Logo

Marokko vandreferie

Atlasbjergene og Saharaørkenen

At vandre i Marokko er meget mere end bjerge og storslåede udsigter. Her oplever vi et land, hvor kultur og natur virkelig er anderledes. Med vores erfarne guider, tager vi på en indholdsrig og spændende vandring i Atlasbjergene. Berberne er urbefolkningen i Marokko og de bor ofte på bjergskråningerne. På denne vandring kommer vi i nær kontakt med deres verden, kultur og traditioner. Der er ingen klatring eller vanskelige vandringer. Alle, der er i god form, kan deltage.

Regioner: Afrika Mellemøsten
Lande: Marokko
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Her blander grønne og sirligt opdyrkede terrasser sig med okkerfarvede små berberlandsbyer, skovdækkede bjergsider og imponerende vandfald.

Her dufter det af lavendel, oregano og timian som blandes med duften fra trækul og madlavning fra nærmeste berberlandsby. Her er kvinderne i deres farverige dragter i færd med at lave dagens tagine; en gryderet med, lammekød, okse eller kylling som koges med grønsager og velsmagende krydderier.

Også afrejser i 2018 - se dem her

Læs praktiske oplysninger om rejser til Marokko her

Max 14 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Tidlig afrejse fra København, og vi lander i Marrakesh allerede ved 10 tiden om formiddagen.

Her møder vi vores lokale guide, som tager os med på en kort bytur i Marrakesh. Turen ender på en af de lokale restauranter, hvor det venter et dejligt marokkansk måltid.

Senere kører vi ind til den smukke Ourikadal ca. 40 kilometer øst for Marrakesh i de imponerende Atlas bjerge.

Ourikadalen er en grøn oase i det ellers tørre landskab. Rejsen går gennem et kuperet landskab på ca 1000 m.o.h. med småbuske, enebær og steneg, olivenlunde og berberbyer. Vi skal bo to nætter i udkanten af landsbyen Imlil, et af marokkanernes favoritmål på de hede sommerdage. Her ligger vores gæstehus, et berberhotel, Dar Ouassaggou, i typisk marokkansk stil og med fantastisk hjemmelavet mad. Vi spiser middag på hotellet.

Her bor vi

I dag er der mulighed for en lang vandring i Høje Atlas. Med betagende udsigter til de sneklædte bjergtoppe. Foruden alpekrager og alliker, kan vi måske også få øje på kongeørn og lammegrib. Om foråret er der et blomsterflor af gule narcisser og blå lavendler. Om efteråret gløder alt i gyldne farver.

Efter 4,7 km’s vandring og fælles frokost deles gruppen i to hold. Det ene hold går en kortere tur tilbage til Imlil; deres vandring bliver på i alt 7 km. Den anden gruppe går en længere tur, og har tilbagelagt i alt 12 km, når den er tilbage i Imlil.

Ud på eftermiddagen kan man gå en tur på egen hånd i Imlil - eller blot nyde en afslappende eftermiddag i vores gæstehus.

Dagens højdepunkt er besøget hos Lalla Fadma i hendes traditionelle berberhus i landsbyen. Lalla har 6 børn, og besøget her er en god måde til at få kendskab til berberkulturen. Vi bydes på myntete og ser hvordan huset er indrettet. Frokosten spises i et andet af landsbyens huse.

Dagen byder på en fantastisk smuk køretur over Høje Atlas til middelalderbyen Ait Ben Haddou. Små berberlandsbyer klynger sig til bjergsiderne, og i dalene vokser der granatæbletræer, valnøddetræer og popler.

Efter frokost er det muligt at gå over Tichkapasset på 2310 m.o.h. Det er en vandretur på en time over engene på bjergsiderne, med græssende får og geder.

Kasbahbyen Ait Ben Haddou træder frem i landskabet som en ren åbenbaring. Højt beliggende troner den over Ounila Dalen. Den er en af de ældste og mest fantastiske ørkenbyer i landet, bygget af soltørret ler, halm og jord.

Den ældste af bygningerne, et kornkammer beliggende på en bakketop, daterer sig tilbage til det 11. århundrede. Der er mange helt specielle bygninger med tårne og geometriske mønstre. Ait Ben Haddou er blevet brugt som kulisse i storfilm som ”Lawrence of Arabia”, ”Gladiator”, ”Alexander den store”, ”Jagten på den grønne diamant”, ”Babel” og ”Indiana Jones” Byen står også på Unescos verdensarv liste.

Rejselederen vil berette om en tid, hvor Ait Ben Haddou var et knudepunkt på karavaneruten mellem Sahara og Marrakesh. Karavanerne kom med guld, salt og slaver.

Sidst på eftermiddagen slentrer vi en tur på en times tid i Ait Ben Haddou og vi besøger en lokal familie, der har boet her gennem mange generationer.

Vores hotel ligger cirka 900 m.o.h. Man kalder Ait Ben Haddou for porten til ørkenen, og der er en fantastisk udsigt fra hotellets tagterrasse.

Her bor vi

NB: På rejsen 12. til 19. november bor man på Kasbah la Cigogne

Turen fortsætter gennem et goldt bjerg- og ørkenlandskab til Siroua bjergene, hvor vi gør et unikt ophold i en lille tæppeproducerende landsby, Ait Omran, hvor befolkningen lever som for mange hundrede år siden. Her er kun 400 indbyggere, og alle arbejder med tæpper.

Landsbyen er blandt 12 landsbyer, som ligger i Sirouabjergene, og disse 12 landsbyer fremstiller de fleste at de nomadetæpper, der sælges i dag i Marokko. Her fremstilles nogle af de smukkeste tæpper i Høje Atlas bjergene, og der er langt mellem de turister, der finder hertil. Vi kan ikke køre i bussen helt dertil, men må vandre de sidste 3,8 km gennem det stenede landskab. Vel fremme nyder vi en meget velsmagende berberfrokost, og der bliver selvfølgelig tid til at beundre og evt. købe et af de smukke håndlavede tæpper. Dette besøg giver et godt indblik i berberfolkets kultur. Efter frokost kan vi se os omkring i området, hvor alle de fine tæpper er lagt ud i solen til afblegning.

Vi vandrer de 3,8 km tilbage til vores bus.

Herefter kører vi over store safranområder i Talouine og videre mod Taroudant-området.

Vi bor to nætter på den dejlige Riad Hida, som i over 30 år var ejet af en dansk forretningsmand. Stedet, der er et perfekt lille palads, er kendt for sin smukke have med mange påfugle. Man kan nyde det sidste af eftermiddagen ved poolen. Vi spiser middag under de høje palmer på Riad Hida, hvis vejret er til at sidde udendørs.

Her bor vi

Om morgenen kører vi ind i landet mod de smukke bjergområder. Her deler gruppen sig i to hold. Hold 1 tager på en ca. 12 km’s vandretur. Hold 2 vandrer ca. 7 km. Turen går gennem betagende landskaber med små berberlandsbyer. Indimellem er der store skyggefulde træer og haver med granatæbletræer og valnøddetræer.

Vi besøger en familie i landsbyen Ait Aissa. Her spiser vi også frokost og hører om berbernes dagligliv.

Efter vandringen kører vi til Taroudant, og besøger den gamle medina, hvor der er en helt specile atmosfære i suq’en. Vi ser også et fornemt gammelt haremspalads fra 1700-tallet, Palais Salam, nu ombygget til hotel. Paladset er en del af bymuren, som omslutter den gamle del af Taroudant. På enkelte af turene vil vi bo to nætter her i stedet for på Riad Hida.

Her bor vi

Tidlig om morgenen kører vi mod Marrakesh over det flotte bjergpas Tich´N Test, hvor vi er 2100 meter over havet. Vi kører gennem et kuperet landskab, hvor det endemiske argantræ vokser. I bjerglandskabet nord for Taroudant ligger der frodige dale med oliven og johannesbrødtræer samt argantræet med sine olierige nødder, som har været værdsat af mennesker og geder i umindelige tider. Af disse nødder fremstilles en af verdens fineste madolier og flere forskellige slags kosmetiske produkter.

Vi besøger den fantastiske moské i Tin Mel fra 1200 tallet. Det var her det historiske Almohade dynasti havde sit hjemsted.

Vi spiser picnicfrokost hos Abdou i hans lillebitte café lige ved moskéen.

Efter frokosten kører vi til Ouirgane, hvor der bliver en vandretur på omkring en time. Her kan man nyde flora og fauna. Vi kører videre og gør holdt på La Roseraie, hvor der er en fantastisk rosenhave. Her slapper vi af over myntete og småkager, før vi kører videre til Marrakesh.

Her skal vi bo to nætter i en centralt beliggende riad.

Vi oplever ”Den røde eventyrby” eller ”Ørkenens juvel” ... det er bare to af de navne navne Marrakesh har fået gennem tiderne. Marrakesh blev grundlagt i 1062 af almoraviderne, og er kendt som en af de mest farverige byer i Nordafrika.

Centrum i Marrakesh er den berømte Djemaa el-Fna-plads. Denne plads blev i gamle dage benyttet som samlingssted for dromedarkaravanerne fra Sahara. I dag kan vi se akrobater, slangetæmmere, spåkvinder og musikere. Om aftenen ændrer torvet fuldstændig karakter og bliver til verdens største udendørs restaurant. Marrakeshs ældgamle medina er et kapitel for sig. Den er opdelt i flere forskellige souker, med snævre markedsgader og hundredvis af boder.

I de farverige bazarer kan man købe det meste – fra billige sko og tøj, til keramik, etniske smykker, røgelse og hånddrejede trævarer.

På en byvandring ser vi Al Bahia paladset, Koutobia minareten, Ben Youssef Madrassa og flere interessante områder i souk´en.

Vi besøger er berber-apotek. Her kan vi dufte, smage og lære om spændende urter. Senere går turen videre gennem de forskellige håndværkskvarterer. Frokost på egen hånd og tid til lidt indkøb, før vi spiser afskedsmiddag på Palais Sebban, et tidligere lille palads, som nu er omdannet til hotel. Stedet er kendt for sit gode køkken.

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
7. okt 17 til
14. okt 17
10.900 kr Bodil Tejg Krunderup Udsolgt Forespørg
28. okt 17 til
4. nov 17
10.900 kr Kirsten Greiffenberg Udsolgt Forespørg
Viktors Farmor baggrundsbillede