Logo

Cambodias højdepunkter

Fra jungle-templer til kystens riviera

Verdens største by lå i middelalderen dybt inde i Cambodias jungle. Måske har der været 1 million indbyggere i Angkor, der var centrum i det store khmer-rige. Vi begynder rejsen i dette fantastiske område, der i dag regnes blandt klodens største attraktioner. Angkor Wat er nok det mest kendte tempel, men også Ta Promh, der er overbegroet af figentræer, ser vi – og det plejer at gøre indtryk.

At gå rundt i Cambodia er en behagelig oplevelse i det hele taget. Landets brogede fortid har været en forsmag på både himmel og helvede for befolkningen. Men nu har landet rejst sig igen, og man møder mange smil på en rejse i Cambodia.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Cambodia
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Vi besøger en landsby, hvor husene er bygget på pæle, og hvor en af familierne har slået sig på opdræt af krokodiller. I det hele taget får vi mange forskellige indtryk af landet, fra bjergene i grænselandet mod Thailand og Laos til den tropiske badeby Kep-sur-Mer og en idyllisk ø ud for kysten.

Hovedstaden Phnom Penh kaldes også ”Østens Paris”. Vi ser Sølvpagoden og spiser frokost på en restaurant, der oplærer gadebørn til tjenere og kokke. På bagsædet af en richkshaw får vi indtryk af den spændende arkitektur i Phnom Penh.

Cambodia er sikkert at rejse i, og har lige så meget at byde på som sine mere velkendte nabolande Vietnam og Thailand. Og så er prisniveauet lavere. Maden er fremragende - de franske koloniherrer efterlod sig et fremragende fusionskøkken.

Rejsens højdepunkter:

  • Jungle-templer og kystens riviera
  • På eventyr i bl.a. templerne Angkor Wat og Ta Prohm
  • Besøg i en landsby på pæle væk fra turismens hovedstrøg
  • Mød en familie, der opdrætter krokodiller
  • Byrundtur i Phnom Penh fra bagsædet af en rickshaw

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afgang fra København med kurs mod Siem Reap.

Vi tager direkte på hotellet og indkvarterer os. Dagen bruger vi på at kigge nærmere på Siem Reap by.

Vi spiser middag sammen.

Måltider: aftensmad

Verdens største by lå engang dybt inde i Cambodias jungle. Den hed Angkor, og var centrum i det store khmer-rige, som da det var størst gik fra den sydkinesiske kyst til den bengalske bugt. Måske har der været 1 million indbyggere i Angkor, der strakte sig over 200 kvadratkilometer. 

Vi sætter dagen af til at udforske den imponerende, arkæologiske park, der er på mere end 400 kvadratkilometer. Først ser vi Mebon Oriental-templet fra det 10. århundrede. Det blev bygget under kong Rajendravarman, der regnes som den konge, der for alvor gjorde Angkor-riget betydningsfuldt. Templet er dedikeret til den hinduiske gud Shiva og ærer Rajendravarmans forældre.

Vi fortsætter til Pre Rup templet, også fra det 10. århundrede, som var kong Rajendravarmans officielle tempel. Der er et kort stop ved Srah Srang, også kaldet 'The Baths'.

Så når vi frem til Angkor Thom, som var den sidste hovedstad i khmer-riget. Bag Angkor Thoms voldgrave var der både palads, templer og militærforlægninger. Vi begynder ved sydporten og ser det berømte Bayon-tempel, som er bygget i det 12. og 13. århundrede. Bayon er dedikeret til buddhismen og består af 54 gigantiske tårne. En sjov detalje er 216 smilende ansigter af Avalokitesvara, medfølelsens Buddha eller på dansk: Kærlige Øjne.

Vi kommer også forbi elefantterrassen, der blev brugt til offentlige ceremonier og hvor kongen modtog sine sejrende, hjemvendte hære. Til sidst ser vi et af de mest berømte og største templer i Angkor: Ta Prohm. Templet har ligget helt uberørt hen og er overbegroet med store, tykke lianer, der vokser ind og ud mellem døre og vægge. Filmen Tomb Raider er filmet her. Templet efterlader stort indtryk på de fleste.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi starter morgenen med at køre til landsbyen Kompong Khleang, der ligger ca. 40 km fra Siem Reap. Her er ikke mange turister. Alle huse er på pæle. Naturen er enestående med en betagende udsigt over rismarker og vandområder, så langt øjet kan se. Vi går en tur gennem landsbyen og møder lokalbefolkningen og en familie, der opdrætter krokodiller.

Vi tager båden over kanalerne og ser hvor vietnameserne bor, når de bliver fordrevet fra deres hjem på grund af årstiderne. Tilbage i landsbyen spiser vi picnic frokost i et privat hjem.

Vi tager afsked med landsbyen og kører til templerne i Rolous. De er fra før Khmer-rigets storhedstid. Vi starter med det imponerende Bakong tempel fra det 9. århundrede. Efterfulgt af Preah Ko og Lolei, som i dag huser et lille kloster. Dette er en ideel introduktion til Angkor, som vi ser i morgen, for det giver en god forståelse af, hvordan Khmer-byen blev organiseret.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag kommer det så: Angkor Wat. Et af de mest fantastiske monumenter og verdens største religiøse værk.  Angkor Wat er på Unescos liste over verdens kulturarv. Hele komplekset blev opført i det 12. århundrede og skulle repræsentere bjerget Meru, hjemsted for guddommene i hinduismen. Templet er vendt mod vest, modsat de fleste andre templer i området. Templets betydning ses også af, at det optræder i Cambodias flag.

Vi fortsætter til Banteay Srei, som er et lille tempel opført i pink sandsten. Navnet betyder "citadel for kvinder" eller "skønhedens citadel", og regnes som et af de smukkeste eksempler på Khmer-rigets kunst. Der knytter sig en sjov historie til noget af templets udsmykning. I 1923 fjernede den franske eventyrer André Malraux nogle figurer fra templet. Han blev i Frankrig dømt til at levere dem tilbage, selv om han ikke selv mente at have brudt loven. Men oplevelsen gjorde ham til modstander af den franske kolonipolitik i Indokina. Senere blev han i øvrigt kulturminister i Frankrig.

Hvis tiden tillader det, har vi lidt tid på egen hånd sidst på dagen.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden tager vi til Beng Mealea, som blev bygget i det 12. århundrede som et spejlbillede af Angkor Wat. I dag er det kun et af Cambodias forsvundne templer, men til gengæld det mest tilgængelige.  Templet har været godt gemt i Cambodias jungle og godt hærget af tidens tand. Men nu er det gjort muligt at besøge Beng Mealea, så man kan få indtryk af, hvor storslået det har været.

Frokost på en lokal restaurant. 

185 km nord for Siem Reap, og ved grænsen til Thailand og Laos, ligger Preah Vihear. Denne provins er hjemsted for tre af de mest bemærkelsesværdige levn fra Khmer-tiden i Cambodja: Prasat Preah Vihear, Preah Kan og Koh Ker.  Faktisk er der mange andre templer spredt rundt i området, som derfor har fået tilnavnet ”Bjergtemplernes moder”.
Check ind på hotellet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om morgenen besøger vi Preah Vihear tempel, som ligger på en bakketop med en imponerende udsigt. Det tog mere end 300 år at færdigbygge templet.
Efter Preah Vihears templet og den storslåede udsigt kører vi mod byen Kompong Thom.

Frokost spiser vi undervejs. Indkvartering i Kompong Thom.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi skal til Phonm Penh, men gør flere stop undervejs. B.la. ved markedet i Skun, der er kendt for de store edderkopper, som folk spiser som snacks. Det er tilladt at smage!

Vi ankommer til Phnom Penh sidst på eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag tager vi på byrundtur i Phnom Penh. Vi besøger b.la. kongeslottet, der er bygget i 1866 af kong Norodom. Vi ser også Sølvpagoden, hvis hovedværker omfatter b.la. en gylden Buddha, med 9584 diamanter, en Buddha med smaragder og Baccarat krystal fra det 17. århundrede.

Herefter besøger vi Pour Un Sourire d'enfant (PSE) – en organisation til der hjælper børn med uddannelse til gode og velbetalte jobs.  Vi ser deres hovedkvarter og forskellige faciliteter og slutter besøget med at spise frokost på deres restaurant, Den Gyldne Lotus, hvor børn og unge tilbereder og serverer maden.

Efter frokost ser vi mere af byen fra en richkshaw. Vi skal udforske det centrale Phnom Penh som b.la. omfatter koloniale bygninger, men også moderne arkitektur. Især i 1950erne og 1960erne var der en dynamisk udvikling i Phnom Penh, og der var en social og kulturel vision for landet, som blandt andet udmøntede sig i en eksperimenterende arkitektur, der hentede inspiration såvel internationalt som lokalt. Vi kommer også forbi markedet og distriktet omkring posthuset.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører ca. 5 timer fra Phnom Penh til Kep-sur-Mer med stop undervejs. Kep var et livligt feriested for eliten i kolonitiden. Stedet udviklede endda sin egen arkitektur, med lånte stilarter fra Bauhaus, Le Corbusier og lokal khmer-tradition. Men i 1970erne var det slut, da Pol Pot regimet kom til magten. I dag er der igen ved at komme badeby-stemning over Kepo-sur-Mer.

På vejen mod Kep gør vi hold ved Kampong Trach hulerne, som havde en lidt mere tragisk skæbne under De Røde Khmer-æraen. I dag er hulen et sted for erindring og tilbedelse, der er også skulpturer af dyr i hulen.

Frokosten er i dag på en lokal restaurant.

Om eftermiddagen oplever vi området på bagsædet af lokale tuk-tuk taxaer. 

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi starter dagen med at besøge krabbe-markedet og fortsætter herefter til  Rabbit island.  Vi går ombord på en båd, som på en halv times tid sejler os til den lille, fredfyldte ø Koh Tonsay. Denne perle giver dig mulighed for at slappe af på stranden og evt tage en dukkert.  Først på eftermiddagen tager vi retur til Kep.

Kep er ikke kun berømt for peber i verdensklasse,  friske skaldyr og smukke solnedgange. Byen har også smukke landskaber med maleriske fiskerbåde, plantager, floder - og en skøn lokal befolkning!

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi forlader Kep og kører ad den smukke vej tilbage mod Phnom Penh: Vi standser i en landsby nær Chisor. Her ser vi forskellige vævningsteknikker.
Vi ankommer til Phnom Penh ved middagstid og har herefter tid på egen hånd.

Vi spiser afskedsmiddag på hotellets restaurant.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi har formiddagen fri. Om eftermiddagen kører vi til Killing Fields. Her er et museum med fotos og tekster fra et mørkt kapitel i landets historie.

Herefter går det mod lufthavnen og vores hjemrejse begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os