Hvad søger du?

Burma rundrejse

Gyldne pagoder og stammefolk i bjergene

Der er en helt særlig tropisk og eksotisk stemning over Burma. Eller Myanmar, som landet kalder sig i dag. Det er som at opleve tiden stå stille. Men det gør den ikke. Forandringens vinde blæser, og landet åbner sig mod verden. Så det er nu, du skal opleve de gyldne pagoders land.

Morgendisen over den spejlblanke Inle-sø med sine pælelandsbyer og flydende haver. Munkene i mørkerøde dragter mellem Bagans templer. Cykeltaxaer på hektiske markederne. Mandalays rige håndværktraditioner. For ikke at snakke om den forgyldte Shwedagon-pagode, etniske minoriteter og solnedgangen over Irrawaddy-floden. Man hører næsten omkvædet for sig: ”Åh den vej til Mandalay, fyldt med flyvefisk i leg.” Det er blot nogle få af de mange højdepunkter, der venter os på denne store rundrejse.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Burma rundrejse
Regioner: Asien
Lande: Burma
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Viktors Farmor benytter kun privatejede hoteller, restauranter og flyselskaber, og det firma, vi samarbejder med i Burma, er også privatejet. Det er vores opfattelse, at vi ved at rejse til Burma støtter lokalbefolkningen bedst muligt.

Læs en beretning fra rejsen her 

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi oplever både Burmas store seværdigheder og mindre kendte vidundere
  • Vi studerer Burmas rige traditioner indenfor kunsthåndværk i bladguld, jade, træ og tekstiler
  • Vi tager de 777 trappetrin til nat-helligdommen på toppen af den udslukte vulkan Mount Popa
  • Vi vandrer gennem smuk natur til landsbyer med etniske minoriteter omkring Kalaw
  • Vi udforsker det unikke og glimrende burmesiske køkken på lokale restauranter

Vi har desværre ikke rejsen til Burma i øjeblikket. Vi håber igen at kunne udbyde rejsen i 2024. Hold øje med denne side, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi ankommer til Yangon (Rangoon) i Burma. Yangon er en charmerende by med en blanding af det orientalske østen og britisk kolonitid. Smalle, travle gader med nedslidte bygninger, der huser lejligheder, små virksomheder og forretninger, og et broget folkeslag af burmesere, kinesere, indere, bengaler og arabere. De tværgående boulevarder kranses af pompøse offentlige bygninger fra Victoria tiden. Der lever knap fem millioner mennesker, men centrum er ikke større end, at man kan spadsere omkring. 

Vi besøger U Thants hus og museum. U Thant var FNs tredje generalsekretær fra 1961 til 1971. Herefter ser vi Aung Suu Kyis hus ude fra. Her sad hun i husarrest i 15 år.

Mens Yangon indtil for kun nogle få hundrede år siden var en ubetydelig fiskerlandsby, har dens landemærke, Shwedagon Pagoden, stået der i over tusinde år og strålet i al sin gyldne pragt. Vi tager derop om eftermiddagen, tager skoene af ved indgangen og promenerer på de lavere terrasser i selskab med de meget venlige og dybt religiøse burmesere, der ofte kommer i hele familier for at vise deres respekt eller bede om succes med en forestående eksamen eller planlagt forretning. 

Vi har én overnatning i Yangon.

Måltider: Aftensmad

Vi starter dagen med et tidligt markedsbesøg.
Herefter tager vi til hovedbanegården og begiver vi os ud på en tur med det lokale cirkel-tog.  I cirka en times tid kører vi delvis rundt om den ydre del af Yangon, i selskab med passagerer, der står af og på i en konstant strøm undervejs, mens de transporterer deres varer fra det ene lokale marked til det næste. Denne togtur er noget af det bedste, man kan gøre, hvis man vil se, hvordan bybefolkningen lever. Midt på dagen kører vi til lufthavnen for at flyve til Mandalay, 

Burmas næststørste by og landets kulturelle og religiøse centrum. Mandalay var hovedstad i en kort periode, indtil briterne besatte landet og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivillig eksil i Indien. Men i mere end tusinde år havde Buddhas tilhængere anset Mandalay for et hellig sted, og kongen foretog et populært valg, da han flyttede hovedstaden dertil fra nærliggende Amarapura i 1859. Hvis det er klart vejr, kører vi sidst på eftermiddagen op til Mandalay Hill for at nyde solnedgangen over byen og floden. 
Vi har to overnatninger i Mandalay.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til verdens længste teaktræsbro (1,2 km), over søen Tangthaman. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Myanmar. Vi går en mindre tur på broen.

Vi besøger også selve byen Amarapura, der er kendt for at være landets største center for silkevævning. Næsten hvert hus i byen har en væv eller to. Hvis der er tid, besøger vi et af de mest kendte silkevæverier. Her er de specialister i at væve de meget fornemme stoffer, der bruges til bryllupstøj. Herefter besøger vi en af de håndværksmestre, der har specialiseret sig på at fremstille det papirtynde bladguld, som troende buddhister iklæder pagoder og Buddhafigurer for at samle ”meritter” til næste liv.

Vi fortsætter til pagoden, der huser den berømte Mahamuni Buddha. Denne figur har en farverig og interessant historie fra dengang, det burmesiske kongerige strakte sig langt udover de nuværende grænser.

Herefter besøger vi Det Gyldne Munkekloster - Shwe Kyaung samt Kuthodaw pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen, som er Buddhisternes ”bibel”. Herefter besøger vi Shwe Kyin klostret, hvor munkene lige efter solnedgang messende i grupper reciterer deres aftensbønner.

Hvis der er tid besøger vi også i løbet af dagen et bronzestøberi, en træskærer samt kunsthåndværkere, der arbejder med marmor og jade.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag kører vi mod Bagan. Undervejs besøger vi Sagaing. Området rummer ca. 600 pagoder og klostre, og her bor omkring 3000 munke og nonner. I et af klostrene spiser vi frokost serveret af nonnerne (for egen regning. Pris ca. 15-20 USD/100-130 DKK, som gives som donation til klostret).
Vi er fremme i Bagan sidst på eftermiddagen.
Vi har to overnatninger i Bagan.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Bagan er det største tempelområde i Sydøstasien med mere end 2000 pagoder. Pagoderne er naturskønt beliggende i landlig idyl ved bredden af Irrawaddy-floden. Der er en helt speciel stemning her mellem de okkerfarvede templer og pagoder.
I dag besøger vi et par af de mest interessante pagoder og templer som f.eks. Ananda templet. Efterfølgende besøger vi et lakværksted, hvor vi får demonstreret hele den komplicerede og tidskrævende proces, der ligger forud for de smukke lakarbejder, der ses overalt i Burma.
Solnedgangen nyder vi på en sejltur på Irrawady floden.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

For de, der ønsker det, er der om morgenen mulighed for at komme på tur i ballon (prisen er p.t. ca. 2300 kr, og ballonturen skal bookes og betales senest 1 måned inden afrejse fra Danmark. Max kropsvægt på 125 kg. Husk at tjekke med dit forsikringsselskab, om de dækker ballonflyvning).

I dag kører vi til Mount Popa, hvor vi vandrer ad 777 trappetrin op til Nat-templet på toppen.
Før buddhismen blev udbredt i Burma, var animismen, troen på en besjælet natur og dyrkningen af naturånder, meget udbredt. Denne tro lever stadig videre, og det kan man tydeligt mærke i burmanernes respekt for naturen samt i deres tilbedelse af nat-ånderne i templer.
Der er en smuk panorama-udsigt oppe fra toppen. For de, der ikke har lyst til at tage alle trapperne, kan man nøjes med noget af vejen, eller nyde udsigten fra en af caféerne nede i byen.

Vi har én overnatning ved Mount Popa.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Kalaw, der er en hill station fra kolonitiden. Kalaw ligger i et naturskønt område omringet af fyrreskove på kanten af Shanplateauet. Foruden en række etniske minoriteter fra landsbyerne omkring, lægger man mærke til, at her også bor mange indere, både hinduer, sikher, muslimer og nepalesere. Deres forfædre kom hertil under den britiske kolonitid for at bygge veje og jernbane. Nepaleserne er efterkommere af gurkaer, som kæmpede i den britiske hær.
I dag er Kalaw en stille og fredfyldt by, hvor de aldrende britiske bygninger står side om side med buddhistiske templer. På markedet i byen handles, snakkes og drikkes te, og vi har tid til at nyde det stemningsfyldte gadebillede, når vi ankommer hen på eftermiddagen.
Vi har to overnatninger i Kalaw.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører et par timer nordpå gennem højlandet til Pindaya. Her besøger vi den store hellige drypstenshule, der huser omkring 8000 buddhastatuer i alle størrelser. Turen op til hulen foregår til fods og er nogle steder stejl, men turen er alle anstrengelserne værd. 

Vi er nu i et meget naturskønt område. Befolkningen består hovedsageligt af Danu-folk.
Denne dag er afsat til vandretur med lokal guide til en stammelandsby i bjergene, ca. 3 timers vandring med gode pauser undervejs. For de, der ikke ønsker at vandre, arrangeres der besøg i et interessant teaktræskloster.

Pindaya er kendt for deres velsmagende grønne te og tebladssalat. Vi  vandrer en kort tur gennem te-plantagerne og besøger en lokal familie, der serverer tebladssalat og grøn te for os.
Herefter kører vi tilbage til vores hotel i Kalaw.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til en nærliggende landsby kendt for sit kunsthåndværk. Vi skal bl.a. se fremstilling af papir.
Efter besøget kører vi til Inle søen, der ligger 900 meter over havet og er hjem for Intha folket. Inle søen er 22 km lang og 11 km bred. En stor del af søen er dækket af vandhyacinter, hvilket får den til at ligne en magisk have.
Om eftermiddagen tager vi på en bådtur på søen. Intha folket lever af at fiske og producere grøntsager og blomster på deres flydende haver. I landsbyerne på Inle søen er husene bygget på pæle og al transport foregår med båd, hvad enten det er til skole, på besøg hos naboerne og templet eller på arbejde i grøntsagshaven. Man siger, at børnene, der er opvokset på søen, ”kan ro, før de kan spise ris”.
Vi har to overnatninger ved Inle søen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi tager endnu en bådtur på søen. Hvis muligt starter vi dagen med et markedsbesøg. Byerne omkring søen skiftes til at holde marked i løbet af ugen.
På søen findes flere værksteder. I besøger bl.a. et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner. De er her berømte for deres smukke ikat-vævninger. Området er kendt for fremstilling af cigarer, og der aflægges besøg på et cigarrulleri.
Vi fortsætter ad smalle kanaler til landsbyen Indein, hvorfra I går til pagodeområdet Shwe in Tain. Her er et stort antal pagoder bygget i den særegne meget slanke shan-stil. Flere af pagoderne er fra det 12. årh. Senere lægger vi ind ved Ywama med det kendte buddhistiske tempel Phaung Daw Oo.

Måltider: Morgenmad og frokost

Om formiddagen besøger vi en vingård. Turen dertil er meget smuk. Vingården producerer landets bedste vin, og efter rundvisning, er der også tid til vinsmagning og frokost.
Herefter besøger vi det smukke teaktrækloster Shwe Yan Pyay i udkanten af Nyaung Shwe. Fra Heho flyver vi til Yangon, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi tager på en tur til Dala, lige på den anden side af Yangon floden, hvor fra vi med cykel-taxaer kommer forbi små landsbyer og får et indblik i det lokale liv.

Tilbage i Yangon besøger vi nationalmuseet.
 
Alt efter hjemrejsetidspunktet er der måske tid til lidt eventyr på egen hånd i Yangon, inden vi kører mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. 

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os