Logo

Burma rundrejse

Gyldne pagoder og stammefolk i bjergene

Der er en helt særlig tropisk og eksotisk atmosfære over Burma. Eller Myanmar, som landet kalder sig i dag. Morgendisen over den spejlblanke Inle-sø, med gyldne pagoder og farverige blomstermarkeder langs bredden. Det er som at opleve tiden stå stille. Men det gør den ikke. Og Burma flytter sig. Forandringens vinde blæser, og landet åbner sig mod verden. Det er nu, du skal opleve de gyldne pagoders land.

Vi har lavet rejser til Burma i flere år og ved, hvor store oplevelser landet byder på. Bare at se solen gå ned over Mandalay og floden Irrawaddy. Man hører næsten omkvædet for sig: ”Åh den vej til Mandalay, fyldt med flyvefisk i leg.” 

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Burma
14 dage Pris Rejseleder Status Information
9. nov 19 til
22. nov 19
17.900 kr Nette Kornerup Udsolgt Forespørg
23. nov 19 til
6. dec 19
17.900 kr Vivian Sandau Få pladser tilbage Bestil rejse
1. feb 20 til
14. feb 20
18.900 kr Nette Kornerup Ledige pladser Bestil rejse
7. mar 20 til
20. mar 20
18.900 kr Ib Larsen Ledige pladser Bestil rejse
10. okt 20 til
23. okt 20
Afventer pris Tania Karpatschof Ledige pladser Bestil rejse
7. nov 20 til
20. nov 20
Afventer pris Claus Christensen Ledige pladser Bestil rejse
21. nov 20 til
4. dec 20
Afventer pris Vivian Sandau Ledige pladser Bestil rejse
20. dec 20 til
2. jan 21
Afventer pris Nette Kornerup Ledige pladser Bestil rejse
Vis alle afgange Vis færre

I den gamle hovedstad Bagan er der mere end 2000 pagoder, og i den berømte hule i Pindaya er der 8000 Buddha-statuer. Buddhismen er i høj grad en levende religion i Burma. Det oplever vi for eksempel ved et besøg i et kloster, der er bygget af teaktræ. Og nu vi er ved denne eksotiske træsort: Hvad med en gåtur på verdens længste bro af teaktræ? Broen er 1,2 km lang.

Vi vandrer op på til Nat-templet på toppen af Mount Popa og tager på vandretur til stammefolk i bjergene.

Et af rejsens højdepunkter er sejlturene på Inle-søen, hvor vi kommer helt tæt på landsbylivet. Intha-folket bor i pælehytter på søen.

Yangon blander det orientalske og britisk kolonitid, og over byen stråler Swedagon pagoden, der er beklædt med bladguld og 7000 diamanter i sit spir.

Overalt i Burma ser vi flot kunsthåndværk: Arbejde med bladguld, jade, teak og sandeltræ og silke.

Rejsens højdepunkter:

  • Følg i pilgrimmenes fodspor omkring den forgyldte helligdom Shwedagon i Yangon
  • Yangons kolontidsbygninger, store parker og hektiske gadeliv
  • Mandalay med sine mange templer, hektiske markeder og rige håndværkstraditioner
  • Udforsk Bagans mere end 2.000 templer, der står tilbage som minde en rig kulturs storhed og fald
  • Tag de 777 trappetrin til nat-templet på toppet af den udslukte vulkan Mount Popa
  • Britiske kolonitidsbygninger, etniske minoriteter og smuk natur omkring Kalaw
  • Pindaya-hulen der huser mere end 8.000 Buddhastatuer
  • Inle-søens pælelandsbyer, flydende marker, etniske minoriteter og håndværk


Viktors Farmor benytter kun privatejede hoteller, restauranter og flyselskaber, og det firma, vi samarbejder med i Burma, er også privatejet. Det er vores opfattelse, at vi ved at rejse til Burma støtter lokalbefolkningen bedst muligt.

Max 20 deltagere!

Læs en beretning fra rejsen her 

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi ankommer til Yangon (Rangoon) i Burma. Yangon er en charmerende by med en blanding af det orientalske østen og britisk kolonitid. Smalle, travle gader med nedslidte bygninger, der huser lejligheder, små virksomheder og forretninger, og et broget folkeslag af burmesere, kinesere, indere, bengaler og arabere. De tværgående boulevarder kranses af pompøse offentlige bygninger fra Victoria tiden. Der lever knap fem millioner mennesker, men centrum er ikke større end, at man kan spadsere omkring. 

Vi besøger U Thants hus og museum. U Thant var FNs tredje generalsekretær fra 1961 til 1971. Herefter ser vi Aung Suu Kyis hus ude fra. Her sad hun i husarrest i 15 år.

Mens Yangon indtil for kun nogle få hundrede år siden var en ubetydelig fiskerlandsby, har dens landemærke, Shwedagon Pagoden, stået der i over tusinde år og strålet i al sin gyldne pragt. Vi tager derop om eftermiddagen, tager skoene af ved indgangen og promenerer på de lavere terrasser i selskab med de meget venlige og dybt religiøse burmesere, der ofte kommer i hele familier for at vise deres respekt eller bede om succes med en forestående eksamen eller planlagt forretning. 

Vi har én overnatning i Yangon.

Måltider: Aftensmad

Vi starter dagen med et tidligt markedsbesøg.
Herefter tager vi til hovedbanegården og begiver vi os ud på en tur med det lokale cirkel-tog.  I cirka en times tid kører vi delvis rundt om den ydre del af Yangon, i selskab med passagerer, der står af og på i en konstant strøm undervejs, mens de transporterer deres varer fra det ene lokale marked til det næste. Denne togtur er noget af det bedste, man kan gøre, hvis man vil se, hvordan bybefolkningen lever. Midt på dagen kører vi til lufthavnen for at flyve til Mandalay, 

Burmas næststørste by og landets kulturelle og religiøse centrum. Mandalay var hovedstad i en kort periode, indtil briterne besatte landet og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivillig eksil i Indien. Men i mere end tusinde år havde Buddhas tilhængere anset Mandalay for et hellig sted, og kongen foretog et populært valg, da han flyttede hovedstaden dertil fra nærliggende Amarapura i 1859. Hvis det er klart vejr, kører vi sidst på eftermiddagen op til Mandalay Hill for at nyde solnedgangen over byen og floden. 
Vi har to overnatninger i Mandalay.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til verdens længste teaktræsbro (1,2 km), over søen Tangthaman. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Myanmar. Vi går en mindre tur på broen.

Vi besøger også selve byen Amarapura, der er kendt for at være landets største center for silkevævning. Næsten hvert hus i byen har en væv eller to. Hvis der er tid, besøger vi et af de mest kendte silkevæverier. Her er de specialister i at væve de meget fornemme stoffer, der bruges til bryllupstøj. Herefter besøger vi en af de håndværksmestre, der har specialiseret sig på at fremstille det papirtynde bladguld, som troende buddhister iklæder pagoder og Buddhafigurer for at samle ”meritter” til næste liv.

Vi fortsætter til pagoden, der huser den berømte Mahamuni Buddha. Denne figur har en farverig og interessant historie fra dengang, det burmesiske kongerige strakte sig langt udover de nuværende grænser.

Herefter besøger vi Det Gyldne Munkekloster - Shwe Kyaung samt Kuthodaw pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen, som er Buddhisternes ”bibel”. Herefter besøger vi Shwe Kyin klostret, hvor munkene lige efter solnedgang messende i grupper reciterer deres aftensbønner.

Hvis der er tid besøger vi også i løbet af dagen et bronzestøberi, en træskærer samt kunsthåndværkere, der arbejder med marmor og jade.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag kører vi mod Bagan. Undervejs besøger vi Sagaing. Området rummer ca. 600 pagoder og klostre, og her bor omkring 3000 munke og nonner. I et af klostrene spiser vi frokost serveret af nonnerne (for egen regning. Pris ca. 15-20 USD/100-130 DKK, som gives som donation til klostret).
Vi er fremme i Bagan sidst på eftermiddagen.
Vi har to overnatninger i Bagan.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Bagan er det største tempelområde i Sydøstasien med mere end 2000 pagoder. Pagoderne er naturskønt beliggende i landlig idyl ved bredden af Irrawaddy-floden. Der er en helt speciel stemning her mellem de okkerfarvede templer og pagoder.
I dag besøger vi nogle af de mest interessante pagoder og templer som f.eks. Swezigon pagoden og Ananda templet. Efterfølgende besøger vi et lakværksted, hvor vi får demonstreret hele den komplicerede og tidskrævende proces, der ligger forud for de smukke lakarbejder, der ses overalt i Burma.
Solnedgangen nyder vi på en sejltur på Irrawady floden.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

For de, der ønsker det, er der om morgenen mulighed for at komme på tur i ballon (prisen er p.t. ca. 2300 kr, og ballonturen skal bookes og betales senest 1 måned inden afrejse fra Danmark. Max kropsvægt på 125 kg. Husk at tjekke med dit forsikringsselskab, om de dækker ballonflyvning).

I dag kører vi til Mount Popa, hvor vi vandrer ad 777 trappetrin op til Nat-templet på toppen.
Før buddhismen blev udbredt i Burma, var animismen, troen på en besjælet natur og dyrkningen af naturånder, meget udbredt. Denne tro lever stadig videre, og det kan man tydeligt mærke i burmanernes respekt for naturen samt i deres tilbedelse af nat-ånderne i templer.
Der er en smuk panorama-udsigt oppe fra toppen. For de, der ikke har lyst til at tage alle trapperne, kan man nøjes med noget af vejen, eller nyde udsigten fra en af caféerne nede i byen.

Vi har én overnatning ved Mount Popa.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Kalaw, der er en hill station fra kolonitiden. Kalaw ligger i et naturskønt område omringet af fyrreskove på kanten af Shanplateauet. Foruden en række etniske minoriteter fra landsbyerne omkring, lægger man mærke til, at her også bor mange indere, både hinduer, sikher, muslimer og nepalesere. Deres forfædre kom hertil under den britiske kolonitid for at bygge veje og jernbane. Nepaleserne er efterkommere af gurkaer, som kæmpede i den britiske hær.
I dag er Kalaw en stille og fredfyldt by, hvor de aldrende britiske bygninger står side om side med buddhistiske templer. På markedet i byen handles, snakkes og drikkes te, og vi har tid til at nyde det stemningsfyldte gadebillede, når vi ankommer hen på eftermiddagen.
Vi har to overnatninger i Kalaw.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører en times tid nord på gennem højlandet til Pindaya. Her beøger vi den store hellige drypstenshule, der huser omkring 8000 buddhastatuer i alle størrelser.
Vi er nu i et meget naturskønt område. Befolkningen består hovedsageligt af Danu-folk.
Denne dag er afsat til vandretur med lokal guide til en stammelandsby i bjergene, ca. 3 timers vandring med gode pauser undervejs. For de, der ikke ønsker at vandre, arrangeres der besøg i et interessant teaktræskloster.
Pindaya er kendt for deres velsmagende grønne te og tebladssalat. Vi  vandrer en kort tur gennem te-plantagerne og besøger en lokal familie, der serverer tebladssalat og grøn te for os.
Herefter kører vi tilbage til vores hotel i Kalaw.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til en nærliggende landsby kendt for sit kunsthåndværk. Vi skal bl.a. se fremstilling af papir.
Efter besøget kører vi til Inle søen, der ligger 900 meter over havet og er hjem for Intha folket. Inle søen er 22 km lang og 11 km bred. En stor del af søen er dækket af vandhyacinter, hvilket får den til at ligne en magisk have.
Om eftermiddagen tager vi på en bådtur på søen. Intha folket lever af at fiske og producere grøntsager og blomster på deres flydende haver. I landsbyerne på Inle søen er husene bygget på pæle og al transport foregår med båd, hvad enten det er til skole, på besøg hos naboerne og templet eller på arbejde i grøntsagshaven. Man siger, at børnene, der er opvokset på søen, ”kan ro, før de kan spise ris”.
Vi har to overnatninger ved Inle søen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi tager endnu en bådtur på søen. Hvis muligt starter vi dagen med et markedsbesøg. Byerne omkring søen skiftes til at holde marked i løbet af ugen.
På søen findes flere værksteder. I besøger bl.a. et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner. De er her berømte for deres smukke ikat-vævninger. Området er kendt for fremstilling af cigarer, og der aflægges besøg på et cigarrulleri.
Vi fortsætter ad smalle kanaler til landsbyen Indein, hvorfra I går til pagodeområdet Shwe in Tain. Her er et stort antal pagoder bygget i den særegne meget slanke shan-stil. Flere af pagoderne er fra det 12. årh. Senere lægger vi ind ved Ywama med det kendte buddhistiske tempel.

Måltider: Morgenmad og frokost

Om formiddagen besøger vi en vingård. Turen dertil er meget smuk. Vingården producerer landets bedste vin, og efter rundvisning, er der også tid til vinsmagning og frokost.
Herefter besøger vi et smukt teaktræ kloster i udkanten af Nyaung Shwe, inden vi flyver fra Heho til Yangon, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi tager på en tur til Dala, lige på den anden side af Yangon floden, hvor fra vi med cykel-taxaer kommer forbi små landsbyer og får et indblik i det lokale liv.

Tilbage i Yangon besøger vi nationalmuseet.
 
Resten af dagen er fri til eventuelle indkøb eller et gensyn med den fantastiske Swedagon pagode, inden vi kører til lufthavnen.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
9. nov 19 til
22. nov 19
17.900 kr Nette Kornerup Udsolgt Forespørg
23. nov 19 til
6. dec 19
17.900 kr Vivian Sandau Få pladser tilbage Bestil rejse
1. feb 20 til
14. feb 20
18.900 kr Nette Kornerup Ledige pladser Bestil rejse
7. mar 20 til
20. mar 20
18.900 kr Ib Larsen Ledige pladser Bestil rejse
10. okt 20 til
23. okt 20
Afventer pris Tania Karpatschof Ledige pladser Bestil rejse
7. nov 20 til
20. nov 20
Afventer pris Claus Christensen Ledige pladser Bestil rejse
21. nov 20 til
4. dec 20
Afventer pris Vivian Sandau Ledige pladser Bestil rejse
20. dec 20 til
2. jan 21
Afventer pris Nette Kornerup Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede