Hvad søger du?

Indiens højdepunkter

Både de kendte og ukendte

Taj Mahal i det gyldne morgenlys. Hektiske Delhi, hvor rickshaws zigzagger mellem hellige køer, gadehandlere og kvinder i farverige sarier. Stemningen i Varanasi, når pilgrimmene søger mod Ganges-floden for at bade. Det er blot nogle af de oplevelser, der venter os på denne store rundrejse i Nordindien. Men vi har meget mere at glæde os til.

Foruden at besøge de verdensberømte seværdigheder rejser vi nemlig også væk fra de gængse turistruter og oplever nogle af Indiens mindre kendte højdepunkter. I ørkenstaten Rajasthan bor vi på et ægte maharajapalads i karavanebyen Al Sisar, hvor vi oplever livet langt væk fra storbyen. Vi udforsker også mogulen Akbars forladte paladsby Fatehpur Sikri, går i Buddhas fodspor gennem Sarnath, og vi spiser frokost med pilgrimmene i sikhernes funklende gyldne tempel i Amritsar. Således har rejsen alt det, man forbinder med Indien – og meget mere til.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Indiens højdepunkter
Regioner: Asien
Lande: Indien
12 dage Pris Rejseleder Status Information
26. feb 23 til
9. mar 23
19.490 kr Peter Hersted Garanteret afrejse Bestil rejse På forespørgsel
18. okt 23 til
29. okt 23
19.990 kr Peter Hersted Ledige pladser Bestil rejse
19. nov 23 til
30. nov 23
19.990 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse fordi:

  • Vi oplever verdensberømte seværdigheder samt mindre besøgte områder af Indien
  • Vi bor både på et smukt maharajapalads og et 700 år gammelt fort i Rajasthan
  • Vi møder fire af Indiens store religioner ved nogle af deres vigtigste helligdomme
  • Vi mærker den helt særlige stemning ved sikhernes gyldne tempel i Amritsar
  • Vi flyver indenrigs tre gange. Det giver mindre transporttid og mere tid til at opleve

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra København mod Indien.

Efter et flyskifte lander vi i Delhi om morgenen lokal tid. Vi lægger straks storbyen bag os og sætter kurs mod delstaten Rajasthan. Turen tager typisk 5-6 timer med en frokostpause undervejs. Der er masser at kigge på undervejs, for det er i Rajasthan, at Indien viser sig fra sin mest farverige side.

Målet er den lille landsby Al Sisar i de tørre ørkenområde Shekhawati, der for ikke så mange århundreder siden var et vigtigt stop på karavaneruterne fra Kina til Indiens kyst. Ikke sært, at der udviklede sig et godt købmandsskab hos befolkningen. Der blev tjent mange penge, og rigdommene blev omsat i smukke købmandshuse, kaldet haveli, der blev prydet med farvestrålende frisker. Så gik karavanehandelen i stå. Købmandsslægterne flyttede væk og efterlod deres handelshuse til tidens tand. Nogle står forfaldne tilbage, mens andre er velholdte. Sammen tegner de et billede af en svunden tid, hvor kamelkaravanerne bandt verden sammen.

Vi er fremme i Al Sisar sidst på eftermiddagen og indkvarterer os på Al Sisar Mahal, et yderst stemningsfuldt heritage hotel indrettet i byens smukke palads. Bygningen er som taget ud af 1001 nats eventyr, og det er en stor oplevelse at udforske de gamle korridorer samt spise aftensmad i den grandiose spisesal.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er sat af til at opleve hverdagslivet den lille historiske ørkenby. Om formiddagen går vi en tur i Al Sisar, nyder måske en kop te ved te-boden, eller besøger landsbyens skole, hvis der er undervisning. Vagten lukker os ind i en af de smukke købmandsgårde, der står tomme, med flotte fresker i farver, der holder sig. Byen byder også på et lille hindu-tempel, og vi besøger en familie i deres nye hus, inden vi vender tilbage til hotellet for frokost.

Eftermiddagen er fri til på egen hånd at gå på opdagelse i Al Sisar. Blandt andet er der et lille, beskedent museum i byen, men det er også spændende bare at gå rundt på må og få og mærke stemningen mellem de gamle havelier. Eller brug eftermiddagen på at nyde de skønne omgivelser på paladshotellet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag kører vi gennem et afvekslende landskab, der bringer os fra kanten af sandørken ved Al Sisar mod mere frugtbare landskaber. Vi kører på små veje gennem det landlige Indien, og fra bussens vinduer kan vi følge hverdagen udfolde sig. Der er altid masser at kigge på, for rigtig meget af livet i Indien foregår i det offentlige rum. Undervejs gør vi et kort stop for at opleve, hvordan man stadig laver mursten på traditionel vis i Rajasthan.

Ud på eftermiddagen er vi fremme ved byen Kesroli, hvis gamle fort fra 1300-tallet ligger som en åbenbaring på en lille bjergside. Gennem århundreder har fortet beskyttet byen og de omkringliggende marker, men i dag de gamle bygninger indrettet som hotel, hvor vi indlogerer os. Resten af eftermiddagen er fri på egen hånd, og man kan sagtens få et par timer til at gå med at gå rundt på hotellet, der blandt andet byder på en swimmingpool. Eller gå en tur i landsbyen, der ligger rundt om fortet. Ikke mange turister finder vej til dette hjørne af Indien, så forvent at blive modtaget med en del nysgerrighed. Dagen slutter med middag på hotellet om aftenen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Store oplevelser venter, når vi bryder op fra Kesroli efter morgenmaden og sætter kurs mod Agra.
Vi har nu sagt farvel til maharajaernes Indien og er kommet til stormogulernes Indien. Stormogulerne var de islamiske herskere, der regerede i omkring 200 år og blandt andet stod bag umådeligt flot arkitektur. Et godt eksempel er Fatehpur Sikri, hvor vi gør holdt. Det var stormogulen Akbar, der midt i 1500-tallet lod Fathepur Sikri opføre som en ny hovedstad. I 1571 kunne Akbar flytte ind i den prægtige paladsby med hele sit følge. Men trods byens design var nøje gennemtænkt og enorme summer var brugt på byggeriet, boede Akbar har kun i 14 år. Allerede i 1785 flyttede han hovedstaden tilbage til Agra små 23 km længere mod øst.

Og Agra er netop vores næste stop. Agra var hovedstad i et kæmpe rige fra 1526 til 1658. Dengang var Agra kendt som en af de smukkeste byer i Indien, og især stormogulen Akbar gjorde byen til et vigtigt kulturelt og økonomisk centrum. Men det var en anden hersker, Shah Jahan, der skænkede byen sit verdensberømte bygningsværk; Taj Mahal. Taj Mahal gemmer vi til i morgen. Ved ankomsten indlogeres vi på vores hotel for de kommende to nætter og spiser middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Taj Mahal er én stor kærlighedserklæring til en kvinde ved navn Mumtaz Mahal. Hun var prinsesse af persisk afstamning og blev stormogul Shah Jahans tredje hustru – og hans favorit. Hun fulgte ham overalt i hans enorme rige og fødte 14 børn. Men den sidste fødsel overlevede hun ikke, og Shah Jahan var ude af sig selv af sorg. Ifølge en populær fortolkning lukkede han sig inde i et år, og da han kom ud igen, havde han besluttet, at Mumtaz Mahal skulle have et gravmæle, hvis lige ikke tidligere var set. Resultatet blev Taj Mahal, opført i hvidt marmor med indlæg i sort, rødt og grønt marmor. Vi ser Taj Mahal tidligt om morgenen, når bygningen ligger badet i det bløde morgenlys.

Fra Taj Mahal fortsætter vi til Agra fort. Den monumentale fæstning har en rig historie, og de smukke bygninger indenfor murene fortæller historien om byens storhedstid. Fra de gamle mure har vi et fantastisk vue over byen og ikke mindst Taj Mahal, der ligger lidt længere nede ad floden.

Traditionen for at lave udskæringer i marmor er holdt i live i Agra siden Taj Mahal blev bygget, og vi besøger et af byens arbejdende værksteder, hvor vi kan se det flotte kunsthåndværk i marmor. Senere besøger vi Mother Teresa Missionary of Charity Home og hører om Mother Teresas store arbejde i Indien. Dagen slutter ved Yamuna-floden, hvor vi ser Taj Mahal fra den anden side. Et meget smukt syn i solnedgangens skær.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

En flyvetur fører os til den hellige by Varanasi ved Ganges-flodens bredder. I årtusinder har Varanasi været et vigtigst pilgrimsmål for hinduer, og byens gader vrimler med pilgrimme, handlende, hellige mænd, tiggere, rickshawchauffører og andet godtfolk, der alle prøver at kæmpe sig vej gennem mylderet. Her og der tygger hellige kør drøv i vejkanten, mens sælgere højlydt prøver at få de forbipasserendes opmærksomhed gennem den voldsomme støj. Varanasi er en by, hvor alle sanser arbejder på højtryk. Det er voldsomt og kaotisk. Men Varanasi er en fantastisk by, der ikke ligner noget andet sted i verden.

Sidst på dagen kører vi ned til floden for at overvære en religiøs ceremoni, der tiltrækker tusindvis af mennesker. Mange sætter olielamper ud i floden, og når mørket sænker sig, og lysene driver af sted, opstår en næsten magisk stemning langs floden. Det er på aftener som denne, at Varanasi viser sig fra sin smukkeste side.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Men også morgenerne i Varanasi er stemningsfulde. Så vi står tidligt op for at opleve livet langs Ganges-floden i det tidlige morgengry. Nogle vasker tøj. Andre beder. Men langt de fleste kommer for at vaske deres synder væk i det hellige vand i håbet om en god genfødsel i næste liv. Det bedste udsyn fås fra vandet, så vi sejler ud på floden i små både og nyder synet af de mange pilgrimme samt Varanasis gamle bygninger, der ligger badet i morgensolen. Måske får vi også øje på røgen fra nattens ligbål. Rigtig mange hinduer bliver brændt langs Ganges-floden i Varanasi, når de er døde. Det er en stor ære og den sikreste vej til nirvana. Efter sejlturen går vi en lille tur gennem Varanasis labyrintiske gamle bydel, inden en velfortjent morgenmad venter tilbage på hotellet.

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og kører til den lille by Sarnath lidt udenfor Varanasi, hvor vi møder en anden af Indiens store religioner; buddhismen. For mere end 2500 år siden holdt Buddha sin første prædiken på netop dette sted, hvilket anses som starten på buddhismen som religion. I dag er Sarnath en relativ lille by. Men rundt om i de støvede gader ligger buddhistiske templer og ruiner, der alle leder op til den lille park, hvor Buddha holdt sin berømte prædiken.

Tilbage i Varanasi er der et par timer fri til shopping eller udforskning på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver til Delhi. Her indlogeres vi på vores hotel og spiser en sen middag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Det meste af dagen bruger vi på at udforske Indiens hovedstad, der har en både farverig og omskiftelig historie. Det er en af de ældste byer i landet. Men den blev først hovedstad i 1911. På byrundturen får vi indtryk af både Old Delhi, som er anlagt af stormogulen Shah Jahan, og New Delhi, som er baseret på arkitekten Edward Lutyens design. Vi ser Jama Masjid, den største moské i Indien, og tager en tur i rickshaw i de tæt pakkede bazargader. En helt anden stemning oplever vi i New Delhi, hvor vi blandt andet ser monumentet India Gate, samt i parken Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi blev kremeret.

Ud på eftermiddagen sætter vi os til rette i det komfortable hurtigtog mod Amritsar, og snart suser vi med Shatabdi Expressen mod Punjab. Middagen serveres ombord på toget. Vi ankommer til Amritsar omkring 22:30, så vi kører direkte til hotellet, hvor værelserne står klar.

Måltider: Morgenmad og middag

Vi har oplevet fantastisk muslimsk arkitektur i Agra, hinduernes hellige by Varanasi, og den buddhistiske pilgrimsby Sarnath. Nu gælder det en anden af Indiens store religioner, sikhismen. Sikhismen er den femtestørste religion i verden. Den er udviklet så sent som i 1500-tallet, og er nært knyttet til regionen Punjab, hvor Amritsar ligger. Langt de fleste sikher bor i denne del af landet, og især mændene kendes let i gadebilledet på deres turbaner og lange skæg.

Vores første besøg er den lille park Jalianwala, hvor man mindes en massakre i 1919. Der var folkestrejke i Amritsar i protest mod nye, britiske love. Den 13. april var der indkaldt til folkemøde. Den britiske general Dyer ankom med 150 mand og åbnede ild uden varsel. Mere end 1000 mennesker blev dræbt.

Derpå fører en lokal guide os på lille en byvandring i Amritsars travle gader mod dagens absolutte højdepunkt; Det Gyldne Tempel. Beklædt med 750 kg forgyldte kobberplader ligger Det Gyldne Tempel midt i en lille sø med spejlblankt vand omgivet af hvidkalkede bygninger. Dette er den vigtigste helligdom i sikhismen, da det er her, sikhernes hellige bog opbevares. Vi tager os god tid til at nyde det smukke tempel, der næsten synes at flyde på vandet, og vi ser naturligvis også den hellige bog. Men den største oplevelse er næsten stemningen i det store tempelkompleks. Pilgrimme fra nær og fjern valfarter hertil, og hver dag bespises op mod 25.000 pilgrimme i det enorme folkekøkken ved siden af templet. Køkkenet drives udelukkende ved hjælp af donationer og frivillige køkkenhjælpere. Alle er velkomne. Også os, så vi spiser frokosten i folkekøkkenet side om side med pilgrimmene.

Ud på eftermiddagen kører vi til grænsebyen Wagah. Her opføres dagligt et indisk-pakistansk skuespil, når flagene tages ned. Det er faktisk en begivenhed, som gennem årene er blevet mere og mere populær, og i dag er der bygget store tribuner, så tusindvis af tilskuere kan heppe deres egne vagtposter frem. Stemningen er som til landskamp i Parken, og soldaterne skridter linjerne af i bedste Monty Python stil. Man skulle tro, det kendte Ministerium for Gakkede Gangarter fra Monty Python-serien i TV blev udviklet efter studietur til Wagah. Ceremonien tager en times tid, hvorpå vi kører tilbage til Amritsar, hvor vi spiser middag på en lokal restaurant.

Så er dagens kræfter måske ved at være brugte, men hvis vi holder ud lidt endnu, kan vi være med til at lægge en bog i seng. Fra restauranten er der ikke langt til Det Gyldne Tempel, der nu er flot oplyst. Vi lukkes ind, og venter på, at klokken bliver 22. Så er det nemlig sengetid for Den Hellige Bog. Den hentes i templet hver aften, pakkes ned i en palankin og bæres til sit leje for natten. Så er dagen slut, både for sikher og skandinaver, og vi kører tilbage til hotellet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om formiddagen går vi på en guidet byvandring i den gamle bydel af Amritsar. Derpå er der tid på egen hånd, for eksempel til en tur gennem Amritsars bazarer.

Efter frokost kører vi til lufthavnen, hvor vi flyver til Delhi. Vel fremme indlogeres vi på et hotel nær lufthavnen, inden vi spiser afskedsmiddag sammen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Afrejsetidspunktet svinger fra tur til tur, og det kan ske, at vi skal rejse så tidligt om morgenen, at det ikke er muligt at spise morgenmad på hotellet inden afrejse. Efter et flyskifte lander vi i København samme dag på grund af tidsforskellen.

Måltider: Morgenmad hvis muligt og mad på flyet

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
26. feb 23 til
9. mar 23
19.490 kr Peter Hersted Garanteret afrejse Bestil rejse På forespørgsel
18. okt 23 til
29. okt 23
19.990 kr Peter Hersted Ledige pladser Bestil rejse
19. nov 23 til
30. nov 23
19.990 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse