Hvad søger du?

Tigersafari i Indien

Oplev Junglebogens forunderlige verden

Rejs dybt ind i Indiens vilde natur på udkig efter tigre, leoparder, påfugle, aber og et væld af andre dyr. Med 8 safarikørsler i tre af Indiens bedste nationalparker er der rigtig gode chancer for at opleve det rige dyreliv og den fantastiske verden, der inspirerede Rudyard Kipling til sin klassiske fortælling "Junglebogen".

Undervejs besøger vi også afsidesliggende landsbyer, mærker den hektiske stemning i Delhis travle gader og oplever overdådige stentempler med erotiske motiver i Khajuraho.

Vi bor godt på 4- og 5 stjernede hoteller og safarilodges, og rejsen er med helpension. Så det er bare at læne sig tilbage og nyde safari i absolut verdensklasse.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Tigersafari i Indien
Regioner: Asien
Lande: Indien
10 dage Pris Rejseleder Status Information
5. feb 23 til
14. feb 23
18.990 kr Claus Christensen Garanteret afrejse Bestil rejse
23. apr 23 til
2. maj 23
19.990 kr Hanne Christensen Ledige pladser Bestil rejse
12. nov 23 til
21. nov 23
19.990 kr Birger Eng Ledige pladser Bestil rejse

OBS. Safarikørslerne i nationalparkerne skal bestilles i rigtig god tid, da der kun er et meget begrænset antal pladser hver dag. Derfor vil bestillinger af rejsen mindre end 6 uger inden afrejse være på forespørgsel. Det betyder, at vi skal forhøre os om plads på safarikørslerne, inden vi kan bekræfte bestillingen. 

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi udforsker 3 af Indiens mest dyrerige nationalparker
  • 8 safarikørsler højner chancen for at se tigere og mange andre dyr
  • Vi besøger Kanha National Park, der siges at have inspireret Kipling til Junglebogen
  • Vi oplever hverdagen i afsidesliggende landsbyer
  • De erotiske templer i Khajuraho er en af Indiens mange ukendte arkitektoniske skatte

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fra Danmark flyver vi mod Indien.

Måltider: Mad på flyet

Efter et flyskifte lander vi i Delhi først på dagen. Hvis vi ankommer op ad formiddagen, kører vi direkte til hotellet, hvor der er mulighed for at hvile lidt, inden det er tid at se nærmere på Indiens hektiske hovedstad. Hvis vi lander tidligt om morgenen, kan vi ikke checke ind på hotellet endnu. Derfor tager vi hul på sightseeingen allerede på vej fra lufthavnen til hotellet.  

Delhi er en oplevelse for alle sanser. Det er også en by fuld af kontraster. I New Delhi ligger prægtige historiske bygninger langs brede, lige boulevarder, og store parker med gravmæler for fortidens herskere ligger som fredsfyldte oaser midt i myldret. I den gamle bydel derimod, breder gaderne sig som en labyrint mellem faldefærdige huse. Cykeltaxaer kæmper sig vej mellem fodgængere, scootere og hellige køer, alt imens gadehandlere tilbyder deres varer til forbipasserende. Kvinder i farvestrålende sarier lyser op i gadebilledet, og man ved næsten ikke, hvor man skal fæstne blikket for at få det hele med.

På dagens byrundtur ser vi blandt andet parken Raj Ghat, hvor Gandhi blev begravet, og vi går en tur gennem Old Delhis gader til Indiens største moské. Vi mærker også stemningen i et lokalt sikh-tempel og besøger det moderne Lutus Tempel, der er indviet til bahai-religionen.

Måltider: Morgenmad på flyet, frokost og aftensmad

Fra Delhi flyver vi via Varanasi til den lille by Khajuraho dybt inde i hjertet af det centrale Indien.

Forbavsende få turister finder vej til dette afsidesliggende hjørne af landet, trods byen gemmer på en enestående arkitektonisk skat. Fra omkring år 950 e.Kr. og to århundreder frem opførte chandela-dynastiet her mægtige stentempler og udsmykkede dem med overdådige dekorationer. Nogle dekorationer viser geometriske mønstre, fabeldyr eller figurer i hverdagssituationer, som de udspillede sig på disse kanter for 1.000 år siden. Men det er først og fremmest de mange erotiske motiver, der tiltrækker sig opmærksomhed på Khajurahos templer. Man er ikke i tvivl om, hvad figurerne foretager sig, og man må tage hatten af for den fantasi, stenhuggerne er gået til opgaven med. Vi besøger en række af de smukkeste templer, og vi har god tid til at udforske de gamle helligdomme. For vi sover denne nat i Khajuraho.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag begynder vores safari for alvor, når vi lægger Khajuraho bag os og kører til Bandhavgarh National Park. Det tager omkring 6 timer at køre de 255 km. Men det er en spændende tur gennem små landsbyer, der giver et godt indtryk af livet på landet i Indien.

Vel fremme i Bandhavgarh indlogeres vi på vores komfortable safarilodge, inden vi tager på den første safari i nationalparken. I firehjulstrækkere kører vi gennem tropiske skove og over åbne enge mellem stenede bakker på udkig efter det rige dyreliv. Makak-aber og grå langurer ses ofte langs hjulsporet, og på himlen er der registeret mere end 240 fuglearter. Her og der græsser hjorte, mens de holder et vågent øje med bevægelser mellem træerne. Med god grund, for Bandhavgarh har en ualmindelig høj koncentration af tigere. Foruden tigere er Bandhavgarh også hjem for læbebjørne og leoparder, om end det kræver stort held at se disse sky dyr.

Tilbage på lodgen venter os en god middag, mens natten sænker sig over Indien. Dernæst kommer en lokal ekspert og fortæller om nationalparkens natur og dyreliv.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagen byder på to safarikørsler i Bandhavgarh på udkig efter skovens tigere og andre dyr. Én i det tidlige morgengry og én i eftermiddagslysets bløde skær. Dette højner chancerne betydeligt for at se tigerne, der er mest aktive i de kølige timer først og sidst på dagen. Der er naturligvis ingen garantier for, hvad vi ser, når man har med vilde dyr at gøre. Men Bandhavgarh er et af de steder i verden, hvor chancerne for at se vilde tigere i fri natur er allerstørst. Koncentrationen af tigere er høj, parken er relativ lille, og chaufførerne har en rigtig god fornemmelse for, hvor tigerne holder til.

De varme timer midt på dagen bruges på safarilodgen. Her der mulighed for at slappe af og nyde omgivelserne. Vi besøger også en lokal landsby og får et indblik i hverdagen i denne afsidesliggende del af Indien.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Flere store naturoplevelser venter forude, når vi sætter kurs mod Kanha National Park. Turen tager omkring 6 timer, så der er god tid til at nyde landskaberne og de små landsbyer, vi passerer igennem. Meget liv foregår udendørs i Indien, og der er ofte masser at kigge på undervejs.

Vel fremme ved Kanha indlogeres vi på vores safarilodge, inden den første safari i Nationalparken venter. Kanha var et af de oprindelige ni tiger-reservater, der i 1973 blev oprettet i et forsøg på at redde det stærkt truede kattedyr. Ikke alle parker klarede opgaven lige godt. Men Kanha er en af projektets succeshistorier, og i dag har parken en god bestand af tigere. De er dog langt fra de eneste dyr, der holder til i Kanhas dybe skove.

Tilbage på lodgen står middagen klar, og bagefter vises en dokumentarfilm om Kanhas natur.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I det tidlige morgengry kører vi igen ind i Kanha Nationalparken for at opleve skoven vågne. Kanha er en af kronjuvelerne blandt Indiens nationalparker. Her hæver lave bjerge sig over dybe skove og åbne enge, der er hjem for et ualmindeligt rigt og varieret dyreliv. Leoparder, hyæner og jackaler jager mellem træerne, vildsvin roder i skovbunden og en række hjorte- og antilopearter græsser i lysningerne. Deriblandt en stærkt udryddelsestruet underart af barasingha-hjorten, der har fundet et sidste fristed i Kanha. Med held ser vi måske også en gaur, der er Asiens svar på bisonoksen. Eller påfugle, der spankulerer rundt i morgensolen, og på himlen søger parkens mere end 300 fuglearter efter føde.

Tilbage på lodgen venter morgenmad og nogle timers afslapning. En oplagt bog at læse ville være Rudyard Kiplings ’Junglebogen’, der netop menes at være inspireret af Kanhas dybe skove og åbne enge.

Eftermiddagen byder også på en cirka 2 timer lang gåtur med en lokal naturguide på udkig efter fugle, inden det igen er tid at sætte sig til rette i firehjulstrækkerne og trille ind i nationalparken på eftermiddagens safari.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Kanha efter morgenmaden og kører de cirka 185 kilometer til Pench National Park, hvor vi indlogeres på endnu en komfortabel safarilodge.

Pench er bestemt ikke blandt Indiens mest besøgte nationalparker. Faktisk er det de færreste indere eller turister, der har hørt om denne park. Men det gør ikke noget. For naturen er uberørt, og dyrelivet er rigt. Nationalparken er domineret af tropisk skov med et stort netværk af bække og små floder nær de sydlige skråninger af Satpura-bakkerne. Andre dele af parken er mere stenede, og når tørken for alvor sætter ind omkring april, tørrer floden ud og efterlader isolerede vandhuller kaldet ’dohs’, hvor parkens dyr kommer for at drikke.

Hjorte, antiloper og aber ses ofte i Pench, der også er hjem for mere end 300 forskellige fuglearter. Deriblandt næsehornsfugle og en række forskellige rovfugle. Ulve og vilde hunde jager også i parken, om end de sjældent ses. Det samme gør jackaler, leoparder og tigere. Så der er nok at kigge efter, når vi triller ud på vores første safari Pench denne eftermiddag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Morgenen starter med endnu en spændende safari i Pench, inden vi sætter kurs mod storbyen Nagpur, hvorfra vi flyver til Delhi. Vel fremme bliver vi indlogeret på et hotel, hvor vi spiser aftensmad sammen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Tidligt om morgenen kører vi til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Efter et flyskifte lander vi i København senere samme dag.

Måltider: Mad på flyet

Alle planlagte afgange

10 dage Pris Rejseleder Status Information
5. feb 23 til
14. feb 23
18.990 kr Claus Christensen Garanteret afrejse Bestil rejse
23. apr 23 til
2. maj 23
19.990 kr Hanne Christensen Ledige pladser Bestil rejse
12. nov 23 til
21. nov 23
19.990 kr Birger Eng Ledige pladser Bestil rejse