Logo

Eventyr i farver

Højdepunkter i Marokko

Denne Marokkorejse med Viktors Farmor er unik fordi: Vi er max 16 deltagere, vi bor på stemningsfuld riad i Marrakesh, i den gamle bydel, tæt på Fna-pladsen, vi lægger vægt på at møde befolkningen, f.eks. besøger vi en berberfamilie i Atlasbjergene og vi lægger vægt på at besøge kunsthåndværkere, fremfor kun at se deres varer i butikkerne.

Rejsens hovedvægt er lagt på de gamle kongebyer Marrakesh og Fez. Vi flyver direkte til Casablanca, så godt 4 timer efter at have lagt Kastrup bag os, lander vi midt i en fortryllende og anderledes verden.

Se dagsprogram
Regioner: Afrika Mellemøsten
Lande: Marokko
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

”Jeg tror dette er begyndelsen på et smukt venskab” Sådan lyder filmhistoriens måske mest kendte udgangs-replik. Den stammer fra ”Casablanca” fra 1942, med Humphrey Bogart og Ingrid Bergmann i hovedrollerne. Og det bliver også udgangs-replikken efter en rundrejse i Marokko i dag. For man bliver næsten uundgåeligt venner med Marokko. Det gamle kongerige er den arabiske verdens yderpunkt i Nordafrika. Selv om det ikke ligger i Orienten, har landet et umiskendeligt orientalsk præg. Snævre gader, der syder af liv. Mænd i kjortler, der bare kan deres kram og laver ting i læder, træ, smedejern og kobber. Dufte af mynte, af krydderier og søde kager.

Det er ikke uden grund, at franske designere som Yves Saint Laurent og Jean-Paul Gaultier valgte at bo i Marrakesh, og Alfred Hitchcock optog film her. Byen er magisk. Og vi bor midt i den, i en stemningsfuld riad.

Riads er gamle borgerhuse. De tykke mure beskyttede mod gadernes hektiske liv og varmen. Og atriumgården med springvand, blomster og planter gav ro i sjælen. Vi har fundet frem til en lille, stilfuld og charmerende riad. Den er en oplevelse i sig selv, og bliver rammen om vore dage i Marrakesh. Af samme grund er der max. 16 deltagere på rejsen.

Den gamle by, Fez, rummer alt det, man forbinder med Marokko: Kunsthåndværk, labyrinter af gader, paladser, flotte haver, springvand, couscous, marokkopuder. Og meget mere.

En udflugt bringer os til marked i en landsby i Atlasbjergene. Berberne var den oprindelige befolkning i Nordafrika, og vi får en særlig oplevelse af deres liv i dag, når vi spiser nationalretten couscous, tilberedt over åben ild, hos en familie i en landsby i bjergene.

Max 16 deltagere!

Farvernes Marokko - en billedserie af Else Priisholm 

Bemærk: Eventyr i Farver holder pause i 2020 - vil du gerne på en rejse til Marokko af ca. en uges varighed, anbefaler vi Tre Kongebyer i Marokko - læs mere om den rejse her.

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst om aftenen til Casablanca. Vi afhentes i lufthavnen og kører til hotellet.

Vi kører en kort tur i Casablanca og ser cornichen samt den store Hassan II Moské udefra. Derefter kører vi til Rabat, en kort køretur på godt en time. Efter frokost på en lokal restaurant ser vi lidt på byen.

Vi besøger: Mohamed V’s mausoleum og Hassan tårnet. Vi kører derefter til Oudayas Kasbah. Det er en by i byen, et fællesskab, der er omgivet af en af de største byer i Marokko, men har alt hvad den behøver inden for sine egne mure. Voldene, hvoraf nogle er næsten tusind år, har set pirater, handelsskibe, fiskere, og invaderende styrker gøre deres entré. Vi overnatter på hotel i Rabat.

Læs mere om Oudayas Kasbah her

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til den gamle kongeby Meknes. Her ser vi bl.a. den berømte port Bab Al Mansour, den smukkeste og mest berømte port i Marokko, bygget under Moulay Ismail. Ismail var Marokkos mest farverige og grusomme sultan i 1600-tallet. Han er omtalt i Guiness rekordbog som verdens mest reproduktive mand. Ved hjælp af sine 500 hustruer og konkubiner blev han far til over 1000 sønner og døtre. Vi ser staldene efter de 12.000 (tolvtusind!) heste samt de mægtige forrådskamre.

I Meknes er der prægtige paladser, moskéer, springvand, terrasser, haver, stalde og butikker, alt blev bygget over en periode på 50 år for at udfylde det store areal indenfor murene. Landskabet omkring Meknes er frodigt og roligt, med blide høje beplantede med oliventræer.

Læs mere om Meknes

Vi spiser frokost i Meknes, hvorefter vi kører til den gamle romerske ruinby Volubilis. Den var en vigtig by beliggende i den vestligste del af det romerske rige. Byen ligger på et højdedrag, og udenom er der frugtbare marker. Herfra blev der sendt korn og oliven til Rom.

Vi spadserer rundt og beundrer de mange smukke mosaikker. Faktisk er en tredjedel af de oprindelige gulvmosaikker bevaret. Flere af mosaikkerne har dyr som motiver. Det skyldes, at vilde dyr fra Afrika blev samlet her i Volubilis, før de blev afskibet til arenaen i Rom.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Fez, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi er på byrundtur i Fez, den trediestørste by i Marokko. Fez har en smuk beliggenhed i en dal ved en flod, og byen er omgivet af bevoksede høje. Fez har som næppe nogen anden by i Marokko bevaret sin traditionelle karakter som en levende middelalderby. En slentretur rundt i Fez er fortryllende uanset på hvilket tidspunkt af dagen man er der.

Læs mere om Fez her

Vi spiser fælles frokost under vores byrundtur. Det gør vi i et gammelt palads med springvand, søjler og flotte mosaikmønstre.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi starter tidligt og kører til Marrakesh med passende stop undervejs. Vi holder frokostpause i Borj Khenifra. I Marrakesh tjekker vi ind på vores riad i den gamle bydel.

Vi skal bo tre nætter i et af de flot restaurerede gamle byhuse med ægte orientalsk atmosfære.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til Majorellehaven, som har været ejet af den store franske modeskaber Yves Saint Laurent. Vi går en tur i denne smukke oase af kaktusser og palmer, hvor farverne danner fantastiske kontraster.

Efter besøget her skal vi på byvandring i Marrakesh, en magisk by, almoravidernes hovedby i det 11. årh. Byen ligger som en oase på grænsen til ørkenen og ved foden af Atlas Bjergene. Alle vejene fører ind til Fna Pladsen, hvor musikere, dansere, healere, skrivere, eventyrfortællere, slangetæmmere og frugtsælgere holder til. Et broget syn og en oplevelse, der fæstner sig i hukommelsen. Når lygter og lanterner tændes, er der det samme liv på pladsen, og nu er det duften af grillet kød, couscous og lækre kager, der fylder aftenluften.

Og suq’en, en labyrint af lys og skygge under det beskyttende tag af flettet strå, gør hver aften til en festival af farver, lyde og dufte. Man drejer omkring et hjørne, og pludselig står man ved en halvt åben dør, hvorigennem man kan få et glimt af et palads med et springvand i forgrunden. Måske Bahia Paladset med haver fyldt med jasminer og orangeblomster. I dette palads giver vi os god tid i de mange flot udsmykkede rum og forskellige gårdhaver.

På en slentretur gennem bazarerne bliver der også tid til at opleve det kunsthåndværk, byen er kendt for, vævning. Læderarbejde, metalarbejde mm.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi tager på tur i Atlasbjergene. De der ønsker det, kan holde en fridag i Marrakesh i stedet. Dagens vandretur i bjergene fordrer, at man er i god form og kan klare at gå i ujævnt terræn.

Vi kører gennem et meget naturskønt område. Vores mål er en riad i bjergområdet nær Imlil. Her spiser vi couscous, et typisk marokkansk måltid.

Derefter starter vandreturen, som er på ca. 2 timer. Der er løst grus og til tider lidt stejle stigninger. Gode støvler og evt. en vandrestav anbefales. Hvis man ikke er i god form til at vandre, kan man blive på riad’en og nyde de dejlige omgivelser og gode udsigter nær riad’en.
Under vandreturen holder vi pause hos en lokal familie i en lille bjerglandsby. Her bliver vi budt på myntete.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Marrakesh.
Om aftenen samles vi til afskedsmiddag på Palais Sebban, et fornemt gammelt palads, nu omdannet til hotel. Her kan vi nyde den fredfyldte gårdhave med dens springvand, mosaikker og blomster.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Kørsel til lufthavnen i Marrakesh. Hjemrejse via Casablanca til København.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede