Hvad søger du?

Marokko - jule- og nytårsrejser

Et juleeventyr i farver

Det gamle kongerige Marokko er den arabiske verdens yderpunkt i Nordafrika. Landet har et umiskendeligt orientalsk præg med snævre gader med dufte af mynte, fantastiske krydderier og et væld af søde kager. Her syder det af liv! Mænd i kjortler arbejder med læder, træ, smedejern og tekstiler i de små værksteder, og fra moskéerne høres kaldet til bøn.

Rejsens hovedvægt er lagt på de historiske byer Casablanca, Rabat og Marrakesh, der alle bugner af eksotiske oplevelser og et rigt gadeliv. Men vi tager også på vandretur i Atlasbjergene, hvor vi møder en berberfamilie i en lille landsby og spiser nationalretten couscous lavet over åben ild.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
20. dec 22 til
27. dec 22
11.490 kr Helene Boesen Udsolgt Forespørg Julerejse
27. dec 22 til
3. jan 23
11.290 kr Susanne Behrens Udsolgt Forespørg Nytår i Marrakesh

Farvernes Marokko - en billedserie af Else Priisholm

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi oplever både det moderne og det traditionelle Marokko
  • Vi har god tid i den gamle karavaneby Marrakesh
  • Vi går en tur i Atlasbjergene og besøger en berberfamilie
  • Vi besøger kunsthåndværkere
  • Vi får en rundvisning i den enorme Hassan II-moské i Casablanca

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst til Casablanca. Vi afhentes i lufthavnen og kører til hotellet, hvor vi spiser middag sammen om aftenen.

Måltider: Aftensmad. 

Ved indgangen til 1900-tallet havde Casablanca 50.000 indbyggere. Siden er det gået stærkt. I dag er det Marokkos største by. Den gamle bydel har bevaret sin orientalske charme, og de franske koloniherrer anlagde en ny bydel, Ville Nouvelle, i en spansk-maurisk stil med inspiration fra art deco.

Det var spanierne, der fandt på at kalde byen Casablanca. Det er spansk og betyder ”hvide hus”.
En af verdens højeste minareter findes i Hassan 2.-moskeen i Casablanca. De første sten til moskeen blev lagt i 1980, og det var meningen, den skulle stå færdig til fejringen af kong Hassans 60-års fødselsdag i 1989, men den blev først indviet 1993. Også i Marokko kan byggerier skride i tid – og penge. Moskeen stod i 4 mia. kroner inden den var færdig. Vi får en rundvisning i dette enestående bygningsværk.

Efter besøget i moskéen er der tid til at slentre en tur på Cornichen, hvor vi kan indånde den friske havluft.

Vi ser det charmerende lille museum ”Abderrahman Slaoui”, der har til huse i en smuk privatvilla. Her findes fine art deco genstande, smykker, møbler, guldvarer, sølv osv. Og der er en helt unik samling af gamle plakater fra Marokko og andre lande i Nordafrika. Og på tagterrassen kan man nyde et glas myntete. I caféen her er fremlagt mange fine kunstbøger.

Efter frokost bliver der tid til en tur i den gamle bydel, med alle de farvestrålende boder. Her sælges tæpper og brugskunst af høj kvalitet.

Sidst på eftermiddagen kører vi til Rabat, en tur på ca. 1½ time. Vi har to overnatninger i Rabat.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi besøger Mohamed V’s mausoleum og Hassan tårnet. Vi kører derefter til Oudayas Kasbah. Det er en by i byen, et fællesskab, der er omgivet af en af de største byer i Marokko, men har alt hvad den behøver inden for sine egne mure. Voldene, hvoraf nogle er næsten tusind år, har set pirater, handelsskibe, fiskere, og invaderende styrker gøre deres entré.

Efter frokost på en lokal restaurant er der tid til at besøge Arkæologisk Museum, hvor der er mange interessante fund udstillet. Måske bliver der også tid til et besøg i suq’en.

Læs mere om Oudayas Kasbah her.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi besøger kunstmuseet i Rabat, hvorefter vi kører til Marrakesh, en tur på omkring 3 timer.

Efter indkvartering på vores hotel i Marrakesh er der tid til at få et første indtryk af den spændende suq. Vi besøger bl.a. et tæppeværksted.

Vi har 4 overnatninger i Marrakesh.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi slentrer en tur i den gamle bydel, medinaen. Her er flere gamle håndværkskvarterer og også et krydderimarked. Vi får et indtryk af smedenes kvarter, og også hvordan der arbejdes med læder, træskæreri og kurvearbejde. Vi indlægger et besøg på det interessante fotomuseum, der viser fornemme sort/hvide fotos fra gamle tider i Marokko.

Undervejs på byvandringen spiser vi en let frokost på en af de små restauranter ved Fna Pladsen.

Mange kendte modeskabere, skuespillere, musikere og indendørsarkitekter har valgt at slå sig ned i Marrakesh, hvilket gør den til jetsettets private paradis og et eldorado for shoppere.

Her findes de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertæpper, filthatte og filttøfler, smedejernslamper i alle faconer, tunge afrikanske sølvsmykker eller sko.

Efter frokost besøger vi det smukt dekorerede Bahia Palads, og lytter til den spændende historie om gamle dages haremsliv.

Middag på egen hånd. Der er masser af små hyggelige restauranter med marokkanske specialiteter.

Måltider: Morgenmad og frokost

Morgenbesøg i Menara Haven, et paradisisk sted med kølighed og skygge, oliventræer og frugttræer. I det 12. årh. blev der anlagt en stor kunstig sø, beregnet til vandreservoir for Almohade sultanerne. I det 19. årh. blev der bygget en smuk lille pavillon ved søen, med pyramideformet tag med grønne glaserede teglsten. Et meget yndet fotomotiv.
Ca. 20 km nord for Marrakesh ligger Palmeriet, en stor palmeoase.

Her besøger vi en kunstudstilling, ”Musée de la Palmeraie”, hvor der vises nutidig kunst fra Marokko, inklusiv fotokunst, skulptur, kalligrafi og installationskunst. Mere end 50 nulevende kunstnere er repræsenteret her. Grundlæggeren af dette museum, Abderrazzak Benchaâbane, havde en dobbelt passion for moderne kunst og for haveanlæg. Så omkring de fine lave bygninger i lerarkitektur, hvor udstillingerne findes, er der et meget varieret haveanlæg. Her er andalusisk have, en frugthave, en have med en samling duftende roser, en vandhave og en kaktushave. Og alt er blandet med skulpturer i moderne udformning.

Efter frokost besøger vi Majorellehaven, som har været ejet af den store franske modeskaber Yves Saint Laurent. Vi går en tur i denne smukke oase af kaktusser og palmer, hvor farverne danner fantastiske kontraster. I haven findes et lille berbermuseum, der huser en udsøgt samling af brugskunst, smykker og dragter.

På vej tilbage til vores hotel kører vi omkring Guéliz, den nyere del af Marrakesh, som franskmændene byggede op under protektoratet fra 1912 til 1956.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi tager på tur i Atlasbjergene. De der ønsker det, kan holde en fridag i Marrakesh i stedet. Dagens vandretur i bjergene fordrer, at man er i god form og kan klare at gå i ujævnt terræn. Vi kører mod Ourika Dalen, et meget naturskønt område.

Vores mål er en riad i bjergområdet nær Imlil. Her spiser vi couscous, et typisk marokkansk måltid.

Derefter starter vandreturen, som er på ca. 2 timer. Der er løst grus og til tider lidt stejle stigninger. Gode støvler og evt. en vandrestav anbefales. Hvis man ikke er i god form til at vandre, kan man blive på riad’en og nyde de dejlige omgivelser og gode udsigter nær riad’en.

Under vandreturen holder vi pause hos en lokal familie i en lille bjerglandsby. Her bliver vi budt på myntete.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Marrakesh.

Om aftenen samles vi til afskedsmiddag på Palais Sebban, et fornemt gammelt palads, nu omdannet til hotel. Her kan vi nyde den fredfyldte gårdhave med dens springvand, mosaikker og blomster.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Kørsel til lufthavnen i Marrakesh, hvor hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
20. dec 22 til
27. dec 22
11.490 kr Helene Boesen Udsolgt Forespørg Julerejse
27. dec 22 til
3. jan 23
11.290 kr Susanne Behrens Udsolgt Forespørg Nytår i Marrakesh