Hvad søger du?

Pigetur til Marokko

Gastronomi, kultur og eksotisk shopping

Lad os starte med gastronomien: Den er helt i top. Vi smager blandt andet tusindbladstærte med vanillesauce, appelsinblomstsaft og kanel. Og tagine med lammekød, svesker og mandler. 

Og så er der alle oplevelserne. Vi udforsker den gamle karavaneby Marrakesh, og vi har god tid i den charmerende kystby Essaouira, der i 70'erne var hippiernes paradis og i dag er Marokkos kunstnerby nummer ét. Begge byder de på fantastiske shopping-muligheder i de gamle bazarer, hvor krydderier faldbydes side om side med keramik, sølvsmykker, farverige tekstiler og håndknyttede berbertæpper. Vi tager også landet, hvor vi bor 2 nætter omgivet af vild natur med udsigt til de høje Atlas-bjerge. Her spiser vi frokost i en lokal berberlandsby, og vi vandre i de smukke omgivelser. 

Endelig må vi ikke glemme indkvarteringen: Rejsen igennem bor vi på historiske borgerhuse, kaldet riads, der er nænsomt restaurerede og indrettet som små boutique-hoteller.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Pigetur til Marokko
Regioner: Afrika Mellemøsten
Lande: Marokko
8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. sep 23 til
23. sep 23
14.990 kr Anne Marthe Barfod Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi bor på hyggelige riads med masser af stemning
  • Vi udforsker de spændende historiske byer Marrakesh og Essaouira
  • Vi vandre til en berberlandsby i Atlasbjergene, hvor vi spiser frokost
  • Vi har god tid til at shoppe i bazarerne og de mange små butikker
  • Vi smager på det lækre marokkanske køkken

Max 14 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra København til Marrakesh. Ved ankomst i Marrakesh bliver vi mødt af rejseleder Anne Marthe, der kører med os til Riad Karmela, der bliver vores base i Marrakesh. Raiden ligger i hjertet af den gamle bydel tæt på Djemaa el Fna Pladsen og bazaren. 

Måltider: Middag.

Vi tager på en orienteringstur til fods i Marrakeshs gamle bazar-område lokalt kaldet en medina. Byen har meget at byde på med sine rosafarvede bymure, gamle paladser og spændende små butikker.

På vejen ser vi blandt andet Koutoubia moskéens 67 meter høje minaret, der er et af byens varetegn. Vi besøger også det flotte haremspalads og nationalmuseet Dar Si Said, samt det jødiske marked med et væld af frugt, krydderier og blomster.

Derefter kører vi til Jardin Majorelle, den botaniske have, der tilhørte modeskaberen Yves Saint Laurent. Her går vi en tur i denne dejlige oase med kaktus, palmer og farverige blomster.

Frokost er på egen hånd i dag. Men de der har lyst, kan følge med rejselederen til Rotisserie De La Paix, der er byens ældste franske restaurant med grillet kød som specialitet.

Om aftenen spiser vi middag sammen på restaurant Dar Es Salam, der er en af de bedste traditionelle restauranter i Marokko. Her får vi en menu, der hedder ”a taste of Morocco”. Den består af 15 forskellige lækre småretter, typiske for landet.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Vi fortsætter vores sightseeing i Marrakesh, hvor vi starter med at besøge Medersa Ben Youssef; en smuk gammel koranskole med udsøgte mosaikker og træskærerarbejder. 

Turen går videre i medinaen. Her findes flere gamle håndværkerkvarterer samt det gamle krydderimarked. Vi får et lille foredrag om skønhed, krydderier og magi hos en ”herbalist”, der præsenterer mange spændende produkter. Vi hører meget mere om dufte, når vi besøger byens perfume-museum. 

Vi besøger også et særligt museum, der hylder kvinder og deres roller i det marokkanske samfund samt landets historie. 

Og så skal vi naturligvis kigge nærmere på bazaren. Mange fremstående modeskabere, skuespillere og musikere har valgt at slå sig ned i denne by, som gør den til ”jetsettets” private paradis og et eldorado for shoppere. Her finder vi de mest fantastiske tekstiler, håndknyttede berbertæpper, smedejernslamper i alle faconer, eller sko og mærkevarer. 

Om aftenen bliver Marrakesh først og fremmest forbundet med det rige folkeliv og byens centrum Djemaa El Fna pladsen. Ved solnedgang tager vi plads i en af de farverige heste-droscher for at opleve ”Marrakesh by night”. Turen ender oppe på Djemaa El Fna, hvor der er rig mulighed for at studere gøglere, eventyrfortællere og madtraditioner, da torvet på denne tid af dagen er forvandlet til en af verdens største udendørs restauranter. Der syder ganske enkelt af liv.

