Disse to dage dag skal vi opleve Essaouira, den lille kunstnerby ved Atlanterhavskysten. Og vi skal på kokkekursus. Gruppen bliver delt i 2. Den ene dag er hold 1 på kokkekursus og har derefter fritid på egen hånd. Imens er hold 2 på sightseeing i Essaouira. Næste dag bytter grupperne.
Kokkekursus:
Vi lærer at tilberede nogle af de spændende retter, Marokko er kendt for. Det handler om at bruge krydderier på den rigtige måde. At få kødet super mørt. Og at bruge for eksempel svesker, abrikoser, syltede citroner og kvæder i maden. Kurset foregår i smukke omgivelser under hvælvingerne i en bygning, der tidligere har været varehus for mandler. Læs mere her
Sightseeing:
Essaouira var engang hovedcenter eksporten af purpur til det romerske rige.
Senere blev Essaouira center for slavekaravanerne, som gik fra Timbuktu, lastet med skind, guld, strudsefjer og slaver.
Under Sultan Moulay Abdallah i 1700tallet blev byen bygget op på ny. Fæstningen La Scala blev bygget, bymurene udvidet og havnen blev den vigtigste i landet. Alt dette gik for sig indtil franskmændene i 1900tallet bestemte, at Casablanca skulle udbygges, derefter gik Essaouira i glemmebogen.
Tidligt i 70´erne blomstrer Essaouira igen, denne gang som "paradis" for hippiegenerationen. Byen blev besøgt af stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimi Hendrix. I dag er Essaouira kendt for sin kunstnerkoloni og sin Gnaua musik. Musik som har inspireret musikere som f.eks Peter Gabriel og Rolling Stones.
Der bor i dag folk fra flere forskellige etniske grupper og befolkningsgrupper i byen: HAHA, som er berbertalende stammer fra syd, CHIADMA, som er arabisktalende stammer fra nord, GNAUA, der er efterkommerne af afrikanske slaver fra Mali, Senegal og Guinea.
Vi tager på byrundtur til fods. Essaouiras bymidte er bilfri. Her går vi på byens smalle gader, besøger La Scala piratborgen med livlige stræder og ægte marokkansk folkeliv. Essaouiras charme er en blanding af pittoresk fiskerlandsby og kølig elegance, som man tydeligt fornemmer, når man bevæger sig rundt i byen.
Byen har mange ganske små og meget charmerende spisesteder, ofte kun med plads til 6 – 10 personer. De er indrettet i ægte orientalsk stil, og maden er meget lækker. Ved fiskerihavnen er der udendørs grillrestauranter, hvor man peger på de fisk og skaldyr, man ønsker tilberedt. Vi besøger byens fantastiske sølvmarked, Marokkos bedste. Her findes både gamle berbersmykker og helt moderne sølvsmykker og guld i mængder – og til meget rimelige priser. Om eftermiddagen besøger vi det gamle slavemarked og markedshallerne.
Vi kommer også et smut ind i den jødiske bydel, hvor der er mange fine gamle huse med kunstfærdigt udsmykkede indgangspartier.
Dag 6 er der middag på egen hånd.
Dag 7 mødes begge grupper til afskedsmiddag på den legendariske Riad Al Madina i Essaouira.