Logo

Japans højdepunkter

Tokyo og Kyoto

Den ene by er blandt verdens største, og det siges, at den aldrig sover. Den er hovedstad i Japan, og var lagt i ruiner efter 2. verdenskrig, men har rejst sig som fugl Fønix og er i dag trendsætter i verden indenfor arkitektur, madkunst – og meget mere. Det er Tokyo.

Den anden rummer hundredvis af kulturskatte og siges at være det spirituelle hjerte i Japan. Den var hovedstad for kejserne i mere end 1.000 år, og har formået at bevare sin markedsværdi, så den er hjemsted for klimatopmøder, samtidigt med at den lokker med sine gyldne templer og den sirlige havekunst. Det er Kyoto. I mellem dem ligger Japans ikoniske Mount Fuji og for foden af bjerget vrimler det med varme kilder og traditionelle landevejskroer – ryokans.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Japan
11 dage Pris Rejseleder Status Information
2. sep 19 til
12. sep 19
25.900 kr Jane Oksbjerg Udsolgt Forespørg

Alt dette er med på Japans højdepunkter, som på 10 dage giver en gedigen indføring i både kejsertid og modernitet i Solens rige. Vi har 4 nætter i Tokyo, det samme i Kyoto, og transporteres mellem byerne af hurtigtog , som når op på hastigheder omkring 300 km i timen.

Ved Fuji bor vi en nat på ryokan og kan nyde et bad i de varme kilder inden aftenens middag, som er kaiseki - et måltid af små retter, ofte anrettet med artistisk akkuratesse, man kunne også kalde det for Japans haute cuisine.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra København og med en enkelt mellemlanding lander vi i Tokyo næste morgen.

Efter ankomst til Tokyos lufthavn kører en bus os til bydelen Shinjuku og vort hotel, hvor vi skal bo de næste 4 nætter.

Shinjuku er en af 23 bydele i Tokyo, men en af de mest kendte. Man kan sige, bydelen er et mikrokosmos af hele Japans hovedstad, fordi man finder alt, lige fra kontorer til universiteter, fra gadehandlere til Michelin-restauranter, i Shinjuku. Og så ligger en af verdens mest travle undergrundsstationer her.

Om eftermiddagen tager vi en orienteringstur i den travle bydel, og om aftenen er der middag på hotellets restaurant.

Måltider: Morgenmad (fly), middag

I dag oplever vi Tokyo med guide og med offentlig transport. Vi besøger Asakusa, som er den gamle bydel af Tokyo. En tur ned ad gaden Nakamisa bringer os til det buddhistiske Sensoji templet, som er det ældste af sin slags i Tokyo.  Nakamisa gaden er også noget særligt, for den har tilbudt snacks, souvenirs og meget andet gennem århundrederne.

Fra Asakusa sejler vi på Sumida floden og passerer under 12 broer, inden vi stiger af ved Hamarikyu, en velplejet og trimmet have, der stammer helt tilbage fra Edo-perioden i 1600-1700 tallets Japan. Fra haven kan man se de futuristiske skyskrabere i storbyens Shiodome distrikt, og få (endnu) et af billederne på, at Japan er kontrasternes land.

Rækkefølgen for dagens sightseeing kan ændres, alt efter vejr og trafik. Men sidst på eftermiddagen er der tid på egen hånd omkring vores hotel i Shinjuku.

Måltider: Morgenmad, middag

I dag tager rejselederen os med rundt i Tokyo med offentlig transport. Vi ser blandt andet Meiji templet, som er Japans måske mest populære tempel. Man anslår, at templet hvert år ved nytår besøges af 3 millioner mennesker, og det er et yndet sted for bryllup. Templet er dedikeret til kejser Meiji, som regerede fra 1867 til 1912. I denne periode gennemgik Japan en rivende udvikling, væk fra den feudale og ind mod en moderne tidsalder.

På planen står også en lille tur i de kejserlige haver ved paladset, en tur over den ikoniske kendte fodgængerovergang i Shibuya samt Akihabara, byens elektroniske hot-spot.

For dem, der er interesserede, kan der muligvis arrangeres et besøg i Tokyos højeste bygning, Sky Tree, eller på Edo museet. Men i det hele taget gælder det for dagene i Tokyo, at rejselederen tager højde for vejr og trafik, så rækkefølgen bliver den bedst mulige.

Aftenens middag bliver i Shinjuku, der byder på et utal af restauranter.

Måltider: Morgenmad, middag

Dagsudflugt til kystbyen Kamakura syd for Tokyo. Kamakura er grundlagt helt tilbage i det 12. århundrede, og et vartegn for byen er Daibutsu, en bronzestatue af Buddha, som er over 10 meter høj. Statuen har modstået storme, jordskælv og en tsunami gennem 800 år – ikke så sært, den er blevet et udflugtsmål for japanerne.

Når vi nu er i Kamakura, ser vi også en anden høj statue. Denne gang af træ, og denne gang en statue der ”kun” er 9 meter høj: Kannon, barmhjertighedens gudinde. Udsigten fra Hasedera templet over kystlinjen er i øvrigt slående.

Vi runder udflugten af i Komachi, som er en meget gammel gade i Kamakura. Indgangen til gaden er gennem en torii, som er den specielle japanske port. Oftest er en torii malet i den røde farve, der udvindes af cinnober.

I Komachi finder vi både forretninger, cafeer, restauranter og souvenir-boder, og vi bruger lidt tid her, inden vi går til stationen og tager toget tilbage til Tokyo. I Tokyo skal vi have pakket en lille taske med tøj til 1 døgn. Kufferten sendes nemlig med den japanske kurertjeneste takuhaibin til Kyoto, så den venter på os, når vi når frem i overmorgen. Selv skal vi nemlig til Fuji-bjerget i morgen.

Måltider: Morgenmad, middag

En bus henter os ved hotellet, og langsomt glider vi ud af Tokyo og har kurs med Fuji, som er en kegleformet vulkan og det højeste bjerg i Japan. Fuji har været helligt siden oldtiden, og er et næsten ikonisk symbol for japanerne.  Utallige er de kunstnere, der er blevet inspireret af bjerget med den snedækkede top. Fuji er udnævnt af Unesco til verdens naturarv.

Vi kører op til den såkaldte 5. station, som ligger i 2300 meters højde. Herfra er der en fantastisk udsigt – og herfra går stien mod toppen. Den vej skal vi dog ikke – i stedet nyder vi en frokost, som denne dag er inkluderet.

Vi kører ned fra bjerget igen, og på Ashi-søen sejler vi med udsigt og fotomulighed mod bjerget. Ashi er skabt for 3.000 år siden ved et voldsomt udbrud. For enden af søen tager vi en gondol til toppen af bjerget Komagatake.  Der er tid til en lille vandring rundt om bjerget, og man kan desuden tage endnu en gondol til toppen, hvor der ligger et tempel.

Inden vi stiger på bussen igen, kan vi nå en tur gennem den lille have ved bredden af Ashi-søen. Så kører vi til vores ryokan. Ryokan var luksuriøse herberg, der dukkede op langs Japans veje i 1600-tallet. I dag ligger de oftest i forbindelse med landets varme kilder, og indretningen er unik.

Vi kan løsne eventuelle ømme muskler i de varme kilder ved vort ryokan inden middagen, som er en kaiseki-middag. Kaiseki er et måltid af små retter, ofte anrettet med artistisk akkuratesse, man kunne også kalde det for Japans haute cuisine.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag

En bus bringer os fra ryokan til banegården i Odawara, hvor vi oplever endnu en japansk specialitet: Højhastighedstog. Shinkansen. Toget kører op mod 300 km i timen og tilbagelægger de 430 km til Kyoto på 2 timer.

Japans tidligere hovedstad - og kejserens by fra år 794 frem til 1868 - er et must på enhver rejse til landet. Kyoto rummer mere end 2000 religiøse bygninger foruden paladser, parker og prægtige bygninger. Ikke så sært, at byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Vi modtages af en lokal guide, der tager os med på en halv dags oplevelser i Kyoto. Vi går gennem Gion, hvor de mange, traditionelle træhuse rummer restauranter, te-huse – og geishaer.  De kvindelige kunstnere, og værter, var mere udbredte i 19. og 20. århundrede, men ma kan være heldig at se en geisha, eller maiko (lærling) mens man går rundt i Gion-kvarteret.

Vi ser templet Kenninji, som er det ældste zen-buddhistiske tempel i Kyoto, og haven Karesansui, som er blevet kendt viden om på grund af sine sirlige sten-mønstre. Til sidst ser vi Yasaka templet, som er bygget for mere end 1300 år siden.

Indkvartering på hotel, hvor vi har 4 nætter.

Måltider: Morgenmad, middag

En hel dags sightseeing i Kyoto med lokal guide. Vi lægger ud ved Den Gyldne Pavillon, Kinkakuji templet, som blev bygget som aftægtsbolig for en shogun! Den unikke facade af træ er beklædt med bladguld, og spejler sig i en sø. Her er det ikoniske foto at tage med sig hjem fra Japan!

Vi går en tur i parken omkring Den Gyldne Pavillon og fortsætter til Nijo, som er endnu en Kyoto-bygning på verdensarvslisten fra Unesco. Nijo slottet blev bygget i 1603 og rummer mange arkitektoniske detaljer, så som flot malede skydedøre og udskæringer fra gulv til loft. Nijo slottet har knirkende gulve – bevidst lagt således, at de knirker, og dermed øger sikkerheden på slottet!

VI ser tempelkomplekset Heian, som er en bygning af yngre dato, men ikke desto mindre en bygning, der begejstrer mange besøgende med sine røde farver. Til sidst gælder det Kiyomizudera, som også kaldes Pure Water Temple.

Templets store sal munder ud i en veranda, hvorfra der er fantastisk udsigt over Kyoto. Der er 13 meter ned fra verandaen, og tidligere kunne man tage springet på de 13 meter. Det hed sig, at hvis man overlevede, så ville ens ønsker gå i opfyldelse.  Vi er tilbage i Edu-tiden i det 17. og 18. århundrede. 234 spring blev ført til protokols. 85,4 % overlevede! I dag er den slags selvsagt forbudt.

Et udsagn, der gælder den dag i dag, er, at hvis man tager en mundfuld vand fra en af de 3 bjergkilder, der løver ved templet, får man held i kærlighed, eller med sine studier, eller man velsignes med et langt liv. Men drik ikke af alle 3 kilder. Det er et tegn på grådighed, hedder det.

Måltider: Morgenmad, middag

Dagen er fri til at gå på opdagelse i Kyoto på egen hånd.

Rejselederen tilbyder en udflugt med tog til Himeji slottet, som ligger højt over byen af samme navn. Himeji borgen regnes blandt Japans 3 fineste, og allerede på afstand er den meget spektakulær. Himeji er brugt som kulisse til TV-serien ”Shogun” og til film som James Bond ”You only live twice” og Akira Kurosawas ”Kagemusha” og ”Ran”. Himeji liger cirka 2 timer med tog fra Kyoto. Hvis man tager med på udflugten, er man tilbage i Kyoto sidst på eftermiddagen. Prisen, som dækker tog og entrébillet, vil være 470 kroner. 

Måltider: Morgenmad, middag

Om formiddagen tager vi på udflugt til Nara, som var Japans hovedstad i det 9. århundrede. Vi ser Todaiji templet, som er verdens største bygning af træ og desuden huser Japans største Buddha-figur. Kasuga templet er kendt for sine hundredvis af lanterner af bronze og sten, og vi runder udflugten af med en tur gennem Nara park. Mere end 1000 hjorte græsser i parken – hjorten er i shinto-buddhismen budbringerne fra guderne og lades derfor i fred i parken i Nara.

Tilbage i Kyoto venter en invitation: Te-ceremoni. Denne tradition går mindst 400 år tilbage, og hvis alle spilleregler følges, logger der en næsten videnskabelig tilgang bag dét at drikke en kop te. Forklaring og demonstration følger! Vi prøver også selv at lave grøn te – og det er ikke bare som at lægge Medova-breve ned i kogende vand.

Om aftenen nyder vi afskedsmiddagen oven på 10 dages oplevelser i Japan.

Måltider: Morgenmad, middag

Vi kører til lufthavnen i Osaka for at begynde hjemrejsen.

Alle planlagte afgange

11 dage Pris Rejseleder Status Information
2. sep 19 til
12. sep 19
25.900 kr Jane Oksbjerg Udsolgt Forespørg
Viktors Farmor baggrundsbillede