Logo

Madagaskar

Unikt dyreliv på Afrikas største ø

Der findes oplevelser, du kun kan få på Madagaskar. En lemur, der spiser fra din hånd, mens den sender dig frække blikke. Eller en grøn kamæleon, der sidder på en bananblad få centimeter foran dig. Nøgleordet er endemisk. Mange dyrearter på Madagaskar findes nemlig kun på - Madagaskar. En rejse til Madagaskar er en oplevelse af at være i en tidslomme. Øens smukke natur og det uforstyrrede liv, der leves i landsbyerne, er ren balsam for sjælen.

Regioner: Afrika
Lande: Madagaskar
17 dage Pris Rejseleder Status Information
13. apr 18 til
29. apr 18
28.800 kr Claus Christensen Bestil rejse
4. maj 18 til
20. maj 18
28.800 kr Hanne Christensen Bestil rejse
26. sep 18 til
12. okt 18
28.800 kr Joachim Jacobsen Bestil rejse
12. okt 18 til
28. okt 18
28.800 kr Joachim Jacobsen Bestil rejse
2. nov 18 til
18. nov 18
28.800 kr Lars Ørlund Bestil rejse
Vis alle ledige afgange Vis færre

Læg dertil en meget smuk og afvekslende natur. Bølgende landskaber, regnskov, rismarker på bjergsiderne og flotte sandstrande. Og stammefolk, der har deres oprindelige kultur intakt. Vi besøger små landsbyer, skoler, og vi kommer på markeder, hvor vaniljen ikke sælges enkeltvis, men i bundter. For Madagaskar var engang vaniljens hjemland, og den dag i dag kommer vaniljen i alverdens gryder oftest herfra.

Og frem for alt kommer vi i nogle nationalparker, hvor vi kan opleve de mange dyr og planter, der er enestående for Madagaskar. Øens befolkning har både indonesiske og afrikanske rødder, og i den animistiske religion betød forfædrene alt. Derfor kan vi i dag se flotte gravkamre, hvor forfædrene hviler godt.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Madagaskar her

Max 20 deltagere.

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi ankommer om eftermiddagen og kører til vores hotel i Antananarivo. Vi har én overnatning i Antananarivo.

Efter morgenmaden kører vi mod Andasibe Nationalparken. På vejen gør vi holdt i Peyrerass reservatet for at kigge efter padder og krybdyr.

Vi fortsætter til Andasibe. I nationalparken holder de sjældne indrier til, den største af alle lemurer. Indriernes bevægemåde adskiller sig fra øvrige primaters. I træerne springer de op til 10 meter fra gren til gren i opret stilling, idet de griber fat om grene eller stammer med de forlængede gribefødder. På jorden bevæger de sig omkring ved oprette spring, mens armene holdes ud til siden eller over hovedet som balancestænger. Størstedelen af tiden tilbringer indrierne i træerne. Indrierne har et meget karakteristisk skrig, som kan høres op til tre kilometer væk. Om aftenen tager vi på en vandretur på udkig efter nataktive dyr.

Vi har to overnatninger på hotel i Andasibe.

Efter morgenmaden besøger vi igen Andasibe nationalparken på udkig efter de 11 lemur-arter, otte kamæleon-arter, bl.a. den farverige Parsons kamæleon, 100 fuglearter og 20 frøarter.

Efter frokost besøger vi Vakona Reserve, hvor vi på tæt hold kan observere flere lemur-arter.

Vi fortsætter til Manambato, hvorfra vi sejler til vores hotel, hvor vi har to overnatninger. Om eftermiddagen besøger vi nogle fiskerlandsbyer, hvor vi kan opleve deres dagligliv.

I dag besøger vi Palmarium Reserve, hvor der lever ti lemurarter. Vi vandrer en tur på udkig efter lemurer og andre dyr og planter.
Efter mørkets frembrud tager vi ud for at kigge efter den sjældne Aye-aye, også kaldet fingerdyret, der er verdens største nataktive primat. Den er ejendommelig ved at bruge sin langefinger til at banke på træer, for at finde steder med insektlarver, som den kan gnave sig ind til med sine lange gnaver-lignende fortænder. Denne adfærd har givet den tilnavnet "primaternes spætte". Det mentes på et tidspunkt, at den var uddød, men den blev genopdaget i 1957. 

Om morgenen sejler vi tilbage til Manambato og kører til Antananarivo, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Vi har én overnatning i Antananarivo.

Efter morgenmaden kører vi ca. tre timer til Antsirabe, en by præget af vand og rickshaws. På vejen dertil gør vi holdt i landsbyer og ved marker for at få et indtryk af befolkningen og dens levevis. Området har vulkansk jordbund og er dermed meget frugtbart.

Vi har én overnatning på hotel i Antsirabe.

Antsirabe er hovedstad for de håndtrukne rickshaws, eller pousse pousse som de kaldes her. Om morgenen tager vi med pousse pousse for at opleve byen. Rejsen fortsætter mod syd via Ambositra. Undervejs gør vi hold et sted, der er kendt for kunsthåndværk og ædelsten. I Ambositra bor zafimaniry-folket. Vi er fremme ved Ranomafana Nationalparken ved aftenstid og checker derefter ind på vores lodge, der ligger ved nationalparkens udkant, omgivet af tæt skov.

Vi har to overnatninger på lodge ved Ranomafana Nationalparken.

Om formiddagen vandrer vi i regnskoven, hvor der er et væld af forskellige planter, fugle og dyr, bl.a. tolv arter lemurer og mere end 100 slags fugle, heraf 36 endemiske.

Vi har resten af dagen fri på egen hånd.

Efter morgenmaden kører vi mod Fianarantsoa. Undervejs kører vi forbi landsbyer beboet hovedsageligt af Malagasy folk, men også folk fra stammerne Antaimoro, Antaisaka, Antanala og Betsileo. Fianarantsoa ligger i 1200 meters højde i et frugtbart, bakket landskab med tætliggende risterrasser og landets eneste vinmarker. Vi fortsætter gennem bjergene og over savanne-landskaber. Området bebos af Bara-stammen, der er traditionelle agerdyrkere, og hvis levevis og ritualer er centreret om zebu-oksen. Vi besøger Anja Reserve, hvor der er gode muligheder for at se den ringhalede lemur. Vi har to overnatninger på lodge ved Isalo Nationalparken.

Isalo Nationalparken består af halvørken med kløfter, sære sandstensformationer, oaser og måneagtige landskaber. Nationalparken er hjemsted for lemurer og mange andre endemiske arter. Vi tilbringer dagen i parken med vandreture i det smukke kuperede landskab, og de varmeste eftermiddagstimer ved en naturskabte pools.

Vores ecolodge er en af de bedste på Madagaskar, bygget af sandsten og perfekt indpasset i landskabet. Om aftenen nyder vi en fortryllende flot solnedgang.

Efter en tidlig morgenmad kører vi gennem et område med savanne og baobabtræer. Helt enestående for dette område er en speciel tornet vegetation. Undervejs besøges Zombitse Nationalparken med Hapa lemurer og Sifaka lemurer. Antandroy- og Mahafaly-folkene lever af agerbrug og af at producere trækul. Det regner kun i februar og marts, og i den tørre tid er blade og frugter af kaktus vigtige for at både kvæg og mennesker kan overleve. Aloalos, de dekorerede gravskulpturer, menes at tjene som bindeled mellem de levende og forfædrene. De levende er i øvrigt livlige og har inciterende danse og sange.

Vi ankommer til Tulear og kører herfra mod Ifaty. Til sidst når vi frem til den dejlige strand Ifaty, hvor vi kan slappe af om eftermiddagen.

Efter morgenmaden tager vi på en vandreture i Reniala baobab skov. Parken er berømt for sine mange sjældne fugle, bl.a. Madagascar Hoopoo eller Madagascars grå papegøje. Vi har fri om eftermiddagen til at slappe af på lodgen eller på stranden.

Efter morgenmaden kører vi til Tulear og flyver til Antananarivo. Hvis der er tid til det, tager vi på en kort byrundtur i Madagaskars hovedstad Antananarivo. Byen har mange toetagers murstenshuse med balkon og teglstenstag, opført i højlandets traditionelle byggestil og i fransk kolonistil. Det bevirker, at den mere ligner en samling landsbyer end en storby. Vi kommer forbi nogle af disse bygninger samt den gamle retsbygning, premierministerens tidligere palads og ruinerne af dronningens palads.

Efter morgenmaden besøger vi et lokalt marked, en kryddeributik, og hvis muligt en skole, inden vi om aftenen kører til Antananarivos lufthavn for at flyve hjem til Danmark.

Alle planlagte afgange

17 dage Pris Rejseleder Status Information
13. apr 18 til
29. apr 18
28.800 kr Claus Christensen Bestil rejse
4. maj 18 til
20. maj 18
28.800 kr Hanne Christensen Bestil rejse
26. sep 18 til
12. okt 18
28.800 kr Joachim Jacobsen Bestil rejse
12. okt 18 til
28. okt 18
28.800 kr Joachim Jacobsen Bestil rejse
2. nov 18 til
18. nov 18
28.800 kr Lars Ørlund Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede