Logo

Over Himalaya til Ladakh

Ekspeditionstur til Lille Tibet

Ladakh er et af de steder, Viktors Farmor har haft rejser til i længst tid. Siden bureauets start har vi hver sommer haft rejser i dette fantastiske måneland, hvor blandingen af Himalayas bjerge og den ældgamle buddhistiske kultur gør oplevelsen total.

Vi har valgt at køre hele vejen fra Amritsar i delstaten Punjab til Ladakh i delstaten Jammu & Kashmir i det nordligste Indien. En stor del af rejsen går gennem den smukke delstat Himachal Pradesh.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Indien
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Alt i alt en rejse hvor du oplever buddhismen, sikhismen og hinduismen samt en fantastisk natur på rejsens 17 dage.

Et af rejsens absolutte højdepunkter er selve køreturen over Himalaya. Vi oplever en meget alsidig natur, kommer forbi alt lige fra teplantager til sneklædte bjergpas i over 5.000 meters højde.

Rejsens øvrige højdepunkter:

  • Kørsel i Himalayas tryllebindende landskaber
  • Hengiv dig til 3 religioners helligdom ved templer og klostre
  • Miniaturestatuer i guld og en kæmpemæssig pagode
  • Overnatning i en teltcamp i over 4000 meters højde
  • Indiens mangfoldelige mennesker - damer i saree og mænd i kurta
  • Den klare nattehimmel

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver til Amritsar i delstaten Punjab i det nordvestlige Indien. 

Måltider i flyet.

Vi ankommer til Amritsar og kører direkte til vores hotel. Efter morgenmaden tager vi til Gobindgarth fortet, besøger også museet og spiser frokost i byen.

Der et tid til et hvil om eftermiddagen.

Efter aftensmaden besøger vi Det Gyldne Tempel, som er det helligste af sikhismens helligdomme. Harmandir komplekset og Sarovaren fortryller altid den besøgende, og i aften skal vi overvære ceremonien, hvor de hellige skrifter bliver lagt i seng.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vi besøger endnu engang Det Gyldne Tempel, og vi kommer rundt i de forskellige fløje af det enorme kompleks, der bl.a. rummer store køkkener, hvor maden til de ca. 30000, der bespises hver dag, bliver tilberedt med hjælp fra frivillige. Vi tager os god tid til at nyde den rolige og harmoniske atmosfære, der hersker i hele tempelområdet.

Vi går også en tur i Amritsars livlige bazar, og vi ser Jallianwala Bagh parken, hvor en fredelig demonstration i 1919 førte til den indisk/britiske hærs massakre på demonstranterne.

Sidst på dagen skal vi overvære grænselukningen ved Pakistans grænse, hvor tusinder af mennesker hver aften stimler sammen for at lovprise deres land og soldater. En meget underholdende og folkelig oplevelse, der egentlig er til for at hylde fredsaftalen mellem de to nationer.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Efter morgenmaden køres til Dharamsala, Dalai Lamas hjemby. Denne by har klostre, som repræsenterer de tre vigtigste sekter indenfor buddhisme. Dette er det rette sted at blive introduceret til buddhismen, som vi får alsidige indtryk af senere på turen.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vi besøger klostrene i Mc Leod Ganj og får selvfølgelig også en snak om Dalai Lama, som bor her i Dharamsala. Byen er delt i to adskilte dele: ”Lower Dharamsala”, det civile og businessprægede område med retsbygninger og Kotwali basaren, og ”Upper Dharamsala” bestående af steder som Mcleod Ganj og Forsyth Ganj.

Efter kloster-besøgene om morgenen tager vi til det tibetanske Norbulinga institut, hvor tibetanere lærer forskellige håndværk som f.eks. de særprægede ”thankaer”, broderet tøj og træhåndværk. Det nærliggende museum er ligeledes interessant.

Efter frokost er eftermiddagen til valgfri aktiviteter. De, der har lyst, går en smuk tur på 1-2 timer i bjergene. Turen kan være strabadserende, så har man ikke lyst til at gå så langt, er der også mulighed for på egen hånd at opleve Dharamsala.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Det meste af dagen i dag bruges til at køre til Manali. En køretur på ca. 10 timer inkl. pauser undervejs. Vi ser teplantager, rislende floder og bække som vi bevæger os længere op i Himalaya.

Manali fik navnet fra Manavalaya, som betyder Manus bolig. Ifølge myten var Manu, den guddommelige lovgiver, den eneste overlevende fra Mahajal Pralay – syndfloden – og det siges, at han er faderen til menneskeracen. Han valgte sandelig betagende omgivelser, for Manali er stadig fuld af charme og skønhed.

Efter ankomst til Manali besøger vi det lokale hinduistiske Hadimba tempel. Hvis det passer bedre tidsmæssigt ser vi det dagen efter. 

Overnatning i Manali.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vi tager til Hadimba templet, hvis vi ikke nåede det i går.

Der er tid til tempel og museums besøg samt vandring.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Ad Lahaul-ruten skal vi over Rohtang passet (3.980 meters højde), gennem landsbyerne Koksar, Sissu, Gondla og Tandi og krydse floden Chandrabagha. Der er god tid til at nyde dette tryllebindende landskab. Undervejs er det let at falde i snak med andre eventyrere, som har valgt denne noget ufremkomelige vej til Ladakh, nogen på motorcykel. Også flere indiske turister kommer herop i bjergene, men ikke alle tager hele vejen til Ladakh ligesom vi gør. Men man kan tydeligt se, at inderne fra lavlandet er på udebane i den kølige bjergluft. Med elefanthuer og store frakker på spærrer de øjnene op ved synet af de flotte bjergsider og tinder!

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vi fortsætter køreturen mod Tso Kar. Flere storslåede udsigter venter os i dag.

Ved ankomst til Tso Kar Lake checker vi ind i en stationær camp. En god teltcamp i disse primitive omgivelser. Beliggenheden er helt unik.

Tso Kar Lake ligger ligeledes i Himachal Pradesh, og herfra skal vi op på Lachalang La passet i 5.060 meters højde.

I nat overnatter vi i over 4.000 meters højde langt oppe i Himalayas bjerge.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vi kører til Leh, og denne tur er helt fantastisk, men også en smule drøj. Vi skal over flere pas på mere end 5.000 meters højde. En lang dag ender på det dejlige hotel i Leh, hvor vi har tre overnatninger. Leh er en hyggelig by uden højhuse og med et pulserende liv. Herfra udgår mange ekspeditioner til Jammu & Kashmirs fjerne afkroge.

Vi har de næste dage god tid til bl.a. at lære Leh at kende.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vi skal i dag besøge Stok paladset, hvor Ladakhs kongefamilie stadig holder til. Ladakh var oprindelig et kongerige, men er nu en del af staten Jammu and Kashmir. Slottet ligger smukt og er lille og overskueligt. Kongefamilien bebor stadig en fløj af slottet mens resten er åbent for nysgerrige gæster.

Vi skal senere på dagen se den smukke Shanti Stupa, en kæmpemæssig og meget særpræget pagode, som en japansk buddhist har ladet bygge som et tegn på fred i verden. Vi besøger herefter Shankar klostret, der råder over en formidabel samling af miniature statuer af guld og mange smukke malerier. De der har lyst kan slentre tilbage til hotellet i Leh. En gåtur på en god halv time.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vi besøger Likir klostret (ca. 55 km fra Leh), som i dag bebos af 80 munke, og ansvarshavende for klostret er Dalai Lamas lillebror. Klostret er opført af Ladakhs femte konge Lachen Gyalpo, og i det 15. århundrede blev klostret en skole inden for Gelukpa-sekten. 

På vejen ud til Likir ser vi det flotte syn, hvor de to floder Zanskar og Indus løber sammen. 

Efterfrokost besøges klostret i Alchi, der er et af Ladakhs ældste (11. årh.). Det ligger i bunden af dalen i modsætning til andre klostre, der alle er højtbeliggende. Der er fine fresko-malerier samt træskærerarbejder i klostret som ikke længere er aktivt.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vi kører nordpå til Nubradalen - en ca. 6 timer lang køretur, som går over det højeste pas i verden, der kan krydses med motoriserede køretøjer.
Navnet er Kardungla, og passet ligger i 5.359 m. Her fra har vi en guddommelig udsigt mod syd over Indusdalen og de mange tinder i bjergkæden Zanskar.

Vi kører videre mod Nubradalen og kommer gennem landsbyer med poppel- og pilelunde. Gennem dalen løber floderne Shayok og Siachan. Vi krydser en af dem og kører den sidste halve time til Tegar.

Om eftermiddagen besøger vi Samtanling klostret, som ligger over landsbyen. Den store Lama Trultim Nima byggede klostret i 1840 – som en gren af Rinzon klostret. I dag bor her 40 Gelukpa-munke.

Vi runder dagen af med at gå en tur i landsbyen og har to overnatninger i dalen.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

I dag tager vi på udflugt til Deskit og Hundar.
Deskit klostret er bygget på en klippetop i det 14. århundrede og er en gren af Thikseklostret, ligeledes under Gelukpa-sekten.

Vi kører til den største landsby i Nubradalen, Hundar, og ser bl.a. de to små templer. 

Vi går en tur i byen og kører herefter tilbage til vores hotel i Tegar.

I dag besøger vi desuden en familie i Nubradalen. Den byder os på den lokale smør-te, som man bør smage på disse kanter.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vi kører tilbage til Leh. 

Tilbage i Leh er resten af dagen fri, og der er tid til at gøre de sidste indkøb inden vi tager afsked med bjergene.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

Vi kører til lufthavnen om morgenen og flyver til Delhi. I Delhi har vi tid til at lidt sightseeing.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os