Logo

Malawi og Zambia

Safari i Livingstones fodspor

Da David Livingstone blev fundet af Henry Stanley med de berømte ord: "Dr. Livingstone, I presume", havde han tilbragt mere end halvdelen af sit liv i Afrika. Han opdagede Malawi-søen og kortlagde floderne Shire og Luangwa.

Denne storslåede safari har fokus på naturen, dyrelivet og den traditionelle dagligdag i Livingstones Afrika. Med baggrund i hans journaler og kort har vi sammensat en eventyrlig rejse, der oven i købet er mere sikker og komfortabel end på Livingstones tid!

Se dagsprogram
Regioner: Afrika
Lande: Malawi Zambia
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Vi besøger to nationalparker og to naturområder med en helt fantastisk flora og fauna. Højdepunktet er safari i South Luangwa nationalparken, der er en af verdens bedste nationalparker. Vi kommer til at opleve løver, zebraer, bøfler, giraffer, elefanter, flodheste, næsehorn og antiloper. Der er gode chancer for at se leopard, for South Luangwe har Afrikas højeste koncentration af leoparder. Her er også Thornicroft giraffer, der kun findes i denne park, samt et væld af fugle. Transporten foregår dels i båd på Shire floden og dels i bus og i safarikøretøjer.

Et andet højdepunkt er Malawi-søen, der er verdens 9. største ferskvandssø. Ingen anden sø i verden har så mange fiske-arter som Lake Malawi.

Læs rejsejournalist Thomas Sørensens beretninger fra rejsen her.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi ankommer til Blantyre og afhentes i lufthavnen af vores lokale guide, der kører os til vores lodge i Thyolo, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Aftensmad

Dagen bruges til an vandring i højlandet samt til at se en af områdets mange te-plantager. Hvis der er mulighed for det, besøger vi også et gammelt plantagehus, og nyder eftermiddagskaffen i deres smukke park.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi fortsætter til Zomba plateauet, der er et relativt lavtliggende plateau omgivet af et antal høje bjerge. Byen Zomba var Malawis hovedstad indtil 1975, og byen var sæde for parlamentet indtil 1994. Livingstone og John Kirk besteg Zomba Mountain i 1859 under deres Zambezi ekspedition (1851-1864).

Efter et besøg på markedet i Zomba by indlogeres vi på et dejlig resort, der med sin beliggenhed og udsigt er et eventyr i sig selv.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden er der mulighed for en ca. fire timers vandring i bjergene, skoven og på plateauet. Deltagere, der ikke helt er til en anstrengende vandring i højderne, kan vælge at gå en kortere tur, f.eks til søen og vandfaldet ikke langt fra vores resort.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad 

Efter morgenmaden forlader vi plateauet for at køre til Shire floden, som Dr. Livingstone udforskede og kortlagde. Liwonde nationalparken er en af de mest atmosfærefyldte naturparker i Afrika. Parken domineres af Shire floden, der er palmeomkranset og idyllisk til trods for det store antal krokodiller og flodheste. Der menes at være omkring 900 elefanter, 4000 flodheste og 600 sabelantiloper i Liwonde nationalparken. I nyere tid er også zebraer, koantiloper og næsehorn blevet almindelige i parken. Der ses også mange fuglearter.
Efter frokost tager vi med båd på flod-safari i nationalparken.
Vi har to overnatninger i Liwonde nationalparken.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag tager vi på morgen bådsafari, og om eftermiddagen på game drive.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter en morgen bådsafari kører vi til vores lodge i den sydlige ende af Malawi søen. Malawi søen blev opdaget af Dr. Livingstone og John Kirk, da de sejlede op ad søen i en lokal båd i 1861. Dr. Livingstone lavede efterfølgende adskillige ekspeditioner op ad Malawi søen.
Malawi søen omkranses af tre lande: Malawi, Mozambique og Tanzania. Søen er den 9. største og 3. dybeste sø i verden. Overfladen udgør 7% af verdens samlede vandoverflade af ferskvand. Malawi søen er den sø, som indeholder flest fiskearter i hele verden, og antallet af fiskearter anslås til at være et sted mellem 500 og 1000 arter. Af fiskene findes der 11 familier, men én familie skiller sig ud ved at være den artsrigeste, nemlig cichliderne (Cichlidae). Denne fiskefamilie udgør hele 90% af søens fiskefauna, og langt de fleste af dem er endemiske, dvs. at de kun findes i denne sø, og ingen andre steder på kloden.
Efter ankomst besøger vi den nærliggende fiskerlandsby, hvor vi kan få et godt indblik i dagliglivet ved søen. Hvis muligt, besøger vi også en skole.
Vi har to overnatninger på lodgen ved Malawi søen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag udforsker vi Malawi søen med båd. I Malawi er søtransporten af passagerer og gods af stor betydning. I søen findes flere øer små sandstrande. Om formiddagen sejler vi til en af øerne, hvor der er mulighed for at snorkle. Efter frokost tilbage på lodgen sejler vi om eftermiddagen ud til et sted, hvor der ofte ses oddere. Her er der også mulighed for at snorkle. Vi nyder solnedgangen over søen og sejler tilbage til vores lodge.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden skal vi på en 4-dages safaritur i Luangwa nationalparken i Zambia. Vi kører først til Mchinji, hvor vi ordner grænseformaliteterne, før vi fortsætter til Mwami, grænsen til Zambia. Fra grænsen er der en kort køretur til Chipata, der er Zambias hovedby i den østlige provins. Vi fortsætter på en grusvej til Luangwa-dalen. Vi spiser frokost undervejs. Sidst på eftermiddagen kommer vi til vores camp, hvor vi checker ind, før vi nyder te eller kaffe på lodgen.
South Luangwa regnes for at være en af verdens bedste nationalparker. Et besøg i Malawi og Zambia ville ikke være komplet uden oplevelsen af dette helt unikke område. Den 9050 km2 store nationalpark gennemskæres af Luangwa-floden, der løber gennem landskabet. Floden går jævnligt over sine bredder og danner dermed grobund for den frodige vegetation og det rige dyreliv. Nationalparken er hjemsted for mere end 40 pattedyr og 650 fuglearter. Parken rummer store flokke af løver, zebraer, bøfler, giraffer, elefanter og flodheste. Der er gode chancer for at opleve leoparder. Nationalparken har Afrikas højeste koncentrationer af leoparder. Her er også Thornicroft giraffer, der kun findes her i Luangwa-dalen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Tidlig morgenvækning, kaffe, te, snacks, før vi tager på game-drive allerede kl. 6. Vi kører i specielle safarikøretøjer for at få mest muligt ud af oplevelserne. Drikkevarer og snacks medbringes på turen. Midt på formiddagen er vi tilbage til en god og fyldig brunch. Om eftermiddagen/aftenen er der igen game-drive.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Igen en dag med tidlig morgenvækning og game-drive, inden forlader lodgen og kører tilbage til Lilongwe. Undervejs spiser vi frokost. Overnatning på hotel i Lilongwe.

Måltider: Morgenmad og frokost

Om formiddagen kører vi lufthavnen i Lilongwe, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os