Hvad søger du?

Kyoto og Japans kulturelle hjerte

Nye sider af Japan

Den gamle kejserby Kyoto og omegn er på mange måder den japanske kulturs vugge, og området er særdeles rigt på kulturskatte fra Japans historie. I Kyoto oplever vi traditionelle kvarterer, markeder, haver og smukke templer. Vi går også en tur i bambusskoven og nyder en have, der har tilhørt en japansk filmlegende.

Også udenfor Kyoto venter store oplevelser. Vi besøger en hyggelig landsby samt et topmoderne museum gemt i bjergene nær Kyoto, og vi drikker te blandt grønne te-marker. I Japans første hovedstad Nara går hjorte frit omkring blandt fantastiske templer. Deriblandt verdens største samt verdens ældste trætempel.

Se dagsprogram
12 dage Pris Rejseleder Status Information
15. apr 23 til
26. apr 23
29.990 kr Jane Oksbjerg Udsolgt Forespørg
12. nov 23 til
23. nov 23
29.990 kr Jane Oksbjerg Ledige pladser Bestil rejse Ankomst d. 24.november om morgenen

Det moderne, neonoplyste Japan oplever vi på en dagstur til Osaka, inden vi rejser dybt ind i bjergene på Kii halvøen. Her vandrer vi ad en 1100 år gammel pilgrimsrute til afsidesliggende templer. Vi bader i varme kilder omgivet af naturen, og vi overnatter i et tempel på et helligt bjerg. Undervejs smager vi naturligvis også på landets rige og dybt varierede køkken.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi har god tid til at udforske de historiske byer Kyoto og Nara
  • Vi besøger en perlerække af såvel berømte som mindre kendte templer
  • Vi går ad gamle pilgrimsruter i bjergene
  • Vi overnatter i et tempel på det buddhistiske bjerg Koya-san 
  • Vi bor ved en varm kilde omgivet af smuk natur

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fra Danmark flyver vi mod Japan. Afrejse er fra København, med mindre der ud for datoen på hjemmesiden står, at afrejse er fra Billund. 

Efter et flyskifte lander vi først på dagen i Osakas moderne lufthavn, der ligger på en kunstig ø ud for kysten. Her står en bus klar til at køre os mod Kyoto, der ligger omkring en times kørsel fra lufthavnen.

I udkanten af Kyoto gør vi stop i bydelen Arashiyama, hvor vi spiser frokost på en lokal restaurant. Dernæst er det tid at strække benene ovenpå flyveturen med en gåtur gennem Kyotos berømte bambusskov. Der er er altid mange mennesker i bambusskoven, men det tynder lige så stille ud, jo længere væk fra hovedgaden i Arashiyama, vi kommer. Vi går gennem skoven til en ganske særlig have. Haven var tidligere ejet af den japanske skuespiller Okochi Denjiro, der i filmens ungdom blev berømt for sine samuraifilm. Under optagelserne blev han dybt fascineret af samuraiernes verden og lod en overdådig villa i klassisk stil opføre i bjergene udenfor Kyoto. Efter hans død i 1962 blev villaens have åbnet for offentligheden, og vi kan derfor nu få lov at nyde hans fredsfyldte oase. Vi fuldender besøget med en kop grøn macha-te i haven, mens vi nyder udsigten over Kyoto og bjergene, inden vi går tilbage gennem bambusskoven mod bussen.

Vi slår lige et hurtigt smut ned til floden for at nyde udsigten, inden vi sætter kurs vores hotel i centrum af Kyoto, hvor dagen slutter med middag på en lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad på flyet, frokost og aftensmad

OBS: På rejsen 12. november 2023 ankommer vi først over middag, hvorfor frokost er på flyet. 

En spændende dag venter, når vi udforsker Kyotos gamle gader og templer på en heldags byvandring. Vi starter i området Higashiyama, hvis labyrint af gyder er flankeret af små butikker, tehuse, templer og klassiske restauranter. Intet andet sted i Kyoto synes det traditionelle Japan at være så velbevaret som her. Gadelivet og omgivelserne er en stor oplevelse i sig selv, men kvarteret gemmer også på en række fantastiske kulturskatte. På vejen passerer vi eksempelvis Japans største traditionelle tempelport, der fører ind til Chion-in-templet. Templet springer vi over denne gang, for lige ved siden af ligger en af Kyotos bedst bevarede hemmeligheder.

Shoren-in blev oprindelig grundlagt som privat villa for lederen af en buddhistisk sekt, og bygningerne minder mere om et klassisk japansk hus end et tempel. Her er sivmåtter på gulvet og papirvægge med fantastiske malerier fra 1700 og 1800-tallet, og fra verandaen kan vi nyde den smukke klassiske have.

Fra Shoren-in fortsætter vi gennem en populær park og et livligt shinto-tempel til det gamle geisha-kvarter Gion. Det var her samuraierne tidligere lod sig underholde af geishaer på de små spisesteder, og området har bevaret meget af sin traditionelle charme. I hjertet af området besøger vi det gamle zen-buddhistiske tempel Kennin-ji, hvis haver og bedehaller er en smuk introduktion til denne gren indenfor den japanske buddhisme.

Helt andre oplevelser venter på Kyotos farverige madmarked, Nishiki, hvor alt fra bambusskud til friske skaldyr faldbydes fra de små butikker. Gåturen slutter med en forestilling på en moderne geisha-skole i Gion, hvor et par af eleverne viser de klassiske geisha-kundskaber frem.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Kyoto er i dag en stor by med omkring 1,5 millioner indbyggere. Men det er forbløffende hvor hurtigt menneskemængderne forsvinder, når man søger mod bjergene omkring byen.

Det oplever vi i dag, når vi tager lokaltoget til den lille by Kurama, der ligger i en smal bjergdal en halv times kørsel nord for Kyoto. Herfra fører en snoet sti op gennem skoven. På vejen passerer vi flere små helligdomme, der ligger mellem træerne, inden vi når templet Kurama-dera. Templet i sig selv er måske ikke så imponerende, men beliggenheden omgivet af tæt skov på toppen af bjerget giver templet en følelse af ro, man ikke finder inde i byen.

Vi fortsætter til fods over en lille bjergkam og ned i nabodalen. En tur på en times tid ad en god men til tider stejl sti. Målet er den lille, hyggelige by Kibune, hvis hovedgaden flankeres af små traditionelle restauranter og overnatningssteder. Vi spiser frokost i byen, inden vi fortsætter de 2 kilometer ad vejen tilbage til et lille trinbræt, hvorfra vi kan tage toget til Kyoto.

Vores mål er et af Japans mest forunderlige templer; Fushimi-Inari, der for foden af bjergene i den sydlige ende af Kyoto. Templet er viet til shinto-gudinden Inari, der er beskytter af rishøst, afgrøder og i det moderne Japan: forretningslivet. Så det er vigtigt at være på god fod med Inari, og der er altid livlig aktivitet i templet. Over tid har både privatpersoner og virksomheder donereret store orange torii-porte til templet. Det er blevet til flere tusinde, der nu flankerer en sti, der snor sig mere end 4 kilometer op ad bjergsiden. Så langt går vi ikke, men vi går langt nok til, at folkemængden tynder ud, så vi kan opleve dette unikke sted.

Tilbage på hotellet er aftenen fri til egne eventyr.

Måltider: Morgenmad og frokost

Hele dagen er fri til at nyde Kyotos mange muligheder på egen hånd. Byen er let at finde rundt i, og modsat mange andre japanske storbyer er Kyoto en rigtig god by at gå rundt i. Det gyldne tempel Kinkaku-ji og shoguns gamle palads Nijo er oplagte mål. Det samme er en gåtur ad den populære Filosoffens sti, der snor sig langs en lille kanal i det nordvestlige hjørne af byen. Er man så heldig at have besøgt disse på en tidligere tur til Kyoto, bugner byen af mindre kendte templer og haver. Hvis shopping trækker mere, er der rig mulighed for det i hjertet af byen, og når benene bliver trætte, er man aldrig langt fra en café eller en lille restaurant. Rejselederen kan også være behjælpelig med at bestille billetter til en traditionel kibuki-forestilling, hvis du ønsker at opleve dette (ikke inkluderet). Mulighederne er uendelige, og rejselederen hjælper naturligvis hellere end gerne med at sammensætte den perfekte dag.

Vi mødes igen først på aftenen for at tage en aftengåtur gennem Gion. Det er ved aftentid, når mørket sænker sig, og papirlanternerne tændes i de helt små gyder, at Kyoto viser sig fra sin smukkeste side. Med held ser vi måske en geisha eller to på vej mod deres aftaler på Gions traditionelle restauranter.

Måltider: Morgenmad

Det er tid at forlade Kyoto og sætte kurs mod Nara med bus. Men inden vi når så langt, venter der os tre meget forskellige og spændende oplevelser. Første stop er helligdommen Byodo-in i den lille by Uji. Hovedbygningen er næsten 1000 år gammel og giver et sjældent indblik i, hvordan templer så ud i Kyotos tidlige år.

Vi fortsætter ind i bjergene øst for Kyoto, hvor det topmoderne MIHO Museum ligger skjult i smukke omgivelser. Museet er også hovedkvarter for den nyreligiøse gruppe Shumeikai, hvis grundlægger lod det opføre for at dele sektens store kunstsamling med offentligheden. Samlingen er internationalt anderkendt og rummer historiske effekter fra både Asien og Vesten. Men det er næsten i lige så høj grad de moderne bygninger og beliggenheden i naturen, der imponerer.

Vejen snor sig gradvist ud af bjergene mod den lille landsby Wazuka, der ligger omgivet af grønne temarker. Vi gør stop og smager på den lokale produktion, inden vi fortsætter mod Japans første hovedstad Nara, hvor vi har 3 overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Helt andre oplevelser venter i dag, når vi tager toget fra Nara ind til Japans næststørste by Osaka. Osaka er en moderne storby med alt, hvad der hører sig til af skyskrabere, travle forretningsfolk og neonoplyste shoppinggader. Blandt japanere er Osaka især kendt for sine gadekøkkener, og folk rejser gerne langt for at opleve byens særlige madkultur.

Første stop er Osakas enorme borg, der har spillet en meget central rolle i Japans historie. Borgen blev desværre ødelagt ad flere omgange op gennem historien. Men den blev genopbygget i 1931 og er i dag igen et formidabelt syn. Vi kigger også indenfor, hvor der huses et museum om borgens historie.

Det kan være svært at få en ide om, hvor stor Osaka er, før man ser byen ovenfra. Derfor tager vi turen op i den moderne skyskraber Umeda Sky Building for at nyde udsigten. Bygningens dramatiske arkitektur er en oplevelse i sig selv, og den er blevet et uofficielt varetegn for Osaka.

Vi afslutter dagen i shopping- og restaurantområdet Dotombori, hvis funklende neonhav er om muligt endnu vildere end Tokyos. Her spiser vi aftensmad, inden toget fører os tilbage til Nara.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Nara er et forunderligt sted. Byen blev Japans første hovedstad i år 710, og det var herfra landet blev regeret indtil år 794, hvor hovedstaden blev flyttet til Kyoto. I dag er Nara en relativ lille by af japanske standarder. Men byen rummer fantastiske templer, smukke pagoder, rige museer og ikke mindst et stort parkområde i hjertet af byen, hvor hjorte går frit omkring og tigger om godbider fra forbipasserende.

Vi starter dagen med en guidet gåtur til byens absolutte mesterværk Todai-ji. Helligdommen er verdens største trætempel og huser en enorm Buddha og andre religiøse effekter. Vi kigger os også lidt rundt i parken, hvorefter resten af dagen er fri til at udforske Nara på egen hånd.

Der er mange muligheder. Mellem træerne i det store parkområde fører små stier flankeret af stenlanterner til skjulte templer. Du kan også se de fantastiske skatte på Nara National Museum eller udforske de små gader i hjertet af byen.

Måltider: Morgenmad

Nu rejser vi for alvor væk fra de gængse ruter i Japan, når vi forlader Nara med kursen sydpå. Lidt udenfor byen gør vi holdt ved templet Hōryū-ji, hvis smukke træbygninger og pagode har modstået brænde, krige og jordskælv i over 1300 år. Det gør dem med stor sandsynlighed til verdens ældste originale træbygninger.

Buddhismen har længe haft et godt tag i denne del af Japan, og i mere end 1200 år har buddhistiske munke søgt mod bjerget Koya-san for at meditere langt væk fra omverdenen. Efter dem fulgte pilgrimme på vandring fra tempel til tempel. Med tiden opstod et helt klostersamfund på det hellige bjerg, og helligdomme i stort antal blev opført. Den dag i dag er klostersamfundet stadig aktivt, hvilket vi oplever, når vi besøger Koya-san. Vi har god tid til at kigge os omkring og nyde den særlige stemning, for vi skal tilbringe natten på et gæstehus i forbindelse med et af templerne. Forholdene er spartanske med madrasser på gulvet i fælles soverum. Men den manglende komfort opvejes til fulde af oplevelsen af at overnatte på et japansk tempel – præcis som generationer af pilgrimme har gjort det før os.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Man står typisk tidligt op i japanske templer, så der er tid til at kigge sig om i Koya-san på egen hånd om formiddagen, inden vi fortsætter dybere ind i bjergene. Dagens mål er den gamle pilgrimsrute Kumano Kodo, der i mere end 1.000 år har været blandt Japans vigtigste pilgrimsruter.

Kumano Kodo er som sådan ikke én rute, men snarere et netværk af pilgrimsruter, der forbinder templer rundt om i bjergene. Deriblandt også Koya-san. I hjertet af det hele ligger helligdommen Hongu Taisha, som vi besøger i dag – og vi gør det naturligvis på traditionel vis ved at vandre de sidste 7 km ad den gamle pilgrimssti gennem skoven til templet. Har du ikke lyst til at vandre, er du også velkommen til at tage bussen til templet og vente der.

Efter vandreturen er der mulighed for at hvile ud på traditionel japansk vis. Varmt vand pibler nemlig op fra den termiske undergrund og danner varme kilder. Ved Kawayu Onsen løber disse kilder ud i en flod, der derved bliver varmet op og indbyder til et bad omgivet af de lave skovklædte bjerge. Vi overnatter på et hotel lige ved floden, så der er god tid til at nyde de skønne omgivelser.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Det kan i høj grad anbefales at stå tidligt op og snuppe et morgenbad i de varme kilder inden morgenmaden. Dernæst fortsætter vi med bus gennem bjergene til endnu et af de vigtigste mål på pilgrimsruten Kumano Kodo – og måske det smukkeste af dem alle. Igen står vi ad bussen og går det sidste lille stykke ad pilgrimsstien. Gåturen er under en kilometer, men den byder på 267 trappetrin, før vi kan nyde synet af helligdommen Nachi Taisha, der ligger formidabelt omgivet af skovklædte bjergsider og med et brusende vandfald i baggrunden. Et passende mål for en af Japans vigtigste pilgrimsruter.

Vi tager os god tid til at udforske templet og nyde de smukke omgivelser, inden en længere køretur fører os langs kysten tilbage til lufthavnen ved Osaka. Vi gør et par små stop på vejen. Vel fremme indlogeres vi på et godt lufthavnshotel og afslutter dagen med en god middag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Fra hotellet kan vi gå lige over i afgangshallen, hvor hjemrejsen begynder om formiddagen. Efter et flyskifte ankommer vi til Danmark.

Måltider: Morgenmad og mad på flyet

OBS: På rejsen 12. november 2023 flyver vi først ud på aftenen, så vi har en hel dag mere til at nyde Japan. Rejselederen kommer med forslag til, hvad denne dag kan bruges til. Check-out fra hotellet er ved middagstid, men vi kan efterlade bagagen i receptionen. 

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
15. apr 23 til
26. apr 23
29.990 kr Jane Oksbjerg Udsolgt Forespørg
12. nov 23 til
23. nov 23
29.990 kr Jane Oksbjerg Ledige pladser Bestil rejse Ankomst d. 24.november om morgenen