Hvad søger du?

Bali og Østtimor

Paradis og det ukendte land

Østtimor er en af verdens yngste stater. Landet blev selvstændigt i 2002 efter en lang kamp for frihed, og ligger langt udenfor turismens slagne landevej. Netop derfor er det interessant. Østtimor er det eneste asiatiske land, der udelukkende ligger på den sydlige halvkugle. Der er ældgamle traditioner, men også spor efter det portugisiske kolonistyre. Klimaet er varmt året rundt, der er afsides bjerglandsbyer, øde strande og fine koralrev.

Og ikke mindst: En flyrute til Bali. Derfor kan vi tilbyde denne unikke kombination af det ukendte Østtimor og Indonesien.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Historisk har øen Timor været delt mellem hollænderne og portugiserne fra helt tilbage i 1600-tallet. En kuriøs detalje er, at da kaptajn Bligh var sat ned i redningsbåden efter mytteriet på Bounty i 1789, navigerede han med sit kompas over 6.500 km, indtil båden med de overlevende ramte Timor.

Portugal opgav Østtimor i 1975, men kun 9 dage efter invaderede Indonesien den nu tidligere koloni, og første efter mange års guerillakampe og en afstemning, iværksat af FN, opnåede Østtimor selvstændighed. 

Landet er fattigt, men prøver at få gang i turisme. Vi har 4 dage på øen, hvor vi blandt andet får indtryk af landets dramatiske frihedskamp i hovedstaden Dili. I bjergene besøger vi byen med de kegleformede huse af bambus og ler. Og i den næststørste by Baucau tager vi på det livlige marked.

Inden dagene i Østtimor lægger vi ud på Bali. Vi har to nætter i den kulturelle hovedby Ubud, og kører tværs over den smukke ø med stop ved krydderiplantager og det flydende tempel undervejs. I det nordvestlige hjørne af Bali er vi på besøg i en landsby, og vi runder det hele af med solnedgang, balinesisk dans og afskedsmiddag på en strand.

Højdepunkter:

  • Oplev dele af Bali hvor turister sjældent kommer
  • Besøg hos de lokale på Bali og deres ypperstepræst
  • Østtimor – Det ukendte land med den blodige historie
  • Med 4x4 biler langs den timorske kyst
  • Abeskoven i Ubud, vandtemplet på Bratan søen og danseopvisning ved Uluwatu.
  • Mødet med lokalbefolkningen i Østtimor

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København til Bali.

Måltider: På flyet

Vi ankommer til Denpasar lufthavn, hvor vi bliver mødt af vores lokale guide. Vi kører til vores hotel tæt på Ubud, hvor der er tid på egen hånd efter check ind.

Der er velkomstmiddag på hotellet senere på dagen sammen med lokalguiden, hvor vi får mere at vide om de kommende dage.

Måltider: På flyet og aftensmad

Efter morgenmad på hotellet ser vi nærmere på nogle af Ubuds seværdigheder.

Vi starter med at besøge det hellige vandtempel Tirta Empul, et af de helligste templer på Bali. Templet er bygget op omkring en naturlig kilde og det krystalklare vand bliver anset for at være det mest hellige vand på hele øen. Balinesiske hinduer kommer fra nær og fjern for rense-ceremonier og bringer ofte en flaske af det hellige vand med hjem. Der er mulighed for et kort dyp i den offentlige svømmepøl inden i templet.

Vi fortsætter til Tegalagang ris-terrasser, som er nogle af Balis flotteste. Her spiser vi frokost på en lokal restaurant. Vi fortsætter til nogle af de omkringliggende landsbyer, som hver er kendt for sit eget specielle særligheder.

Vi slutter dagen af med et besøg i Abeskoven i Ubud, som er hjemsted for over 700 aber samt 186 forskellige træsorter. Efterfølgende tager vi tilbage til hotellet og mødes om aftenen på en lokal restaurant til aftensmad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag forlader vi Ubud og rejser til den nordvestlige del af Bali, til den lille landsby Banyuwedang. Landsbyen grænser op til den storslåede Bali national park. På turen holder vi flere pauser hvor vi har mulighed for at besøge lokale krydderi- og frugt markeder, samt besøge Balis mest fotogene tempel, Ulun Danau, det flydende tempel på Bratan søen. Næste stop er ved Tamblingan udsigtspost, som byder på udsigt ud over Temblingan søerne og Buyan, omgivet af regnskoven.

Turen fortsætter langs kakao- og kaffeplantagerne i Munduk. Det sidste stykke af turen kører vi langs havet, før vi ankommer til vores hotel, hvor der er tid til at lande før vi spiser middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad begiver vi os dybt ind i Bali, hvor turister sjældent kommer. Vi starter med at drage vestpå, hvor vi besøger et lokalt marked. Her køber vi eksotiske provianter til vores aftensmad. Den lokale guide vil også introducere os for lokale snacks, som vi spiser os mætte i til frokost.

Derefter tager vi ud til en karakteristisk, balinesisk landsby, hvor hele den lokale befolkning byder os velkommen og agerer som vært under vores besøg. Vi bliver inviteret ind til brahminen, den øverste præst, hvor vi får et indblik i de lokales hverdag og religiøse traditioner. Her får vi også en hinduistisk velsignelse af præsten.

Om eftermiddagen er der tid på egen hånd i landsbyen. Vi kan interagere med de lokale og få indtryk af deres tilværelse og hverdag. Sammen med landsbyhøvdingen, er der mulighed for at tage del i forberedelserne og tilberedningen af maden til aftenens måltid.

Som dagens sidste aktivitet underholder de lokale med deres unikke dans og musik. Det er en optræden, der er lokalt forankret, og derfor sjældent opleves af rejsende fra udlandet. Vi vender tilbage til hotellet hvor der er tid til at slappe af efter en spændende dag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad kører vi langs Belimbings ris terrasser, hvor vi holder frokostpause og spadserer en tur ind mellem rismarkerne. Vi lærer mere om ris, hvordan det dyrkes og høstes, samt kigger nærmere på det smarte vandingssystem: Subaks.

Senere på eftermiddagen ankommer vi til landsbyen Sanur, hvor vi overnatter. Aftensmad på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi starter tidligt med morgenmad og check ud fra hotellet. Vi kører til lufthavnen i det sydlige Bali og flyver fra Denpasar til Dili. Flyveturen varer cirka 2 timer.

I lufthavnen bliver vi mødt af vores lokale guide, som viser os nogle af Dilis højdepunkter.
Afhængigt af tiden ser vi kirkegården Santa Cruz og mindestatuen for massakren i 1991. Santa Cruz er en anderledes og farverig kirkegård. Mange gravmæler er belagt med kakler – sikkert et levn fra portugiserne. Men kirkegården er skrevet ind i den uge nations historie på grund af massakren, som indonesiske styrker begik mod demonstranter den 12. november 1991. To uger tidligere var et sammenstød mellem militær og demonstranter ved kirken Motael endt med, at den unge demonstrant Sebastião Gomes døde. Hans begravelses på Santa Cruz endte med massakren, der kostede mindst 250 mennesker livet.

Vi ser også museet, der skildrer landets kamp for selvstændighed fra Indonesien, og måske når vi også en slentretur gennem markedet, inden vi kører til hotellet og spiser middag på en lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører mod bjergene og Maubisse. Turen giver udsigt ud over hovedstaden, havnen og Atauro øen 32 km nord for Dili. Vi holder et kort stop ved Dare Australian 2. verdenskrigs mindested, før vi kører videre til den historiske by Aileu. Her tager vi en kort kaffepause ved Silvinas populære restaurant.

Vi fortsætter mod Maubisse, som var meget værdsat af portugiserne for dets køligere klima. Byen ligger ved den centrale bjergkæde og forsyner hovedstaden med størstedelens af dens fødevarer. Husene i Maubisse er kegleformede og lavet ud af bambus eller mudder. Vi besøger en lokal landsby på toppen af en bakke, hvor vi får indblik i de lokales hverdag.

Herefter vender vi tilbage til Dili.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører langs kysten øst for Dili mod Baucau via byen Manatuto. Grundet vejenes standard vil denne del af turen være i 4X4 biler. På vejen ser vi noget af Timors mageløse natur og hav.

Baucau er Østtimors næststørste by, placeret på en bakketop med udsigt ud over havet. Tidligere var risdyrkning og fiskeri den primære form for indtægt, men siden selvstændigheden er mange forskellige erhverv blomstret i Baucau. Byen har et meget livligt marked. Vi spiser frokost på en lokal restaurant efterfulgt af check ind på vores guesthouse. Dagens overnatningssted er simpelt og uden varmt vand.

Der er tid til at udforske området før aftensmad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad kører vi en smuttur til Venilale, hvor vi passerer gamle japanske bunkere i Bercoli og portugisiske ruiner. Vi kører ud til Ariana Mountain og tilbage til Baucau til frokost. Herfra kører vi ad samme vej tilbage til Dili.

Der er tid på egen hånd, når vi når frem til hotellet, inden vi mødes til aftensmad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi spiser morgenmad og i løbet af dagen kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Bali. Vi bliver mødt af vores lokale guide som følger os til vores næste hotel i Sanur.

I dag er der god mulighed for at snakke om og reflektere over besøget på Østtimor. Aftensmad er på egen hånd.

Måltider: Morgenmad

Dagen begynder med tid på egen hånd til at få købt lidt souvenirs eller nyde stranden.

Om eftermiddagen kører vi sydpå mod den berømte klippe hvor klippetemplet Uluwatu befinder sig. Her nyder vi solnedgangen fra templet. De lokale vil optræde med Balis berømte Kacak dans. Herfra kører vi til den nærtliggende strand, Jimbaran, hvor vi har afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til lufthavnen og begynder vores hjemrejse mod Danmark.

Måltider: Morgenmad og måltider på flyene

Hjemkomst til Danmark

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os