Logo

Uganda - safari

Dyreliv i Afrikas Perle

Uganda er et af Afrikas smukkeste lande. Winston Churchill kaldte landet Afrikas Perle. Uganda har en række formidable nationalparker, hvor intensiteten af dyr ganske vist er lidt lavere end i nabolandene Tanzania og Kenya. Til gengæld er der væsentligt færre besøgende, hvilket gør, at man kan nyde dyrene og fuglene i mere fredelige omgivelser.

På denne rundrejse skal vi opleve fire af Ugandas bedste nationalparker. I de naturskønne nationalparker findes den højeste koncentration af abe-arter i verden og det højeste antal fuglearter i Afrikas nationalparker. Desuden findes bl.a. elefanter, giraffer, bøfler, flodheste, løver, leoparder, zebraer, antiloper og store farvestrålende sommerfugle.

Se dagsprogram
Regioner: Afrika
Lande: Uganda
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Murchison Falls nationalparken ligger på begge sider af Nilen, og vi sejler på den sagnomspundne flod til foden af vandfaldet Murchison. I det rolige vand nedenfor vandfaldet venter Afrikas største krokodiller på de fisk, der kommer ned med vandfaldet, og elefanter, antiloper og bøfler vandrer i græsset ved bredderne.

Kibale er en af de smukkeste skove i Uganda. Tidligt om morgenen vandrer vi for at spotte chimpanser. Så krydser vi Ækvator og kører gennem et fantastisk landskab med kratersøer og mærkeligt formede klipper. I Queen Elizabeth nationalparken er der både åben savanne og tæt skov og elefanter, bøfler, løver og leoparder. På en sejltur ser vi hundredvis af flodheste og masser af fugle, som pelikaner og fiskeørne.

Til sidst når vi frem til Lake Mburo nationalparken. Den indeholder fem søer, der er forbundet af sumpområder. Også her sejler vi med båd for at se det fantastiske dyreliv.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Efter ankomst til Entebbes behagelige varme, kører vi mod syd mod en af Ugandas fineste nationalparker Lake Mburo. Undervejs krydser vi ækvatorlinjen, hvor verden deler sig i nord og syd. Frokost spiser vi i byen Masaka, hvor vi når at mærke lidt provinsbystemning, inden vi drejer fra hovedvejen ind i det skønne landskab ved Lake Mburo. Vi har to overnatninger i små hytter, der ligger direkte mellem træer og dyr i parken.

Læs Thomas Sørensens beretning fra Lake Mburo

Tidligt om morgenen begiver vi os af sted på vores første safari - til fods ud i nationalparken. Det er en fantastisk oplevelse at bevæge sig lydløst i dette oprindelige landskab. Med en kyndig guide ser vi zebraer, empalaer, topier, bøfler og mange flere dyr. Vi tager også på game drive gennem parken.

Efter en god frokost står eftermiddagen på en sejltur langs bredden af Lake Mburo Her er det flodheste, krokodiller og mere end 315 fuglearter, som fanges af vore linser og kikkerter. Især er det de mange fiskeørne, der imponerer. De sidder i træerne ved bredden og vogter hvert deres territorium. 

Vi forlader Lake Mburo og kører mod Queen Elisabeth nationalparken. Vi passerer den større by Mbarara og får tid til at strække ben mellem markeder og folkeliv og spiser frokost.

Vi kører ind i Queen Elisabeth nationalparken, hvor vi tager på game drive. Der er gode muligheder for at opleve elefanter, bøfler og løver flere antilopearter.

Vi kører gennem Queen Elisabeth nationalparken mod syd til Ishasha sektionen ved den sydlige del af Lake Edward, hvor vi har én overnatning.

Ishasha er det eneste sted i Uganda, hvor man kan være heldig at se løver klatrer og hviler sig i træer. Ud over de klatrende løver er muligheden for at se horder af elefanter, bøfler, topi og i heldigste fald leoparder og spættede hyæner Vi når både en formiddagstur og en eftermiddagstur, kun afbrudt af en frokost, før vi kører mod den nordlige del af nationalparken. Her overnatter vi to nætter i en lodge, der ligger på kanten af Rift Valley med en fantastisk udsigt over hele Queen Elisabeth savannen. Den sene eftermiddag byder på udsigt, pool og en velfortjent solnedgang. 

Vi står tidlig op for at tage på game drive i Queen Elisabeth parken. Om eftermiddagen tager vi med båd nedad Kazinga kanalen; en sejltur, der byder på et helt eventyrligt dyre- og fugleliv. Vi vil se hundredvis af flodheste i vandkanten samt masser af bøfler, elefanter og forskellige antilopearter. 

Vi forlader nu Queen Elisabeth og den sydlige halvkugle for at køre langs med de høje Rwenzori Mountains og det vekslende landskab mod Fort Portal. Her langs ækvatorlinjen oplever vi et sjældent eventyrligt landskab. Kratersøer med stejle kanter, fantastisk formede klipper og en helt særegen vegetation gør dette til en helt speciel oplevelse.

Hvis der er tid, er der mulighed for at opleve by- og markedsliv i Fort Portal. Vi har to overnatninger i Kibale. 

Efter morgenmad tager til the Kibale Chimpanzee Project, hvor vi med to rangers bevæger os ud i skoven til fods for at spotte grupper af chimpanser. Vi går efter lyde og rangernes erfaringer mellem lianer og mahogni. Det er en fantastisk oplevelse at stå og følge dagliglivet blandt disse menneskelignende dyr. Parken rummer også 13 andre abearter.

Vi tager efterfølgende på en vandretur i Bigodi Swamp. Her lever 200 fuglearter, 8 primater og et utal af sommerfuglearter.

Om eftermiddagen er der mulighed for vandring omkring en lille sø mellem landsbyer og thémarker.

Læs Thomas Sørensens beretning om chimpanserne i Kibale

Vi forlader thémarkerne og det åbne kuperede landskab og kører et langt stræk mod Hoima. Turen veksler mellem regnskov og opdyrkede små jordlodder. Den sene eftermiddag giver mulighed for at se markedslivet i Hoima, hvor der er mest aktivitet.  Om aftenen sørger det lokale samfund for underholdningen. Vi har én overnatning i Hoima. 

Vi forlader Hoima op ad formiddagen og kører langs kanten af Rift Valley ned på flodsletten med udsigt over Lake Albert og The Blue Mountains i Congo. Vi stopper ved et lille fiskeleje og får fornemmelse af livet i denne tørre del af Uganda, hvor det kun er søen, der kan bringe føde. Vi kører ind i Murchison Falls nationalparken, og ser toppen af vandfaldene fra landsiden, inden vi krydser Nilen. Vi har to overnatninger på dejlig lodge inde i nationalparken.

Læs Thomas Sørensens beretning fra Murchison Falls

Med solopgangen starter vi dagens game drive i Ugandas største nationalpark Murchison Falls National Park. Deltaet nord for Nilen giver de bedste betingelser for giraffer, elefanter, Uganda kob, Jackson heartbeast m.m., og dermed løver og leoparder.

Efter frokost tager vi på en bådtur op ad Nilen til foden af det spektakulære Murchison vandfald. Her presses Nilen sammen i en bare seks meter bred kløft og eksploderer ud i et tordnende vandfald. På turen vil vi se parkens rige dyreliv trække ned til bredden for at drikke: Elefanter, bøfler, bavianer, vortesvin og antiloper, mens hundredvis af flodheste køler sig i kanten og krokodillerne lurer på bytte. Et utal af fugle har også deres aktive liv ved bredden af Nilen, herunder også den sjældne træsskonæb.

Efter morgenmaden forlader vi nationalparken og krydser igen Nilen. Vi fortsætter mod Entebbe lufthavn med afgang om aftenen.

Meget tidlig om morgenen kører vi til lufthavnen og flyver mod Europa og videre til København.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede