Logo

Pigetur deluxe - Marokko

Tag bare veninderne med!

Lad os starte med gastronomien: Den er helt i top. Vi spiser tusindbladstærte med vanillesauce, appelsinblomstsaft og kanel. Og tagine med lammekød, svesker og mandler. Couscous. For slet ikke at tale om middag med havets frugter på havne-restauranten ”Chez Sam”. Med Atlanterhavets brusen i baggrunden.

På denne rejse får vi en gedigen indføring i det fantastiske, marokkanske køkken. Vi prøver endda egne evner af på en kokkeskole. Og så er der alle oplevelserne: Marrakesh, den herlige oaseby ved foden af Atlasbjergene. Taroudant, den gamle karavaneby i en frugtbar dal. Og kystbyen Essaouira, der i 70'erne var hippiernes paradis og i dag er Marokkos kunstnerby nummer ét.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
25. okt 20 til
1. nov 20
11.900 kr Anne Marthe Barfod Ledige pladser Bestil rejse

Rejsen er fuld af spændende seværdigheder og unikke shopping-muligheder. Der er haremspaladser, krydderi-markeder, magiske torve, sølvsmykker, farverige tekstiler og håndknyttede berbertæpper.

Vi må ikke glemme indkvarteringen: Riad Karmela & Riad Zineb i Marrakesh,  Riad Hida i Oulad Berhil og Dar L’Oussia i Essaouira . Riads er gamle borgerhuse, der er nænsomt restaurerede og anvendes som hoteller, såkaldte boutique-hoteller, med få værelser.

Alt dette er på menuen for denne pigetur til Marokko. Et varieret program, der dog også giver tid på egen hånd i forførende byer som Marrakesh, Taroudant og Essaouira. Ren forkælelse.

Max 14 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra København til Marrakesh via Casablanca. Ved ankomst i Marrakesh bliver vi mødt af, Anne Marthe der kører med os til Riad Carmela & Riad Zineb, vores base i Marrakesh.
Vi er tæt på byens hjerte, Djemaa el Fna Pladsen. Der er ren magi i stedets fredelige atmosfære - midt i en travl by, som aldrig sover.

Måltider: Aftensmad i flyet

Vi tager på en orienteringstur til fods.

Vi ser Koutoubia moskéens 67 meter høje minaret. Byen har meget at byde på med sine rosafarvede bymure, gamle paladser og spændende medina.

Vi besøger det flotte haremspalads og nationalmuseet Dar Si Said,samt det jødiske marked med et væld af frugt, krydderier og blomster.

Efter besøg i en spændende privatsamling med dragter og smykker kører vi til Jardin Majorelle, den botaniske have, der tilhørte modeskaberen Yves Saint Laurent. Her går vi en tur i denne dejlige oase med kaktus, palmer og farverige blomster.
Og hvorfor ikke spise lunch på Rotisserie De La Paix, byens ældste franske restaurant med grillet kød som specialitet.
Om aftenen spiser vi middag på restaurant Dar Es Salam, en af de bedste traditionelle restauranter i Marokko. Her får vi en menu, der hedder ”a taste of Morocco”. Den består af 15 forskellige lækre småretter, typiske for landet.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Vi fortsætter vores sightseeing i Marrakesh, hvor vi starter med at besøge Medersa Ben Youssef, den gamle koranskole med udsøgte mosaikker og træskærerarbejder. Selve arkitekturen hører til det smukkeste i landet. Hvis stedet stadig er under restaurering, udgår dette programpunkt.

Vi besøger Museet i Marrakesh. Selve museet er indrettet i en utrolig flot paladsbygning med mosaikker på væggene og springvand i den store midtersal.

Turen går videre i medinaen. Her findes flere gamle håndværkerkvarterer samt det gamle krydderimarked. Vi får et lille foredrag om skønhed, krydderier og magi hos en ”herbalist”, der præsenterer mange spændende produkter.
Mange fremstående modeskabere, skuespillere og musikere har valgt at slå sig ned i denne by, som gør den til ”jetsettets” private paradis og et eldorado for shoppere. Her finder vi de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertæpper, smedejernslamper i alle faconer, eller sko og mærkevarer.

Om aftenen bliver Marrakesh først og fremmest forbundet med det rige folkeliv og byens centrum Djemaa El Fna pladsen. Ved solnedgang tager vi plads i en af de farverige heste-droscher for at opleve ”Marrakesh by night”. Turen ender oppe på Djemaa El Fna, hvor der er rig mulighed for at studere gøglere, eventyrfortællere og madtraditioner, da torvet på denne tid af dagen er forvandlet til en af verdens største udendørs restauranter. Der syder ganske enkelt af liv.

Vi spiser middag på den hyggelige Kozybar, der ligger i gåafstand fra pladsen. Her serveres dejlige marokkanske forårsruller, og helstekt lam, med ingefær og stuede grønnsaker. Til afslutning en rigtig god Mousse au Chocolat. Nyd måltidet med fantastisk udsigt til det gamle Bedhi Paladsets mure og alle byens storkereder.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Tidlig afrejse fra Marrakesh, hvor vi sætter kursen mod Høje Atlas og krydser Tiz N`Test passet som ligger 2000 m.o.h. Her passerer vi dejlige små berberbyer, bygget i sten og soltørret ler. Vegetationen er fantastisk; bjergtoppene majestætiske.

Vi spiser picnic og har vinsmagning (inkl.) på en lille café i nærheden af den majestætiske bebyggelse Tin Mal, en gammel bosættelse højt oppe i Atlasbjergene. Her var oprindelig Almohade-dynastiets hellige by, og vi kan se den imponerende moské fra 12. århundrede.

Vi kører over den frodige Souss slette og når vores skønne overnatningssted for de næste to nætter: Riad Hida, et smukt lille palads, nu omdannet til hotel. De forskellige bygninger omkranses af en dejlig have med høje træer og blomstrende buske samt en del påfugle, der spankulerer frit omkring.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

Tidligt efter morgenmaden kører vi til markedet i Oalad Berhil for at handle grønsager, frugt og kød til dagens kokke-kursus.

Vel tilbage på vores riad skal vi til frokost smage stedets specialitet, couscous, der tilberedes på bedste hjemmelavede måde.

Om eftermiddagen starter kokke-kurset. Her inddeles gruppen i mindre hold, og under kyndig vejledning tilbereder vi de forskellige taginer, og appelsiner krydret med kanel og appelsinblomst- vand. Og vi får gode råd om, hvordan de mange spændende krydderier kan anvendes. Indimellem slapper vi af med et glas myntete eller rosmarinte.

Senere om aftenen nyder vi godt af dagens anstrengelser.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Taroudant, hvor vi vil se nærmere på byen.

Taroudant spillede en vigtig rolle i Marokkos historie: Byen var udgangspunkt for saltkaravanerne, som gik ned til Timbuktu i Mali.

Det lokale marked byder også på et væld af varer, alt fra sølvsmykker til kaftaner og levende dyr. Souken “alfa og omega” i det daglige liv. Her sælger de deres varer og køber nye forsyninger til kommende uge.

Vi får tid på egen hånd i det spændende og meget orientalske soukområde, hvor priserne er særdeles rimelige. Senere besøger vi det gamle smukke Palais Salam, hvor vi nyder et glas myntete.

I Taroudant er der mange kvinder, der går klædt i blåt traditionelt tøj, mens andre er helt vestligt klædt.

Efter besøget i Taroudant kører vi over den frugtbare Souss-slette. Er vi heldige, ser vi gederne klatre i de sjældne Argantræer.

Vi spiser frokost på strandpromenaden i Agadir, før vi kører videre til Essaouira. Det er en lille kunstnerby ved Atlanterhavskysten, der engang var hovedcenter for purpureksporten til det romerske rige. Purpurfarven kom fra sneglearten Murex. Senere blev byen center for slavekaravanerne, som gik fra Timbuktu lastet med skind, guld, strudsefjer og slaver.

Essaouira er en blå og hvid by beliggende på en halvø. I det 15. årh. blev byen portugisisk handelscenter, og der blev bygget et portugisisk fort ved indsejlingen til havnen. Ruinerne fra dette fort ses stadig.

Under Sultan Moulay Abdallah i 1700 tallet, blev byen bygget op igen. Fæstningen La Scala blev bygget, bymurene blev udvidet og havnen blev den vigtigste i landet. Alt dette for senere at blive glemt, da franskmændene i 1900-tallet anså Casablanca for at være den vigtigste by i landet.
I 1970'erne blomstrede Essaouira igen, denne gang som ”paradis” for hippigenerationen. Her boede stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix. Det var her Jimmy Hendrix skabte sangen ”Castles in the Sand”.
I dag er Essaouira kendt for sin kunstnerkoloni og sin Gnaua musik. Musik som har inspireret kunstnere fra Peter Gabriel til Rolling Stones.
Der bor i dag folk fra flere forskelige stammer og befolkningsgrupper i byen.

Middag og Gnaoua koncert på Riad Al Madina. Vi har to overnatninger i den smagfuldt indrettede Dar L’Oussia, der er centralt beliggende i den gamle bydel.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Dagen til fri disposition. En slentretur i byen anbefales. Biler er forbudt i Essaouira, så vi går uforstyrret i byens smalle gader.

Vi kan besøge la Scala, piratborgen, og vi får indtryk af det ægte marokkanske folkeliv.
Byens charme er en blanding af pittoresk fiskerlandsby og kølig elegance.

Vi kan tage til byens fantastiske sølvmarked, der anses for at være landets bedste. Her findes gamle berbersmykker og også moderne sølvsmykker og til meget rimelige priser.

Man kan aflægge besøg ved havnen, hvor der er et livligt folkeliv og et stort fiskemarked. Endelig er der Essaouiras museum, det gamle slavemarked og markedshallerne.

Eller man kan slet og ret have en afslappende dag ved stranden efter rejsens mange oplevelser.

Om aftenen nyder vi en lækker afskedsmiddag på fiskerestaurant Chez Sam, der er kendt for sit gode køkken.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Kørsel til lufthavnen i Marrakesh, og hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
25. okt 20 til
1. nov 20
11.900 kr Anne Marthe Barfod Ledige pladser Bestil rejse