den lille fiskerihavn, hvor maleriske både lander dagens fangst.

Der er afskedsmiddag i Tarrafal, inden vi ud på aftenen kører til lufthavnen ved Praia.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Over midnat begynder hjemrejsen, og efter en mellemlanding i Lissabon er vi i København cirka kl. 14.

Alle planlagte afgange

11 dage Pris Rejseleder Status Information
3. jan 18 til
13. jan 18
16.400 kr Line Raft Calum Udsolgt Forespørg
16. jan 18 til
26. jan 18
16.400 kr Kicki Kornerup Garanteret afrejse Bestil rejse Ny afgang
6. nov 18 til
16. nov 18
16.400 kr Gudik Holm Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede