Logo

Kap Verde vandreferie

Eksotisk stemning på tropiske øer

Der er ”swung” over navnet Kap Verde: Det grønne forbjerg. De 10 øer stikker op af Atlanterhavet små 500 km fra Afrikas kyst, og har lige langt til Europa som til Ækvator.

Der bor kun 500.000 mennesker på Kap Verde. Men de bor godt. Der er udsigt til grønne bjergsider, hvide sandstrande og turkisfarvet hav – og til en tilværelse, der har hentet næring i Portugal, Brasilien og Afrika. Mange slaveskibe lagde til og provianterede inden den lange rejse over Atlanten. Og mange slaver undslap skibene og forblev på øerne. I dag er der en sjov blanding af afrikansk og kreolsk stemning over Kap Verde, der er selvstændig lilleputnation efter 400 års portugisisk kolonistyre.

Se dagsprogram
Regioner: Afrika
Lande: Kap Verde
10 dage Pris Rejseleder Status Information
21. jan 21 til
30. jan 21
15.990 kr Kicki Kornerup Ledige pladser Bestil rejse
10. nov 21 til
20. nov 21
Afventer pris Kicki Kornerup Ledige pladser Bestil rejse

De Kap Verdiske øer er vidt forskellige, og især Santo Antaõ og Santiago er fortrinlige til vandreferie. Vi har valgt at koncentrere vandreferien om Santo Antaõ, hvor vi vandrer 5 dage i afvekslende landskaber, inden vi slutter af på hovedøen Santiago med en enkelt dags vandring.

Vi har desuden en dag i den kulturelle hovedstad Mindelo, hvor middagen er med live-musik. Helt normalt på Kap Verde.

Øen Santo Antaõ er sparsomt beboet, og vi bor på små pensioner. Der kan forekomme enkelte indkvarteringer, hvor værelser deles om bad.

Nysgerrig efter at vide mere om Kap Verde? Så se en dokumentarfilm om øerne her.

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi skal med eftermiddagsfly fra København til Lissabon. Vi lander hen under aften og indkvarteres på hotel, hvor middagen er klar og rejselederen gennemgår de kommende dage.

NB: Kun i 2020 indkvarteres vi i Lissabon. Fra 2021 flyver vi direkte til Kap Verde, hvorfor disse ture er på 10 dage i alt. 

Måltider: Aftensmad

Det tager 4 timer at flyve fra Lissabon til Kap Verde, og med afgang fra Lissabon midt på formiddagen lander vi på Saõ Vicente øen lige over middag. Saõ Vicente er en af de nordlige øer på Kap Verde. Med det samme fornemmer vi, at vi er kommet udenfor Europa, for der er tydeligt afrikansk islæt over Kap Verde øerne.

Kap Verde var ubeboede, da portugiserne opdagede øerne i 1500-tallet. Senere blev de knudepunkt for slavehandlen tværs over Atlanten, og mange slaver fra det afrikanske fastland undslap på Kap Verde. I dag er Kap Verde øerne selvstændige. Det har de været siden nellikerevolutionen i Portugal i 1974, der bragte en ende på Portugals status som kolonimagt i flere hundrede år.

Vi indkvarteres i byen Mindelo, som er Kap Verdes kulturelle hovedstad. Den officielle hovedstad er Praia.

Mindelo ligger i en bugt, og man kan sige, at hele Kap Verde´s sjæl kommer til udtryk i denne ene by. Sangerinden Cesaria Evora, der fik et internationalt gennembrud og vandt en Grammy, sagde engang: ”Dén, der ikke kender Mindelo, kender ikke Kap Verde!” Og hun vidste, hvad hun talte om, for hun var født i Mindelo. Og døde der.

Om eftermiddagen tager vi en byvandring i Mindelo. Vi ser det livlige fiskemarked og tager en kaffepause på en typisk Kap Verde-bar. De dyrker deres egen kaffe på øerne. Bagefter besøger vi et guitar atelier og hører om landets særlige musiktradition.    

Om aftenen er der middag med live musik.

Vi har 1 overnatning i Mindelo.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden køres vi til havnen, hvor vi tager færgen fra Saõ Vicente til nabo-øen Santo Antão. Det er her, vi fortrinsvis skal vandre de kommende dage. Men først er der endnu en lille transfer i bil. Vi følger den gamle vej gennem øen, og fra tid til anden mødes vi af storslåede udsigter.

Vores vandring begynder fra et plateau inde på øen. Og så går det ellers nedad mod grønne dale. Bagagen køres til vort bestemmelsessted.

Dagens vandring er på ca. 4-6 timer. Fra Cha de Campanhia køres vi til den lille by Caibros og et gæstgiveri, hvor familien tager imod os med åbne arme. Værelserne er pæne og enkle, der er en lille butik, hvor man kan proviantere, hvis det er nødvendigt.

Middag i gæstgiveriets restaurant.

Dagens vandring:  maks 16 km. Højdemeter: 250 meter opad, maks 1100 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagens vandring er på 5 timer hen over 2 smukke dalstrøg. Vi har pakket rygsæk til en enkelt overnatning. Resten af bagagen sendes i bil til det hotel, vi når på dag 5.

På dagens vandring vil vi sikkert møde lokale, og et par velvalgte ord på kreolsk vil sikkert hjælpe til at skabe lidt kontakt. Om ikke andet, så kan vi komplimentere dem for fodboldlandsholdet, som klarer sig fænomenalt i betragtning af Kap Verdes lidenhed!

Frokost får vi undervejs hos en lokal familie.

Ud på eftermiddagen er vi fremme ved vore værter – en familie, der byder på hjemmelavet middag.

Dagens vandring: 11 km. Højdemeter: 550 meter opad, 700 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi går langs kysten, ad stier, der er anlagt af slaver og trampet af æsler. Det er måske den mest spektakulære vandring på Kap Verde. Og i dag går vi den! Stierne går højt over Atlanterhavet, op og ned. Hver kurve afslører nye overraskelser.

Vi har en frokostpakke med, som vi nyder undervejs på den 6 timer lange vandring.

Vi kommer frem til kystbyen Ponta do Sol ud på eftermiddagen, indkvarteres – og finder igen vores bagage!

Middag på gæstgiveriet. Vi har 2 nætter i Ponta do Sol.

Dagens vandring: 21 km. Højdemeter: 800 meter opad, 900 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Formiddagen er sat af til en vandretur i landskabet omkring Ponta do Sol. Turen vil tage cirka 4 timer, og eftermiddagen er fri til at nyde den lille by, der har 2.000 indbyggere.

Den blev grundlagt af indvandrere fra Madeira i 1584 - og i øvrigt opkaldt efter den by på Madeira, tilflytterne kom fra. I dag lever Ponta do Sol mest af fiskeri og turisme. Man kan også vælge at pleje eventuelle ømme muskler denne dag.

Dagens vandring: 10 km. Højdemeter: 450 meter opad, 350 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag går vi op gennem ”heksedalen”. I al fredsommelighed. Vi går gennem små landsbyer og der vil sikkert være nysgerrige indbyggere, der vil høre, hvor vi kommer fra. Naturen er grøn og frodig, og der er ofte kig til havet.

Vi har frokostpakke med, og dagens vandring er på 3,5 timer.

Vi bor på pensionat i Vila das Pombas. Middag på pensionatet.

Dagens vandring: 9 km. Højdemeter: 400 meter opad, 400 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Den mest grønne og tropiske dal på Santo Antão er nok Paúl, og netop Paúl vandrer vi gennem på en 3 timers tur. Midt i en mark med sukkerrør serveres den nationale ret catchupa som frokost.

Og senere på eftermiddagen kan vi overveje et besøg på et af dalens utallige destillerier. Det er grog, der fremstilles her. Grog blev oprindeligt fremstillet til den engelske flåde for at bekæmpe skørbug. Ideen var at blande alkohol med citronsaft.

Skønt få er vi nok til
at ta´ os en grog til

lyder det i ”Den er fin med kompasset”. Og i dag kan vi da også godt nappe en grog mere, for vi skal gå til vores pension, hvor middagen også serveres.

Dagens vandring: 7 km. Højdemeter: 250 meter opad, 350 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi tager færgen tilbage til Mindelo på Saõ Vicente, og fra dækket kan vi være heldige at spotte delfiner eller flyvefisk. Hvis færgeplanen holder, er der tid til at handle lidt på egen hånd i Mindelo. På markedet kan man for eksempel finde den stærke chili – piripiri – som bruges i det kap verdeanske køkken. Men der er også andre muligheder, og sidst på eftermiddagen mødes vi igen for at flyve til hovedøen Santiago, der ligger længere mod syd.

Når vi lander, kører vi straks til et hotel i hovedstaden Praia og indkvarteres for natten.

Måltider: Morgenmad

Vores sidste dag på Kap Verde. Vi kører lidt udenfor Praia til den gamle hovedstad, Cidade Velha. Vores farvel-vandring går gennem en kløft omkring Cidade Velha, der i sig selv er Kap Verdes vugge.

Byen blev det første europæiske samfund overhovedet i troperne. Såvel Vasco da Gama (1497) som Christoffer Columbus (1498) lagde til ud for byen. Magellan har også været her.

Cidade Velha blev et vigtigt stop for slaveskibene på vej over Atlanten. På et tidspunkt var byen den næstrigeste by i det portugisiske rige. I dag er det en lille-bitte, men hyggelig by. På vandringen kan vi være heldige at se aber og isfugle. Efter vandringen returnerer vi i bus til Praia.

Der er afskedsmiddag i Praia, og mulighed for et bad og omklædning, inden vi ud på aftenen kører til lufthavnen ved Praia.

Dagens vandring: 6 km. Højdemeter: 150 meter opad, 250 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 

Over midnat begynder hjemrejsen, og efter en mellemlanding i Lissabon er vi i København cirka kl. 14.

Alle planlagte afgange

10 dage Pris Rejseleder Status Information
21. jan 21 til
30. jan 21
15.990 kr Kicki Kornerup Ledige pladser Bestil rejse
10. nov 21 til
20. nov 21
Afventer pris Kicki Kornerup Ledige pladser Bestil rejse