Logo

Marokko - jule- og nytårsrejser

Et eventyr i farver

”Jeg tror dette er begyndelsen på et smukt venskab” Sådan lyder filmhistoriens måske mest kendte udgangs-replik. Den stammer fra ”Casablanca” fra 1942, med Humphrey Bogart og Ingrid Bergmann i hovedrollerne. Og det bliver også udgangs-replikken efter en rundrejse i Marokko i dag. For man bliver næsten uundgåeligt venner med Marokko. Det gamle kongerige er den arabiske verdens yderpunkt i Nordafrika. Selv om det ikke ligger i Orienten, har landet et umiskendeligt orientalsk præg. Snævre gader, der syder af liv. Mænd i kjortler, der bare kan deres kram og laver ting i læder, træ, smedejern og kobber. Dufte af mynte, af krydderier og søde kager.

8 dage Pris Rejseleder Status Information
21. dec 17 til
28. dec 17
11.600 kr Anne Sørensen Få pladser tilbage Bestil rejse

Denne Marokkorejse med Viktors Farmor er unik fordi:

  • Vi lægger vægt på at møde befolkningen, f.eks. besøger vi en berberfamilie i Atlasbjergene
  • Vi lægger vægt på at besøge kunsthåndværkere, fremfor kun at se deres varer i butikkerne

Rejsens hovedvægt er lagt på de gamle kongebyer Marrakesh og Fez. Vi flyver direkte til Marrakesh, så godt 4 timer efter at have lagt Kastrup bag os, lander vi midt i en fortryllende og anderledes verden. Det er ikke uden grund, at franske designere som Yves Saint-Laurent og Jean-Paul Gaultier valgte at bo i Marrakesh, og Alfred Hitchcock optog film her. Byen er magisk. 

Efter Marrakesh kører vi til Fez. Denne gamle by rummer alt det, man forbinder med Marokko: Kunsthåndværk, labyrinter af gader, paladser, flotte haver, springvand, couscous, marokkopuder. Og meget mere.

En udflugt bringer os til marked i en landsby i Atlasbjergene. Berberne var den oprindelige befolkning i Nordafrika, og vi får en særlig oplevelse af deres liv i dag, når vi spiser nationalretten couscous, tilberedt over åben ild, hos en familie i en landsby i bjergene.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Marokko her

Max 20 deltagere!

Farvernes Marokko - en billedserie af Else Priisholm

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi får tid til en orienteringstur til fods i den gamle bydel denne første dag.

Indkvartering på hyggeligt hotel.

Byvandring i Marrakesh, en magisk by, almoravidernes hovedby i det 11. årh. Byen ligger som en oase på grænsen til ørkenen og ved foden af Atlas Bjergene. Alle vejene fører ind til Fna Pladsen, hvor musikere, dansere, healere, skrivere, eventyrfortællere, slangetæmmere og frugtsælgere holder til. Et broget syn og en oplevelse, der fæstner sig i hukommelsen. Når lygter og lanterner tændes, er der det samme liv på pladsen, og nu er det duften af grillet kød, couscous og lækre kager, der fylder aftenluften. Og suq’en, en labyrint af lys og skygge under det beskyttende tag af flettet strå, gør hver aften til en festival af farver, lyde og dufte.

Man drejer omkring et hjørne, og pludselig står man ved en halvt åben dør, hvorigennem man kan få et glimt af et palads med et springvand i forgrunden. Måske Bahia Paladset med haver fyldt med jasminer og orangeblomster. Eller Dar Si Said, der nu huser museet for marokkansk kunst.
Mange ting er værd at ofre tid på i Marrakesh: Saadian Gravene, Ben Yussef Madrasa, de majestætiske ruiner af Badii Paladset, bygget af Ahmed el Mansour, med brug af de mest kostbare materialer: guld, onyx, italiensk marmor. Haverne i Marrakesh kan beses fra en hestevogn.

Villa Majorelle var ejet af Yves Saint Laurent, og han satte sit farverige præg på huset. Det er koboltblåt. Og haven har perfekte proportioner, der spejler sig i havens dam. I villaen findes et lille museum med skiftende udstillinger. Så er der også The Palmeraie, der dækker et stort område med palmer, orangetræer, oliven og æbletræer. De okkerfarvede fæstningsmure har beskyttet Marrakesh i mere end 800 år.

Vi tager på tur i Atlasbjergene. De der ønsker det, kan holde en fridag i Marrakesh i stedet. Dagens vandretur i bjergene fordrer, at man er i god form og kan klare at gå i ujævnt terræn.
Vi kører mod Ourika Dalen, hvor der er markedsdag om mandagen.

Det er et ægte landsbymarked, omegnens største. Vi ser den store ”parkeringsplads” for æsler. Foruden grønsagsmarked og slagtermarked er der flere interessante husflidsarbejder, f.eks. små håndlavede træskamler med flettede sæder samt fade og beholdere fremstillet af gamle bildæk.

Efter besøg på markedet starter vandreturen i det smukke bjergområde. Vi spiser couscous, et typisk marokkansk måltid hos en familie i en lille bjerglandsby. Deres hus er lavet af soltørret ler, som er typisk for huse i Atlasbjergene. Efter måltidet bliver vi budt på frugt og myntete.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Marrakesh.

Tidlig afrejse fra Marrakesh til Fez. Vi kører nordpå langs Atlasbjergene og den frugtbare Tadlaslette. Der er smukke udsigter til Atlasbjergene, og vi kører igennem områder med olivenplantager og korkeg. Vi holder frokostpause et sted med en dejlig udsigt, og der bliver selvfølgelig flere gode fotostop på denne lange køredag.

Vi har tre overnatninger i Fez.

Vi er på byrundtur i Fez, den trediestørste by i Marokko. Fez har en smuk beliggenhed i en dal ved en flod, og byen er omgivet af bevoksede høje.

Fez har som næppe nogen anden by i Marokko bevaret sin traditionelle karakter som en levende middelalderby. En slentretur rundt i Fez er fortryllende uanset på hvilket tidspunkt af dagen man er der.

Vi spiser fælles frokost under vores byrundtur. Det gør vi i et gammelt palads med springvand, søjler og flotte mosaikmønstre.

Læs mere om Fez her

Vi kører til den gamle romerske ruinby Volubilis. Den var en vigtig by beliggende i den vestligste del af det romerske rige. Byen ligger på et højdedrag, og udenom er der frugtbare marker. Herfra blev der sendt korn og oliven til Rom.

Vi spadserer rundt og beundrer de mange smukke mosaikker. Faktisk er en tredjedel af de oprindelige gulvmosaikker bevaret. Flere af mosaikkerne har dyr som motiver. Det skyldes, at vilde dyr fra Afrika blev samlet her i Volubilis, før de blev afskibet til arenaen i Rom.

Vi kører videre til den gamle kongeby Meknes. Vi ser bl.a. den berømte port Bab Al Mansour, den smukkeste og mest berømte port i Marokko. Byen blev bygget under Moulay Ismail, og vi ser hans mausoleum. Moulay Ismail var Marokkos mest farverige og grusomme sultan i 1600-tallet. Han er omtalt i Guiness rekordbog som verdens mest reproduktive mand. Ved hjælp af sine 500 hustruer og konkubiner blev han far til over 1000 sønner og døtre.

Vi spiser frokost i Meknes.

I Meknes er der prægtige paladser, moskéer, springvand, terrasser, haver, stalde og butikker, alt blev bygget over en periode på 50 år for at udfylde det store areal indenfor murene.
Landskabet omkring Meknes er frodigt og roligt, med blide høje beplantede med oliventræer.

Læs mere om Meknes

Sidst på dagen kører vi tilbage til Fez, hvor der er middag på egen hånd.

Kørsel fra Fez til Marrakesh, hvor vi har den sidste overnatning. Måske bliver der tid til et gensyn med Fna Pladsen og det livlige folkeliv her.

Om aftenen samles vi til afskedsmiddag.

Kørsel til lufthavnen i Marrakesh, og hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
21. dec 17 til
28. dec 17
11.600 kr Anne Sørensen Få pladser tilbage Bestil rejse
22. dec 17 til
29. dec 17
11.600 kr Nette Kornerup Udsolgt Forespørg Omvendt rækkefølge
30. dec 17 til
6. jan 18
11.600 kr Nette Kornerup Udsolgt Forespørg
Viktors Farmor baggrundsbillede