Logo

Indiens højdepunkter

Alle de klassiske højdepunkter

Taj Mahal. Det Gyldne Tempel. De hellige byer Rishikesh og Haridwar og den sydende hovedstad Delhi. Det er blot nogle af de syn, der tryllebinder besøgende i Indien. Landet er det mest sanselige, man kan forestille sig. Overalt er der synsindtryk, lyde, dufte og farver. Vi har samlet en række af højdepunkterne i en unik rejse, og har du stadigt Indien til gode, så er dette pakken, der åbner dette eksotiske land for dig.

Taj Mahal er udnævnt til et af verdens 7 nye vidundere. Det pragtfulde gravmæle i hvid marmor er skabt i kærlighed af stormogulen Shah Jahan til hans elskede hustru Mumtaz, der døde i en barselsseng.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Indien
12 dage Pris Rejseleder Status Information
18. jan 21 til
29. jan 21
16.990 kr Steffen Dam Ledige pladser Bestil rejse
21. feb 21 til
4. mar 21
16.990 kr Bente Elisabeth Endresen Ledige pladser Bestil rejse
11. okt 21 til
22. okt 21
16.990 kr Peter Hersted Ledige pladser Bestil rejse
26. okt 21 til
6. nov 21
16.990 kr Bente Elisabeth Endresen Ledige pladser Bestil rejse
17. nov 21 til
28. nov 21
16.990 kr Nanna Elkjær Ledige pladser Bestil rejse

Shah Jahan svor at bygge et minde for hende, hvis lige verden ikke havde set. Når man ser Taj Mahals perfekte dimensioner, er man tilbøjelig til at sige: Det lykkedes!

Rishikesh ved Ganges-floden er en hellig by i hinduismen. Byen kaldes også verdens yoga-hovedstad. Vi oplever den spirituelle by og er til aftenbøn ved flodbredden i nabobyen Haridwar.

Sikherne har en anden helligdom: Det Gyldne Tempel i Amritsar. Kuplen er belagt med 750 kg forgyldt kobber. Vi lader ruten gå til kanten af ørkenen i delstaten Rajasthan, hvor vi bor på eventyrlige slotte, der engang var hjem for maharajaerne - regenterne over Indiens myriader af små kongedømmer.

Rejsen har alt det, man forbinder med Indien: Hellige køer i gaderne, farvestrålende sarier, umådelige slotte. Og meget mere.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra København om aftenen.

Vi lander i Delhi om morgenen lokal tid, og sætter kurs mod delstaten Rajasthan. Vi skal til en lille landsby, Al Sisar, som ligger 5-6 timers kørsel fra hovedstaden. Undervejs tager vi en frokostpause.

I Rajasthan kommer vi hurtigt til et område, der er som et helt ”open air” galleri: Shekhawati. I gamle dage gik karavane-ruterne fra Kina til Indiens kyst gennem dette område. Ikke sært, at der udviklede sig et godt købmandsskab hos befolkningen. Der blev tjent mange penge, og rigdommene blev omsat i smukke købmandshuse, haveli, der var mangfoldigt dekorerede. Verdens største koncentration af fresker findes her.

Så gik karavanehandelen i stå. Købmandsslægterne flyttede væk. Tilbage står mange haveli, nogle forfaldne, andre velholdte. Man fornemmer tydeligt tidligere tiders storhed.

Vi er fremme i Al Sisar sidst på eftermiddagen og indkvarterer os på Al Sisar Mahal, et heritage hotel, indrettet i et palads.

Det mest forbløffende ved byen er egentligt ankomsten dertil. Den ligger næsten i ren ørken, og er så undselig at man har svært ved at tro, der kan være et sted at sove. Men Al Sisar er en gemt perle, fuld af smukke købmandshuse og cenotaffer. Hotellet var engang thakuren (bykongen) af Alsisars slot, og vi spiser aftensmaden i den grandiose dining-hall.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er sat af til oplevelse i en lille indisk by. Om for middagen går vi en tur i Al Sisar, nyder måske en kop te ved te-boden, eller besøger landsbyens skole, hvis der er undervisning. Vagten lukker os ind i en af de smukke købmandsgårde, der står tomme, med flotte fresker i farver, der holder sig. Købmandsfamilierne er for længst flyttet væk, og deres boliger står tilbage som mesterværker fra en svunden tid.

Vi besøger også en familie i deres nye hus, inden vi vender tilbage til hotellet for frokost.

Eftermiddagen er fri til på egen hånd at gå på opdagelse i Al Sisar. Blandt andet er der et lille, beskedent museum i byen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag kører vi gennem et afvekslende landskab. Fra kanten af sand-ørken ved Al Sisar bevæger vi os mod mere frugtbare landskaber. Vi kører på små veje i det rurale Indien, og fra bussens vinduer kan vi følge mennesker og trafik. For førstegangs besøgende i Indien vil øjnene måske trille ud af hovedet, for den indiske hverdag foregår i det offentlige rum, og der vil være et væld af indtryk.

Ud på eftermiddagen er vi fremme ved et fort, der ligger som en åbenbaring på en lille bjergside. Fortet er hotel, og vi checker ind og har resten af eftermiddagen på egen hånd. Man kan sagtens få et par timer til at gå med at gå rundt på hotellet, der har swimming-pool. Eller gå en tur i landsbyen, der ligger rundt om fortet. Middag på hotellet om aftenen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagens rute går fra vort hotel til Agra. Vi har nu sagt farvel til maharajaernes Indien, og er kommet til stormogulernes Indien. Stormogulerne var de islamiske herskere, der regerede i omkring 200 år, og blandt andet stod bag umådeligt flot arkitektur.

Først ser vi Fatehpur Sikri. I dag en forladt by, men engang hovedstad for det nordlige Indien. Det var stormogulen Akbar, der byggede Fatehpur Sikri ud fra en gennemtænkt masterplan. Han forlod den også igen, ganske få år efter, den var bygget færdig. Af forskellige grunde flyttede han nemlig hovedstaden til bage til Agra, små 23 km længere mod øst.

Og Agra er netop vores næste stop. Agra var hovedstad i et kæmpe rige fra 1526 til 1658. Byen blev kendt som måske den smukkeste by i Indien. Især stormogulen Akbar gjorde byen til et center. I dag er Agra en moderne, hektisk by, men et par monumenter står tilbage fra glansperioden.
Det største af dem er Taj Mahal. Verdens måske smukkeste kærligheds-erklæring. Et andet er Agra Fort, som vi ser sidst på eftermiddagen.

Vi indkvarterer os og får middag på vort hotel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Mumtaz Mahal var prinsesse af persisk afstamning. Hun blev stormogul Shah Jahans tredje hustru – og hans favorit. Hun fulgte ham overalt i hans enorme rige, og fødte 14 børn. Den sidste fødsel overlevede hun ikke. Shah Jahan var ude af sig selv. Ifølge en populær fortolkning lukkede han sig inde i et år, og da han kom ud igen, havde han besluttet, at Mumtaz Mahal skulle have et gravmæle, hvis lige ikke var set. Det blev Taj Mahal, opført i hvid marmor, med intarsia i sort, rød og grøn marmor.
Vi ser Taj Mahal tidligt om morgenen.

Traditionen for at lave udskæringer i marmor er holdt i live i Agra i århundrederne siden Taj Mahal blev bygget, og der er arbejdende værksteder, hvor man kan se det flotte kunsthåndværk i marmor. Vi besøger et værksted, og efter en frokostpause fortsætter vi mod Delhi.

Vi er i Delhi ud på eftermiddagen og indkvarteres på vort hotel. Middag på hotel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Delhi har en farverig – og omskiftelig – historie. Det er en af de ældste byer i landet. Men den blev først hovedstad i 1911.

På en byrundtur får vi indtryk af både Old Delhi, som er anlagt af stormogulen Shah Jahan, og New Delhi, som er baseret på arkitekten Edward Lutyens design. Vi ser Jama Masjid, den største moské i Indien, og tager en tur i rickshaw i den orientalske bazar. Hvis ikke vi har oplevet folkemylder tidligere, så gør vi det nu. Vi kører forbi monumentet India Gate og ser mindesmærket for Mahatma Gandhi, Raj Ghat.

Frokost bliver undervejs på sightseeing. Midt på eftermiddagen kører vi til lufthavnen i Delhi for at tage flyve til Dehradun. Ved landing venter en bus på os, og vi kører straks de 30 km til vores hotel i Haridwar og indkvarteres. Middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Tidligt om morgenen kører vi på en 3½ times safari i Rajaji nationalpark, som ligger 18 km udenfor Haridwar. Rajaji er en mindre, men smuk park. Mest kendt er den for sin store bestand af elefanter, men også tiger, leopard, bjørn, sjakal og hyæner lever i parken, omend det kræver stort held at se disse sky og sjældne dyr i fri natur. Større chance er der for at se nogle af parkens hjorte, fugle og krybdyr. Parken ligger ved foden af Shivalik, som en det yderste led af Himalayabjergene.

Der er sen morgenmad på hotellet, hvorpå vi kører til Rishikesh.

Rishikesh kaldes også ”Porten til Ganges” og ”Verdens yoga-hovedstad”. Kært barn har mange navne. Byen skød sig især ind i verdens bevidsthed i 1960´erne, da The Beatles flyttede ind hos Maharishi Mahesh og dyrkede den indre hippie.
Med sin beliggenhed dér, hvor Ganges flyder ned fra Himalaya, er byen både pilgrimssted og en hellig by i hinduismen. Der er rigtig mange klostre og meditationsskoler.

Vi håber, at vi kan komme indenfor på en af skolerne og få et indtryk af det liv, der leves. Vi ser også hængebroen Ram Jhula, der er ikoniske for Rishikesh. Hvis der er tid lægger vi vejen forbi en anden hængebro, Lakshman Jhula, er bygget af stål på det sted, hvor Lord Lakshman, en af personerne i indisk mytologi, krydsede Ganges.

Vi kører langs Ganges tilbage til Haridwar sidst på eftermiddagen, og overværer aftenbønnen ved flodbredden, inden vi er tilbage på hotellet til middagen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om formiddagen er der tid til at se nærmere på Haridwar og de aktiviteter, der finder sted langs den hellige flod Ganges.

Der er tid til en frokost på egen hånd, inden vi kører til jernbanestationen i Haridwar og indtager vores pladser i Shatabdi Express toget til Amritsar. Det har afgang kl 14:45. På togturen serveres middag, og vi er fremme i Amritsar  kl cirka 22.

Vi køres straks til hotel for indkvartering.

Måltider: Morgenmad og middag

Efter morgenmaden tager vi ind til midten af Amritsar. En lille park er et besøg værd. Jalianwala Bagh er et minde om en massakre i 1919. Der var folkestrejke i Amritsar i protest mod nye, britiske love. Den 13. april var der indkaldt til folkemøde. Den britiske general Dyer ankom med 150 mand og åbnede ild uden varsel. Mere end 1000 mennesker blev dræbt. Derpå tager en lokal guide os med på en byvandring i Amritsar.

Sidst på formiddagen når vi frem til Det Gyldne Tempel. Beklædt med 750 kg forgyldte kobberplader ligger Det Gyldne Tempel midt i en lille sø med rent og spejlblankt vand. Det er den vigtigste helligdom i sikhismen. Her opbevares Den Hellige Bog, Guru Granth Sahib, og rundt omkring tempel og sø er der hvidkalkede bygninger, der huser tusinder af pilgrimme.

Sikhismen er den femtestørste religion i verden. Den er udviklet så sent som i 1500-tallet, og er nært knyttet til regionen Punjab. Langt de fleste sikher bor i Punjab, og kendes let i gadebilledet på deres turbaner og det lange, uklippede skæg.

Vi besøger Det Gyldne Tempel og ser Guru Granth Sahib bogen, men hele stemningen i komplekset er fascinerende. Ved siden af templet ligger det enorme folkekøkken, der hver dag bespiser op mod 25.000 mennesker, udelukkende ved hjælp af donationer og frivillige køkkenhjælpere. Vi tager frokosten her - i folkekøkkenet.

Der er tid på egen hånd i Amritsar, og vi kan anbefale en slentretur gennem bazaren, der ligger ved siden af Det Gyldne Tempel.

Ud på eftermiddagen kører vi til grænsebyen Wagah. Her opføres dagligt et indisk-pakistansk skuespil, når flagene tages ned. Det er faktisk en begivenhed, som gennem årene er blevet mere og mere populær, og i dag er der bygget store tribuner, så tusindvis af tilskuere kan heppe deres egne vagtposter frem. Stemningen er som til landskamp i Parken, og soldaterne skridter linjerne af i bedste Monty Python stil. Man skulle tro, det kendte Ministerium for Gakkede Gangarter fra Monty Python-serien i TV blev udviklet efter studietur til Wagah.

Ceremonien tager en times tid, hvorpå vi kører tilbage til vores hotel. Her tager vi også middagen.

Og så er dagens kræfter måske ved at være brugte, men hvis vi holder ud lidt endnu, kan vi være med til at lægge en bog i seng. Fra restauranten er der 15 minutters gang til Det Gyldne Tempel, der nu er flot oplyst. Vi lukkes ind, og venter på, at klokken bliver 22. Så er det nemlig sengetid for Den Hellige Bog. Den hentes i templet hver aften, pakkes ned i en palankin, og bæres til sit leje for natten.

Så er dagen slut, for sikher og skandinaver, og vi kører tilbage til hotellet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om formiddagen går vi på en guidet byvandring i den gamle bydel af Amritsar. Derpå er der tid på egen hånd, for eksempel til en tur gennem Amritsars bazarer.

Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen for at flyve til Delhi. Flyveturen er på cirka en time, og vi kører straks til et hotel nær lufthavnen, hvor der r afskedsmiddag og indkvartering for den sidste nat i Indien.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Sidst på formiddagen kører vi til lufthavnen i Delhi og begynder hjemrejsen mod Danmark.

Måltider: Morgenmad og mad på fly

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
18. jan 21 til
29. jan 21
16.990 kr Steffen Dam Ledige pladser Bestil rejse
21. feb 21 til
4. mar 21
16.990 kr Bente Elisabeth Endresen Ledige pladser Bestil rejse
11. okt 21 til
22. okt 21
16.990 kr Peter Hersted Ledige pladser Bestil rejse
26. okt 21 til
6. nov 21
16.990 kr Bente Elisabeth Endresen Ledige pladser Bestil rejse
17. nov 21 til
28. nov 21
16.990 kr Nanna Elkjær Ledige pladser Bestil rejse