Hvad søger du?

Det bedste af Sydafrika

Gennem Sydafrika, Swaziland (eSwatini) og Lesotho

Alle højdepunkterne i det spændende land er med, og i tilgift de to små kongedømmer Swaziland (eSwatini) og Lesotho. Det er aktuelt at besøge Sydafrika i disse år, hvor landet arbejder på at forvalte arven efter landsfaderen Mandela.

Man kan ikke sige ”Sydafrika” uden at sige ”safari”. Vi har valgt den imponerende Kruger Nationalpark som stedet, vi tager på udkig efter ”The Big 5”: Løve, leopard, elefant, næsehorn og bøffel. Ved Plettenberg Bay er vi på krydstogt for at se delfiner og hvaler. Og strudsen kommer vi også tæt på.

Rejsen slutter i en af verdens smukkest beliggende byer, Cape Town.

Se dagsprogram
21 dage Pris Rejseleder Status Information
5. feb 23 til
25. feb 23
31.490 kr Carsten Willersted Én plads tilbage Bestil rejse
5. mar 23 til
25. mar 23
31.490 kr Sven Primdal Ledige pladser Bestil rejse
5. jul 23 til
25. jul 23
31.490 kr Marlene Tøndering Kristensen Garanteret afrejse Bestil rejse
8. okt 23 til
28. okt 23
Afventer pris Flemming Kragh Hansen Ledige pladser Bestil rejse
5. nov 23 til
25. nov 23
Afventer pris Jeppe Ørlund Ledige pladser Bestil rejse

På rejsen har vi ofte 2 nætter på samme sted for at give ro til at opleve landene. Sydafrika laver fremragende vine, og selvfølgelig skal vi på vinsmagning i ”The Winelands”. 

Zuluerne møder vi i den østlige del af landet, op mod Mocambique. Hele dette fascinerende område bærer tydeligt præg af zuluernes kultur og traditioner.

Udsigten fra klippen, hvor du ser 900 meter ned over landskabet, er ubeskrivelig. Man forstår, hvorfor stedet kaldes ”God´s Window”. Og de mageløse udsigter fortsætter, for eksempel langs Route 62, en af Sydafrikas smukkeste hovedveje. Eller i Golden Gate National Park, hvor solen kaster et gyldent lys over sandstens-klipperne. Deraf navnet. Eller i halv-ørkenen Graaff Reinet, hvor store temperatur-udsving gennem tiderne har fået klipperne til at smuldre til bizarre formationer.

Swaziland (eSwatini) er det mindste kongedømme i hele Afrika: Vi besøger en traditionel swazi landsby. Et andet kongerige er Lesotho. Her har vi en vandring gennem smukke bjerge til en landsby. De meget flotte landskaber i Drakensberg er målet for en anden vandretur.

Rejsens højdepunkter:

  • Rundrejse gennem Sydafrika, Swaziland (eSwatini) og Lesotho
  • Fantastiske landskaber på Panorama ruten
  • Safari i Kruger Nationalpark og Hluhluwe-Imfolozi
  • Besøg hos Zulu-folket
  • Lesotho og landsbyerne
  • Cape Town

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Programmet i dag afhænger af, hvornår vi ankommer til Johannesburg. 

Sydafrikas administrative hovedstad er Pretoria som også kaldes The Jacaranda City på grund af de mere end 60.000 jakarandatræer, der er plantet i gaderne og parkerne.

På oktober rejsen kommer vi lige omkring blomstringsperioden, hvor byen er dækket af lillablåt farvevæld.

Hvis tiden tillader det, ser vi  "Long March to Freedom". Her står mere end 100 bronze skulpturer, der hylder de mange, der har bidraget til Sydafrikas 350 års kamp for frihed. Der er planer om at opføre mere end 500 skulpturer i parken.