Vi spiser middag på den hyggelige Kozybar, der ligger i gåafstand fra pladsen. Her serveres dejlige marokkanske forårsruller, og helstekt lam, med ingefær og stuvede grønsager. Til afslutning en rigtig god Mousse au Chocolat. Nyd måltidet med fantastisk udsigt til det gamle Bedhi Paladsets mure og alle byens storkereder.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden forlader vi storbyen og sætter kurs mod Ouirgane, der ligger smukt i Atlasbjergene syd for Marrakesh. Snart er omgivet af vild natur, der bliver mere og mere dramatisk, jo længere sydpå vi kommer. Køreturen tager nogle timer, men vi gør holdt undervejs for at nyde landskaberne og spise en god frokost på vejen.

Vel fremme indlogeres vi på Hotel Ksar Chama, der ligger med en flot udsigt til bjergene. Resten af eftermiddagen er fri til at nyde de skønne omgivelser og måske vaske rejsestøvet af i hotellets pool. Hotellet har også en dejlig hamman og spa-afdeling, hvor man kan lade sig forkæle (ikke inkluderet). Vi slutter dagen af på behørig vis med middag sammen, mens natten sænker over bjergene omkring os.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

Vi har hele dagen til at nyde området og den friske bjergluft. Efter morgenmaden snører vi vandreskoene og begiver os ud på en gåtur i de omkringliggende forbjerge. Naturen i denne del af Marokko er storslået, og udsigterne mod de høje bjerge i det fjerne er intet mindre end forrygende. Vi går i et stille og roligt tempo, så vi har tid til at få det hele med. Efter omkring 2 timers vandring når vi til en lokal berber-landsby, hvor vi inviteres indenfor til frokost i et af de lokale hjem. Dette er en spændende mulighed for at få et indblik i berbernes hverdag og kultur, der har dybe traditionelle rødder. Selv i det moderne Marokko i dag. Efter frokost er vi velkomne til at kigge os om i landsbyen, inden turen går tilbage til hotellet, hvor resten af dagen er fri til at slappe af eller måske gå lidt mere på egen hånd. Vi mødes igen om aftenen for at spise middag sammen.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader bjergene og kører mod kysten. Undervejs skifter landskaberne løbende karakter, og med lidt held ser vi måske gederne klatre i de sjældne argantræer.

Frokosten nydes på en restaurant på vejen (ikke inkluderet), inden vi fortsætter mod en af Marokkos mest charmerende byer Essaouira. Essaouira er en lille kunstnerby ved Atlanterhavskysten, der engang var hovedcenter for purpureksporten til det romerske rige. Purpurfarven kom fra sneglearten Murex. Senere blev byen center for slavekaravanerne, som gik fra Timbuktu lastet med skind, guld, strudsefjer og slaver.

Essaouira er en blå og hvid by beliggende på en halvø. I det 15. årh. blev byen portugisisk handelscenter, og der blev bygget et portugisisk fort ved indsejlingen til havnen. Ruinerne fra dette fort ses stadig.

Under Sultan Moulay Abdallah i 1700 tallet, blev byen bygget op igen. Fæstningen La Scala blev bygget, bymurene blev udvidet og havnen blev den vigtigste i landet. Alt dette for senere at blive glemt, da franskmændene i 1900-tallet anså Casablanca for at være den vigtigste by i landet.

I 1970'erne blomstrede Essaouira igen, denne gang som ”paradis” for hippigenerationen. Her boede stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix. Det var her Jimmy Hendrix skabte sangen ”Castles in the Sand”. I dag er Essaouira kendt for sin kunstnerkoloni og sin gnawa-musik, som har inspireret kunstnere fra Peter Gabriel til Rolling Stones.

Vi oplever denne særlige musik-genré under dagens middag på den charmerende Riad Al Madina, hvor vi overnatter de kommende to nætter. 

Måltider: morgenmad og aftensmad

Dagen til fri disposition. En slentretur i byen kan anbefales for at opleve Essaouiras særlige charme, der synes at være en blanding af pittoresk fiskerlandsby og kølig elegance. Biler er forbudt i Essaouira, så vi kan gå uforstyrret i byens smalle gader.

Vi kan besøge la Scala, piratborgen, og vi får indtryk af det ægte marokkanske folkeliv. Vi kan også tage til byens fantastiske sølvmarked, der anses for at være landets bedste. Her findes gamle berbersmykker og også moderne sølvsmykker og til meget rimelige priser.

Man kan aflægge besøg ved havnen, hvor der er et livligt folkeliv og et stort fiskemarked. Endelig er der Essaouiras museum, det gamle slavemarked og markedshallerne.

Eller man kan slet og ret have en afslappende dag ved stranden efter rejsens mange oplevelser. Om aftenen nyder vi en lækker afskedsmiddag på fiskerestaurant Chez Sam, der er kendt for sit gode køkken.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Kørsel til lufthavnen i Marrakesh, hvor hjemrejsen begynder. Vi lander i København senere samme dag. 

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. sep 23 til
23. sep 23
14.990 kr Anne Marthe Barfod Ledige pladser Bestil rejse