Logo

Den store Japanrejse

Sushi, sumo, samurai, kalligrafi, kimono, karate

Og Toyota, Mazda, Honda, Fujitsi - tsunami. Vi omgiver os egentligt med mange japanske ord, og det er ikke sært, for den japanske kultur er fascinerende. Både den del, der rækker bagud til hundredårgamle traditioner, og den nyere del, der har givet verden stereoanlæg, fotoapparater og bilmærker.

Denne rejse giver et billede af begge sider. Starten er selvfølgeligt i fascinerende Tokyo - hovedstaden i Japan. Med neonlys og skyskrabere er Tokyo blevet en af verdens mest pulserende storbyer. Vi ser nogle af byens mange attraktioner, men får også en særlig indføring i landets traditioner, når vi møder en tidligere professionel sumo-bryder, der sætter os ind i denne kampsports mysterier. Mødet slutter selvfølgeligt med et typisk sumo-måltid til frokost.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Japan
14 dage Pris Rejseleder Status Information
3. nov 19 til
16. nov 19
34.900 kr Jane Oksbjerg Udsolgt Forespørg
18. nov 19 til
1. dec 19
34.900 kr Jane Oksbjerg Udsolgt Forespørg Ekstra Rejse
15. mar 20 til
28. mar 20
36.900 kr Jane Oksbjerg Udsolgt Forespørg
3. apr 20 til
16. apr 20
37.900 kr Jane Oksbjerg Få pladser tilbage Bestil rejse
10. okt 20 til
23. okt 20
Afventer pris Jane Oksbjerg Ledige pladser Bestil rejse
26. okt 20 til
8. nov 20
Afventer pris Jane Oksbjerg Ledige pladser Bestil rejse
Vis alle afgange Vis færre

Der er dagsudflugt til tempelbyen Nikko. Vi sejler på Ashi søen og har sightseeing omkring det ikoniske bjerg Fuji. Vi prøver at bo på ryokan, det helt særlige japanske herberg, ofte i forbindelse med varme kilder. 

En af de 3 flotteste udsigter i hele landet får vi på øen Miyajima. Hiroshima har Memorial Park til minde om 6. august 1945. Der er god tid i den kulturelle hovedstad Kyoto. Transporten sker i japanske hurtigtog, hvilket er en oplevelse i sig selv, og i bus. Vi flyver hjem fra Osaka.

Rejsens højdepunkter:

  • Oplev suset i Tokyos neonoplyste gader
  • Spis frokost med en sumobryder
  • Besøg shogun-graven i smukke Nikko
  • Bo i en traditionel ryokan (kro)
  • Natur og landsbyidyl ved den hyggelige bjergby Takayama
  • Japansk havekunst i Kanazawa
  • Udforsk templer, paladser, haver og geisha-kvarteret i kejserbyen Kyoto
  • Mærk historiens vingesus i Hiroshima
  • Den flydende torii-port på øen Miyajima, hvor hjorte går frit omkring
  • Japans største originale samuraiborg i Himeji

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra København om morgenen.

Vi lander i lufthavnen i Tokyo og kører til vort hotel.

Tokyo er en af verdens mest moderne hovedstæder. Når man står i dens centrum, er det svært at forestille sig, at byen nærmest var udslettet i 1945. Tokyo er samtidigt en by fuld af kontraster. Vi har forestillingen om neon-lysene, højhusene og superhurtig metro, men Tokyo rummer også fredfyldte templer og velfriserede haver og parker.

Vi efterlader kufferter på hotellet og tager på opdagelse i Tokyo. Med offentlig transport kommer vi til bydelen Asakusa, hvor Senso-ji templet er et af hovedstadens trækplastre. Det første tempel på stedet blev bygget i år 648, så det er Tokyos ældste tempel, og der er meget livligt omkring det, blandt andet leder gaden Nakamise, fyldt med boder og handlende, hen til templets indgang.

Senso-ji blev ødelagt under 2. verdenskrig. At det blev genopbygget er for japanerne et symbol på genfødsel og fred.

Om aftenen spiser vi velkomstmiddag på en lokal restaurant nær ved hotellet.

Måltider: Morgenmad (fly), middag.

Et billede, der er uløseligt forbundet med Japan, er sumo! Store, tykke, næsten nøgne mænd i livtag med hinanden. Det er nationalsporten i Japan. Og vi skal besøge en sumo-stald.

Først overværer vi lidt af den daglige træning (på november-rejsen er der dog ingen træning). Under alle omstændigheder møder vi en pensioneret sumo-bryder. Han fortæller om den livsstil, der hører sumo-bryderne til, om deres dagligdag, om op- og nedture som bryder – og om tilværelsen, når man har trukket sig tilbage fra ringen.

Der er megen mystik omkring sumo-brydning, også hos japanere, så denne oplevelse er en genvej til at forstå ikke bare kampsporten, men Japan i det hele taget.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant, og menuen er – selvfølgelig – et typisk sumo-måltid.

Over frokost går vi på mere traditionel sightseeing i Japans hovedstad. Vi ser Meiji templet,  som er Tokyos mest populære sted til for eksempel bryllupper, og guiden forklarer om de traditioner, der knytter sig til et besøg i templet. Vi fortsætter til Takeshita street, der giver et indtryk af japansk ungdomskultur anno 2018, og kommer også omkring den østlige del af parken ved kejserpaladset, Imperial Park East Garden. Endelig passerer vi Nihombashi - broen, hvorfra alle afstande fra Tokyo ud i landet blev målt i gamle dage.

Rækkefølgen af sightseeing i Tokyo kan ændres, afhængigt af trafik og tid. Vi prøver også at nå et besøg i observationstårnet Tokyo Skytree.  

Middag på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Med bus tager vi til Nikko, der ligger i bjergene nord for Tokyo. Fra året 1616 blev det en tradition, at Japans shoguns byggede mausoleer i Nikko. Byen er derfor på UNESCOs liste over verdens kulturarv i dag.

”Shogun” er mere end en TV-serie med Richard Chamberlain! Shogun var den reelle hersker i Japan i mange hundrede år. Kejseren var en kransekagefigur, shogun var generalen der ledede landet. Det forstår man, når man ser de smukke mausoleer i Nikko.

Frokosten er inkluderet på en lokal restaurant, og om eftermiddagen tager vi til den idylliske sø Chuzenji. I nærheden ser vi landets højeste vandfald, Kegon (97 meter).

Vi er tilbage i Tokyo sidst på eftermiddagen. Middag på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Med tog skal vi fra Tokyo til nationalparken Hakone, der har geotermisk aktivitet foruden meget skønne landskaber. Og så er der en ting til: Udsigten til det ikoniske Fuji-bjerg. Den får vi fra Ashi-søen, hvor vi sejler. Og skibet er såmænd også specielt: Det er en gengivelse af et pirat-skib!

På en tur i en svævebane ser vi farverige, boblende gejsere under os. Vi overnatte i smukke omgivelser i området omkring Hakone.

Måltider: Morgenmad, middag.

I dag kører vi med ”Shinkansen” – hurtigtoget, der forbinder de store byer i Japan. Et morsomt syn på banegården er de meget kunstneriske bento-bokse. Det er ”madpakker” der sælges på alle stationer, men de er ikke ens. Hver station har sin egen, udsmykkede udgave af bento-boksen. Så skifter vi til ordinært tog.

Vi stiger af toget i Takayama, en charmerende by med en historisk bykerne, der vidner om tidligere tiders samuraier. Takayama leverede dygtige snedkere og tømrere til kejserne, og derfor er der en lang tradition for træskærer-arbejde i byen. Der er tid til en tur rundt i byens gader, og et besøg på et bryggeri, hvor vi smager den japanske brændevin sake.

Indkvartering på et ryokan. Ryokan var herberg, der dukkede op langs Japans veje i 1600-tallet. I dag ligger de oftest i forbindelse med landets varme kilder, og indretningen er klassisk japansk med rismåtter på gulvet og futon-madrasser. Maden er altid i top. Her serveres en overdådig Kaiseki-middag for os om aftenen. Kaiseki er et måltid af små retter, ofte anrettet med artistisk akkuratesse, man kunne også kalde det for Japans haute cuisine.

Vi har to nætter i Takayama.

Måltider: Morgenmad, middag.

Efter en tidlig morgenmad tager vi på marked. Morgenmarkedet Miyagawa blev oprindeligt etableret for at de lokale bønder kunne afsætte deres varer, og den dag i dag er det mest landbrugsprodukter, der er til salg. Her kan vi se – og smage – frugter og grøntsager, der er typiske for Japan og det japanske køkken.

Efter markedet går vi til et lille museum, der udstiller de kunstfærdige flåder, der bygges og anvendes i forbindelse med Takayama festivalen. Festivalen finder sted hvert forår og er en af Japans største.

Om eftermiddagen ser vi Jinya, som var hovedkvarter for denne provins under i Tokugawa shogunatet ( 1692-1871).

Sidst på dagen vender vi tilbage til vort hotel i Takayama.

Måltider: Morgenmad, middag 

Om morgenen kører vi til Kanazawa, en by, der primært blev kendt, fordi en samurai-klan holdt til her. I det 17.århundrede var Kanazawa en by med betydning – som Kyoto og Tokyo.

Undervejs standser vi i byen Shirakawago, der ligger i et pittoresk landskab. Shirakawago er kendt for sine landbohuse, gassho-zukuri. De er flere hundrede år gamle, og konstrueret, så de ligner foldede hænder. De kan dermed modstå selv kraftigt snefald om vinteren, og de store loftsrum blev tidligere brugt til at kultivere silke-orme.

I dag findes en af Japans flotteste haver i Kanazawa: Kenroku. Vi besøger selvfølgelig haven, og slutter dagen af på byens slot, hvorfra byens lensherre, daimyo´en, regerede by og egn.

På vej til hotellet stopper vi i Higashi distriktet. Her kan man møde geishaer den dag i dag, på vej til at underholde en gæst med musik, sang og dans. Vi vil sikkert også se mange eksempler på guld-ornamentering. Det er byen kendt for. Der er bladguld på alt – tøj, køkkenmaskiner, madvarer, og meget mere.

Indkvartering på hotel og middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad, middag.

Vi tager hurtigtoget til Kyoto. Japans tidligere hovedstad - og kejserens by fra år 794 frem til 1868 - er et must på enhver rejse til landet. Kyoto rummer mere end 2000 religiøse bygninger foruden paladser, parker og prægtige bygninger. Ikke så sært, at byen er på UNESCOS liste over verdens kulturarv.

Frokosten bliver en bento-boks undervejs - for egen regning, men rejselederen bistår med at købe boksen. På denne måde bliver der mere tid i Kyoto. Der er tid på egen hånd i Kyoto om eftermiddagen, rejselederen laver dog en tur til Det Gyldne Tempel.

Middag denne dag er på restaurant i Kyoto.

Måltider: Morgenmad, middag.

 

Først ser vi Kiyomizu templet. Den store sal munder ud i en veranda, hvorfra der er fantastisk udsigt over Kyoto. Der er 13 meter ned fra verandaen, og tidligere kunne man tage springet på de 13 meter. Det hed sig, at hvis man overlevede, så ville ens ønsker gå i opfyldelse.  Vi er tilbage i Edu-tiden i det 17. og 18. århundrede. 234 spring blev ført til protokols. 85,4 % overlevede! I dag er den slags selvsagt forbudt.

Vi går gennem Higashiyama kvarteret, som er det ”gamle” område i Kyoto. I de hyggelige gader holder mange kunsthåndværkere til, men der er også gader med private hjem og beundringsværdige haver. Måske et te-hus, hvor vi kan tage en lille forfriskning. Vi ser Nanzen templet, der spiller en stor rolle i zen-buddhismen.

Dagens sightseeing har inkluderet frokost.

Vi går ad filosof-stien. Det er en 2 km lang sti med kirsebærtræer som tag, Stien ender ved templet Ginkaju-ji, hvor vi endnu engang stifter bekendtskab med en minutiøst anlagt japansk have.

Om aftenen tilbyder rejselederen en gåtur i byens mest kendte område: Gion. I gågaden Hanamikoji-dori ligger mange smukke træhuse. De er smalle. Det skyldes, at ejendomsskatten engang blev opkrævet pr facademeter. Derfor byggede man smalt, men med forlængelse bagud.

Måltider: Morgenmad, frokost.

Vi har sat dagen af til at opleve Japan på egen hånd. Rejselederen har forslag til forskellige aktiviteter: Man kan tilbringe dagen med at udforske Kyoto på egen hånd, f.eks. se Den Gyldne Pavillon, engang privatvilla for en shogun og senere et smukt beliggende zen-tempel dækket af et tykt lag bladguld.

Eller man kan besøge paladset Nijojo, hvorfra skiftende shoguns styrede Japan fra begyndelsen af 1600-tallet og indtil landets øverste magt formelt blev givet tilbage til kejseren i 1867.

Har man lyst til en udflugt, kan man tage med rejselederen til Nara, hvor sika-hjortene går frit omkring mellem byens gæster, og hvor vi aflægger besøg ved Todai-templet, verdens største træbygning, som rummer verdens ældste buddha-statue.

Måltider: Morgenmad.

Halvanden time i hurtigtog bringer os fra Kyoto til Hiroshima.

Verdens første atombombe faldt over Hiroshima i august 1945. Bomben ødelagde stort set alt i en radius af 2 kilometer. Men fra ruinerne er genopstået en by, der i dag står som synonym med fred. Ødelagte monumenter som Hiroshima borg er blevet genopbygget, og midt i byen afspejler Peace Memorial Park byens intentioner om aldrig at glemme historien.

Vi indkvarteres på vores hotel i Hiroshima, og efter frokost tager vi på en halvdags sightseeing. I Peace Memorial Park ser vi blandt andet statuen af pigen Sadoko, der fik at vide, at hvids hun foldede 1000 papir-traner ville hun blive helbredt for sin strålesyge. Hun nåede det ikke, men den dag i dag kan man folde en papir-trane ved Children´s Peace Monument. Museet i parken fortæller historien om 6. august 1945, og der er tid til at gå gennem museet i sit eget tempo.
Fra Hiroshima er der en kort sejltur til den lille ø Miyajima, som har været et helligt sted i Shinto Buddhismen fra langt tilbage i tid. Japanerne selv mener, Miyajima er blandt de 3 smukkeste steder i deres land, og i hvert fald finder man det nok mest fotograferede motiv i Japan på øen: Torii porten, der ved højvande ser ud, som om den flyder på havet.

Vi spiser aftensmad sammen.

Måltider: Morgenmad, middag.

 

Vi tager morgentog fra Hiroshima, og efter cirka halvanden time står vi af på stationen i Himeji. Højt over byen ligger borgen, som regnes blandt Japans 3 fineste, og allerede på afstand er den meget spektakulær. Himeji borgen er brugt som kulisse til TV-serien ”Shogun” og til film som James Bond ”You only live twice” og Akira Kurosawas ”Kagemusha” og ”Ran”. Borgen er ikonisk for Japan.

Endnu engang stiger vi på hurtigtog, som bringer os til Japans næststørste by Osaka. Når vi er indkvarteret, er det tid til afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad, middag.

Vi kører til lufthavnen for at begynde hjemrejsen.

Måltider: Morgenmad, flymad.

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
3. nov 19 til
16. nov 19
34.900 kr Jane Oksbjerg Udsolgt Forespørg
18. nov 19 til
1. dec 19
34.900 kr Jane Oksbjerg Udsolgt Forespørg Ekstra Rejse
15. mar 20 til
28. mar 20
36.900 kr Jane Oksbjerg Udsolgt Forespørg
3. apr 20 til
16. apr 20
37.900 kr Jane Oksbjerg Få pladser tilbage Bestil rejse
10. okt 20 til
23. okt 20
Afventer pris Jane Oksbjerg Ledige pladser Bestil rejse
26. okt 20 til
8. nov 20
Afventer pris Jane Oksbjerg Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede