Logo

Pigetur til Burma

Kunsthåndværk og gyldne pagoder

Flydende haver. Syngende nonner. Parasoller af bark og burmesisk madlavning. Det er blot nogle af oplevelserne på pigeturen til eksotiske Burma. Vi kommer på livlige markeder, hvor der sælges silke, ædelstene og guld side om side med cigarer, antikviteter og lakarbejde. Et madlavningskursus begynder med, at vi køber ind på markedet, hvorpå vi lærer at lave typiske burmesiske retter.

At besøge Burma er som at træde ind i en anden verden. Landet er blevet kaldt ”De Gyldne Pagoders Land”. Og mest kendt blandt tusindvis af flotte pagoder er Shwedagon. Hele dens facade er dækket af 60 tons guld, og toppen af stupaen er kronet med 5448 diamanter og 2317 rubiner.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Burma
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

I Mandalay sejler vi på Irrawaddy floden og lægger vægt på at se kunsthåndværk. På vej til Bagan spiser vi frokost hos nonnerne i et kloster. De syngende nonner og madkurset er oplevelser ved Inle-søen, hvor vi også spiser vi frokost på en malerisk restaurant, bygget på pæle i søen. 

Til sidst drikker vi eftermiddagste på et tehus i hovedstaden Yangon, hvor vi også tager en tur i nærbanen og får en oplevelse af livet, som det leves i byens udkant.

Viktors Farmor benytter kun privatejede hoteller, restauranter og flyselskaber, og det firma, vi samarbejder med i Burma, er også privatejet. Det er vores opfattelse, at vi ved at rejse til Burma støtter lokalbefolkningen bedst muligt.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi besøger fortryllende templer
  • Vi shopper på hektiske markeder og oplever Burmas rige håndværkstraditioner på lokale værksteder
  • Vi spiser frokost i et nonnekloster
  • Vi lærer hemmelighederne bag det lokale køkken på et kokkekursus
  • Vi følger i pilgrimmenes fodspor omkring den forgyldte helligdom Shwedagon i Yangon

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver via Bangkok til Burma.

Fra lufthavnen køres vi til vores hotel i Mandalay, hvor vi har to overnatninger.

Mandalay er Burmas næststørste by og landets kulturelle og religiøse centrum. Byen var hovedstad i en kort periode, indtil briterne besatte landet og førte kong Thibaw og dronning Supyalat i ufrivillig eksil i Indien. Men i mere end tusinde år havde Buddhas tilhængere anset Mandalay for et helligt sted, og kong Mindon, Thibawas far, gjorde et populært valg, da han flyttede hovedstaden dertil fra nærliggende Amarapura i 1859.

Om eftermiddagen besøger vi en af de håndværksmestre, der har specialiseret sig i at fremstille det papirtynde bladguld, som troende buddhister iklæder pagoder og Buddha-figurer i tykke lag for at samle ”meritter” til næste liv. Flere andre typer kunsthåndværk er typiske for Mandalay, og er der tid, besøger vi et værksted, hvor der støbes bronze, samt et sted, hvor de laver marmor-statuer.

Herefter kører vi til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad og nu - i lighed med Sagaing - et vigtigt religiøst og spirituelt center med mange munkeklostre og tusinder af munke. I Amarapura findes den smukke U Bein’s Bridge, en 1.2 km lang gangbro, bygget i teaktræ over Taungthaman-søen for over 200 år siden. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, specielt ved solnedgang.

Måltider: Aftensmad

OBS. På rejsen den 1. november 2021 lander vi først ud på eftermiddagen, hvorfor vi ikke kan nå ovenstående program på ankomstdagen. Vi bliver dog i Mandalay en dag ekstra, så vi kan opleve byen næste dag. Denne rejse er derfor 15 dage. 

 

Vi kører til vores båd, som vi har for os selv til sejladsen på Ayeyarwady (Irrawaddy) floden, landets livsnerve. Vi går i land i Mingun, hvor vi ser vi den kæmpestore, men ufuldendte pagode samt den berømte messingklokke (vægt 90 tons!), der blev fremstillet til pagoden.
Der bliver også tid til at se et meget smukt og særpræget tempel, Hsinbyume Paya. Her er de syv forskellige terrasser udformet som bølger og repræsenterer syv bjergkæder. I nicherne på hver terrasse er der mytiske figurer. I byen ligger der et plejehjem, hvor vi hilsner på de ældre beboere. På sejladsen tilbage til Mandalay spiser vi frokost på båden.

Hen under aftenen tager vi til Mandalay Hill og ser solnedgangen og snakker med de unge munke, der er kommet for at øve sig på engelsk

Måltider: Morgenmad og frokost

OBS. På rejsen den 1. november 2021 har vi en ekstra dag i Mandalay (dag 3), inden vi fortsætter til Bagan på dag 4. Denne rejse er derfor 15 dage. 

I dag kører vi mod Bagan. Undervejs besøger vi Sagaing. Området rummer ca. 600 pagoder og klostre, og her bor omkring 3000 munke og nonner. I et af klostrene spiser vi frokost serveret af nonnerne. Vi er fremme i Bagan sidst på eftermiddagen og hvis der er tid og lyst, finder vi en pagode og nyder solnedgangen.
Vi har to overnatninger i Bagan.

Måltider: Morgenmad og frokost

Bagan er det største tempelområde i Sydøstasien med mere end 2000 pagoder. Pagoderne er naturskønt beliggende i landlig idyl ved bredden af Irrawaddy-floden. Der er en helt speciel stemning mellem de okkerfarvede templer og pagoder. I dag besøger vi nogle af de mest interessante pagoder og templer som f.eks. Swezigon pagoden og Ananda templet, samt går en tur gennem en landsby.
Solnedgangen nyder vi på en sejltur på Irrawady floden.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

For de, der ønsker det, er det om morgenen muligt at komme på tur i ballon (prisen er p.t. ca. 2300 kr, og ballonturen skal bookes og betales senest 1 måned inden afrejse fra Danmark. Max kropsvægt: 125 kg. Husk at tjekke med dit forsikringsselskab, om de dækker ballonflyvning).

Om formiddagen besøger vi et lakværksted, hvor kvinder arbejde med de smukke lakarbejder, der ses overalt i Burma. Vi får demonstreret hele den komplicerede og tidskrævende proces, og ser de fint udsmykkede lakarbejder.

Vi har resten af dagen fri på egen hånd. Man kan køre rundt i området i hestevogn eller leje en (el)cykel.

Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen flyver til Heho, og her fra kører vi gennem højlandet til Pindaya, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi er nu i et meget naturskønt område. Befolkningen består hovedsageligt af Danu-folk. Formiddagen er afsat til vandretur med lokal guide til en stammelandsby i bjergene, ca. 3 timers vandring med gode pauser undervejs. For de, der ikke ønsker at vandre, arrangeres der transport til landsbyen. Vi spiser frokost med borgmesteren i området.

Efter frokosten kører vi til en nærliggende landsby kendt for sit kunsthåndværk. Vi skal bl.a. se fremstilling af papir og parasoller, lavet af barken fra morbærtræer.

Herefter besøger vi den store, hellige drypstenshule, der huser omkring 8000 buddhastatuer i alle størrelser.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til Inle-søen, der ligger 900 meter over havet og er hjem for Intha folket. Intha folket lever af at fiske og producere grøntsager og blomster i deres flydende haver. I landsbyerne på Inle-søen er husene bygget på pæle og al transport foregår med båd, hvad enten det er til skole, på besøg hos naboerne og templet eller på arbejde i grøntsagshaven. Man siger, at børnene, der er opvokset på søen, ”kan ro, før de kan spise ris”.

Inle søen er 22 km lang og 11 km bred. En stor del af søen er dækket af vandhyacinter, hvilket får den til at ligne en magisk have.

Vi spiser frokost på en malerisk restaurant, bygget på pæle i søen. Her besøger vi desuden et projekt, der arbejder på at genindføre burmeserkatte. Vi sejler videre og besøger forskellige værksteder, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner. Stedets smukke ikat-vævninger er berømte. Vi får forklaret fremgangsmåden ved denne specielle teknik. Vi ser også hvordan man arbejder med guld og sølv ude på søen, og på vejen hjem kommer vi forbi de sejlende haver.

Vi har to overnatninger ved Inle.

Måltider: Morgenmad og frokost

Om formiddagen tager vi på markedet for at købe ind til madlavningskursus. Ejeren har en sommerskole for fattige børn i området. Vi lærer at lave et par typiske burmesiske retter. Efter frokost køre vi til et naturbatik-værksted, hvor ejeren har et projekt for udsatte kvinder. Vi besøger også et sted, hvor de fremstiller de fine og kunstfærdige papir-parasoller, der er lavet af barken fra morbærtræer. Om aftenen ved 18-tiden besøger vi et kloster, hvor vi overværer nonnernes aftensang.

Måltider: Morgenmad og frokost

Endnu en afslappende dag med sejlads på søen. Vi sejler ad smalle kanaler til landsbyen Indein, hvorfra vi går til pagodeområdet Shwe in Tain. Her er et stort antal pagoder bygget i den særegne, meget slanke shan-stil. Flere af pagoderne er fra det 12. århundrede. På dette sted kan man være heldig at få lejlighed til at købe gamle silketekstiler, som er i meget fin stand og som er tætvævede og anderledes end det tekstil, der fremstilles i dag. Folk fra landsbyerne kommer og falbyder deres varer. Også antikviteter samt malerier fra Inle Søen kan normalt købes her.

Hen på eftermiddagen kører vi til Heho for at flyve til Yangon, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og frokost

Om morgenen besøger et af de livlige markeder, som f.eks. Little India eller Chinatown. En farverig og velduftende oplevelse med de mange blomster, frugter og krydderier. Vi tager på en tur til Dala, lige på den anden side af Yangon-floden, hvor fra vi med cykel-taxaer kommer forbi små landsbyer og får et indblik i det lokale liv.

Tilbage i Yangon drikker vi eftermiddagste på et traditionelt tehus.

Mens Yangon indtil for kun nogle få hundrede år siden var en ubetydelig fiskerlandsby, har dens landemærke, Shwedagon pagode, strålet i al sin gyldne pragt i over tusind år. Vi tager dertil sent på eftermiddagen, tager skoene af ved indgangen og promenerer på de lavere terrasser i selskab med de meget venlige og dybt religiøse burmesere.

Aften sluttes med afskedsmiddag på restaurant, der uddanner og giver arbejde til gadebørn.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Fra hovedbanegården begiver vi os ud på en tur med det lokale cirkel-tog. I cirka en times tid kører vi delvis rundt om den ydre del af Yangon, i selskab med passagerer, der står af og på i en konstant strøm undervejs, mens de transporterer deres varer fra det ene lokale marked til det næste. Denne togtur er noget af det bedste, man kan gøre, hvis man vil se, hvordan bybefolkningen lever.

Efter frokost er resten af dagen fri til eventuelle indkøb, inden vi sidst på eftermiddagen kører til lufthavnen. På vejen stopper vi ved den liggende 70 meter lange liggende Buddha-statue.

Vi flyver til Bangkok og videre til København.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os