Logo

Pigetur deluxe - Marokko

Tag bare veninderne med!

Lad os starte med gastronomien: Den er helt i top. Vi spiser tusindbladstærte med vanillesauce, appelsinblomstsaft og kanel. Og tagine med lammekød, svesker og mandler. Couscous. For slet ikke at tale om middag med havets frugter på havne-restauranten ”Chez Sam”. Med Atlanterhavets brusen i baggrunden.

På denne rejse får vi en gedigen indføring i det fantastiske, marokkanske køkken. Vi prøver endda egne evner af på en kokkeskole. Og så er der alle oplevelserne: Marrakesh, den herlige oaseby ved foden af Atlasbjergene. Taroudant, den gamle karavaneby i en frugtbar dal. Og kystbyen Essaouira, der i 70´erne var hippiernes paradis og i dag er Marokkos kunstnerby nummer ét.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
28. apr 19 til
5. maj 19
11.400 kr Anne Marthe Barfod Garanteret afrejse Bestil rejse
27. okt 19 til
3. nov 19
12.400 kr Anne Marthe Barfod Ledige pladser Bestil rejse

Rejsen er fuld af spændende seværdigheder og unikke shopping-muligheder. Der er haremspaladser, krydderi-markeder, magiske torve, sølvsmykker, farverige tekstiler og håndknyttede berbertæpper.

Vi må ikke glemme indkvarteringen: Riad Karmela i Marrakesh og Riad Jnane Ines i Oulad Berhil. Riads er gamle borgerhuse, der er nænsomt restaurerede og anvendes som hoteller, såkaldte boutique-hoteller, med få værelser.

Alt dette er på menuen for denne pigetur til Marokko. Et varieret program, der dog også giver tid på egen hånd i forførende byer som Marrakesh, Taroudant og Essaouira. Ren forkælelse.

Max 14 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ved ankomst til Agadir kører vi direkte til vores logi i Taroudantområdet, Riad Jnane Ines. Her har vi 3 overnatninger.

Taroudant spillede en vigtig rolle i Marokkos historie: Byen var udgangspunkt for saltkaravanerne, som gik til Timbuktu i Mali.
Det lokale marked byder også på et væld af varer, alt fra sølvsmykker til kaftaner og levende dyr. Souken “alfa og omega” i det daglige liv. Her sælger de deres varer og køber nye forsyninger til kommende uge.

I Taroudant er der mange kvinder, der går klædt i blåt traditionelt tøj, mens andre er helt vestligt klædt.

Måltider: Aftensmad

Efter morgenmaden kører vi ind til Taroudant og får et indtryk af denne spændende by, også kaldet ”Lille Marrakesh”.

Her tager vi på en byvandring i den gamle medina, hvor der er en helt speciel atmosfære i suq’en. Taroudant synes at have været bygget for øjnene. Byen blev grundlagt før islams ankomst, men havde sin gyldne periode i det 16. århundrede, da saadernes dynasti gjorde den til deres hovedstad under navnet Mohamedia. Fra denne tid er der stadig 8 km bymur, et stolt minde om fortidens kampe. At gå gennem en af de monumentale fem byporte og ind i medinaen er som at gå tilbage i tiden. De snoede og labyrintiske gyder kan i første omgang virke temmelig rodede, men de er faktisk en del af en nøje anlagt plan. Moskéen er centrum, og omkring moskéen finder vi suq’en, hvor de dygtige håndværkere arbejder med deres håndværk. Suq’en er opdelt i sektorer efter de forskellige håndværk, som f.eks. læder, tekstiler, lertøj, kobber, og sølv.

Byen med de røde mure, og med den gamle middelalderlige atmosfære er et godt sted at få et indtryk af den marokkanske kultur. De private huse er bygget omkring en central gårdhave og byggestilen gør, at fremmede øjne ikke lige kan kigge ind i privatområdet. Alt i alt er der i Taroudant en afslappet og fredelig stemning. På markedet i Taroudant handler vi grønsager, frugt og kød til dagens kokke-kursus.

Vel tilbage på vores riad skal vi til frokost smage stedets specialitet, couscous, der tilberedes på bedste hjemmelavede måde.

Om eftermiddagen starter kokke-kurset. Her inddeles gruppen i mindre hold, og under kyndig vejledning tilbereder vi de forskellige taginer, og appelsiner krydret med kanel og appelsinblomst- vand. Og vi får gode råd om, hvordan de mange spændende krydderier kan anvendes. Indimellem slapper vi af med et glas myntete eller rosmarinte.

Senere om aftenen nyder vi godt af dagens anstrengelser, og der vil også være vinsmagning.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi tager på en udflugt til Tafraout, og vejen går over den smukke Souss-slette. Er vi heldige, ser vi gederne klatre i de sjældne Argantræer.

Derefter fortsætter vi op ad skråningerne i Anti-Atlas, hvor berberlandsbyerne knejser på toppen af bakkedragene eller ved bakkernes fod. Den kendte stamme Ait Amrane bebor dette område, og vi besøger landsbyen Tafraout, hvor vi har mulighed for at se, hvordan befolkningen fremstiller de smukke berbertæpper.

Frokost på egen hånd i Tafraout, hvor der er forskellige små spisesteder.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Tidlig afrejse mod Marrakesh, hvor vi sætter kursen mod Høje Atlas og krydser Tiz N`Test passet som ligger 2000 m.o.h. Her passerer vi dejlige små berberbyer, bygget i sten og soltørret ler. Vegetationen er fantastisk; bjergtoppene majestætiske.

Vi spiser picnic på en lille café i nærheden af den majestætiske bebyggelse Tin Mal, en gammel bosættelse højt oppe i Atlasbjergene. Her var oprindelig Almohade-dynastiets hellige by, og vi kan se den imponerende moské fra 12. århundrede.

I Marrakesh bliver der tid til en slentretur i suq’en og den gamle medina. Vi checker ind på vores dejlige Riad Karmela, hvor vi skal bo de næste 3 nætter. Vi er tæt på byens hjerte, Djemaa el Fna Pladsen. Der er ren magi i stedets fredelige atmosfære - midt i en travl by, som aldrig sover.

Om aftenen spiser vi middag på restaurant Dar Es Salam, en af de bedste traditionelle restauranter i Marokko. Her får vi en menu, der hedder ”a taste of Morocco”. Den består af 15 forskellige lækre småretter, typiske for landet.

Måltider: Morgenmad, frokost (picnic) og aftensmad

Vi tager på en orienteringstur til fods.

Byen har meget at byde på med sine rosafarvede bymure, gamle paladser og spændende medina.
Vi besøger det flotte haremspalads Bahia, samt det jødiske marked med et væld af frugt, krydderier og blomster.

Koutoubia moskéens 67 meter høje minaret, byens vartegn, er bygget i sandsten. Vi besøger det meget interessante lille museum Dar Tiskiwin, som er oprettet af den hollandske antropolog Bertholdt Flint. Her er fine eksempler på berbertæpper, husgeråd, dragter, møbler og smykker. Selve bygningen, der huser denne private samling er en fin lille riad.

Frokost på egen hånd. Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter, shopping eller måske besøg i hamam (badehus).

Mange fremstående modeskabere, skuespillere og musikere har valgt at slå sig ned i denne by, som gør den til ”jetsettets” private paradis og et eldorado for shoppere. Her finder vi de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertæpper, smedejernslamper i alle faconer, eller sko og mærkevarer.

Om aftenen bliver Marrakesh først og fremmest forbundet med det rige folkeliv og byens centrum Djemaa El Fna pladsen. Ved solnedgang tager vi plads i en af de farverige heste-droscher for at opleve ”Marrakesh by night”. Turen ender oppe på Djemaa El Fna, hvor der er rig mulighed for at studere gøglere, eventyrfortællere og madtraditioner, da torvet på denne tid af dagen er forvandlet til en af verdens største udendørs restauranter. Der syder ganske enkelt af liv.

Vi spiser middag på den hyggelige Kozybar, der ligger i gåafstand fra pladsen. Her serveres dejlige marokkanske forårsruller, og kalkun i kokossauce med ingefær og til afslutning en rigtig god Mousse au Chocolat. Nyd måltidet med fantastisk udsigt til det gamle Bedhi Paladsets mure og alle byens storkereder.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi tager udenfor byen til Palmeriet, der ligger ca. 22 km nord for Marrakesh. Her besøger vi en kunstudstilling, ”Musée de la Palmeraie”. Her vises nutidig kunst fra Marokko, inkluderet fotokunst, skulptur, kalligrafi og installationskunst. Mere end 50 nulevende kunstnere er repræsenteret. Grundlæggeren af dette museum, Abderrazzak Benchaâbane, havde en dobbelt passion for moderne kunst og for haveanlæg. Så omkring de fine lave bygninger i lerarkitektur med udstillingerne er der et meget varieret haveanlæg. Her er andalusisk have, en frugthave, en have med en samling duftende roser, en vandhave og en kaktushave. Og alt er blandet med skulpturer i moderne udformning.

Efter besøget her kører vi til Jardin Majorelle, den botaniske have, der tilhørte modeskaberen Yves Saint Laurent. Her går vi en tur i denne dejlige oase med kaktus, kokospalmer, bambus og farverige blomster. Og vi kan se det lille museum med den fine samling af berbersmykker, dragter og husgeråd.

Vi spiser frokost på en restaurant ved Fna Pladsen. Herefter besøger vi Museet i Marrakesh. Samlingerne er ret sparsomme, men selve museet er indrettet i en utrolig flot paladsbygning med mosaikker på væggene og springvand i den store midtersal. Der bliver også tid på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden kører vi mod Essaouira, den lille kunstnerby ved Atlanterhavskysten,
der engang var hovedcenter for purpureksporten til det romerske rige. Purpurfarven kom fra sneglearten Murex. Senere blev byen center for slavekaravanerne, som gik fra Timbuktu lastet med skind, guld, strudsefjer og slaver.

Essaouira er en blå og hvid by beliggende på en halvø. I det 15. årh. blev byen portugisisk handelscenter, og der blev bygget et portugisisk fort ved indsejlingen til havnen. Ruinerne fra dette fort ses stadig.

Under Sultan Moulay Abdallah i 1700 tallet, blev byen bygget op igen. Fæstningen La Scala blev bygget, bymurene blev udvidet og havnen blev den vigtigste i landet. Alt dette for senere at blive glemt, da franskmændene i 1900-tallet anså Casablanca for at være den vigtigste by i landet. I 1970'erne blomstrede Essaouira igen, denne gang som ”paradis” for hippigenerationen. Her boede stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix. Det var her Jimmy Hendrix skabte sangen ”Castles in the Sand”.

I dag er Essaouira kendt for sin kunstnerkoloni og sin Gnaua musik. Musik som har inspireret kunstnere fra Peter Gabriel til Rolling Stones. Der bor i dag folk fra flere forskellige stammer og befolkningsgrupper i byen.

Vi kan besøge la Scala, piratborgen, og vi får indtryk af det ægte marokkanske folkeliv.
Byens charme er en blanding af pittoresk fiskerlandsby og kølig elegance.

Vi kan tage til byens fantastiske sølvmarked, der anses for at være landets bedste. Her findes gamle berbersmykker og også moderne sølvsmykker og til meget rimelige priser.

Man kan aflægge besøg ved havnen, hvor der er et livligt folkeliv og et stort fiskemarked. Endelig er der, det gamle slavemarked og markedshallerne. Vi ser, hvad der er stemning for, og det bliver en rigtig interessant dag i Essaouira.

Undervejs på vores byvandring spiser vi frokost på fiskerestaurant Chez Sam, der er kendt for sit gode køkken.

Efter besøget i Essaouira kører vi til Agadir, hvor vi har den sidste overnatning.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til lufthavnen i Agadir, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
28. apr 19 til
5. maj 19
11.400 kr Anne Marthe Barfod Garanteret afrejse Bestil rejse
27. okt 19 til
3. nov 19
12.400 kr Anne Marthe Barfod Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede