Logo

Marokko vandreferie

Atlasbjergene og Saharaørkenen

At vandre i Marokko er meget mere end bjerge og storslåede udsigter. Her oplever vi et land, hvor kultur og natur virkelig er anderledes. Med vores erfarne guider, tager vi på en indholdsrig og spændende vandring i Atlasbjergene.

Berberne er urbefolkningen i Marokko og de bor ofte på bjergskråningerne. På denne vandring kommer vi i nær kontakt med deres verden, kultur og traditioner. Der er ingen klatring eller vanskelige vandringer. Alle, der er i god form, kan deltage.

Se dagsprogram
Regioner: Afrika Mellemøsten
Lande: Marokko
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Her blander grønne og sirligt opdyrkede terrasser sig med okkerfarvede små berberlandsbyer, skovdækkede bjergsider og imponerende vandfald.

Her dufter det af lavendel, oregano og timian som blandes med duften fra trækul og madlavning fra nærmeste berberlandsby. Her er kvinderne i deres farverige dragter i færd med at lave dagens tagine; en gryderet med lammekød, okse eller kylling som koges med grønsager og velsmagende krydderier.

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver med direkte fly København - Agadir, en tur på knap 4½ time. Indkvartering på hotel i Agadir.

Måltider: Aftensmad

Vi kører tidligt fra Agadir ad motorvejen.

Ved ankomst til Marrakesh skal vi på en byvandring. Vi oplever ”Den røde eventyrby” eller ”Ørkenens juvel” ... det er bare to af de navne, Marrakesh har fået gennem tiderne. Marrakesh blev grundlagt i 1062 af almoraviderne, og er kendt som den af de mest farverige by i Nordafrika.

Centrum i Marrakesh er den berømte Djemaa el-Fna-plads. Den plads blev i gamle dage benyttet som samlingssted for dromedarkaravanerne fra Sahara. I dag kan vi se akrobater, slangetæmmere, spåkvinder og musikere. Marrakeshs ældgamle medina er et kapitel for sig. Den er opdelt i flere forskellige souker, med snævre markedsgader og hundredvis af boder. I de farverige bazarer kan man købe det meste – fra billige sko og tøj, til keramik, etniske smykker, røgelse og hånddrejede trævarer.

Vi spiser frokost i Marrakesh på en af de små restauranter, der vender ud til Fna Pladsen. Midt på eftermiddagen kører vi til Ouirgane, en tur på ca. en time. Ouirgane er en pittoresk berberlandsby beliggende 1000 m.o.h. i et smukt område ved foden af Atlasbjergene. Her indkvarteres vi og herfra udgår vores vandringer de næste dage.
Efter indkvartering er der tid til en lille slentretur i området.

Vi har 3 overnatninger på Hotel la Bergerie.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Fra Ouirgane følger vi floddalen gennem en zone, hvor der er små bakker med åben skov. Vi er i området ved Marigha, hvorfra der udvindes salt. Saltet bæres på æsler til de nærmeste landsbyer.

Vi fortsætter til Tassa Ouirganedalen via frugtplantager og områder med skov. Vi spiser vores picnic i landsbyen Tassa, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over hele dalen og også udsigt til bjergtoppene i Høje Atlas.

Så går vi ned ad bakkerne og over en flod for at komme ind på en lille sti på den anden side af dalen. Endelig vender vi tilbage til Ouirgane gennem frugtplantager og vinmarker og landsbyerne Tourourd og El Khémis.

Dagens vandring er på ca. 5½ time.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Denne vandring fører os sydpå langs muldyrspor nær en saltvandsstrøm mod landsbyerne Marigha Izdern (1.205m) og Imareghan Noufla (1.224m), hvor den intenst aromatiserede olivenolie er produceret.

Området er kendt for denne olie. Det er stadig det gamle stenudstyr, der bruges til fremstillingen, og det er muldyr og æsler, der gør det hårde arbejde.

Herfra, med udsigt til Adrar Takherkhourte (2.660m) på vores højre side, vandrer vi gennem landskabet, hvor vi har en smuk blanding af forskellige markafgrøder, vilde blomster og olivenlunde.

Vi kommer gennem flere berber-landsbyer til den lille landsby Tinzert, hvor saltet udvindes fra store brønde og derefter lægges ud til fordampning.

Vejen tilbage går via et pass, Tizi n'Tarabaza (1.706m), hvorfra der er fantastiske panoramaudsigter over Tarabaza, Kik og Moulay Brahim plateauer med Tizi n'Test Pass og Jbel Oukaïmeden.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Ouirgane og kører ca. 1½ time til Ijoukak, hvor vi starter dagens vandretur på ca. 3 timer.

Vi kommer gennem flere gamle berberlandsbyer i området omkring Tin Mel. Vi besøger Tin Mel, den oprindelige landsby fra almohade dynastiet, og vi kommer igennem en let skov af argantræer.

Efter vandringen fortsætter dagens køretur gennem meget flotte landskaber. Vi ankommer til Taroudant området sidst på eftermiddagen.
Her har vi to overnatninger på Villa Talaa.

Dagens vandring er på ca. 3 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til bjergområdet, ca. 3 kvarters kørsel, og her deles vi i 2 grupper.
Gruppe 1: Trekking ca. 12 km
Gruppe 2: Trekking ca. 7 km

Vi vandrer gennem små berber landsbyer og spiser frokost hos en lokal familie i landsbyen Ait Aissa.
Husmoderen Rkia Nbourhim, der har lavet mad til os, har 4 børn, der gerne hjælper til, hvis de er hjemme, når vi kommer.

Vi tilbringer nogen tid dette sted og bliver lidt klogere på hverdagslivet i en berberfamilie.
Vi lærer at lave myntete på den helt rigtige måde, og vi får fortalt om teknikken ved at væve et tæppe.
På vejen tilbage håber vi der bliver tid til en lille orienteringstur i medinaen i Taroudant.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til Tiout-oasen, en lille times kørsel, hvor vi igen skal vandre gennem berberlandsbyer.
I oasen får vi et indblik i den traditionelle livsmåde samt i landbruget og de indviklede kunstvandingssystemer.

Vi besøger en marabout (en helgens grav), og der er gode muligheder for at spotte øgler og fugle og søge efter de små vilde skildpadder. Vi oplever en ørkenwadi og en bakketop med en Kasbah (befæstet landsby), der engang blev brugt som filmkulisse.

Herfra er der storslåede udsigter. Vi besøger et kvinde-kooperativ, hvor der er mulighed for at købe økologiske produkter af høj kvalitet, herunder arganolie, som er unik for denne region.

Vores erfarne og vidende guide beretter om de forskellige planter, dyr og om de lokale landskaber. At gå i dette område er let, men der kan være nogle ujævne overflader.
Sidst på dagen kører vi til Agadir, hvor vi spiser afskedsmiddag og overnatter.
Dagens vandring er på ca. 4 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden køres til lufthavnen i Agadir, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede