Tranquebar var Danmarks første koloni. Byen blev købt i 1620 på Christian 4.´s vegne, og den var i dansk besiddelse indtil 1845. Så var vi så forgældede, at vi solgte byen til englænderne. Men der er stadig mange levn fra den danske fortid, og vi har god tid til at sanse og opleve Tranquebar.
Vi bruger dagen til at gå rundt i byen, hvor alle afstande er overkommelige. Vi ser det flot restaurerede Fort Dansborg, Jerusalemskirken, den danske kirkegård i Nygade, og vi får fortællingen om de gamle huse i Kongensgade.
De seneste år er der pumpet rigtig mange penge i at restaurere Tranquebar. Guvernørboligen, der kunne falde sammen når som helst, er totalt genopbygget. Paradepladsen foran Fort Dansborg har fået promenade; der er kommet en bypark til; og gamle, traditionelle huse i Guldsmedgade er ført tilbage til oprindelig stand. Danske ildsjæle har lavet et søfarts-museum, og Nationalmuseet har stået bag en masse ny forskning i byen, dens nutid og dens historie.
Så Tranquebar er et spændende sted. Også for indere. Byen er kendt for sin rene, ozonholdige luft. Derfor vil man se indiske turister – eller skoleklasser – på udflugt til havet. Byen har både skoler, gymnasier og sågar seminarium.
Der bor omkring 10.000 mennesker i byen. Fiskeriet har altid været hoved-erhverv, og byen er et rigtig godt sted at få en fornemmelse af livet i Indien. Vi har stor erfaring i rejser til Tranquebar, og kommer derfor langt ned under overfladen i det lille samfund.
Og når man sidder over aftenens indiske “curry”, på hotellet, med lyden af havets brusende bølger i baggrunden, og ser over på Fort Dansborg, der knejser på den anden side af paradepladsen, er det da også let at tænke sig tilbage til 1600-tallet og danske soldater i rød uniform, der spejdede længselsfuldt ud over havet efter skibe med nyt hjemmefra.
Måltider: Morgenmad, middag.