Hvad søger du?

Uganda og Rwanda

Safari med chimpanser og bjerggorillaer

Følg en gorilla på syv meters afstand. I naturen. Denne helt utrolige oplevelse kan du få i Bwindi National Park, på grænsen mellem Uganda og Rwanda, hvor over halvdelen af verdens bjerggorillaer findes.

Vandreturen til gorillaerne går gennem ægte centralafrikansk regnskov. Ind imellem hugger guiderne sig vej frem med macheter. De første kendetegn er brummende lyde. Så er vi ved en bjerggorilla-familie, og følger dem i en time. På syv meters afstand. Det er i den grad fantastisk.

Rejsen er lagt på tider af året, hvor der er frodigt og grønt og et rigt fugleliv. Samtidigt er vandringen til bjerggorillaerne ofte kortere i disse perioder. Bemærk, at vores pris inkluderer tilladelse til gorilla tracking.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Uganda og Rwanda
Regioner: Afrika
Lande: Uganda Rwanda
15 dage Pris Rejseleder Status Information
9. feb 23 til
23. feb 23
41.490 kr Peter Hersted Ledige pladser Bestil rejse
10. jul 23 til
24. jul 23
42.990 kr Carsten Willersted Ledige pladser Bestil rejse
11. nov 23 til
25. nov 23
41.490 kr Michael O. Jørgensen Ledige pladser Bestil rejse

Rejsen begynder i Uganda, der har noget af det bedste dyreliv i Afrika. I Kibale National Park tager vi på chimpanse-trek. Desuden tager vi på flere safarier i Queen Elizabeth National Park, der er et af få steder i Afrika, du kan se løver, der klatrer i træer. Og vi nyder den smukke natur med bjerge, vulkaner, kratersøer og teplantager her langs Rwenzori-bjergene.

Rwanda er dukket op som en ny destination inden for de seneste år. Landet er meget naturskønt, frodigt og kuperet, hvilket forklarer tilnavnet ”De 1000 Bakkers Land”. I Rwanda lægger vi vejen forbi mindestedet i Nyamata, og Genocide (Folkedrab) museet i Kigali. Det er stærke sager, og du kan vælge at gå en tur i hovedstaden Kigali i stedet.
I byen oplever vi også moderne kunst og kunsthåndværk. 

Bemærk! Ønskes der ikke gorilla tracking, kan der fratrækkes 4.000 kr.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi får mulighed for at komme tæt på bjerggorillaerne i Bwindi nationalparken
  • Vi kigger efter klatrende løver i Queen Elisabeth nationalparken
  • I Kibale nationalparken møder vi de menneskelignende chimpanser
  • Vi kører igennem Ugandas flotte landskaber med kaffe- og teplantager, grøntsagsmarker og smukke vulkansøer
  • I Rwanda, De 1000 Bakkers Land, får vi et indblik i folkedrabet

Max 17 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet.

I dag besøger vi den botaniske have i Entebbe, der ligger ned til Victoria søen. Haven er fra 1898, og regnskoven blev brugt som baggrund til flere scener i Tarzan filmene fra starten af 1940’erne. Ud over flere vegetations-zoner findes adskillige abe- og fuglearter.

Der kan i mod en merpris på 500 kr. pr person arrangeres en bådtur til Mabamba Bay Wetland. Her lever 260 fuglearter inklusiv den sjældne og mystisk udseende træskonæb med det store og brede næb. En kropslængde på 1,5 m og et vingefang på 2,5 m gør den til en af verdens største fugle.
For at turen gennemføres kræves der min. 4 tilmeldinger. Bestil gerne senest 1 måned før afrejse.
Afhængig af ankomsttidspunkt til Entebbe arrangeres turen dag 2 eller dag 3.

Overnatning i Entebbe.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi mod Fort Portal og Kibale, Vi gør holdt undervejs for at spise frokost. Efterhånden som vi nærmer os Fort Portal ser vi flere og flere teplantager. Området omkring Fort Portal er kendt for deres velsmagende te. Vi har to overnatninger ved Kibale National Park.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad tager ind i Kibale Forest National Park, der er et af de få steder i verden, hvor man stadig kan opleve chimpanser i den vilde natur. Den tropiske skov er hjemsted for ca. 1.500 chimpanser og 12 andre primater, heriblandt L’Hoest’s aber, røde colobusaber, sort-hvide colobusaber og hvidkindet mangabey.
Chimpansen er, sammen med gorillaen, menneskets nærmeste slægtning, og vi deler næsten 99% af vores gener med dem.

I mindre grupper vandrer vi med rangers i skoven for at spotte chimpanserne. Vi går efter lyde og rangernes erfaringer mellem lianer og mahogni. Det er en fantastisk oplevelse at stå og følge dagliglivet blandt disse menneskelignende dyr.

Efter frokost tager vi på en vandretur i Bigodi Wetland Sanctuary. I vådområdet lever 8 primater, et utal af sommerfuglearter og 200 fuglearter, bl.a. den blå turaco, næsehornsfugle, isfugle og væverfugle.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Kibale og kører sydpå langs med Rwenzori-bjergene til Queen Elisabeth nationalparken. Det er en flot tur, hvor vi passerer teplantager og grøntsagsmarker samt vulkansøer. Undervejs krydser vi ækvator.
Bjergene udgør grænseområdet mellem Uganda og Congo. Blandt de høje bjerge findes det sneklædte bjerg Mount Stanley, der med sine 5.110 m.o.h er Afrikas 3. højeste bjerg.

Vi kører ind i Queen Elisabeth nationalparken og tager på game drive. Parken er opkaldt efter Dronning Elizabeth II, der besøgte landet i 1954. Naturen i den 1.978 m2 store nationalpark er meget varieret med åbent græsland, tæt buskads, skov, sump og søbredder. Her findes over 600 forskellige fuglearter og 95 arter af pattedyr, bl.a. elefanter, bøfler, løver, vildsvin, flere antilopearter og mange Uganda Kob, der er landets nationaldyr.

Fremme ved vores lodge spiser vi frokost. Herefter kører vi til fiskerlandsbyen Hamukungu, der ligger ved Lake George i den østlige ende af nationalparken. Her hører vi og lærer om lokalbefolkningens kultur og får mulighed for at hjælpe til med at malke og græsse kvæget samt lave yoghurt og ghee (klaret smør). Vi hører desuden om forskellige fiskemetoder samt hvordan man bygger kanoer – og hvis vi er heldige, ser vi flodheste i sumpområdet ved landsbyen.

Efter en spændende eftermiddag kører vi tilbage til vores lodge for at spise aftensmad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi står tidlig op for at tage på game drive i Queen Elisabeth parken.
Parken er hjemsted for 4 af de 5 dyr i The Big Five – næsehornet, løven, leoparden, elefanten og bøflen.
Men uanset hvilke dyr vi oplever på dagens game drive er det altid en kæmpe oplevelse. At sidde og betragte gazellerne, der elegant springer gennem græsset. Eller de store flokke af zebraer, hvor hvert eneste af deres mønstre er unikke som menneskers fingeraftryk. Eller vortesvinet, der med sin opretgående hale nærmest fungerer som en antenne.

Om eftermiddagen tager vi med båd ned ad den 32 km lange naturskabte Kazinga kanal. Kanalen forbinder de to søer Lake Edward og Lake George. Sejlturen byder på et helt eventyrligt dyre- og fugleliv. Vi vil se hundredvis af flodheste i vandkanten samt masser af bøfler, elefanter, krokodiller og forskellige fuglearter, bl.a. storke, isfugle og fiskeørne.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi til Ishasha området i Queen Elisabeth nationalparken, der er det eneste sted i Uganda, hvor man kan være heldig at se løver klatrer og hviler sig i træer. Ud over de klatrende løver er muligheden for at se elefanter, bøfler og topi. Vi tager på game drive på vej til vores lodge – og igen om eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi op til Lake Bunyonyi. Det er en tur gennem smuk natur, terrasseanlagt landbrug og teplantager samt skove. Vi ankommer først på eftermiddagen. Lake Bunyonyi ligger i næsten 2.000 meters højde. Her er 29 større og mindre øer, og rundt om søen ligger små landsbyer op ad de stejle skråninger.

Efter frokost er der tid til at slappe af og nyde udsigten, eller man kan tage på en vandretur eller bådtur (ikke inklusiv).

Søen er fri for bilharzia (sneglefeber), og der lever hverken krokodiller eller flodheste. Så der er mulighed for at tage en forfriskende dukkert.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi til Bwindi Impenetrable Forest National Park i den sydvestlige del af Uganda. Fra vores lodge er der en smuk udsigt.

Om eftermiddagen kan vi gå en tur rundt i området. Om aftenen er der tid til afslapning og middag.

Vi har to overnatninger på et skønt ressort.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Bwindi Impenetrable Forest National Park er leveområde for over halvdelen af verdens tilbageværende bestand af bjerg-gorillaer. De resterende er fordelt mellem Rwanda og den Demokratiske Republik Congo. Regnskoven i parken er over 25.000 år gammel og rummer et af de rigeste økosystemer i Afrika. Den er på FNs liste over verdens naturarv.

I dag er vi nået et af højdepunkterne på rejsen. Efter en tidlig morgenmad kører vi til nationalparken, hvor vi skal registreres. Det er en simpel proces, og det er også her parkpersonalet vil beslutte, hvilken gruppe af gorillaer vi skal besøge. Parkpersonalet vil udspørge os om vores konditionsniveau og rådgive os, hvor lang tid det tager og betingelserne for at nå de forskellige grupper, baseret på deres placering i parken den foregående aften. Det forgår i små grupper med max. 8 personer i hver gruppe.

Så snart vi er delt op i grupper, vil hver guide fortælle om procedure, og hvad vi må og ikke må, når vi er i nærheden af gorillaerne. Efter briefingen går vi tilbage til bilerne, som vil køre os op på bjerget til startstedet i ca. 1.900 meters højde. Her vil alle også blive tilbudt en bærer (1 per deltager), der kan bære rygsækken eller anden bagage. Turen op til den nærmeste gruppe gorillaer kan tage alt mellem ½ og fire timer – hver vej. Der gøres flere stop under vejs, hvor der er mulighed for at slappe af og tage fotos.

Vandreturen går gennem ægte centralafrikansk regnskov, hvor guiderne indimellem hugger sig vej med macheter. Det er en flot, lidt mudret og til tider våd tur igennem ujævnt terræn. Men ganske fantastisk. Efter et par timer, afhængig af hvilken familie, der er udpeget, nærmer trekket sig langsomt gorillaerne. De første kendetegn er brummende lyde. Der gøres stop på syv meters afstand, hvor der er én time til at følge bjerggorillaerne og være helt tæt på de utrolige dyr. Det er uden tvivl en af de mest minderige oplevelser, man kan få. Det er i den grad fantastisk.

Vi går ned gennem regnskoven og kører tilbage til hotellet, hvor der venter lige dele jubel og afslapning. 

For de, der ikke ønsker at tage på gorilla tracking, er der mulighed for at slappe af på lodgen eller gå en tur i de smukke omgivelser.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til grænsen til Rwanda. Visumformaliteterne tager lidt over en time, hvorefter vi fortsætter til Karisoke Research Centre and Museum i Musanze, Ruhengeri. Dian Fossy oprettede Karisoke Research Centre i 1967, hvor meget af hendes arbejde foregik frem til hendes død i 1985. Museet fortæller om Dian Fosseys utrættelige arbejde med at beskytte og bevare bjerggorillaerne.

Herefter fortsætter vi til Kigali, hvor vi har tre overnatninger. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi bruger dagen på at få et indblik i det frygtelige folkemord, der fandt sted i 1994. Ikke for at dvæle i fortiden, men for at opnå en bedre forståelse af, hvor langt landet er nået siden.
Vi besøger Genocide (Folkedrab) Memorial, der tjener som museum til oplysning, og hvor lokale mødes, mindes og bliver husket på, at historien aldrig må gentage sig.
Om eftermiddagen kører vi til mindestedet i Nyamata. I byens tidligere kirke blev 10.000 tutsier dræbt under folkedrabet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen tager vi på guidet vandretur for at besøge kvindecentret i Nyamirambo. Projektet blev startet i 2007 af 18 kvinder. Målet var at give lokale kvinder uddannelse og samtidig undgå diskrimination, vold og mangel på muligheder i livet. Kvindecentret tilbyder kvinder gratis engelsk samt sy-, madlavnings- og it-kurser. Derudover tilbydes lønnet beskæftigelse med fremstilling af tøj og kunsthåndværk og guidede ture for turister.

Efter frokost besøger vi Inema Art Center, der er det vigtigste og mest moderne kunstcenter i Rwanda. Ud over malerier, skulpturer og håndværk er der musik og danseopvisninger.

Aftensmaden indtager vi på Hotel des Mille Collines, der er kendt fra filmen ”Hotel Rwanda”, hvor 1.268 hutuer og tutsier søgte tilflugt og reddede livet under folkedrabet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen besøger vi Caplaki håndværks centeret, hvorefter vi spiser frokost. Vi har resten af dagen fri på egen hånd, inden vi kører til lufthavnen.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

15 dage Pris Rejseleder Status Information
9. feb 23 til
23. feb 23
41.490 kr Peter Hersted Ledige pladser Bestil rejse
10. jul 23 til
24. jul 23
42.990 kr Carsten Willersted Ledige pladser Bestil rejse
11. nov 23 til
25. nov 23
41.490 kr Michael O. Jørgensen Ledige pladser Bestil rejse