Har vi tid, kører vi også til Soweto, der er etableret som et byområde for sorte; det største ”black township” i landet. Befolkningstallet anslås til næsten 2 mio. Oprindeligt var bydelen kun et midlertidigt opholdssted for minearbejderne, men i 1923 blev den som led i den berygtede ”Urban Areas Act” omdannet til ghetto for den sorte befolkning i Johannesburg. Gennem årene og specielt under apartheidstyret har Soweto været centrum for utallige optøjer og voldsomme historiske begivenheder. I løbet af de seneste 10 år har bydelen imidlertid gennemgået markante forandringer, hvor blandt andet en stor del af de tusindtallige blikskure er blevet erstattet af rigtige boliger. Soweto har også bedre områder med skoler, universitet, sportsklubber og hospitaler.

Vi har én overnatning i Johannesburg/Pretoria.

Måltider: frokost

Vi kører ad Panorama ruten mod Mpumalanga. Det er en lang, men smuk køretur. Det mest fascinerende område på ruten er det spektakulære Blyde River Canyon, der er en 33 km lang kløft, som skærer sig gennem landskabet. Her støder man på de specielle klippehuller Bourke’s Luck Potholes, de tre store stenformationer The Three Rondavels, der våger over kløften og det helt fantastiske udsigtspunkt God’s Window, hvis navn næsten siger det hele.
Vi kommer først på aftenen frem til vores hotel i Hazyview, som er en sand oase omgivet af citrus– og avocadoplantager.

Vi har to overnatninger på hotel i Hazyview.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Heldags-safari i Kruger Nationalpark, der er Sydafrikas største og mest imponerende dyrepark med et areal på omkring 20.000 km2. Nationalparken blev etableret i 1926 og rummer en overvældende rigdom af Afrikas dyreliv, ca. 150 arter pattedyr, over 500 fugle- og 100 krybdyrsarter. Flere arter har deres tætteste bestand her: Bl.a. 5.000 hvide næsehorn, 27.000 bøfler, 5.100 giraffer, 86.000 impalaer, cirka 1.000 leoparder, 1.500 løver, 5.000 næsehorn og cirka 12.000 elefanter.

Så chancen for at se ”The Big Five”: løve, elefant, bøffel, næsehorn og leopard, er stor.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden fortsætter vi vores rejse syd på til kongeriget Swaziland, det mindste land i Afrika. Kongen af Swaziland, en af verdens få absolutte monarker, meddelte i maj 2018, at hans land ændrede navn til eSwatini, for at markere 50 års uafhængighed fra Storbritannien.

Befolkningen består næsten udelukkende af etniske swazier. Vi besøger en traditionel landsby, hvor vi lærer om deres kultur og traditioner. Landskabet er frodigt i nord og der er store sukkerrørsmarker i et relativt fladt landskab mod syd. Vi har én overnatning på hotel i Swaziland.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Vi forlader Swaziland (eSwatini) og kører mod KwaZulu Natal, eller Zululand, der er en smuk provins i det nordøstlige Sydafrika. Det er hjem for Zulufolket og byder både på fantastiske bjerge og vidunderlige strande, der grænser op til Mozambique. Hele dette fascinerende område bærer tydeligt præg af zuluernes kultur og traditioner. Rundt om i landskabet ser man de karakteristiske, små runde zuluhytter, og på vejene holder unge drenge styr på kvæg og geder. Vi har to overnatninger i Zululand.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Game drive i Hluhluwe-Imfolozi, der er et af Sydafrikas største og smukkeste vildtreservater. Nationalparken har vundet verdensomspændende anerkendelse pga. deres store arbejde for Sydafrikas næsehorn. I dag er der omkring 350 sorte og 1800 hvide næsehorn, og yderligere 3000 er blevet flyttet til andre reservater og nationalparker i Afrika. Men alene den smukke natur gør Hluhluwe-Imfolozi til en af KwaZulu-Natals største oplevelser.

Om eftermiddagen kører vi til St. Lucia, hvor vi sejler en tur på det største vådområde af sin art i Afrika. St. Lucia er udnævnt som en del af UNESCO’s Verdensarv. Her ser vi rigt fugleliv, flodheste på tæt hold og krokodiller.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Zuluerne har gennem tiderne udkæmpet mange krige og dermed fået ry for at være den mest krigeriske stamme i Sydafrika. På vej mod Drakensberg bjergene støder vi på mange minder og levn fra den blodige tid, hvor zuluerne kæmpede mod både boere og englændere.
Vi lægger vejen forbi Spionkop battlefield, der er et meget spektakulært sted med flot udsigt ud over landskaberne, og hvor vi kan se skyttegrave, der nu er omgivet af kors for de faldne. Dagens kørsel er forholdsvis lang og vi forventer at være fremme ved Drakensberg bjergene hen på eftermiddagen, hvor vi indlogerer os på hotel. Vi har to overnatninger på hotel.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Vi bor i et af Sydafrikas smukkeste naturområder, de majestætiske Drakensberg Bjerge. Landskabet hæver sig i dramatiske bjerge, hvis højeste tinder næsten når 3300 meter. Det 243.000 ha store område uKhahlamba Drakensberg Park blev i 2000 erklæret for verdens naturarv af Unesco. Det forstår man tydeligt, når man befinder sig i det enestående landskab, der veksler mellem takkede bjergtinder, lodrette klippevægge, græsklædte sletter, vandfald og krystalklare vandløb. I flere bjerghuler og på klippevægge finder man desuden ældgamle hulemalerier lavet af San-folket.

Vi tager på en vandretur og nyder det smukke landskab.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden kører vi gennem Golden Gate Highlands Nationalpark. Parken har fået sit navn fra de strålende nuancer af guld afgivet af solen på parkens sandstenklipper, især den imponerende Brandwag klippe.

Vi fortsætter til det lille smukke bjergrige kongerige Lesotho, der er den eneste uafhængige stat i verden, som udelukkende ligger mere end 1.000 meter over havoverfladen. Landets laveste punkt er 1.400 meter over havoverfladen, og over 80 procent af landet ligger over 1.800 meter. Vi er fremme sidst på eftermiddagen.

Vi har to overnatninger på hotel i Lesotho.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Vi er på vandretur i Lesothos smukke bjerge og besøger små hyggelige basotho-landsbyer. 

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd. Du kan f.eks tage på tur på hesteryg.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Vi kører mod Graaff Reinet, den fjerdeældste by i Sydafrika. Dagens kørsel er forholdsvis lang, og vi er fremme sidst på eftermiddagen.

Byen ligger ved floden Sundays, der har sit udspring lidt længere nordpå på de sydlige bjergsider af Sneeuberge. Byen har 200 nationalmonumenter, bl.a. Den Hollandske Reformerede Kirke, der er en stenbygning med plads til 1500 mennesker. Højskolen er et uddannelsescenter og blev genopbygget i 1906. Graaf Reinet er et blomstrende marked for grønsager og frugt, distriktet er kendt for sin mohairindustri.

Filminstruktøren Jon Bang Carlsens boede i 90'erne i syv år i dette område. De, der har set hans Sydafrikafilm, vil kunne genkende området.

Vi har én overnatning i Graaff Reinet.

Måltider: morgenmad og frokost.

Efter morgenmaden kører vi mod Garden Route. Garden Route er en af Sydafrikas helt store naturruter, der byder på frodige skove, fantastiske naturreservater og små hyggelige kystbyer. Den til tider barske kystlinje har man på den ene side, mens bjergene på den anden side danner grænsen mod det tørre næsten ørkenagtige Karoo-område længere inde i landet.

Vi gør holdt i Tsitsikamma nationalparken, der ligger på grænsen mellem Western Cape og Eastern Cape og strækker sig langs en 80 km smuk og dramatisk kystlinje og godt fem km ud i havet, hvilket gør det til et af verdens største beskyttede marineområder. På landjorden findes uberørt natur med tæt skov, floder og et utroligt rigt plante- og fugleliv.

Vi fortsætter til Det Indiske Ocean, hvor vi har to  overnatninger ved syd for Knysna/Plettenberg.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Om formiddagen tager vi med båd ud for at kigge efter delfiner og hvaler.

Herefter besøger vi Knysna. Der hviler en afslappet atmosfære og historisk charme over Knysna, der er smukt beliggende ud til Knysna lagunen. Ved lagunens udmunding i havet ligger to store orangerøde sandstensklipper, kaldet The Heads, hvorfra der er fantastisk udsigt over lagunen og Knysna. Ved Knysnas havnefront kan man nyde en kop kaffe eller spise østers sammen med den smukke udsigt over lagunen. Vi har eftermiddagen fri på egen hånd til at udforske den charmerende havneby.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden kører vi til Oudtshoorn, der er kendt for sine mange strudsefarme, der har leveret fjer til alverdens modehuse, men i dag mest sælger strudsekød og -skind. Vi gør holdt undervejs for at fotografere og snakke om strudsene. Vi ankommer til vores lodge først på eftermiddagen og tid til at vandre rundt og nyde den flotte have. Vi har én overnatning i Oudtshoorn.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

I dag kører vi ad den meget smukke Route 62 til Vinlandet, der dækker det vinproducerende område i Western Cape. Her er bølgende vinmarker, grønne dale, frugtplantager og smukke hvide vingårde. Langt de fleste af vingårdenes gamle karakteristiske hovedbygninger er smukt vedligeholdte og emmer af historisk atmosfære. Sydafrika er kendt for at producere nogle af verdens bedste vine. Vi gør holdt ved en vinfarm og smager på nogle af de velsmagende vine.

Vi har én overnatning på hotel i Vinlandet.

Måltider: morgenmad og frokost.

Efter morgenmaden kører vi til Stellenbosch, der lægger jord til nogle af de allerbedste vingårde. Det er samtidig også en af de ældste og bedst bevarede byer i Sydafrika. Vi går en tur gennem byen for at se de mange velbevarende historiske huse i hollandsk, georgiansk og victoriansk stil. Byens rummer også mange gamle egetræer, som byens grundlægger lod plante. Byen er også en universitetsby, og siges at være hjertet af afrikanerkulturen på grund af det store antal akademikere og studenter, som har levet og studeret her.

Efter god tid i vinlandet gør vi om eftermiddagen til Cape Town. Vi har tre overnatninger på hotel i Cape Town.

Måltider: morgenmad og frokost.

I dag kører vi ad den 75 km lange halvø Cape Peninsula mod Kap Det Gode Håb i Sydafrikas sydvestlige hjørne. Landskabet er fantastisk med snoede bjergveje, der skærer sig ind i klipperne højt over det brusende hav. Vi kører ad Chapman’s Peak Drive, en af verdens smukkeste vejstrækninger, og ude i havet kan vi være heldige at se migrerende sydlige rethvaler. Vi ender i den sydlige del af halvøen ved Kap Det Gode Håb og Cape Point. Her findes flere forskellige dyrearter, bl.a. bjergzebraer, strudse, antiloper og mange bavianer.

På vejen tilbage kører via den hyggelige by Simons Town, hvor vi gør holdt ved Boulders Beach, hvor en koloni på godt 3000 Jackass-pingviner holder til.

Måltider: morgenmad og frokost.

Efter morgenmaden tager vi på en byrundtur. Cape Town er kendt som én af verdens smukkest beliggende storbyer. Byens vartegn er det karakteristiske ”fladtoppede” Table Mountain, der med sine 1085 m danner en fantastisk baggrund for byen, der breder sig langs kysterne. Vi tager med kabelbane op til toppen af bjerget, hvorfra der er en flot udsigt over byen og bugten med Robben Island.

Vi har eftermiddagen fri til f.eks. at shoppe, tage i botanisk have, tage til stranden eller tage med båd til fængselsøen Robben Island, der var Nelson Mandelas hjem i 18 år, og i dag fungerer som museum (350 kr per person for en 3,5 times tur. Bør bestilles før afrejse).

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Dagen er fri, ind til vi kører til lufthavnen.

Måltider: morgenmad.

Alle planlagte afgange

21 dage Pris Rejseleder Status Information
5. feb 23 til
25. feb 23
31.490 kr Carsten Willersted Én plads tilbage Bestil rejse
5. mar 23 til
25. mar 23
31.490 kr Sven Primdal Ledige pladser Bestil rejse
5. jul 23 til
25. jul 23
31.490 kr Marlene Tøndering Kristensen Garanteret afrejse Bestil rejse
8. okt 23 til
28. okt 23
Afventer pris Flemming Kragh Hansen Ledige pladser Bestil rejse
5. nov 23 til
25. nov 23
Afventer pris Jeppe Ørlund Ledige pladser Bestil rejse