Logo

Marokko vandreferie

Vandringer i de storslåede Atlasbjerge

Vi vandrer i Atlasbjergene og i Taroudant området, hvor vi bl.a. vandrer til en oase og til en tæppevæver-landsby.

At vandre i Marokko er meget mere end bjerge og storslåede udsigter. Her oplever vi et land, hvor kultur og natur virkelig er anderledes, og vi kommer tæt på den oprindelige befolkning, berberne. Som et ekstra plus på turen oplever vi den charmerende kystby Essaouira. Med vores erfarne guider, tager vi på nogle indholdsrige og spændende vandringer.

Se dagsprogram
Regioner: Afrika Mellemøsten
Lande: Marokko
12 dage Pris Rejseleder Status Information
27. okt 19 til
7. nov 19
13.900 kr Kirsten Greiffenberg Få pladser tilbage Bestil rejse
22. mar 20 til
2. apr 20
Afventer pris Per Graugaard Ledige pladser Bestil rejse
27. sep 20 til
8. okt 20
Afventer pris Jan Fabricius Ledige pladser Bestil rejse
25. okt 20 til
5. nov 20
Afventer pris Kirsten Greiffenberg Ledige pladser Bestil rejse
Vis alle afgange Vis færre

Berberne er urbefolkningen i Marokko og de bor ofte på bjergskråningerne. På denne vandring kommer vi i nær kontakt med deres verden, kultur og traditioner. Der er ingen klatring eller vanskelige vandringer. Alle, der er i god form, kan deltage.

Her blander grønne og sirligt opdyrkede terrasser sig med okkerfarvede små berberlandsbyer, skovdækkede bjergsider og imponerende vandfald. Her dufter det af lavendel, oregano og timian som blandes med duften fra trækul og madlavning fra nærmeste berberlandsby. Her er kvinderne i deres farverige dragter i færd med at lave dagens tagine; en gryderet med, lammekød, okse eller kylling som koges med grønsager og velsmagende krydderier.

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Direkte fly fra København til Casablanca. Flytiden er ca. 4 timer og 20 minutter. Vi ankommer om aftenen og køres til vores hotel.

Måltider: der serveres et let måltid mad i flyet

Vi starter tidligt fra Casablanca og kører til Marrakesh, en køretur på ca. 4 timer.

”Den røde eventyrby” eller ”Ørkenens juvel”. Det er bare to af de navne, Marrakesh har fået gennem tiderne. Byen blev grundlagt i 1062 af almoraviderne, og er kendt som en af de mest farverige byer i Nordafrika.

Centrum i Marrakesh er den berømte Djemaa el-Fna-plads. Denne plads blev i gamle dage benyttet som samlingssted for dromedarkaravanerne fra Sahara. I dag kan vi se akrobater, slangetæmmere, spåkvinder og musikere. Om aftenen ændrer torvet fuldstændig karakter og bliver til verdens største udendørs restaurant. Marrakeshs ældgamle medina er et kapitel for sig. Den er opdelt i flere forskellige souker, med snævre markedsgader og hundredvis af boder. I de farverige bazarer kan man købe det meste – fra billige sko og tøj, til keramik, etniske smykker, røgelse og hånddrejede trævarer.

På en byvandring ser vi Al Bahia paladset, Koutobia minareten, og flere interessante områder i souk'en.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi starter tidligt og kører mod Ourika Dalen, et meget naturskønt område. Vores mål er en riad i bjergområdet nær Imlil. Turen går gennem et kuperet landskab med småbuske, enebær og steneg, foruden alle olivenlundene og berberlandsbyerne. I Ourikadalen er der mange frugttræer og valnøddetræer.

I Imlil bliver vi modtaget med myntete og vi bliver indkvarteret. Vi skal bo i udkanten af landsbyen Imlil, et af marokkanernes favoritmål på de hede sommerdage. Her ligger vores gæstehus, et berberhotel, Dar Ouassaggou, i typisk marokkansk stil og med fantastisk hjemmelavet mad. Imlil er et populært udgangspunkt for de bjergbestigere, der ønsker at prøve kræfter med Jbel Toubkal, Nordafrikas højeste bjerg på 4.167 meter.

Dagens vandring går op ad snoede muldyrstier til Tizi n 'Tamatert (2279m), hvor vi nyder frokost på toppen af passet med det fantastiske panorama ud over de omkringliggende Atlasbjerge. Her er udsigt over Jbel Oukaimeden (3200m) og det smukke plateau. Vi går samme vej tilbage til Dar Ouassagou. Vi har tre overnatninger i Dar Ouassagou. Dagens vandring er på ca. 4½ time.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Før dagens vandring deles gruppen i to hold. Det ene hold går en kortere tur på ca. 6 km. Den anden gruppe går en længere tur, og har tilbagelagt i alt 10 km, når den er tilbage i Imlil.

Under vandringerne er der betagende udsigter til de sneklædte bjergtoppe. Foruden alpekrager og alliker, kan vi måske også få øje på kongeørn og lammegrib. Om foråret er der et blomsterflor af gule narcisser og blå lavendler. Om efteråret gløder alt i gyldne farver.

Dagens højdepunkt er besøget hos Lalla Fadma i hendes traditionelle berberhus i landsbyen. Lalla har 6 børn, og besøget her er en god måde til at få kendskab til berberkulturen. Vi bydes på myntete og ser, hvordan huset er indrettet. Vi spiser frokost hos en lokal familie i landsbyen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi vandrer gennem berberlandsbyerne Targa Imoula og Achain. Dagens vandring på 4 timer går gennem betagende smukke bjerglandskaber til passet Tizi Mzik, 2550 m, hvor der er udsigt nedover berberlandsbyen Azzaden, der ligger opad skråningerne.

Vi får picnic frokost på toppen i bjergpasset. Herefter går turen nedad tilbage til vores riad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagen byder på en fantastisk smuk køretur til Ouled Berhil. Vi gør holdt i den lille meget smukt beliggende berberlandsby Ouirgane, hvor vi vandrer en tur på 1½ time nær ved floden og dæmningen.
Vi kører gennem et kuperet landskab, hvor det endemiske argantræ vokser. I bjerglandskabet nord for Taroudant ligger der frodige dale med oliven og johannesbrødtræer samt argantræet med sine olierige nødder, som har været værdsat af mennesker og geder i umindelige tider. Af disse nødder fremstilles en af verdens fineste madolier og flere forskellige slags kosmetiske produkter. Argantræet er Marokkos nationaltræ, og arten er fredet. Det er dog lovligt at plukke frugterne fra træet.

Vi besøger den fantastiske moské i Tin Mel fra 1200-tallet. Det var her det historiske Almohade dynasti havde sit hjemsted.

Vi spiser picnicfrokost hos Abdou i hans lillebitte café lige ved moskéen. En enkel men velsmagende frokost, der består af avokado, oliven, gedeost, tomater og rødløg. Desuden smager vi de lokale frugter og det lokale brød.

Vi kører til vores overnatningssted for de næste to nætter i Taroudant området nær landsbyen Oulad Berhil.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til Siroua bjergene, hvor vi vandrer til en lille tæppeproducerende landsby, Ait Omran, der ligger i et goldt bjerg- og ørkenlandskab Her lever befolkningen som for mange hundrede år siden. Her er kun 400 indbyggere, og alle arbejder med tæpper.

Landsbyen er blandt 12 landsbyer, som ligger i Siroua bjergene, og disse 12 landsbyer fremstiller de fleste at de nomadetæpper, der sælges i dag i Marokko. Her fremstilles nogle af de smukkeste tæpper i Høje Atlas bjergene, og der er langt mellem de turister, der finder hertil. Vi kan ikke køre i bussen helt dertil, men må vandre gennem det stenede landskab. Vel fremme nyder vi en meget velsmagende berberfrokost, og der bliver selvfølgelig tid til at beundre og evt. købe et af de smukke håndlavede tæpper. Dette besøg giver et godt indblik i berberfolkets kultur.

Efter frokost kan vi se os omkring i området, hvor mange af de fine tæpper er lagt ud i solen til
afblegning.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til Tiout-oasen, hvor vi vandrer i et område med fleres små interessante berberlandsbyer.
I oasen får vi et indblik i berbernes traditionelle liv samt deres landbrugs- og kunstvandingssystemer.

Vi ser en marabout (en helgens grav), og der er masser af dyreliv at observere, som f.eks. firben, fugle og vilde skildpadder. Turen fortsætter gennem betagende landskaber med små berberlandsbyer. Indimellem er der store skyggefulde træer og haver med granatæbletræer og valnøddetræer.

Vi ser en ørkenwadi (flodleje, der er delvist udtørret), og på en bakketop finder vi en kasbah (befæstet landsby), der en gang blev brugt som filmkulisse. Herfra er der storslåede udsigter over landskabet.

Efter vandringen kører vi til Taroudant. Her tager vi på en byvandring i den gamle medina, hvor der er en helt speciel atmosfære i suq’en. Taroudant synes at have været bygget for øjnene. Byen blev grundlagt før islams ankomst, men havde sin gyldne periode i det 16. århundrede, da saadernes dynasti gjorde den til deres hovedstad under navnet Mohamedia. Fra denne tid er der stadig 8 km bymur, et stolt minde om fortidens kampe. At gå gennem en af de monumentale fem byporte og ind i medinaen er som at gå tilbage i tiden. De snoede og labyrintiske gyder kan i første omgang virke temmelig rodede, men de er faktisk en del af en nøje anlagt plan. Moskéen er centrum, og omkring moskéen finder vi suq’en, hvor de dygtige håndværkere arbejder med deres håndværk. Suq’en er opdelt i sektorer efter de forskellige håndværk, som f.eks. læder, tekstiler, lertøj, kobber, og sølv.

Byen med de røde mure, og med den gamle middelalderlige atmosfære er et godt sted at få et indtryk af den marokkanske kultur. Vi ser et fornemt gammelt haremspalads fra 1700-tallet, Palais Salam, nu ombygget til hotel. Paladset er en del af bymuren, som omslutter den gamle del af Taroudant.

De private huse er bygget omkring en central gårdhave og byggestilen gør, at fremmede øjne ikke lige kan kigge ind i privatområdet. Alt i alt er der i Taroudant en afslappet og fredelig stemning.

Sidst på eftermiddagen kører vi til Agadir, hvor vi overnatter.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden starter vi mod kystbyen Essaouira. Undervejs tager vi en vandretur langs kysten på et par timer, fra landsbyen Sidi Mbark til landsbyen Sidi Kaoki.

Vi har to overnatninger i Essaouira.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmad tager vi på byrundtur til fods. Vi starter på havnen, hvor der måske er mulighed for at overvære fiskeauktionen. Essaouiras bymidte er bilfri. Her går vi på byens smalle gader, besøger La Scala piratborgen med livlige stræder og ægte marokkansk folkeliv. Essaouiras charme er en blanding af pittoresk fiskerlandsby og kølig elegance, som man tydeligt fornemmer på vandreturen i byen.

Byen har mange ganske små og meget charmerende spisesteder, ofte kun med plads til 6-10 personer. De er indrettet i ægte orientalsk stil, og maden er meget lækker.

Der er mange små kunstgallerier i byen. Vi besøger ”Galleri Damgaard”, som blev startet af en dansker og som har nogle helt specielle malerier af kunstnere fra Essaouira.

Vi besøger byens fantastiske sølvmarked, Marokkos bedste. Her findes både gamle berbersmykker og helt moderne sølvsmykker – og til meget rimelige priser.

Vi kommer til Place du Grain, hvor der har været kornmarked og tidligere slavemarked. Nu er her små hyggelige spisesteder og de omvandrende gademusikanter sørger for musikken.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi sætter kurs mod Casablanca. Vi kører langs den smukke atlanterhavskyst, og undervejs gør vi forskellige stop.

Vi spiser frokost den lille kystby Oualidia, der er kendt for de mange små fiskerestauranter.

Fra Oualidia går turen videre til Casablanca, hvor vi indkvarteres. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
27. okt 19 til
7. nov 19
13.900 kr Kirsten Greiffenberg Få pladser tilbage Bestil rejse
22. mar 20 til
2. apr 20
Afventer pris Per Graugaard Ledige pladser Bestil rejse
27. sep 20 til
8. okt 20
Afventer pris Jan Fabricius Ledige pladser Bestil rejse
25. okt 20 til
5. nov 20
Afventer pris Kirsten Greiffenberg Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede