Hvad søger du?

Den store Japanrejse

Landet hvor hightech og traditionel kultur går hånd i hånd

Japan ligner ingen andre lande i verden – og på denne store rundrejse kommer vi tæt på landets unikke kultur og historie. Både den moderne og den traditionelle. Vi kaster os ud i mylderet i Tokyos neonoplyste gader, og vi nyder roen i Kyotos templer og klassiske haver, hvor gruset rives i sirlige mønstre. Vi besøger shogun-gravene i Nikko, der ligger smukt mellem gamle træer, og vi udforsker naturen omkring Fuji-bjerget.

Helt andre sider af Japan oplever vi i små landsbyer med stråtækte huse nær bjergbyen Takayama, der i sig selv er hyggelig med sine små gader flankeret af træhuse. Historiens vingesus mærker vi i Hiroshima samt ved Japans største originale samuraiborg i Himeji. Vi spiser sågar frokost med en pensioneret sumobryder og besøger tempeløen Miyajima, hvor hjorte går rundt i gaderne med største selvfølgelighed.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Den store Japanrejse
Regioner: Asien
Lande: Japan
14 dage Pris Rejseleder Status Information
3. apr 23 til
16. apr 23
41.990 kr Anja Schmidt Udsolgt Forespørg
22. okt 23 til
4. nov 23
41.990 kr Jane Oksbjerg Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
25. okt 23 til
7. nov 23
41.990 kr Loui Halse Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi oplever alle Japans største seværdigheder - både de kendte og de mindre kendte
  • Vi forlader de gængse ruter og besøger bjergbyen Takayama og Kanazawa med japansk havekunst
  • Vi kommer ud i naturen og oplever livet væk fra storbyerne
  • Vi bor 2 nætter på traditionel vis med sivmåtter på gulvet og futonmadrasser
  • Vi spiser på lokale japanske restauranter, hvor vi sidder på gulvet og spiser med pinde

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Danmark. Afrejse er fra Københavns lufthavn mindre der ud for datoen på hjemmesiden står, at rejsen er fra Billund. 

Vi lander i lufthavnen i Tokyo og kører til vort hotel.

Tokyo er en af verdens mest moderne hovedstæder. Når man står i dens centrum, er det svært at forestille sig, at byen nærmest var udslettet i 1945. Tokyo er samtidigt en by fuld af kontraster. Vi har forestillingen om neonlysene, højhusene og superhurtig metro, men Tokyo rummer også fredfyldte templer og velfriserede haver og parker.

Vi efterlader kufferter på hotellet og tager på opdagelse i Tokyo. Med bus kommer vi til bydelen Asakusa, hvor Senso-ji templet er et af hovedstadens trækplastre. Det første tempel på stedet blev bygget i år 648, så det er Tokyos ældste tempel, og der er meget livligt omkring det, blandt andet leder gaden Nakamise, fyldt med boder og handlende, hen til templets indgang. Senso-ji blev ødelagt under 2. verdenskrig. At det blev genopbygget er for japanerne et symbol på genfødsel og fred.

Om aftenen spiser vi velkomstmiddag på en lokal restaurant nær ved hotellet.

Måltider: Morgenmad på flyet, middag.

Et billede, der er uløseligt forbundet med Japan, er sumo! Store, tykke, næsten nøgne mænd i livtag med hinanden. Det er nationalsporten i Japan, og vi skal besøge en sumo-stald. Først overværer vi en demonstration af den daglige træning udført af to pensionerede sumo-brydere. De fortæller om den livsstil, der hører sumo-bryderne til, om deres dagligdag, om op- og nedture som bryder – og om tilværelsen, når man har trukket sig tilbage fra ringen. Vi spiser frokost i sumo-staldens egen restaurant, og menuen er – selvfølgelig – et typisk sumo-måltid.

Over frokost går vi på mere traditionel sightseeing i Japans hovedstad. Byrundturen i dag foregår med metro, så vi får en fornemmelse af hverdagen i Tokyo. Vi ser Meiji-helligdommen, som er Tokyos mest populære sted til for eksempel bryllupper, og guiden forklarer om de traditioner, der knytter sig til et besøg i helligdommen. Vi fortsætter til gaden Takeshita , der giver et indtryk af japansk ungdomskultur, og vi kommer også omkring den østlige del af parken ved kejserpaladset. Rækkefølgen af sightseeing i Tokyo kan ændres, afhængigt af trafik og tid. Vi når også et besøg i observationstårnet Tokyo Skytree. Middag på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Med bus tager vi til Nikko, der ligger i bjergene nord for Tokyo. Fra året 1616, da den første Tokugawa-shogun døde, begyndte byggeriet af mausoleerne i Nikko. De er på UNESCOs liste over verdens kulturarv i dag. ”Shogun” er mere end en TV-serie med Richard Chamberlain! Shogun var den reelle hersker i Japan i mange hundrede år. Kejseren var en kransekagefigur, shogun’en var generalen, der ledede landet. Det forstår man, når man ser de smukke mausoleer i Nikko.

Frokosten er inkluderet på en lokal restaurant, så vi har god tid til at nyde dette helt specielle sted, inden turen går tilbage til Tokyo.

Middag på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Vi hentes af en bus, der kører os fra Tokyo til nationalparken Hakone, der har geotermisk aktivitet foruden meget skønne landskaber. I Hakone får vi en kort demonstration af egnens traditionelle træ-kunsthåndværk og besøger derefter det rekonstruerede Hakone Checkpoint, hvor samuraier i Edo-perioden holdt skarp kontrol med hvem, der passerede. Fra checkpointet vandrer vi ad den gamle cypres-allé, der dengang var en del af Tokaido-hovedvejen.

Men Hakone byder på en ting til: Udsigten til det ikoniske Fuji-bjerg. Den får vi fra Ashisøen, hvor vi sejler. Og skibet er såmænd også specielt: Det er en gengivelse af et pirat-skib! På en tur i en svævebane ser vi de vulkanske landskaber under os.

Vi overnatter i smukke omgivelser i området omkring Hakone.

Måltider: Morgenmad, middag.

I dag kører vi med ”Shinkansen”; hurtigtoget der forbinder de store byer i Japan. Et morsomt syn på banegården er de meget kunstneriske bento-bokse. Det er ”madpakker” der sælges på alle stationer, men de er langt fra ens. Hver station har sin egen, udsmykkede udgave af bento-boksen. Så skifter vi til ordinært tog og kører langs Hida-floden mellem bjergene op til de nordlige Japanske Alper. Vi stiger af toget i Takayama, en charmerende by med en historisk bykerne, der vidner om tidligere tiders samuraier. Takayama leverede dygtige snedkere og tømrere til kejserne, og derfor er der en lang tradition for træskærer-arbejde i byen.

Indkvartering på et ryokan. Ryokan var herberg, der dukkede op langs Japans veje i 1600-tallet. Den dag i dag er ryokan stadig populære i Japan. Trods mange er indrettet i moderne bygninger er indretningen klassisk japansk med sivmåtter (tatami) på gulvet og futon-madrasser på vores værelser. En del ryokans har også et har onsen; et kønsopdelt kæmpestort badekar, som traditionen tro anvendes uden tøj på. 

Også dagens middag er en klassisk japansk affære, når vi nyder et traditionelt japansk måltid.

Vi har to nætter i Takayama.

Måltider: Morgenmad, middag.

Efter en fælles morgenmad tager vi på marked. Morgenmarkedet Miyagawa blev oprindeligt etableret for at de lokale bønder kunne afsætte deres varer, og den dag i dag er det mest landbrugsprodukter, der er til salg. Her kan vi se frugter og grøntsager, der er typiske for Japan og det japanske køkken. Efter markedet går vi til et lille museum, der udstiller de kunstfærdige flåder, der bygges og anvendes i forbindelse med Takayama-festivalen. Festivalen finder sted hvert forår og efterår og er en af Japans største.

Midt på dagen er der tid til på egne hånd at opleve den gamle bykerne med købmandshuse fra Edo-perioden. De bruges stadig som sådan, dog i dag med varer som kimonoer, sjaler, trækunstværk og meget andet. Her er også cafeer. I Takayama er der muligheden for at smage det lækre Hida-oksekød til frokosten.

Om eftermiddagen ser vi Jinya, som oprindelige var den stedlige lensherres (daimyos) og senere Tokugawa- shogunatets hovedkvarter (1692-1871); den er landets eneste tilbageværende administrationsbygning fra Edo-perioden.

Efter besøget tager vi til sake-smagning på et af byens bryggerier, efterfulgt af aftensmad inde i byen, før vi sidst på dagen vender tilbage til vort hotel i Takayama.

Måltider: Morgenmad, middag 

Om morgenen kører vi med bus til Kanazawa, en by, der primært blev kendt, fordi landets rigeste lensherre residerede her. I det 17.århundrede var Kanazawa en by med betydning som Kyoto og Tokyo. Undervejs standser vi i byen Shirakawago, der ligger i et pittoresk landskab. Shirakawago er kendt for sine landbohuse, gassho-zukuri. De er flere hundrede år gamle og konstrueret med stejle tage, der ligner hænder og arme i bøn. De kan dermed modstå selv kraftigt snefald om vinteren, og de store loftsrum blev tidligere bl.a. brugt til at kultivere silke-orme.

I Kanazawa stopper vi i Higashi distriktet. Her kan man være heldig at møde geishaer den dag i dag, på vej til at underholde en gæst med musik, sang og dans. Vi vil sikkert også se mange eksempler på guldornamentering. Det er byen kendt for. Der er bladguld på alt – tøj, køkkenmaskiner, madvarer og meget mere.

I dag findes en af Japans flotteste haver i Kanazawa: Kenroku. Vi besøger selvfølgelig haven, og slutter dagen af i daimyo’ens private have omkring borgen, hvorfra han regerede by og egn.
Indkvartering på hotel, og middag tæt på hotellet.

Måltider: Morgenmad, middag.

Vi tager hurtigtoget til Kyoto. Japans tidligere hovedstad - og kejserens by fra år 794 frem til 1868 - er et must på enhver rejse til landet. Kyoto rummer mere end 2000 religiøse bygninger foruden paladser, parker og prægtige bygninger. Ikke så sært, at byen er på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Frokosten bliver en bento-boks undervejs - for egen regning, men rejselederen bistår gerne med at købe boksen. På denne måde bliver der mere tid i Kyoto.

Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at nyde Kyoto på egen hånd. Kyoto er en god by at udforske til fods, og den er let at finde rundt i. Der er masser at se, og næsten uanset, hvilken vej man tager, falder man over noget spændende. Hvis du har lyst, kan du følge med rejselederen på en tur med bybus til det berømte Gyldne Tempel. Vi mødes igen om aftenen for at spise middag sammen på en restaurant i Kyoto.

Måltider: Morgenmad, middag.

Først ser vi Kiyomizu templet. Den store sal munder ud i en veranda, hvorfra der er fantastisk udsigt over Kyoto. Der er 13 meter ned fra verandaen, og tidligere kunne man tage springet på de 13 meter. Det hed sig, at hvis man overlevede, så ville ens ønsker gå i opfyldelse. Vi er tilbage i Edo-tiden i det 17. og 18. århundrede. 234 spring blev ført til protokols. 85,4 % overlevede! I dag er den slags selvsagt forbudt. 

Vi går gennem Higashiyama kvarteret, som er det ”gamle” område i Kyoto. I de hyggelige gader holder mange kunsthåndværkere til, men der er også gader med private hjem og beundringsværdige haver.

Dagens sightseeing har inkluderet frokost, og efter den ser vi Nanzen templet, der spiller en stor rolle i zen-buddhismen. Vi ser filosof-stien, som er en 2 km lang sti med kirsebærtræer som tag, Stien ender ved templet Ginkaju-ji, hvor vi endnu engang stifter bekendtskab med en minutiøst anlagt japansk have.

Om aftenen tilbyder rejselederen en gåtur i byens mest kendte område: Gion, hvor man kan være heldig at få et glimt af en geisha, en kvinde uddannet i de traditionelle japanske kunstarter såsom dans og musik, på vej til job. I gågaden Hanamikoji dori ligger mange smukke træhuse. De er smalle. Det skyldes, at ejendomsskatten engang blev opkrævet pr facademeter. Derfor byggede man smalt, men med forlængelse bagud.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Vi har sat dagen af til at opleve Japan på egen hånd. Rejselederen har forslag til forskellige aktiviteter: Man kan tilbringe dagen med at udforske Kyoto på egen hånd. Med op mod 2.000 templer, er der masser af helligdomme og tilhørende japanske haver at vælge imellem, hvis man har lyst til det.

Måske falder man over et te-hus, hvor man kan tage en lille forfriskning. Eller man kan besøge paladset Nijo-jo, hvor skiftende shoguns havde deres Kyoto-residens fra begyndelsen af 1600-tallet og indtil landets øverste magt formelt blev givet tilbage til kejseren i 1867. Byens madmarked er også en rigtig spændende oplevelse. 

Har man lyst til en udflugt, kan man tage med rejselederen til Nara, hvor sika-hjortene går frit omkring mellem byens gæster. I Nara ser vi Kofukuji-templet og har mulighed for at besøge dets skatkammer indeholdende en lille samling af træ-statuer, hvoraf nogle stammer helt tilbage til det 8. århundrede. Vi ser også Todai-templet, verdens største træbygning, som rummer en 15 meter høj buddha-statue. Begge templer blev opført første gang i det 8. århundrede, da Nara var landets hovedstad. Turen til Nara er ikke inkluderet i prisen. Indgang til skatkammer og templet koster tilsammen ca. 100 kr.

Måltider: Morgenmad.

To timer i hurtigtog bringer os fra Kyoto til Hiroshima. Verdens første atombombe faldt over Hiroshima i august 1945. Bomben ødelagde stort set alt i en radius af 2 kilometer. Men fra ruinerne er genopstået en by, der i dag står som synonym med fred. Ødelagte monumenter som Hiroshima borg er blevet genopbygget, og midt i byen afspejler Peace Memorial Park byens intentioner om aldrig at glemme historien. Vi sætter bagagen fra os på vores hotel i Hiroshima og tager på sightseeing.

Fra Hiroshima er der en kort sejltur til den lille ø Miyajima, som har været et helligt sted i Shinto-religionen fra langt tilbage i tid. Japanerne selv mener, Miyajima er blandt de 3 smukkeste steder i deres land. Det skyldes ikke mindst den smukke, orange torii-port, der står i vandet ud for øens hovedtempel. 

I Peace Memorial Park ser vi blandt andet statuen af pigen Sadako, der fik at vide, at hvis hun foldede 1000 papir-traner, ville hun blive helbredt for sin strålesyge. Hun nåede det ikke, men den dag i dag kan man folde en papir-trane ved Children´s Peace Monument. Museet i parken fortæller historien om 6. august 1945, og der er tid til at gå gennem museet i sit eget tempo.

Vi spiser aftensmad sammen. Menuen er okonomiyaki, en for for japansk madpandekage opfundet af rådsnare husmødre i Hiroshima i kølvandet på 2. Verdenskrig.

Måltider: Morgenmad, middag.

 

Vi tager morgentog fra Hiroshima, og efter cirka halvanden time står vi af på stationen i Himeji. Højt over byen ligger borgen, der er den største og flotteste af Japans originale borge. Himeji borgen er brugt som kulisse til TV-serien ”Shogun” og til film som James Bond ”You only live twice” og Akira Kurosawas ”Kagemusha” og ”Ran”. Borgen er ikonisk for Japan. Ved siden af borgen ligger Kokoen, en nyere japansk have anlagt efter principper fra Edo-perioden; billetten indbefatter adgang til både borgen og haven. I Himeji er der tid til frokost på egen hånd

Om eftermiddagen bliver vi hentet af en bus, der kører os gennem Japans næststørste sammenhængende beboede område med bl.a. byerne Kobe og landets tredjestørste by Osaka. Turen ender ved vores hotel lige ved Kansai Lufthavn, anlagt på en menneskeskabt ø ud for Osaka-bugtens østside. Når vi er indkvarteret, er det tid til afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad, middag.

OBS: På rejsen den 3. - 16. april flyver vi hjem fra Haneda-lufthavnen ved Tokyo i stedet for Osaka, da flyet fra Osaka er blevet annulleret. Det betyder, at vi tager toget fra Himeji tilbage til Tokyo, hvor vi indlogeres nær lufthavnen. Hjemrejsen er som planlagt den 16. april om formiddagen med ankomst i Danmark samme dag om aftenen. 

Vi kører til lufthavnen for at begynde hjemrejsen.

Måltider: Morgenmad og mad på flyet.

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
3. apr 23 til
16. apr 23
41.990 kr Anja Schmidt Udsolgt Forespørg
22. okt 23 til
4. nov 23
41.990 kr Jane Oksbjerg Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
25. okt 23 til
7. nov 23
41.990 kr Loui Halse Ledige pladser Bestil rejse