Efter morgenmad sætter vi kurs mod Udaipur.
Undervejs standser vi ved templet i Ranakpur. Det er opført i det 15. århundrede, og består af 29 haller, båret af 1444 søjler. Hver søjle med udførlige mønstre, mejslet ud i sandstens-blokken. Ranakpur templet tilhører den religiøse retning, der hedder jainismen.
Jainismen er – ligesom buddhismen – et oprør mod hinduismens stivnede lære. Den er opstået omkring 500 år f. Kr., og i dag er der 3 millioner indere, der bekender sig til jainismen. Kernen er en streng levevis, hvor man ved at overholde en lang række regler – for eksempel ikke at gøre noget levende fortræd, heller ikke myrer – kan nå den evige lykke.
Hvis folkekøkkenet ved Ranakpur har åbent, tager vi frokosten her. Det koster kun et par kroner. Prisen skyldes, at alle pilgrimme skal have råd til at spise. Men den er fremragende. Er folkekøkkenet lukket, tager vi frokosten et andet sted ved templet.
Om eftermiddagen er vi fremme i Udaipur. Byen ligger ved fem søer. De er kunstigt anlagt, gravet ud med håndkraft, og er med til at gøre nutidens Udaipur til en af de mest romantiske byer, man kan finde i Indien.
Udaipur blev hovedstad for Mewar-dynastiet i 1568. Mewar er et af de ældste kongedømmer i Indien, og et af de få, der aldrig blev besejret af stormogulernes islamiske hære. Udaipur kaldes ”Den Hvide By” på grund af de mange hvide facader, og tronende over det hele er City Palace, Mewar-slægtens palads.
Middag på en stemningsfuld restaurant med bredden af Pichola-søen.
Måltider: Morgenmad, middag.