Logo

Indonesien: Sumatra og Komodo

Orangutanger og varaner

To absolutte højdepunkter på rejsen gennem det tropiske ø-rige Indonesien er mødet med orangutang og komodovaran.

Ind imellem dette har vi lagt mange andre oplevelser. I Sumatras tætte jungle skal vi på udkig efter orangutanger. Her får vi forhåbentlig mulighed for at observere en af menneskets nærmeste slægtninge på tæt hold. At se disse fantastiske skabninger er en uforglemmelig oplevelse.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Komodovaranen lever kun et sted i verden: Komodo-øerne. Den bliver op til 3 meter lang og vejer mere end en fuldvoksen mand. På rejsen oplever vi denne sidste, store fortidsøgle i fri natur. Og hvilken natur: Komodo nationalparken er udnævnt til et af verdens 7 naturvidundere.

Et tredje højdepunkt er på en perle af en ø, midt i Sydøstasiens største sø. Her tager vi på en usædvanlig smuk sejltur. Vi besøger Karo Batak folket i deres langhuse med saddelformede tage. Så sent som i begyndelsen af 1900-tallet var de kannibaler. Undervejs ser vi flere traditionelle danse i landsbyerne.

Fra Sumatra flyver vi til Bali og har to overnatninger i kunstnerbyen Ubud. Vi når tilmed en rundtur på øen Flores, der ligger langt mød øst i Indonesien. Flores er udgangspunkt for vores tur til Komodo-øerne.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi ankommer til Medan, og fortsætter direkte til Bukit Lawang. Vi skal bo lige ud til den tætte jungle nær en brusende flod, og det er det perfekte sted at akklimatisere sig til de tropiske omgivelser.
Vi har to overnatninger i Bukit Lawang.

Måltider: Aftensmad

I området lå der tidligere et orangutang-center, hvor orangutangerne kom for at blive fodret. Det er nu blevet lukket, og orangutangerne lever i dag frit i naturen. Heldigvis er der rigtig gode chancer for at se de imponerende orangutanger, når vi tager på en cirka tre timers vandretur ind i junglen for at udforske junglens spændende flora og fauna. Det er helt unikt at opleve orangutangerne, menneskets nærmeste slægtninge.

Resten af dagen har vi fri på egen hånd til at opleve den fantastiske natur i området. Vi kan også lade os afkøle i floden eller bare nyde en stor frugtanretning på vores hotel med lydene af de mange tropiske dyr og den fossende flod i baggrunden.

Måltider: Morgenmad og frokost

Tidligt om morgenen forlader vi Bukit Lawang og kører ad snoede veje ud til kysten og der fra ind mod Toba-søen. Vi passerer oliepalmer og gummiplantager.

Hen på eftermiddagen når vi endelig den sagnomspundne og mystiske Toba-sø med øen Samosir, der ligger som en perle midt ude i søen, i sigte. Den smukke tur ned til søen sker gennem store skovområder med både banan- og nåletræer og flotte udsigter ned til søen. Vi når den lille by, Parapat, hvorfra vi sejler over til Samosir. Her skal vi bo på et pragtfuldt beliggende hotel.

Toba-søen er Sydøstasiens største sø, og den har et areal, der kan sammenlignes med f.eks. Bornholms. Toba-søen ligger i 900 meters højde og udfylder et forhistorisk vulkankrater, der langt overgår Krakatau vulkanen i størrelse, og hvis enorme udbrud i sin tid skabte en af klodens istider. Søens dybde er endnu ikke helt udforsket, men man er flere steder kommet længere ned end 400 m. Søen var tidligere hellig for batakerne, og det var forbundet med dødsstraf at lede europæerne herop. Derfor var det først sent, at den blev set af europæere. Vi har to overnatninger på Samosir.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi begynder dagen med en usædvanlig smuk sejltur i vores egen lille færge rundt til forskellige interessante steder på Samosirs kyst. Første landgang er Ambarita, hvor vi ser de store sten, der tidligere udgjorde Toba-kongernes rådsforsamling. Herfra sejler helt op til en lille landsby på det nordligste af øen. Her ser vi den gamle forsvarsvold, der virkede som beskyttelse under de mange småkrige, der var almindelige førhen. Landsbyen byder på en opvisning i traditionel Toba-dans. På vej tilbage stopper vi i byen Tomok, hvor man kan se gravpladsen for en af de tidligere Toba-konger.

Vi sejler tilbage til vores hotel, og resten af dagen kan vi f.eks. nyde en pragtfuld svømmetur i det helt rene søvand. Stedet giver også mulighed for herlige gåture i området.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi forlader nu Samosir og sejler over til fastlandet igen.

Vi kører ad hårnålesving op til Sumatras indre højlandsområde, hvor især det legendariske Batak-folk lever. Det kølige klima heroppe minder om en behagelig dansk højsommer. Højlandet producerer passionsfrugter, avokadoer, majs, gulerødder, salat, asparges og meget mere.

Vi kører først op til Simarjarunjung, hvor fra der er en fantastisk panorama-udsigt over Toba-søen.
Vi fortsætter og kommer forbi batak konternes palads Rumah Bolon og Indonesiens højeste vandfald, Sipisopiso.

Vi fortsætter til en Batak Karo landsby, hvor der findes adskillige gamle traditionelle langhuse på pæle, der er bolig for op til 12 familier. Disse huse bygges ikke mere, og dem, der stadig er her, er i forfald, men vi kan alligevel komme indenfor på besøg i et af husene. Træudskæringer i form af bøffelhoveder med horn beklæder husenes gavle, og tagkonstruktioner er nærmest saddelformede, og bambusstiger fører i hver ende af huset op til husets to indgange. Husenes indre er opdelt i to halvdele adskilt af en dyb rende. 

Læs om batakerne her

Midt på dagen kommer vi til Brastagi, hvor vi spiser frokost og besøger det overdådige frugtmarked. Vi besøger også kort byens store gyldne pagode. Her fra kører vi gennem Sumatras smukke landskab til Medan.

Vi får udsigt til Sibayak, der er den ene af områdets to aktive vulkaner. Vi har én overnatning i Medan.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver via Jakarta til Bali. Efter ankomst kører vi til Ubud, hvor vi har to overnatninger. Vi har eftermiddagen fri på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost eller aftensmad

I dag skal vi opleve noget af Ubuds kunstneriske og kulturelle seværdigheder. 
Ubud er omgivet af meget flotte risterrasser. Her kan vi opleve det mere traditionelle landsbyliv ved rismarkerne.

I udkanten af Ubud går vi gennem Monkey skoven, der har sit navn efter de mange aber, der holder til. Vi går også gennem Ubuds spændende marked, ser Neka museet, og oplever en af de balinesiske danseforestillinger, Barong. Musik, kostumer og dansernes mimik er helt i særklasse.

Måltider: Morgenmad og frokost

Om morgenen kører vi til Balis lufthavn for at flyve til Labuhan Bajo på øen Flores. Vi besøger den smukke og imponerende Batu Cermin grotte, inden vi kører til vores hotel, hvor vi har tre overnatninger.

Måltider: Morgenmad og frokost

Tidlig om morgenen kører vi til Labuhan Bajos havn for at sejle til Komodo Øen. Vi sejler over det blå tropiske hav med hundredvis af små øer. Ved ankomst tager vi på vandretur på Komodo Øen på udkig efter Komodo varaner. Den sidste store fortidsøgle bliver op til tre meter lang og kan veje op til 90 kg. Vi skal først vandre igennem et tørt landskab for at komme til at se de store og meget imponerende varaner. På vandreturen oplever vi også øens vegetation, dyrelivet samt forskellige slags tropiske fugle og orkideer. Vi kan være heldige at se vilde heste, vilde bøfler, dådyr og vildsvin. Lad blikket flyve, da du nogle gange finder de unge komodovaraner i træerne. De lokale rangers vil guide os sikkert igennem dette område. Bemærk, at der ikke er Komodovaran garanti, da de er vilde og fritlevende dyr, men der er cirka 90% chance for at se dem.

Efter vandreturen fortsætter vi med båden til Pantai Merah (Den lyserøde strand) for at svømme og slappe af ved den smukke strand. Her er også mulighed for at snorkle (udstyr findes på stedet) og opleve det forunderlige liv under havoverfladen. Her tager vi også vores frokost.

Om eftermiddagen sejler vi til en anden ø: Rinca. Sammen med en ranger vandrer vi gennem skov og savanne til et udsigtspunkt med en fremragende udsigt. Undervejs kan vi godt være heldige og se komodovaraner. Vandreturen er på 1 time. Hen på eftermiddagen sejler vi tilbage til Lahuhan Bajo og vores hotel.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi starter dagen med at besøge det lokale marked i Labuhan Bajos. Herefter kører vi op til landsbyen Melo, der er beboet af Manggarai folket, en lokal stamme, der bor i kegleformede hytter af palmefibre og træ. Her i byen skal vi opleve den traditionelle piske-dans kaldet Tari Caci. Fra landsbyen kan vi også nyde udsigten ned mod havet og Komodo-øerne. På vejen tilbage kører vi forbi kaffe- og bomuldsplantager.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til lufthavnen for at flyve til Bali. Efter ankomst kører vi til Sanur, hvor vi bor den sidste nat.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Den største attraktion i Sanur er sandstranden, der strækker sig fire kilometer langs kysten og er velegnet til solbadning, svømmeture (ved højvande) og afslapning. Kystpromenaden er perfekt til gåture, og fra stranden ved Hotel Sanur Beach udbydes vandsportsaktiviteter som paragliding, jetski, sejlads, kajakture, kitesurfing og vindsurfing. Resten af stranden er fri for motoriserede aktiviteter.

Vi har dagen fri, inden vi om aftenen kører til lufthavnen. 

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os