Logo

Marokko vandreferie

Atlasbjergene og Saharaørkenen

At vandre i Marokko er meget mere end bjerge og storslåede udsigter. Her oplever vi et land, hvor kultur og natur virkelig er anderledes. Med vores erfarne guider, tager vi på en indholdsrig og spændende vandring i Atlasbjergene. Berberne er urbefolkningen i Marokko og de bor ofte på bjergskråningerne. På denne vandring kommer vi i nær kontakt med deres verden, kultur og traditioner. Der er ingen klatring eller vanskelige vandringer. Alle, der er i god form, kan deltage.

Regioner: Afrika Mellemøsten
Lande: Marokko
8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. sep 18 til
23. sep 18
11.900 kr Jan Fabricius Få pladser tilbage Bestil rejse
7. okt 18 til
14. okt 18
11.900 kr Nette Kornerup Garanteret afrejse Bestil rejse
28. okt 18 til
4. nov 18
11.900 kr Kirsten Greiffenberg Garanteret afrejse Bestil rejse

Her blander grønne og sirligt opdyrkede terrasser sig med okkerfarvede små berberlandsbyer, skovdækkede bjergsider og imponerende vandfald.

Her dufter det af lavendel, oregano og timian som blandes med duften fra trækul og madlavning fra nærmeste berberlandsby. Her er kvinderne i deres farverige dragter i færd med at lave dagens tagine; en gryderet med, lammekød, okse eller kylling som koges med grønsager og velsmagende krydderier.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Marokko her

Max 14 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Direkte fly fra København til Casablanca, en flytur på ca. 4 timer 20 minutter. Ankomst til Casablanca om aftenen. Indkvartering på hotel.

Vi kører tidligt fra Casablanca og sætter kurs mod det smukke naturområde ved Ouzud. Her vandrer gennem olivenlunde, til vi når vandfaldet. Turen, der er på 3-4 timer, går gennem den lille landsby Ouzud.

Området er kendt for Barbary aberne, der er født uden haler og dermed helt anderledes end de aber, vi ser på Fna Pladsen i Marrakesh. Det er en oplevelse at iagttage aberne i deres naturlige omgivelser.

En svalende dukkert i vandfaldet er skønt efter traveturen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter tidligt og kører gennem områder med mange olivenplantager til vi når Imlil. Turen går gennem et kuperet landskab på ca 1000 m.o.h. med småbuske, enebær og steneg, foruden alle olivenlundene og berberlandsbyerne. I Imlil får vi frokost og bliver indkvarteret. Vi skal bo i udkanten af landsbyen Imlil, et af marokkanernes favoritmål på de hede sommerdage. Her ligger vores gæstehus, et berberhotel, Dar Ouassaggou, i typisk marokkansk stil og med fantastisk hjemmelavet mad.

Efter frokost starter vandringen. Gruppen deles i to hold. Det ene hold går en kortere tur på ca. 6 km. Den anden gruppe går en længere tur, og har tilbagelagt i alt 10 km, når den er tilbage i Imlil.

Under vandringerne er der betagende udsigter til de sneklædte bjergtoppe. Foruden alpekrager og alliker, kan vi måske også få øje på kongeørn og lammegrib. Om foråret er der et blomsterflor af gule narcisser og blå lavendler. Om efteråret gløder alt i gyldne farver.

Dagens højdepunkt er besøget hos Lalla Fadma i hendes traditionelle berberhus i landsbyen. Lalla har 6 børn, og besøget her er en god måde til at få kendskab til berberkulturen. Vi bydes på myntete og ser hvordan huset er indrettet.

Vi spiser middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagen byder på en fantastisk smuk køretur til Ouled Berhil. Vi gør holdt i den lille meget smukt beliggende berberlandsby Ouirgane, hvor vi vandre en tur på 1½ time nær ved floden og dæmningen.

Vi kører gennem et kuperet landskab, hvor det endemiske argantræ vokser. I bjerglandskabet nord for Taroudant ligger der frodige dale med oliven og johannesbrødtræer samt argantræet med sine olierige nødder, som har været værdsat af mennesker og geder i umindelige tider. Af disse nødder fremstilles en af verdens fineste madolier og flere forskellige slags kosmetiske produkter.
Vi besøger den fantastiske moské i Tin Mel fra 1200 tallet. Det var her det historiske Almohade dynasti havde sit hjemsted.

Vi spiser picnicfrokost hos Abdou i hans lillebitte café lige ved moskéen. En enkel men velsmagende frokost, der består af avokado, oliven, gedeost, tomater og rødløg. Desuden smager vi de lokale frugter og det lokale brød. Efter frokosten vandrer vi et par timer i det smukke område, før vi kører videre mod Oulad Berhil.

Vi bor to nætter på den dejlige Riad Hida, som i over 30 år var ejet af en dansk forretningsmand. Stedet, der er et perfekt lille palads, er kendt for sin smukke have med mange påfugle. Man kan nyde det sidste af eftermiddagen ved poolen. Vi spiser middag under de høje palmer på Riad Hida, hvis vejret er til at sidde udendørs.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om morgenen kører vi ind i landet mod de smukke bjergområder. Her deler gruppen sig i to hold. Hold 1 tager på en ca. 12 km’s vandretur. Hold 2 vandrer ca. 7 km. Turen går gennem betagende landskaber med små berberlandsbyer. Indimellem er der store skyggefulde træer og haver med granatæbletræer og valnøddetræer.
Vi besøger en familie i landsbyen Ait Aissa. Her spiser vi også frokost og hører om berbernes dagligliv.

Efter vandringen kører vi til Taroudant, og besøger den gamle medina, hvor der er en helt speciel atmosfære i suq’en. Vi ser også et fornemt gammelt haremspalads fra 1700-tallet, Palais Salam, nu ombygget til hotel. Paladset er en del af bymuren, som omslutter den gamle del af Taroudant. På enkelte af turene vil vi bo to nætter her i stedet for på Riad Hida.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Turen fortsætter gennem et goldt bjerg- og ørkenlandskab til Siroua bjergene, hvor vi gør et unikt ophold i en lille tæppeproducerende landsby, Ait Omran. Her lever befolkningen som for mange hundrede år siden. Her er kun 400 indbyggere, og alle arbejder med tæpper.

Landsbyen er blandt 12 landsbyer, som ligger i Sirouabjergene, og disse 12 landsbyer fremstiller de fleste at de nomadetæpper, der sælges i dag i Marokko. Her fremstilles nogle af de smukkeste tæpper i Høje Atlas bjergene, og der er langt mellem de turister, der finder hertil. Vi kan ikke køre i bussen helt dertil, men må vandre de sidste ca. 3 km gennem det stenede landskab. Vel fremme nyder vi en meget velsmagende berberfrokost, og der bliver selvfølgelig tid til at beundre og evt. købe et af de smukke håndlavede tæpper. Dette besøg giver et godt indblik i berberfolkets kultur.

Efter frokost kan vi se os omkring i området, hvor mange af de fine tæpper er lagt ud i solen til afblegning.

Vi vandrer de ca. 3 km tilbage til vores bus. Herefter kører vi over det flotte bjergpas Tich’N Test passet, hvor vi er 2100 meter over havet,  og videre til Marrakesh, hvor vi bor de sidste to nætter på en centralt beliggende riad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi oplever ”Den røde eventyrby” eller ”Ørkenens juvel” ... det er bare to af de navne, Marrakesh har fået gennem tiderne. Marrakesh blev grundlagt i 1062 af almoraviderne, og er kendt som en af de mest farverige byer i Nordafrika.

Centrum i Marrakesh er den berømte Djemaa el-Fna-plads. Denne plads blev i gamle dage benyttet som samlingssted for dromedarkaravanerne fra Sahara. I dag kan vi se akrobater, slangetæmmere, spåkvinder og musikere. Om aftenen ændrer torvet fuldstændig karakter og bliver til verdens største udendørs restaurant. Marrakeshs ældgamle medina er et kapitel for sig. Den er opdelt i flere forskellige souker, med snævre markedsgader og hundredvis af boder.

I de farverige bazarer kan man købe det meste – fra billige sko og tøj, til keramik, etniske smykker, røgelse og hånddrejede trævarer.
På en byvandring ser vi Al Bahia paladset, Koutobia minareten, Ben Youssef Madrassa og flere interessante områder i souk´en.
Vi besøger er berber-apotek. Her kan vi dufte, smage og lære om spændende urter. Senere går turen videre gennem de forskellige håndværkskvarterer.

Frokost på egen hånd og tid til lidt indkøb, før vi spiser afskedsmiddag på Palais Sebban, et tidligere lille palads, som nu er omdannet til hotel. Stedet er kendt for sit gode køkken.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. sep 18 til
23. sep 18
11.900 kr Jan Fabricius Få pladser tilbage Bestil rejse
7. okt 18 til
14. okt 18
11.900 kr Nette Kornerup Garanteret afrejse Bestil rejse
28. okt 18 til
4. nov 18
11.900 kr Kirsten Greiffenberg Garanteret afrejse Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede