Logo

Pigetur til Marokko

Essaouira og Marrakesh

Forvent at få dine sanser overvældet af farver, mønstre, dufte, smage, lyde og eventyrlige historier. Marokko er en verden for sig. Skiftende herskere og kulturer har sat præg på alt fra arkitektur til kogekunst. En smuk køretur langs atlanterhavskysten bringer os fra Casablanca til Essaouira - med sin kilometerlange sandstrand. Vi bor på en stemningsfuld og centralt beliggende riad i denne magiske havneby, som både portugisere og afrikanske slaver har sat præg på gennem tiden. På rejsen oplever du naturligvis også storbyen Marrakesh, der huser to verdener i én by. Medinaen er den gamle bydel med smalle gyder, bazaren og paladserne. Udenfor bymuren bredder boulevarder med parker og statelige bygninger sig som i en fransk middelhavsby.

Regioner: Afrika Mellemøsten
Lande: Marokko
8 dage Pris Rejseleder Status Information
25. mar 18 til
1. apr 18
11.900 kr Anne Gyk Ibsen Bestil rejse
4. nov 18 til
11. nov 18
10.900 kr Anne Sørensen Bestil rejse

I baggrunden rejser de mægtige sneklædte Atlasbjerge sig som en kontrast til den tætte storby, Marrakesh. Her vandrer vi og smager kogekunst direkte fra ildstedet i det traditionelle lerhus.

Du får virkelig noget med hjem, for du lærer også, hvordan du tilbereder mad med tørrede og syltede frugter og eksotiske krydderier. Marokko har taget det bedste af alle verdener til sig.

Vi besøger ikke bare én verden, Marokko rummer det bedste fra den oprindelige berberkultur blandet med arabiske, afrikanske og europæiske kulturer.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Marokko her

Max 14 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Direkte fly fra København til Casablanca, en flytur på ca. 4 timer 20 minutter. Ankomst til Casablanca om aftenen. Indkvartering på hotel.

Efter en kort bytur i Casablanca, hvor vi ser cornichen og den berømte Hassan II Moské udefra, kører vi sydpå langs den smukke atlanterhavskyst. Det er en køretur med fine panoramaudsigter, og undervejs gør vi forskellige stop.

Vi spiser frokost i den lille kystby Oualidia. Stedet er kendt for små gode fiskerestauranter.
Vi gør holdt i Safi. Safi er kendt for sin havne- og fiskeindustri, men også for de store fosfat fabrikker. Ud over det, er Safi også meget kendt for sin smukke keramik.

Vi besøger et værksted, der arbejder med keramik, og her kan vi følge de forskellige stadier, æltning af leret, drejning, dekorering osv. I den gamle medina er der mulighed for at gøre en god handel.

Derefter kører vi videre mod vores indkvarteringssted for de næste to nætter, en meget orientalsk og stemningsfuld riad centralt beliggende i Essaouira. Vi er i gåafstand fra de hyggelige små torve og også fra havnen og stranden. Overalt er der små gyder og stræder med interessante arkitektoniske detaljer, specielle vinduer og døre med fine udskæringer, et hav af fotomotiver.

Måltider: Morgenmad og frokost

Denne dag skal vi opleve Essaouira, den lille kunstnerby ved Atlanterhavskysten. Og vi skal på kokkekursus.

Gruppen bliver delt i 2. Om formiddagen er hold 1 på kokkekursus og har derefter sightseeing om eftermiddagen. Om eftermiddagen byttes om, således at hold 2 er på sightseeing om formiddagen og på kokkekursus om eftermiddagen. 

Kokkekursus: Vi lærer at tilberede nogle af de spændende retter, Marokko er kendt for. Det handler om at bruge krydderier på den rigtige måde. At få kødet super mørt. Og at bruge for eksempel svesker, abrikoser, syltede citroner og kvæder i maden. Kurset foregår i smukke omgivelser under hvælvingerne i en bygning, der tidligere har været varehus for mandler.

Læs mere her

Sightseeing:

Essaouira var engang hovedcenter for purpureksporten til det romerske rige. Senere blev Essaouira center for slavekaravanerne, som gik fra Timbuktu, lastet med skind, guld, strudsefjer og slaver.

Under Sultan Moulay Abdallah i 1700tallet blev byen bygget op på ny. Fæstningen La Scala blev bygget, bymurene udvidet og havnen blev den vigtigste i landet. Alt dette gik for sig, indtil franskmændene i 1900tallet bestemte, at Casablanca skulle udbygges, derefter gik Essaouira i glemmebogen.

Tidligt i 70'erne blomstrer Essaouira igen, denne gang som "paradis" for hippiegenerationen. Byen blev besøgt af stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimi Hendrix. I dag er Essaouira kendt for sin kunstnerkoloni og sin Gnaua musik. Musik som har inspireret musikere som f.eks Peter Gabriel og Rolling Stones.

Der bor i dag folk fra flere forskellige etniske grupper og befolkningsgrupper i byen: HAHA, som er berbertalende stammer fra syd, CHIADMA, som er arabisktalende stammer fra nord, GNAUA, der er efterkommerne af afrikanske slaver fra Mali, Senegal og Guinea.

Byrundturen foregår til fods. Essaouiras bymidte er bilfri. Her går vi på byens smalle gader, besøger La Scala piratborgen med livlige stræder og ægte marokkansk folkeliv. Essaouiras charme er en blanding af pittoresk fiskerlandsby og kølig elegance, som man tydeligt fornemmer, når man bevæger sig rundt i byen.

Byen har mange ganske små og meget charmerende spisesteder, ofte kun med plads til 6 – 10 personer. De er indrettet i ægte orientalsk stil, og maden er meget velsmagende. Ved fiskerihavnen er der udendørs grillrestauranter, hvor man peger på de fisk og skaldyr, man ønsker tilberedt. Vi besøger byens fantastiske sølvmarked, Marokkos bedste. Her findes både gamle berbersmykker og helt moderne sølvsmykker og guld i mængder – og til meget rimelige priser.

Hvis der er tid til det, kommer vi også et smut ind i den jødiske bydel, hvor der er mange fine gamle huse med kunstfærdigt udsmykkede indgangspartier.

Måltider: Morgenmad og enten frokost (gruppe 1) eller aftensmad (gruppe 2)

Vi bruger formiddagen i Essaouira, der er tid til shopping eller til at tage fotos. Eller man kan slentre en tur på den brede sandstrand, der strækker sig kilometervis mod syd.

Køreturen til Marrakesh tager ca. 3 timer, men vi spiser frokost undervejs i “La Fromagerie dans la Kasbah”, et berømt osteri, der ligger i landlige omgivelser nær landsbyen Khemis Meskala. Vi prøvesmager deres dejlige oste, som bliver leveret til de fineste restauranter i Marokko. Ostene fremstilles af et kvindekooperativ, og der bruges både komælk, fåremælk og gedemælk. Stedet er en slags økologisk landbrug. Her nyder vi køkkenchefens fortræffelige kogekunst til frokosten, mens vi slapper af i gårdhaven.

På strækningen mellem Essaouira og Marrakesh vokser det specielle argantræ, som eneste sted i verden. Det er traditionelt kvinder, som producerer olie fra argannødderne. Olien er rig på antioxidanter, E-vitamin og omega fedtsyrer.
Olien fra ristede argannødder bliver brugt til dressing, mens den rå olie er et vidundermiddel til hudpleje – lige fra tør hud til teenagebumser.

I Marrakesh bor vi på en stemningsfuld riad, et smukt restaureret gammelt borgerhus med ægte orientalsk atmosfære. Det er centralt beliggende i gå-afstand fra Fna Pladsen.

Måltider: Morgenmad og frokost

Byvandring i Marrakesh, en magisk by, almoravidernes hovedby i det 11. årh. Byen ligger som en oase på grænsen til ørkenen og ved foden af Atlas Bjergene. Alle vejene fører ind til Fna Pladsen, hvor musikere, dansere, healere, skrivere, eventyrfortællere, slangetæmmere og frugtsælgere holder til. Et broget syn og en oplevelse, der fæstner sig i hukommelsen. Når lygter og lanterner tændes, er der det samme liv på pladsen, og nu er det duften af grillet kød, couscous og lækre kager, der fylder aftenluften.

Og suq’en, en labyrint af lys og skygge under det beskyttende tag af flettet strå, gør hver aften til en festival af farver, lyde og dufte. Man drejer omkring et hjørne, og pludselig står man ved en halvt åben dør, hvorigennem man kan få et glimt af et palads med et springvand i forgrunden. Måske Bahia Paladset med haver fyldt med jasminer og orangeblomster. Eller Dar Si Said, der nu huser museet for marokkansk kunst. Vi ser også Ben Yussef Madrasa, et arkitektonisk mesterværk.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi tager på tur i Atlasbjergene. De der ønsker det, kan holde en fridag i Marrakesh i stedet. Dagens vandretur i bjergene fordrer, at man er i god form og kan klare at gå i ujævnt terræn. Vi kører mod Ourika Dalen, et meget naturskønt område.
Vores mål er en riad i bjergområdet nær Imlil. Her spiser vi couscous, et typisk marokkansk måltid.

Derefter starter vandreturen, som er på ca. 2 timer. Der er løst grus og til tider lidt stejle stigninger. Gode støvler og evt. en vandrestav anbefales. Hvis man ikke er i god form til at vandre, kan man blive på riad’en og nyde de dejlige omgivelser og gode udsigter nær riad’en.
Under vandreturen holder vi pause hos en lokal familie i en lille bjerglandsby. Her bliver vi budt på myntete.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Marrakesh. Afslapning og middag på egen hånd. Der er mange hyggelige små restauranter i nærheden af vores riad, ligesom der er få minutters gang til Djemaa El Fna Pladsen, hvor der også er gode spisesteder.

Måltider: Morgenmad og frokost

Rejselederen kommer med forslag til, hvordan dagen kan anvendes.

Tag en hestevogn til Majorellehaven. Haven blev begyndt i 1923 af den franske kunstner Jacques Majorelle og siden overtaget af modeskaberen Yves Saint Laurent. Det er en skøn oplevelse at slentre en tur i denne dejlige oase med kaktus, palmer og farverige blomster.

I haven er der et lille fint museum med berbersmykker, tekstiler og kunsthåndværk, og havens lille hyggelige udnedørs café kan anbefales til et let og lækkert frokostmåltid.

Besøg den moderne bydel Guelliz, hvor der er flotte forretninger og flere kunstgallerier
Tag en dag til velvære på et af byens utallige hamam´s. En hamam er et traditionel badehus, hvor man bliver skrubbet, masseret med velduftende olier og vasket.

Efter halvanden til to timers behandling er man et nyt og blødt menneske.

Om aftenen samles vi til afskedsmiddag på Palais Sebban, et fornemt gammelt palads, nu omdannet til hotel. Her kan vi nyde den fredfyldte gårdhave med dens springvand, mosaikker og blomster.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til lufthavnen i Marrakesh. Fly via Casablanca til København.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
25. mar 18 til
1. apr 18
11.900 kr Anne Gyk Ibsen Bestil rejse
4. nov 18 til
11. nov 18
10.900 kr Anne Sørensen Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede