Hvad søger du?

Eventyrrejse i Cambodia

Jungleruiner, landsbyliv og tropekyster

Smilene fra lokalbefolkningen er blot ét af de mange indtryk, der venter os på denne store rejse i Cambodia. Vi oplever naturligvis solopgangen over stentemplet Angkor Wat, og vi udforsker de prægtige ruiner af Khmer-rigets gamle hovedstad. Men vi rejser også langt væk fra de gængse turistruter og udforsker meget afsidesliggende egne af Cambodia.

I landsbyen Kompong Khleang sejler vi mellem flydende huse og pælehytter, inden vi sætter kursen mod de afsides jungleruiner Beng Mealea og Koh Ker, der hver især fortæller deres spændende kapitel i Khmer-rigets historie. Vi besøger også templet Preah Vihear, der ligger dramatisk på en klippekant med udsigt over Cambodias frodige lavland.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Eventyrrejse i Cambodia
Regioner: Asien
Lande: Cambodia
15 dage Pris Rejseleder Status Information
11. nov 23 til
25. nov 23
24.990 kr Lisbeth Engbo Ledige pladser Bestil rejse

Herefter lægger vi Khmerriget bag os og kører til den afsidesliggende provins Ratanakiri. Dette område af Cambodia er hjem for flere etniske minoriteter, og vi besøger blandt andet Katchah- og Tampoun-folket i deres landsbyer for at opleve hverdagen herude på kanten af verden. I flodbyen Kratie sejler vi ud på Mekong-floden på udkig efter de sjældne irrawady-delfiner, inden storbylivet venter i hovedstaden Phnom Penh.

Det er i Phnom Penh, at vi bedst oplever det moderne Cambodia. Men det er også her, vi får et indblik i landets dystre historie under Pol Pot i slutningen af 1970erne. Heldigvis har Cambodia lagt de mørke år bag sig, og i dag er Phnom Penh igen en summende storby med markeder, rickshaws, kolonitidsbygninger og sågar et tempel med et gulv af rent sølv.

Rejsen slutter langs Cambodias tropiske kyst, hvor vi besøger det lokale krabbemarked og udforsker Kompong Trach-grotterne, der har en dramatisk historie. Men der bliver også tid til en kølig drink og en dukkert ved tropestranden på Rabbit Island, inden hjemrejsen begynder.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi oplever solopgangen over Angkor Wat
  • Vi udforsker afsidesliggende jungletempler og etniske minoriteter langt væk fra de gængse rejseruter
  • Vi sejler blandt pælehytter og flydende huse
  • Vi dykker ned i Cambodias historie og fremtid i Phnom Penh
  • Vi besøger et tempel med et gulv af rent sølv

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Med fly fra København og med mellemlanding før vi når Siem Reap.

Måltider: mad om bord på fly

Tid på egen hånd indtil aftensmad på lokal restaurant.

Måltider: Aftensmad

Om morgen forlader vi hotellet for at besøge det lille tempel Banteay Srei. Navnet betyder "citadel for kvinder" eller "skønhedens citadel", og det sirligt dekorerede tempel regnes for at være af de smukkeste eksempler på Khmer-rigets kunst. Der knytter sig en sjov historie til noget af templets udsmykning. I 1923 fjernede den franske eventyrer André Malraux nogle figurer fra templet. Han blev i Frankrig dømt til at levere dem tilbage, selv om han ikke selv mente at have brudt loven. Men oplevelsen gjorde ham til modstander af den franske kolonipolitik i Indokina. Senere blev han i øvrigt kulturminister i Frankrig.

Herefter besøger vi en lokal familie, der lærer os at lave risnudler. Vi smager på vores hjemmelavede risnudler sammen med familien. Vi fortsætter til en anden landsby, som er specialiseret i høsten af kokosnødder og produktionen af den cambodianske snack 'bamboo sticky rice', som vi kan smage og hjælpe med at tilberede.

Vi vil se forskellige stande med palmesukker, og landsbybeboerne vil forklare os, hvordan de forarbejder frugterne på mange forskellige måder. Det næste og sidste stop er ved en familie, som tjener til føden ved at lave forskellige slags håndarbejde ud af palmeblade. Landsbybeboerne vil lære os, hvordan man gør, så vi kan vende hjem med vores eget hjemmelavede stykke håndarbejde.

Vi spiser frokost i et lokalt hjem.

På vej tilbage til Siem Reap, stopper vi ved Banteay Kdei, før vi ankommer til Ta Prohm. Det er et af de mest berømte templer i Angkor. Templet er stadig overbegroet med store, tykke lianer, der vokser ind og ud mellem døre og vægge. Det giver templet en helt særlig stemning, som er blevet brugt i flere store eventyrfilm. Templet efterlader stort indtryk på de fleste.

Måltider: Morgenmad og frokost

Tidligt om morgenen tag vi ud til Angkor-komplekset og ser den ikoniske solopgang bagved Angkor Wats fire tårne. Efter solopgangen tager vi tilbage til hotellet, hvor vi spiser morgenmad og slapper lidt af, inden vi tager tilbage til Angkor-komplekset for at besøge Angkor Wat og khmer-folkets gamle hovedstad Angkor Thom.

Vi starter i midtergangen af Angkor Wat, hvor det går op for én, hvor stort templet er. Arkitekturen er storslået.

Vi ser Angkor Thoms majestætiske porte og beundrer de massive besynderlige smilende ansigter skåret i sten i Bayon-templet, som er bygget omkring det 12.-13. århundrede. Dette imponerende bygningsværk er omringet af 54 tårne, som hver er prydet med 4 ansigter. Efter vi har besøgt Bayon-templet, ser vi Baphuon, som er et tempel fra det 11. århundrede. Dets restauration af franske arkitekter sluttede for ikke så længe siden. Vi vil se Terrace of the Elephants, som med sine 350 meter blev brugt til royale tilskuere og offentlige ceremonier. Vi vil også se Terrace of the Leper King, der blev bygget i det 12. århundrede, som er dækket med storslåede Apsara-dekorationer.

Vi afslutter dagen med en ”sun-downer” ved det enorme vandbassin Srah Srang, der dannede grundlag for khmerrigets storhed.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi starter morgenen med at køre til et lokalt marked, inden vi fortsætter til landsbyen Kompong Khleang, som ligger 40 km fra Siem Reap. I Kompong Khleang er husene bygget på pæle. Afhængig af sæsonen og vandstanden, har vi udsigt til flodsletter, rismarker og vand så langt øjet kan række.

Vi stiger ombord på en båd og sejler igennem kanalerne til en stor sø, hvor de lokale bor i de flydende huse.

Efter frokostpicnic, tager vi tilbage til Siem Reap, hvor vi har tid på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost (picnic)

Vi starter dagen med et besøg ved Beng Mealea, et tempel fra Angkor Wat-perioden. Templet er et spejlbillede af selve Angkor Wat. Det har været godt gemt i Cambodias jungle og godt hærget af tidens tand. Templet er helt overgroet af vegetation, således at træer vokser ud af tårne og murrester, og man får virkelig følelsen af at være på en ægte jungleekspedition.

Besøget fortsætter til de afsidesliggende templer Koh Ker, der indeholder mere end hundrede bygninger inklusive Prasat Thom (7-niveau sandstenspyramide) og Linga-templet.

Herefter tager vi til Preah Vihear-provinsen, der grænser op til Thailand og Laos. Preah Vihear er en stor provins, som ligger 185 km nord for Siem Reap. Her er mange andre templer, og det har derfor fået tilnavnet "Bjergtemplernes moder".

Måltider: Morgenmad og frokost

Om morgenen besøger vi Preah Vihear Mountain Temple, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Templet er bygget til at tilbede Shiva og ligger på en bakketop, hvorfra vi har en spektakulær udsigt over det cambodianske landskab.

Efter besøget fortsætter vi gennem nogle meget afsidesliggende dele af det nordlige Cambodia til Ratanakiri-provinsen, hvor vi checker in på hotellet.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi begiver os udenfor den slagne turistvej og kører mod Katchah-folkets afsides landsby.

Men inden vi ankommer, passerer vi gennem flere landsbyer, b.la. landsbyerne, hvor den etniske minoritet Tampoun bor. Her får vi bl.a. et glimt af de typiske huse, der hører til de ugifte unge damer og unge mænd.

Efter ca. 45 minutters kørsel skal vi sejle det sidste stykke vej i kano op ad Se San-floden til landsbyen Koah Piek. Det er en rigtig flot sejltur, og vi får indtryk af, hvordan livet leves langs floden.

Når vi ankommer, tager vi en spadseretur gennem Katchah-folkets landsby og får indsigt i deres traditioner, deres livsstil og kulturen for de etniske minoriteter i denne afsides provins.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmad på hotellet kører vi til Kratie, som b.la. er hjemsted for Mekong River-delfinen.
Om eftermiddagen går ombord på en båd og sejler ud på Mekong floden på udkig efter de sjældne og udryddelsestruede Irrawady-delfiner.

Delfinerne er lyse i farven og måler cirka 2 meter, når de er fuldvoksne. Finder vi dem, hører vi nok deres særprægede spyttelyde, som de laver, hver gang de kommer op til overfladen. Vi nyder sejlturen og tager os god tid til at observere disse finurlige vandpattedyr, inden vi tager tilbage til Kratie.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmad på hotellet checker vi ud og sætter kursen mod Cambodias hovedstad Phnom Penh. Vi gør flere stop undervejs og besøger bl.a. en gummiplantage, en tropisk plantage ved Mekong-floden, og vi gør også holdt ved Skun, hvor stegte insekter, såsom fårekyllinger og edderkopper, sælges som snacks. Det er tilladt at smage.

Under alle omstændigheder serveres der frokost på en lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter tidlig morgenmad tager vi hul på dagens program.

Phnom Penh blev tidligere kaldt ”Orientens Paris” på grund af sin specielle charme og den smukke arkitektur, en blanding af Khmer og fransk kolonistil.

Vi starter ved Sølvpagoden, der ligger i forbindelse med Cambodias kongepalads. Udefra ser den lille tempelbygning ikke ud af meget, men indenfor er gulvet dækket af mere end 5000 sølvfliser, der hver vejer over et kg.

Herefter besøger vi Tuol Sleng Museet (S-21 Prison). Det var her, fjender blev forhørt og torteret.

Og efter frokost på lokal restaurant besøger vi Killing Fields, inden vi tager til det russiske marked.

Sent om eftermiddagen sætter vi os i rickshaws, hvorfra vi får et unikt billede af den travle by.

Måltider: Morgenmad og frokost

OBS: Kongepaladset og Sølvpagoden er lukket for renovering på ubestemt tid. Vi besøger stedet, hvis det er åbent, men vi kan ikke sige med sikkerhed, hvornår det igen bliver muligt. 

Vi forlader Phnom Penhs travlhed og rejser til Kep. Vi stopper ved La Plantation på vejen, hvor vi spiser frokost.

Efter frokost får vi chancen for at opleve en tuk tuk-tur i Kep og Kampot. Disse byer er ikke kun kendte for deres peber i verdensklasse, men også deres friske fisk og skaldyr samt smukke solnedgange over havet. De er også omgivet af spektakulær natur, maleriske fiskerlandsbyer, plantager, floder og en imødekommende lokalbefolkning.

På denne halvdags tuk tuk-tur får vi chancen for at opleve al skønheden i denne kystregion, lære mere om de lokale produkter og nyde den tilbagelænede stemning.

Måltider: Morgenmad

Vi starter morgenen med et besøg på krabbemarkedet. Herefter sejler vi ca. 30 minutter i båd fra molen i Kep til den lille fredfyldte ø Koh Tonsay, bedre kendt som Rabbit Island. Her nyder vi dagen på stranden.

Tidligt på eftermiddagen sejler vi tilbage til Kep, hvor vi har tid på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost

Før vi tager tilbage til Phnom Penh, besøger vi Kompong Trach-grotterne, som havde en tragisk skæbne under De Røde Khmer-æraen.

Vi ankommer til lufthavnen i god tid, og vores hjemrejse begynder.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi lander i København.

Alle planlagte afgange

15 dage Pris Rejseleder Status Information
11. nov 23 til
25. nov 23
24.990 kr Lisbeth Engbo Ledige pladser Bestil rejse