Logo

Tines Tanzania

Safari, Serengeti og Zanzibar

Under Afrikas tag, bjerget Kilimanjaro, ligger Tanzania og inviterer på mageløse oplevelser. Her er de ikoniske steder Serengeti sletten og Ngorogoro krateret, der byder på noget af det bedste dyreliv, man kan finde i Afrika. Det er virkeliggørelsen af Disney-filmen Løvernes Konge, som faktisk hentede inspiration til farver, lyde, solnedgange og steder i netop Tanzania.

Her er også masaierne og mange andre stammer, der sørger for en kulturel rigdom. Men swahili-sproget binder landet sammen, og Tanzania er et roligt land, der ikke har oplevet krig.

Se dagsprogram
Regioner: Afrika
Lande: Tanzania
14 dage Pris Rejseleder Status Information
15. feb 20 til
28. feb 20
29.500 kr Tine Arvid Ledige pladser Bestil rejse

I afrikansk sammenhæng har Tanzania en særlig rolle, og det skyldes landsfaderen Julius Nyerere, der var præsident fra 1964 til 1985 og var en af Afrikas mest markante politiske ledere.

På denne rejse er både Serengeti og Ngorogoro blandt højdepunkterne. Her oplever vi kæmpe horder af gnuer, zebraer, gazeller og antiloper, og vi kan være heldige at opleve "the big five".
Men der er mange andre højdepunkter, for rejseleder Tine Arvid har udnyttet sit store kendskab til Tanzania og sat et unikt program sammen for rejsen. Hun bor til daglig i Sydafrika og har tidligere boet i Tanzania.

For eksempel besøger vi en gruppe enlige kvinder i en landsby. Ved at organisere sig har de oparbejdet status i lokalsamfundet, og vi spiser frokost sammen med dem. Vi besøger et masai-samfund og en kaffebonde, og i nationalparken Arusha vandrer vi blandt de store græsædere sammen med en ranger. Bare rolig: Her er ingen rovdyr. Dem ser vi til gengæld på heldags safari i Serengeti.

Vi runder rejsen af på øen Zanzibar. Her kommer sanserne på overarbejde med duften af krydderier og et tropisk Afrika, der emmer af liv og farver. Stonetown var tidligere sultanens hovedstad og centrum for handlen med krydderier og slaver. Byen emmer af eksotisk charme.

Tanzanianerne er venlige og gæstfrie. Kulturen er båret af den smukke natur og begge kryber let ind under huden og sætter uforglemmelige oplevelser!

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi ankommer til Kilimanjaro lufthavn i Arusha. Herfra kører vi til vores hotel, hvor vi har 4 overnatninger.

Måltider: Middagsmad

I en landsby udenfor Arusha besøger vi en gruppe af enlige kvinder, der har organiseret sig. Det er ikke let at være enlig kvinde i Tanzania. Man bliver udstødt, ikke blot af familien, men også af lokalsamfundet. Disse kvinder er dog helt særlige og de fortæller deres historie og om de projekter, der har gjort kvinderne til en vigtig faktor i lokalsamfundet. Vi hjælper til med at tilberede frokosten - og spiser sammen med kvinderne.

Besøget er lavet i samarbejde med organisationen HIMS. Mackrine, der står for den daglige ledelse, er vores guide. Den danske rejseleder Tine har arbejdet sammen med Mackrine i mange år.

På vejen tilbage til hotellet ser vi lidt af Arusha og kan vælge at besøge det lokale marked samt hæve penge og shoppe.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi til Arusha National Park. Vi skal på vores første safari! Ved indgangen til parken møder vi en ranger, som tager med os på vandretur lidt op af bjerget Meru’s skråninger. Vi kan møde vilde dyr som kafferbøffel, giraf, zebra, slankaber, og mange fuglearter. Og bare rolig: Der er ingen rovdyr i parken. Det er en særlig oplevelse at vandre i naturen, og møde de store græsædere. Alle sanser aktiveres.

Efter ca. 3 timers vandretur fortsætter safarien til nogle saltsøer, hvor vi har mulighed for at se et flor af lyserøde flamingoer samt indtage vores madpakker.

Måltider: Morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad

Vi starter dagen med at besøge en kaffebonde på skråningerne af Meru-bjerget. Det er et fantastisk frodigt sted, hvor de foruden kaffe dyrker alverdens frugter. Vi får en snak om kaffedyrkning og får lov at smage på sagerne. Vi indtager vores madpakke hos kaffebonden.

På vejen tilbage gør vi holdt ved et lokalt Maasai marked, et farverigt møde med en hel anden kultur!

Måltider: Morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad

Efter pakning af biler kører vi til en Maasai boma. Det er ikke en turistfælde, for med vores lokale guide Mackrine får vi et indblik i, hvordan de bor og lever. Mackrine laver oplysningsarbejde omkring omskæring af kvinder til denne gruppe af Maasaier. Hun forsøger at ændre den kulturelle praksis, samt give omskærerne andet arbejde. Det siges, at op imod 8 millioner piger og kvinder er blevet omskåret i Tanzania med ulovlige metoder. Vi følger maasaierne i deres gøren og laden og vi spiser frokost sammen.

Om eftermiddagen forsætter vi videre til Karatu hvor vi overnatter på en lodge.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til Ngorongoro krateret, som er på UNESCOs liste over verdens naturarv. Det er bjergtagende smukt at skue ud over krateret og en spændende tur ned af skråningen mod krater bunden, hvor der er et mangfoldigt dyreliv. Hvis vi er heldige ser vi nogle af ’the big five’: Løve, leopard, næsehorn, elefant og bøffel.

Vi kører videre til Serengeti, den store slette, hvor vi skal indkvarteres i en Bush Camp, hvor vi har to overnatninger. Det er luksus telte med gode senge og badeværelse. Camping er en fantastisk måde at opleve den afrikanske stjernehimmel, og ved bålet om aftenen kan man være heldig at høre løverne brøle i det fjerne.

Måltider: Morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad

Denne dag tager vi på heldags safari i Serengeti. Her i slutningen af februar er der flere millioner gnuer, zebraer, gazeller og antiloper i Serengeti.

I løbet af november har de vandret op mod 3.000 km fra Masai Mara i Kenya til Serengeti, hvor sletterne er dækket af næringsrigt græs fyldt med mineraler. De forskellige arter, der vandrer mellem Masai Mara og Serengeti, lever fredeligt sammen, og de deler føderessourcerne mellem sig uden at konkurrere. Gnuerne går efter de bedste friske skud. Zebraerne er ikke kræsne, så de går mest efter kvantitet. Til sidst kommer gazellerne og de mindre antiloper, der nipper af den velsmagende vegetation. Dyrene supplerer også hinanden på anden vis. Gnuernes veludviklede lugtesans, zebraernes fine syn og gazellernes fine hørelse skaber i forening et glimrende advarselssystem. Endvidere gør de store flokke det nemmere at overleve.

I løbet af 2-3 uger i februar/marts føder hen ved 90% af hunnerne. Kalvene er på benene efter mindre end 10 minutter, og blot 2 dage gamle kan de løbe fra en løve. Dette er temmelig vigtigt, da Serengeti også er kendt for det store antal løver.

Det bliver en hel enestående dag, fyldt med fantastiske oplevelser.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi tager på endnu en safari i Serengeti, inden vi sætter kurs tilbage mod Arusha. Der er et stop ved Olduvai Gorge, et forhistorisk sted, hvor man har fundet fossile efterladenskaber fra 60 hominider. Fundene rækker 2.1 million til 15,000 år tilbage, og de har været med til at skabe evidens for menneskets udvikling gennem de sidste 2 millioner år.

I Olduvai Gorge vil kendere af filmen ”Løvernes Konge” måske opleve et deja-vu. Kløften inspirerede nemlig til den scene i filmen, hvor løvekongen Mufasa dør.

Vi fortsætter videre til Arusha hvor vi sidst på eftermiddagen flyver videre til Zanzibar. Vi kører til Stone Town, hvor vi indlogerer os på hotel.

Zanzibar er omkranset af atoller. Ud for kysten kan man se dhow både sejle forbi med deres latiner sejl. Man føler sig hensat til en anden historisk tid, hvor sømænd mestrede at kalfatre, sy sejl samt navigere efter stjernerne. Et andet syn, man aldrig bliver træt af, er de muslimske kvinder, der i farverige kangaer går ud ved lavvande og høster af revets skatkammer, omkranset af det azurblå Indiske ocean.

Middag på hotellet

Måltider: Morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad

Formiddagen byder på en rundtur i Stone Town. Stone Town er - som navnet fortæller - en stenby. Den er på UNESCOs Verdensarvsliste, fordi den er et fint eksempel på swahilikulturen, som blev skabt af handel mellem Indien, Persien, Europa og de Østafrikanske kystbyer. Byen har været centrum for handel med krydderier, elfenben og slaver siden starten af 1800-tallet.

Stone Town er en smeltedigel af kulturer, som alle har sat præg på byen, lige fra arkitektur og mad til traditioner og klædedragter. 99% af befolkningen er idag muslimske. Den gamle del af byen er en labyrint af trange gader med hvidkalkede huse, hvor malingen skaller af, store og flot udskårne trædøre, samt et virvar af strømledninger mellem husvæggene. Knallerter, cykler og hjemmelavede trækærrer kører rundt i de smalle passager - mellem forretninger med farverige malerier, mønstrede stoffer og flettede kurve. Butiksejerne prøver på bedste arabiske vis at lokke kunder til. Det lokale marked bugner med frugt og grønt, fisk, kød og krydderier.

Eftermiddagen er til egen disposition. Man kan evt. købe en tur til Prison Island eller besøge House of Wonders som er et af 6 paladser, bygget af den anden sultan af Zanzibar, I dag er House of Wonders museum. Man kan også vælge bare at gå på opdagelse i byen. En sundowner-tur med en dhow båd kan også anbefales.

Måltider: Morgenmad

Formiddagen er til egen disposition.

Kl 13 (efter en frokost på egen hånd) mødes vi ved hotellet og tager afsted mod østkysten af Zanzibar. På vejen besøger vi en krydderiplantage, hvor vi hører om, hvilke krydderier man dyrker. Overnatning på et hotel ved Matemwe Beach hvor vi også spiser middagen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag er det muligt at komme på dykke- og snorkel tur til atollen Mnemba. Det er en sejltur på ca 1 time hver vej. Der er masser af koraler og fisk.

For de, der ikke ønsker at snorkle, kan man komme på en revtur hvor man går ud på revet ved lavvande. Det kræver sko, da der er mange søpindsvin.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi besøger en landsby med guide for at høre om livet ved kysten.

Midt på dagen kører vi til lufthavnen ved Stone Town, hvor fra vores hjemrejse starter.

Måltider: Morgenmad

Rejsen er slut for denne gang - vi lander med kufferterne fulde af minder.

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
15. feb 20 til
28. feb 20
29.500 kr Tine Arvid Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede