Hvad søger du?

Sudan

Fortidens skatte i Nubien

Gemt i Sudans sand ligger skatte fra en stor fortid: Området var af oldtidens egyptere kendt som Nubien - et land som de forbandt med henholdsvis guld og bueskytter, da det var i det nordlige Sudan, guld blev udvundet, og det var her fra Egypten rekrutterede bueskytter til sin hær.

Sudan er meget rigt både på kultur og historie, og sammen med rejseleder og Nubien-specialist, arkæolog Uffe Steffensen, er denne rejse er en unik mulighed for at besøge dette smukke og spændende land. Rejsen går til områder af Sudan, der regnes for at være nogle af de mest sikre i Afrika.

Vi begynder rejsen i hovedstaden Khartoum, hvorfra vi kører mod nord i 4-hjuls trækkere, og kommer til Naga, som var en af byerne i kongeriget Kush i det 3. århundrede. Vi sover i telte under stjernehimlen.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Sudan
Regioner: Afrika
Lande: Sudan
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Næste dag når vi Meroe, der var hovedstad, og hvor der er mere end 50 pyramider i den kongelige nekropolis. Der var oprindeligt rejst mere end 200 pyramider. Vi kører langs Nilen og igennem Bayuda-ørkenens utrolige smukke landskab, og i Nuri ser vi Sudans største pyramide.

Rejsen fortsætter mod nord, og vi ser resterne af store bymure, kirker, paladser og tronsale for middelalderens nubiske konger i Old Dongola. Ved Nilens 3. katarakt besøger vi byerne Tombos og Kerma – i det sidst nævnte område har arkæologer fundet skeletterne fra mere end 300 personer placeret i samme store grav. De blev ofret i forbindelse med begravelsen af den lokale konge for ca. 3700 år siden.  Netop under denne periode udgjorde Nubien en trussel for det faraoniske Egypten. Vi sejler tværs over Nilen til de berømte templer Soleb og Sedeinga, der blev opført under den egyptiske farao Amenhotep III. Vi runder rejsen af i Khartoum med blandt andet souk´en og en sufi-ceremoni.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Der er afrejse fra København. Vi ankommer til Khartoum, Sudans hovedstad, lidt over midnat, hvorefter vi kører til vores hotel. Vi har 2 overnatninger i Khartoum.

Khartoum er hovedstaden i Sudan og ligger, hvor Den Hvide Nil, der kommer fra Uganda, møder Den Blå Nil, der kommer fra Etiopien. Den blev grundlagt af egyptere i 1823.  Byen har en befolkning på langt over en million og danner sammen med Omdurman en metropol med formentlig omkring 4 millioner indbyggere.

Efter en sen morgenmad tager vi på byrundtur i Khartoum. Vi besøger bl.a. det spændende nationalmuseum, der giver et fint overblik over Sudans/Nubiens oldtidshistorie samt et historisk og geografisk overblik over de steder, vi besøger i løbet af rejsen. Herefter besøger vi det etnografiske museum, som giver et godt indblik i det sudanske kulturlivs traditioner.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører nord på langs Nildalen. Vi besøger den antikke by Naga, som var en af byerne i kongeriget Kush i det 3. århundrede. Her er der flere fremragende velbevarede templer. Vi besøger tempelruinerne af løve-guden Apedemak. Ved den gamle brønd midt i byen møder vi mange nomader med deres dyr. Vi fortsætter til Musawwarat es-Sufra , hvor vi besøger det store tempelkompleks , også dedikeret til Apedemaks. Området er også kendt for sjældne elefant-afbildninger.

Både Naga og Musawwarat er på Unescos kulturarvsliste.

Vi besøger efterfølgende en nomadefamilie, der byder os på en kop te, og vi får mulighed for at høre om deres liv.

Vi har én overnatning i telt i dette fascinerende landskab.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi fortsætter langs Nildalen til Meroe, hovedstaden i det Kushitiske imperium fra det tredje århundrede f.Kr. til det fjerde århundrede e.Kr. Her i den kongelige by findes mange templer og paladser samt over halvtreds pyramider.

Vi har en overnatning nær pyramiderne i simpelt herberg med fælles bad/toilet. Afhængig af deltagerantallet overnatter vi op til 4 personer i hvert værelse.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi fortsætter rejsen langs Nilen og over til den vestlige bred. Derfra er det videre gennem Bayuda ørkenens smukke landskab. Vi camperer nær ruinerne af det middelalderlige kloster Ghazali.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi til Nuri, Nubiens kongelige begravelsesplads. Her findes bl.a. Taharqas pyramide, som er den største i Sudan. Pyramidens grundareal måler 52,75 x 40 meter med en højde på 50 meter. Vi krydser en bro over Nilen og fortsætter til den mindre by Karima og dens berømte vartegn Jebel Barkal . Bjerget mentes at være bolig for solguden Amon af både egypterne og Kushiterne . Flere templer er beliggende ved foden af bjerget. Jebel Barkal og flere steder i området er på Unescos liste over verdens kulturarv.
For de, der har lyst, kan vi bestige Jebel Barkal, hvor der er en flot udsigt over pyramiderne og Nilen.

Vi har én overnatning i simpelt herberg med fælles bad/toilet. Det er et stort nubisk landsbyhus med en central gård, centreret om en række større værelser. Afhængig af deltagerantallet overnatter vi op til 4 personer i hvert værelse.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til el-Kurru, de Kushite herskeres gravplads. Nogle af de underjordiske gravkamre har flotte malerier. Her kan vi få et godt indblik i ægyptisk/khusitisk forestillingsveden om livet i det hinsides.
Vi fortsætter ned langs Nilen til Dongola, det Nubiske riges berømte hovedstad Makuria. Her er der foretaget udgravninger, der omfatter dele af den gigantiske bymur, domkirken og en række andre kirker. Nogle af dem har vægmalerier. Der er et kloster, paladser og de Makuriske kongers tronhaller. Vi besøger den forladte landsby og den nærliggende muslimske kirkegård med de imponerende kuplede gravbygninger, kaldet qubbas. Vi opsætter lejr i klitterne i Nubiens ørken.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi til Kawa for at besøge templet i Amun, som blev bygget af Taharqo , en af ​​de Sorte Faraoner, Vi kommer frem til Kerma med sine imponerende vidnesbyrd om bronzealderens kultur, som har taget sit navn fra dette sted . Bag et museum udstiller de store fund af de seneste udgravninger, de vigtigste bebyggelser omfatter resterne af talrige lerhuse og paladser samt den såkaldte vestlige Daffufa , en enorm struktur bygget af lersten som et kunstigt bjerg, der stadig står 18 meter høj. Den nærliggende gravplads skønnes at omfatte mere end 30.000 grave. Nogle monumentale gravhøje på mere end 100 meter i diameter indeholdt begravelser af Kerma konger og dronninger. To gådefulde lerbygninger, der ligner den vestlige Daffufa tolkes som kultkapeller i disse grave. 

Vi overnatninger i private hjem i Kawa.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til landsbyen Tombos, hvor besøger en skole. Herefter ser vi den liggende statue af Kong Tahaqa samt hieroglyf-indskription fra Thutmose I, ca. 1829 f.Kr.

Vi fortsætter til Sabu med Sudans største område med helleristninger. Her er mere end 1600 stentegninger fra forskellige perioder, der spænder over mere end 6000 år fra sent oldtid til nyere tid.
Ved Nilbredens 3. kartarakt, kan vi nyde den fantastiske udsigt. Vi fortsætter mod nord og køer forbi nubiske landsbyer.

Vi har to overnatninger i simpelt herberg med fælles bad/toilet. Afhængig af deltagerantallet overnatter vi op til 4 personer i hvert værelse.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi sejler i motorbåd over Nilen for at besøge Soleb og Sedeingas berømte templer, der er bygget under Faro Amenhotep III. Det er nogle af de smukkeste egyptiske templer i landet. Søjlerne minder meget om Luxortemplet. Her findes også Jebel Dosha, et kapel udhugget i klipperne for Thutmose III samt flere nyere klippeinskriptioner.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører tilbage til Khartoum langs med Nilen og gennem Bayuda ørkenen. Det er en lidt lang køretur på ca. 10-11 timer inkl. korte stops undervejs, bl.a. et området med forstenede træer, som groede i urskoven. Undervejs på køreturen til Khartoum kan vi møde beduiner fra Hasian stammen med deres kameler.
Vi har to overnatninger i Khartoum.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Hvis muligt, besøger vi Mahdis grav og Khalifens hus i Omdurman, hvor vi får et indblik i Mahdia perioden i slutningen af 1800-tallet. Mahdi kæmpede i mod den britiske kolonisering.
Efter frokost besøger vi Omdurmans berømte souk. Souken er et af de største markeder i Afrika. Om fredagen er det ikke alle boder, der er åbne, med der er fortsat mulighed for at gøre spændende indkøb.

Herefter kører vi til Hamad al-Nils grav, hvor vi lige før solnedgang oplever den traditionelle sufi-ceremoni Whirling Dervishes.

Vi spiser afskedsmiddag, inden vi sidst på aftenen kører til lufthavnen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os