Logo

Eventyrrejse i Indien

Klippetemplerne i Ajanta og Ellora

Essensen af Indiens mest farverige og eksotiske delstater. Det er denne rejse til Rajasthan, Uttar Pradesh og Maharashtra. Vi oplever et af verdens smukkeste bygningsværker, Taj Mahal, og de unikke klippetempler i Ajanta og Ellora. Klippetemplerne er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

De tidligste af mere end 1200 templer er hugget ud af klippen omkring år 200 før Kristus. I århundredernes løb gled de ud i glemslen, og for 175 år siden fik en englænder sig en overraskelse, da han under en tigerjagt pludselig stod i en hule med fantastiske udhuggede figurer og klippemalerier.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Indien
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Delstaten Rajastan er hjemsted for Rajput-fyrsterne, der herskede over denne del af landet i 1000 år. Deres overdådige paladser kan stadig beundres. Alle vegne er der eventyrpaladser; på bjergtoppene, dybt inde i skovene og på øerne.

Landskaberne med bjerge, søer og ørken, de spændende landsbyer, befolkningen med brogede dragter, turban’er og store sølvsmykker, de mange talentfulde kunsthåndværkere, de farverige bazarer ... alt sammen gør indtryk. Vi har to dage i ”den lyserøde by”, Jaipur, som fik sin farve, da prins Albert skulle på officielt besøg i 1876, og Jaipurs maharaja besluttede at male hele byen!

Med fly kommer vi til delstaten Maharashta, hvor mere end 2/3 af befolkningen bor i landsbyer. Maharashta har en afvekslende natur; fra savannelignende områder til subtropisk vegetation med bambus, valnøddetræer og magnolia. Den helt store attraktion i Maharashta er det vulkanske bjergområde med de enestående klippetempler i Ajanta og Ellora.  Her oplever vi de meget velbevarede fresker, relieffer og skulpturer, der viser tilbage til det religiøse liv i længst forsvunden tid, en magisk oplevelse.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Rejsen mod Indien starter i Københavns lufthavn.

Efter ankomst til Delhi tager vi direkte ud til LotusTemplet ,også kaldet Bahai Templet eller “Bahai House of worship”. Lotus Templet i New Delhi er et vigtigt vartegn i byen. Dette sted for tilbedelse af Bahai-sekten er bogstaveligt konstrueret i form af en stor, hvid lotusblomst. En arkitektonisk perle i sig selv er dette smukke temple, hvor flokket af mennesker fra alle religioner er et levende eksempel på åbenhed og lighed.

Her opleves en fornem ro, for i det vigtigste tempelområde er det forbudt for besøgende at gøre støj. Dette eksemplificerer den sande karakter af buddhistiske traditioner, som lægger vægt på meditation som et middel til at opleve guddommelighed.

Vi tjekker ind på hotellet, og der bliver fritid til hvile, før vi om aftenen besøger
Akshardham Templet, hvor vi overværer et show med springvand med musik.

Det unikke træk i dette tempels arkitektoniske plan er den fuldstændige mangel på stål. Templet indeholder 234 udsmykkede søjler, 9 kupler og 20.000 statuer og skulpturer. Hovedmonumentets vægge er dækket med udskæringer af dansere, guddomme, flora og fauna.

Der er en blanding af forskellige arkitektoniske stilarter, der anvendes i forskellige områder i Indien.

Vi har to overnatninger i Delhi.

Måltider: aftensmad

Vi starter ved Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi blev kremeret i 1948. Området ved Raj Ghat er i dag anlagt som en smuk park, og det er et passende sted at begynde, da Gandhi er en vigtig person i Indiens historie. Herefter fortsætter vi til Old Delhi. Her ser vi Indiens største moské Jama Masjid. Vi fortsætter med cykel rickshaw gennem sølvgaden Chandani Chowk , hvor vi får et indtryk af de farverige og smalle bazar-gader.

Vi passerer den imponerende bygning, Red Fort. Det er et mesterværk i rød sandsten, bygget på bredderne af Yamnuna Floden. Det blev bygget af kejseren Shahjahan, som vi senere hører mere om.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Vi kører til Jaipur, der er hovedstaden i Rajastan. En tur på ca. 260 km. Jaipur kaldes også ”the pink city”, da bygningerne i den gamle del af byen er malet lyserøde. Jaipur er berømt for kunsthåndværk, og der vil være lejlighed til at se vævning, tekstiltryk, træskæreri, miniaturemaleri og slibning af smaragder.

Vi har to overnatninger i Jaipur.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Udflugt til Amber Palace, der ligger malerisk lidt udenfor byen. Den stejle vej op til paladset tilbagelægges i jeeps.

Vi holder fotostop ved Hawa Mahal, (Vindenes Palads), og vi ser Jantar Mantar, et ældgammelt observatorium, udskåret i kalksten og marmor. Det er verdens største observatorium i sten, og der er 17 store instrumenter, de fleste af dem stadig fuldt funktionsdygtige. Sidste punkt på dagens sightseeing er besøget på ”City Palace”. Et eventyrligt bygningsværk, bygget af maharajaen Sawai Jai Singh omkring år 1732, da byen blev grundlagt. Senere herskere har tilføjet flere smukke bygninger, porte og udsmykninger til paladskomplekset. Lige ved siden af paladset ligger et selvstændigt lille slot, Mubarak Mahal, bygget i det 19. årh. som et modtagelsesslot for fornemme gæster. Nu fungerer det som museum, og her er bl.a. udstillet fornemme antikviteter og dragter.

Hele ”City Palace” udgør en charmerende blanding af rajput-, mogul- og europæisk stil.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Vi forlader den lyserøde by Jaipur, og efter 3 timers kørsel ankommer vi til Bharatpur. Vi tjekker ind på hotellet, hvorefter vi besøger Keoladeo national park, der tidligere hed ”Bharatpur Bird Sanctuary”. Oprindelig var dette sted et kongeligt jagtområde, og i 1850-erne gik både maharajaerne og briterne på jagt her.  I 1982 blev stedet erkæret Nationalpark og 3 år senere kom det på UNESCOs verdensarvsliste.
Der findes mere end 370 fuglearter i parken. Overnatning i Bharatpur.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Vi kører ind i delstaten Uttar Pradesh. Undervejs til Agra oplever vi et af turen højdepunkter, den forladte mogulby Fatepur Sikri. Denne by blev bygget af Stormogulen Akhbar i 1569 og forladt efter 15 år på grund af mangel på vand.

Bygningerne er meget yndefulde, vi ser flere paladsbygninger, samt moskéen, Jame Masjid. Denne moské har både hinduistiske og persiske elementer i sit design. Hovedindgangen går gennem en 54 m høj Buland Darwaja, ”The Gate of Victory”. Porten blev bygget i anledning af Akhbars sejr i Gujarat.

I Hawa Mahal, ”Vindenes Palads”, er der et rum, hvor væggene er udført som en slags blondeværk i sten, et meget fantastisk arbejde. En flot minaret er rejst over graven for Akhbars yndlingselefant.
I Pnach Mahal, et fint lille eventyrpalads for kvinderne i hoffet er der 56 søjler, alle forskellige.
Hvis tiden tillader det, aflægger vi også et besøg på Det Røde Fort i Agra, et imponerende bygningsværk.

Overnatning på hotel i Agra.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Denne dag byder på et af turens højdepunkter: Vi besøger Taj Mahal , ”et kærlighedsdigt i sten”. Et gravmæle bygget af Shahjahan i 1648 til minde om hans elskede hustru, Mumtaj Mahal, der døde i barselsseng. Det er et arkitektonisk mesterværk i hvid marmor og med helt perfekte proportioner.

Bygningerne udstråler harmoni og fuldendt balance. 20.000 arbejdere har været i gang med at fuldføre dette bygningsværk. Det tog 17 år at fuldende bygningerne, og der blev bragt kunstnere fra Persien, Tyrkiet, Frankrig og Italien.

Vi kører tilbage til Delhi, hvorfra vi sidst på eftermiddagen flyver til Aurangabad i delstaten Maharashta. Her venter der os nogle af turens største oplevelser: besøg i de berømte klippetempler i Ajanta og Ellora. Begge steder er på Unescos liste over verdens kulturarv.
Indkvartering i Aurangabad.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Vi kører ca. 100 km og besøger Ajanta hulerne, der er et hulekompleks, bestående af 30 klippehuler, der er udhugget mellem 2. og 7. århundrede e.Kr. De fornemme murmalerier og fresker, der er malet direkte på klippevæggene, anses for at være mesterværker indenfor buddhistisk religiøs kunst.

Billederne fortæller om livet, kulturen og traditionerne, som de udformede sig på den tid. Også Buddhas liv bliver fremstillet, og vi ser Buddha i forskellige former. Der findes også skulpturer i hulerne, men det er billederne, der er de mest berømte.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Vi giver os god tid til at opleve Ellora Hulerne, et af verdens største hulesystemer udhugget mellem år 600 og år 1000 e.Kr. De ligger i et landskab ca. 30 km fra Aurangabad.

Hulerne udgør et højdepunkt indenfor indisk klippearkitektur. Der er i alt 34 huler i området Charanandri Hills, både buddhistiske, hinduistiske og jain templer og klostre. At de er beliggende helt det samme sted viser, at der har været god harmoni mellem de forskellige religioner. I klostre og kapeller har munkene tilbedt forskellige udhuggede stenfigurer af Buddha og der er utallige guder og gudinder afbildet. Der er i alt 12 buddhistiske huler, 17 hindu huler og 5 jain huler. Vi udvælger de mest interessante, og der bliver også tid på egen hånd.

Tilbage i Aurangabad får vi få et indtryk af noget af det byen er kendt for, nemlig Himroo weaving . Det er en helt bestemt vævning af bomuld og silke, med meget karakteristisk udseende. På grund af det unikke design er det meget efterspurgt. Det minder om persiske designs, og man mener også det oprindeligt er inspireret af disse.

Vi besøger ”Himroo Weaving Centre”.  Himroo blev bragt til Aurangabad under Mohammad Tughlaq, da han havde flyttet sin hovedstad fra Delhi til Daulatabad (i 1327 e.Kr.), Aurangabad. Ordet himroo stammer fra persisk ord Hum-ruh, hvilket betyder 'lignende'. Himroo er en efterligning af Kum-khwab, som blev vævet med rene guld- og sølvtråde før i tiden, og som var beregnet til de kongelige familier.

Også de fine silkesarier Pathani Sarees er en skattet vare i hele Indien. Tekstiler er en vigtig handelsvare i Maharashta.

Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen i Aurangabad for fly tilbage til  Delhi. Indkvartering på hotel i Delhi.

Måltider: morgenmad og aftensmad

Kørsel til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede