Hvad søger du?

Uganda og Rwanda

Safari med chimpanser og bjerggorillaer

Følg en gorilla på syv meters afstand. I naturen. Denne helt utrolige oplevelse kan du få i Bwindi National Park, på grænsen mellem Uganda og Rwanda, hvor over halvdelen af verdens bjerggorillaer findes.

Vandreturen til gorillaerne går gennem ægte centralafrikansk regnskov. Ind imellem hugger guiderne sig vej frem med macheter. De første kendetegn er brummende lyde. Så er vi ved en bjerggorilla-familie, og følger dem i en time. På syv meters afstand. Det er i den grad fantastisk.

Rejsen er lagt på tider af året, hvor der er frodigt og grønt og et rigt fugleliv. Samtidigt er vandringen til bjerggorillaerne ofte kortere i disse perioder. Bemærk, at vores pris inkluderer tilladelse til gorilla tracking.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Uganda og Rwanda
Regioner: Afrika
Lande: Uganda Rwanda
15 dage Pris Rejseleder Status Information
16. jul 22 til
30. jul 22
36.990 kr Kim Judson Ledige pladser Bestil rejse
12. nov 22 til
26. nov 22
34.990 kr Peter Hersted Ledige pladser Bestil rejse

Rejsen begynder i Uganda, der har noget af det bedste dyreliv i Afrika. I Kibale National Park tager vi på chimpanse-trek. Desuden tager vi på flere safarier i Queen Elizabeth National Park, der er et af få steder i Afrika, du kan se løver, der klatrer i træer. Og vi nyder den smukke natur med bjerge, vulkaner, kratersøer og teplantager her langs Rwenzori-bjergene.

Rwanda er dukket op som en ny destination inden for de seneste år. Landet er meget naturskønt, frodigt og kuperet, hvilket forklarer tilnavnet ”De 1000 Bakkers Land”. I Rwanda lægger vi vejen forbi mindestedet for folkemordet, Murambi Memorial, og Genocide (Folkedrab) museet i Kigali. Det er stærke sager, og du kan vælge at gå en tur i hovedstaden Kigali i stedet. 

Bemærk! Ønskes der ikke gorilla tracking, kan der fratrækkes 4.000 kr.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi får mulighed for at komme tæt på bjerggorillaerne i Bwindi nationalparken
  • Vi kigger efter klatrende løver i Queen Elisabeth nationalparken
  • I Kibale nationalparken møder vi de menneskelignende chimpanser
  • Vi kører igennem Ugandas flotte landskaber med kaffe- og teplantager, grøntsagsmarker og smukke vulkansøer
  • I Rwanda, De 1000 Bakkers Land, får vi et indblik i folkedrabet

Max 17 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet.

I dag besøger vi den botaniske have i Entebbe, der ligger ned til Victoria søen. Haven er fra 1898, og regnskoven blev brugt som baggrund til flere scener i Tarzan filmene fra starten af 1940’erne. Ud over flere vegetations-zoner findes adskillige abe- og fuglearter.

Der kan i mod en merpris på 500 kr. pr person arrangeres en bådtur til Mabamba Bay Wetland. Her lever 260 fuglearter inklusiv den sjældne og mystisk udseende træskonæb med det store og brede næb og en kropslængde på 150 cm, der gør den til en af verdens største fugle.
For at turen gennemføres kræves der min. 4 tilmeldinger. Bestil gerne senest 1 måned før afrejse.
Afhængig af ankomsttidspunkt til Entebbe arrangeres turen dag 2 eller dag 3.

Overnatning i Entebbe.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi mod Fort Portal og Kibale, Vi gør holdt undervejs for at spise frokost. Efterhånden som vi nærmer os Fort Portal ser vi flere og flere teplantager. Området omkring Fort Portal er kendt for deres velsmagende te. Vi har to overnatninger ved Kibale National Park.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad tager ind i Kibale National Park, hvor vi med rangers vandrer i skoven for at spotte chimpanser. Vi går efter lyde og rangernes erfaringer mellem lianer og mahogni. Det er en fantastisk oplevelse at stå og følge dagliglivet blandt disse menneskelignende dyr. Parken rummer også 12 andre abearter.

Efter frokost tager vi på en vandretur i Bigodi Swamp. I vådområdet lever 200 fuglearter, 8 primater og et utal af sommerfuglearter.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Kibale og kører sydpå langs med Rwenzori-bjergene til Queen Elisabeth nationalparken. Det er en flot tur, hvor vi passerer teplantager og grøntsagsmarker samt vulkansøer. Undervejs krydser vi ækvator. Fremme ved vores lodge spiser vi frokost og nyder udsigten ned over nationalparken. Er vi heldige kan vi spotte elefanter.

Herefter kører vi til det fascinerende vulkan krater området Bunyaruguru og ser desuden kaffe- og bomuldsplantager.

Vi har 2 overnatninger ved Queen Elisabeth nationalparken.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi står tidlig op for at tage på game drive i Queen Elisabeth parken. Her er muligheder for at opleve elefanter, bøfler, løver, flere antilopearter og mange Uganda Kob, der er landets nationaldyr.

Om eftermiddagen tager vi med båd ned ad den 32 km lange naturskabte Kazinga kanal. Sejlturen byder på et helt eventyrligt dyre- og fugleliv. Vi vil se hundredvis af flodheste i vandkanten samt masser af bøfler, elefanter, krokodiller og forskellige fuglearter, bl.a. isfugle og fiskeørne.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi til Ishasha området i Queen Elisabeth nationalparken, der er det eneste sted i Uganda, hvor man kan være heldig at se løver klatrer og hviler sig i træer. Ud over de klatrende løver er muligheden for at se elefanter, bøfler og topi. Vi tager på game drive på vej til vores lodge – og igen om eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi op til Lake Bunyonyi. Det er en tur gennem smuk natur, terrasseanlagt landbrug og teplantager samt skove. Vi ankommer først på eftermiddagen. Lake Bunyonyi ligger i næsten 2.000 meters højde. Her er 29 større og mindre øer, og rundt om søen ligger små landsbyer op ad de stejle skråninger.

Efter frokost er der tid til at slappe af og nyde udsigten, eller man kan tage på en vandretur eller bådtur (ikke inklusiv).

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi til Bwindi Impenetrable Forest National Park i den sydvestlige del af Uganda. Fra vores lodge er der en smuk udsigt.

Om eftermiddagen kan vi gå en tur rundt i området. Om aftenen er der tid til afslapning og middag.

Vi har to overnatninger på et skønt ressort.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Bwindi Impenetrable Forest National Park er leveområde for over halvdelen af verdens tilbageværende bestand af bjerg-gorillaer. De resterende er fordelt mellem Rwanda og den Demokratiske Republik Congo. Regnskoven i parken er over 25.000 år gammel og rummer et af de rigeste økosystemer i Afrika. Den er på FNs liste over verdens naturarv.

I dag er vi nået et af højdepunkterne på rejsen. Efter en tidlig morgenmad kører vi til nationalparken, hvor vi skal registreres. Det er en simpel proces, og det er også her parkpersonalet vil beslutte, hvilken gruppe af gorillaer vi skal besøge. Parkpersonalet vil udspørge os om vores konditionsniveau og rådgive os, hvor lang tid det tager og betingelserne for at nå de forskellige grupper, baseret på deres placering i parken den foregående aften. Det forgår i små grupper med max. 8 personer i hver gruppe.

Så snart vi er delt op i grupper, vil hver guide fortælle om procedure, og hvad vi må og ikke må, når vi er i nærheden af gorillaerne. Efter briefingen går vi tilbage til bilerne, som vil køre os op på bjerget til startstedet i ca. 1.900 meters højde. Her vil alle også blive tilbudt en bærer (1 per deltager), der kan bære rygsækken eller anden bagage. Turen op til den nærmeste gruppe gorillaer kan tage alt mellem ½ og fire timer – hver vej. Der gøres flere stop under vejs, hvor der er mulighed for at slappe af og tage fotos.

Vandreturen går gennem ægte centralafrikansk regnskov, hvor guiderne indimellem hugger sig vej med macheter. Det er en flot, lidt mudret og til tider våd tur igennem ujævnt terræn. Men ganske fantastisk. Efter et par timer, afhængig af hvilken familie, der er udpeget, nærmer trekket sig langsomt gorillaerne. De første kendetegn er brummende lyde. Der gøres stop på syv meters afstand, hvor der er én time til at følge bjerggorillaerne og være helt tæt på de utrolige dyr. Det er uden tvivl en af de mest minderige oplevelser, man kan få. Det er i den grad fantastisk.

Vi går ned gennem regnskoven og kører tilbage til hotellet, hvor der venter lige dele jubel og afslapning. 

For de, der ikke ønsker at tage på gorilla tracking, er der mulighed for at slappe af på lodgen eller gå en tur i de smukke omgivelser.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til grænsen til Rwanda. Visumformaliteterne tager lidt over en time, hvorefter vi fortsætter til Karisoke Research Centre and Museum i Musanze, Ruhengeri. Dian Fossy oprettede Karisoke Research Centre i 1967, hvor meget af hendes arbejde foregik frem til hendes død i 1985. Museet fortæller om Dian Fosseys utrættelige arbejde med at beskytte og bevare bjerggorillaerne.

Herefter fortsætter vi til Kigali, hvor vi har tre overnatninger. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden skal vi på en byrundtur i Kigali og bl.a. besøge Genocide (Folkedrab) museet. Om eftermiddagen kører vi til mindestedet i Nyamata. I byens tidligere kirke blev 10.000 tutsier dræbt under folkedrabet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen tager vi på guidet vandretur for at besøge kvindecentret i Nyamirambo. Projektet blev startet i 2007 af 18 kvinder. Målet var at give lokale kvinder uddannelse og samtidig undgå diskrimination, vold og mangel på muligheder i livet. Kvindecentret tilbyder kvinder gratis engelsk samt sy-, madlavnings- og it-kurser. Derudover tilbydes lønnet beskæftigelse med fremstilling af tøj og kunsthåndværk og guidede ture for turister.

Efter frokost besøger vi Inema Art Center, der er det vigtigste og mest moderne kunstcenter i Rwanda. Ud over malerier, skulpturer og håndværk er der musik og danseopvisninger.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen besøger vi Caplaki håndværks centeret, hvorefter vi spiser frokost. Vi har resten af dagen fri på egen hånd, inden vi kører til lufthavnen.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

15 dage Pris Rejseleder Status Information
16. jul 22 til
30. jul 22
36.990 kr Kim Judson Ledige pladser Bestil rejse
12. nov 22 til
26. nov 22
34.990 kr Peter Hersted Ledige pladser Bestil rejse