Hvad søger du?

Den store Kinarejse

Glædens Have, Himlens Tempel og Marmorbåden

Alene stednavnene summer af kejserligt eventyr. Vi oplever alle de største seværdigheder, som Kina har at byde på. Vi oplever landets tre metropoler, Shanghai, Xian og Beijing. Vi bor på centralt beliggende hoteller. Og vi kommer ud at bo i en lillebitte landsby midt i Sydkinas forførende smukke landskab. Restauranterne er håndplukkede, for maden skal også være en oplevelse, når man besøger Kina.

Rundrejsen starter i Shanghai, med de verdenskendte akrobaters show og sightseeing til fods i havnebyen, der faktisk er meget grøn og fuld af gode historier. Det er også her, vi finder frem til Glædens Have.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Den store Kinarejse
Regioner: Asien
Lande: Kina
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

NB: Vi har ikke rejser til Kina på nuværende tidspunkt pga. covidrestriktioner. Men vi har mange andre spændende destinationer i Asien. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her og holde dig opdateret på nye rejser.

I Beijing spadserer vi hen over verdens største plads, Den Himmelske Freds Plads, og træder ind i Den Forbudte By, hvor kejserne engang holdt til. 

Uden for hovedstaden besøger vi selvfølgeligt Den Kinesiske Mur, der snor sig som en drage over næsten 5.000 kilometer. Og der er andre store tal på rejsen. 50.000 figurer, hugget ud af klippen ved Longmen. Og 7.700 lersoldater i fuld størrelse, den berømte terracottahær i Xian.

I det subtropiske, sydlige Kina sejler vi på floden Li og indkvarterer os på et hyggeligt hotel i en lille landsby midt i det smukke landskab. Hernede skal vi smage rigtig kinesisk bondemad. I det hele taget er der gastronomiske oplevelser undervejs: Pekingand, på vores håndplukkede restaurant i Beijing. Og hot pot, den kinesiske fondue, hvor man selv færdiggør maden ved bordene.

Bemærk, at vores pris inkluderer visum til Kina, der udgør en værdi af 800 kr.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi overnatter på nøje udvalgte hoteller med god beliggenhed og sørger for varierede, spændende og gode spiseoplevelser
  • Vi har to togrejser med hurtigtog
  • Vi har god tid til at udforske den spændende metropol Shanghai
  • På Li-floden tager vi på en flot bådtur
  • Vi ser Terracottahæren med de over 7.000 individuelt udformede statuer
  • Vi besøger Den Forbudte By og Den Himmelske Freds Plads samt går på Den Kinesiske Mur

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet.

Vi ankommer til storbyen Shanghai og kører fra lufthavnen direkte til vores fantastisk placerede hotel i den centrale del af Shanghai. Efter middagen går vi en tur i området for at se lidt på den fascinerende by. 

Vi har fire overnatninger i Shanghai.

Måltider: Aftensmad

Vi tager på dagsudflugt til landsbyen Zhujiajiao, udenfor Shanghai. På vej ud af byen stopper vi ved en silkefabrik, hvor man kan købe den gode og billige silke, som produceres i Yangtze-deltaet.

I gamle dage var vand- og kanalbyerne vigtige handelsstationer for handlen med silke og krydderier. I det moderne Kina har de mistet en del af denne indflydelse. Nu er mange af dem dog berømte for deres smukke brostensbelagte gader og det harmoniske liv langs kanalerne, som gennemskærer disse byer på kryds og tværs. Zhujianjiao er en af de smukkeste af disse byer, og vi bruger en del af dagen på at gå rundt herinde og nyde den smukke by. Vi spiser også frokost her, inden vi ud på eftermiddagen tager tilbage til Shanghai.

Her oplever vi kunstnerkvarteret Moganshan, hvor nye og spirende kinesiske kunstere udstiller deres værker. Det er et stort område med mange ting at se på, og vi kan på egen hånd gå rundt og opleve det, vi har lyst til, inden vi samles igen for at nyde en god middag sammen.

Efter middagen venter en stor oplevelse. Vi skal se de verdensberømte Shanghai-akrobater i et storslået show, hvor man næsten ikke tør tro på, at de virkelig kan udføre de utrolige numre de gør. Et fantastisk show som efterlader de fleste måbende. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag skal vi atter have traveskoene frem, for Shanghai er en by, der bedst opleves til fods. Derfor går vi fra hotellet til The Bund, hvor vi kan nyde den imponerende udsigt fra havnefronten, og også høre de mange spændende historier om Shanghai og dens tilbliven, mens vi går mod syd.
Ved sydenden af havnefronten dykker vi igen ind i byen og går nogle få hundrede meter til Chinatown. Chinatown er den oprindelige del af Shanghai, fra før udviklingen tog over, og vi går en tur herinde i gyderne, hvor vasketøj og sammenfiltrede el-ledninger hænger tæt over hovederne på os, mens folk sidder i de smalle gyder og nyder solen eller hakker grøntsager til middagen. Dette er det ægte, gamle Shanghai.

På den anden side af Chinatown finder vi endnu to spændende seværdigheder. Den første, vi kommer til, er Bygudens Tempel, et sydende virvar af folk der beder, brænder røgelsespinde af og mumler bønner til forfædrene. Herinde skal vi høre om daoismen og dens betydning for kineserne og også se de smukke hellige figurer, templet huser.
Lige ved siden af ligger Yuyuan-basaren, som er et virvar af butikker med alskens varer. Vi skal dog ikke bruge tid på de dyre butikker, men går igennem menneskemængderne og ind til området bagved, hvor den smukke Glædens Have ligger. Haven er et flot eksempel på den kinesiske havekunst, som ikke kun går ud på at haverne skal se smukke ud, men også indeholder betydninger og henvisninger til både daoismen og confucianismen. Dette skal vi naturligvis høre om, mens vi går gennem haven og ser de sirligt udformede detaljer.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dagen starter med en tur til Xintiandi, et af de mest mondæne områder af byen, hvor de gamle, klassiske Shihumen-huse er blevet restaurerede og nu huser fine cafeer og butikker. Vi går en kort tur, inden vi fortsætter til stedet, hvor det kinesiske kommunistparti blev oprettet i 1921. Det lille museum, som er dedikeret til kommunistpartiet, er ikke stort, men det er alligevel interessant at se, og samtidig høre historierne om hvad der skete både i 1921 og senere i den kinesiske historie.

Herefter går turen til et af byens mange markeder, hvor der er mulighed for at købe billige souvenirs og andre varer. Her skal man huske at prutte om prisen, for så snart de handlende ser en udlænding, stiger priserne!

Eftermiddagen er til fri disposition til selv at gå på opdagelse i byen. Hotellet ligger meget tæt ved en metrostation, og det er derfor nemt at komme rundt. Man kan for eksempel komme til de imponerende tårne på den anden side af floden for kun 3 yuan, og måske vil mange vælge at bruge eftermiddagen på at se Shanghai fra oven.

Om aftenen samles vi og spiser aftensmad sammen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi flyver til Guilin i den subtropiske provins Guangxi. Guilin er berømt for sine smukke limstensformationer, som gennem mange århundreder har været inspiration for en stor del af den kinesiske male- og poesikunst. Vi skal dog ikke dvæle ved Guilin, som idag er en stor og moderne by, men derimod opleve landskabet fra tætteste hold i landsbyen Egendi, som vi skal bo i i aften.

Det tager cirka to timer at køre til Yangshuo, en større landsby ved Li-floden, som tiltrækker mange turister. Selvom her er noget turistet er Yangshuo alligevel en spændende by, og den berømte Vestgade er fuld af små, charmerende butikker, hvor man kan købe billige souvenirs.

Derefter kører vi videre til Xingping, hvor vi går en tur i den lille by og ser den gamle gade, inden vi kører det sidste korte stykke til Egendi, hvor vores lille hotel venter. Værelserne er simple, men pæne og rene. Hotellet ligger lige ved Li-floden og midt i det smukke limstenslandsskab, som området er så berømt for. Om aftenen skal vi prøve den velsmagende bondemad. 

Vi har to overnatninger i Egendi.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen tager vi på minicruise på Lifloden i små både med plads til fire personer i hver. Sejlturen tager lidt over en time, og undervejs tager sejladsen os gennem de allersmukkeste dele af Lifloden. Overalt omkring os ser vi det flotte landskab med limstensbjerge, rismarker og vandbøfler.

Efter frokost i Xingping er resten af dagen til fri disposition. Man kan leje cykler og tage på tur i omegnen, eller man kan finde en af de hyggelige caféer langs den gamle gade i Xingping og hygge sig med en kop kaffe. Vil man hjem til hotellet, tager man bare mototaxi og giver en skilling for det.

Aftensmaden er også på egen hånd, og der er mange ting at vælge imellem. Rejselederen kan også arrangere fælles middag for de, der er interesserede. 

Måltider: Morgenmad og frokost

Morgenen er til fri disposition til at gå på opdagelse, inden vi lidt ud på formiddagen atter samles og kører til Guilin. Undervejs gør vi stop og besøger små landsbyer omgivet af ris- og grøntsagsmarker.

I Guilin spiser vi frokost og besøger efterfølgende en perlefabrik, inden vi kører til vores hotel, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til lufthavnen og flyver til Xi'an. Xi’an var i mange århundreder hovedstad i det gamle Kina, og byen gemmer på mange spændende kulturskatte. Vi starter ved den store bymur, der omkrandser hele bykernen. Den er en af de eneste næsten helt bevarede bymure, der er tilbage, og det er da også et imponerende syn at se den høje og brede mur, når vi står heroppe. Vi kan på egen hånd gå rundt og opleve den, eller måske leje en cykel og tage en længere tur på den 13,9 kilometer lange mur.

Siden går turen videre til det flotte historiske museum, hvor utallige vigtige fund fra hele Kinas historie er udstillede. Vi tager os også god tid til på museet, inden vi tager videre til Lille Vildgås-pagoden. Pagoden er omkring 1500 år gammel og gemmer sig i et dejligt område med smukke bygninger og tempeltræer. Herinde gemmer sig også et lille teater i et gammelt tehus. Vi ser den specielle form for skyggeteater, hvor man bruger dukker lavede af dyreskind til at fortælle en historie, mens vi smager den gode te.

Vi runder dagen af med at prøve endnu en speciel og meget velsmagende del af det kinesiske køkken. Vi skal prøve kræfter med hot pot, en form for fondue, hvor vi selv tilbereder de forskellige madvarer i små gryder på bordet. 

Vi har to overnatninger i Xi’an.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag står endnu en stor oplevelse på programmet. Vi ser den utrolige terracottahær, som Kejser Qin fik konstrueret omkring 200 år før vor tidsregning. På vej der til stopper vi ved en fabrik, som producerer terracottasoldater, ganske som man gjorde dengang, og ud over at man her kan købe terracotta-souvenirs, giver det os også en mulighed for at komme helt tæt på figurerne, noget som er sværere ude ved den rigtige hær.

Terracottahærs-området er enormt, og vi skal bruge god tid herude for at opleve den mageløse samling på godt 7700 lerfigurer i fuld størrelse. Vi starter med at se den korte film om hæren og projektet med at udgrave den, inden vi fortsætter videre til de tre grave, hvor vi i ro og mag oplever figurerne. Også her er der mange spændende historier om, hvad der skete dengang på Kejser Qins tid, og det hører vi om, mens vi går rundt inde ved udgravningerne.

Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til området omkring hotellet, hvor også det spændende muslimske kvarter ligger. Gennem århundreder har utallige karavaner taget den lange tur langs Silkevejen til Xi’an, og en stor del af de muslimer, som gjorde handel langs Silkevejen, slog sig ned i Xi’an. Mange af dem holder stadig til i dette livlige kvarter, hvor vi går en tur og ser de mange boder med spændende ting, som de handlende stiller op ud på eftermiddagen.

Middagen er på egen hånd og aftenen til fri afbenyttelse. Der er mange spændende ting at se på lige ved hotellet, så spørg rejselederen til råds. 

Måltider: Morgenmad og frokost

Om morgenen kører vi til banegården, hvor fra vi skal med hurtigtoget videre til vores næste destination på rejsen, Luoyang, en provinsby i Henan-provinsen i det centrale Kina. Turen tager knap 2 timer.

Efter frokost kører vi til de utrolige Longmen Buddhistiske Huler. Siden begyndelsen på vores tidsregning har Buddhistiske rejsende langs Silkevejen udhugget figurer af Buddha i klippevæggene, hvor de kom frem, og Luoyang huser et af de mest imponerende af disse steder. Omkring 50.000 figurer, fra bittesmå til de største på næsten 28 meter, er udhuggede langs et område af en klippevæg, som strækker sig næsten en kilometer. Vi går en tur langs klippevæggen, mens vi hører om Buddhismen og dens ankomst til Kina.

Vi har én overnatning i Luoyang.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden tager vi tilbage til banegården for at stige på hurtigtoget, der bringer os til Beijing. Det tager kun godt 4 timer at komme frem til Kinas hovedstad, Beijing.

Beijing har været landets hovedstad siden 1421, da Kejser Yongles prægtige palads stod færdigbygget, og nogle af de største historiske seværdigheder ligger her. Det var også i Beijing, at Mao udråbte oprettelsen af Folkerepublikken i 1949.

Fra hovedbanegården kører vi til Den Himmelske Freds Plads, der er verdens største åbne plads. Den blev etableret i sin nuværende form i 1954. Omkring pladsen ligger mange af de vigtigste bygninger i Kina, og med Maos mausoleum tronende i midten. Vi starter dagen på pladsen og lytter til nogle af de spændende historier, der forbinder sig med stedet her.

Herfra går turen videre til Den Forbudte By. Den Himmelske Freds Port, hvor Maos portræt stadig hænger, markerer indgangen til den tidligere kejserbolig, som i godt 500 år var stedet, hvorfra kejserne i Ming- og Qing-dynastierne regerede Kina. På vores tur gennem byen ser vi de vigtigste bygninger, mens vi hører om livet herinde bag murene. Kejsere, konkubiner, eunukker og mange andre havde deres gang herinde, og historierne om livet inde i Den Forbudte By er mange.

Sidst på eftermiddagen tager vi ind for at opleve Hutongerne, de klassiske gamle gyder i byen. Herinde, væk fra Beijings store boulevarder, går vi en tur og oplever det gamle Beijing.

Vi har to overnatninger i Beijing.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag ser vi Beijings Nationalstadion udefra, også kaldet Fuglereden grundet den karakteristiske form. Det er opført til brug ved Olympiske Lege i 2008, hvor det dannede ramme om atletikkonkurrencerne samt åbnings- og afslutningsceremonierne.

Efter et besøg på en jadefabrik fortsætter vi til, hvad der for mange nok er et af rejsens højdepunkter, Den Kinesiske Mur.
Den Kinesiske Mur bugter sig som en drage over bakkekamme og gennem dale og danner et utroligt forsvarsværk. Konstruktionen begyndte så tidligt som 500 år før vor tidsregning, og fortsatte helt frem til Ming-dynastiet. Vi tager os god tid til at opleve dette utrolige bygningsværk, inden vi kører tilbage til Beijing.

Her tager vi i Himlens Tempel, Beijings vartegn. Vi skal naturligvis se selve templet, men lægger ud med at gå en tur gennem den store park, som omgiver templet, for at se de mange lokale, der kommer her for at dyrke tai chi, flyve med drager eller danse. Det er et meget livligt sted at besøge, og vi kommer helt tæt på lokalbefolkningen. Siden når vi til templet, en smuk cirkelformet bygning, som i gamle dage var en af de vigtigste bygninger i kejserstaden. Det var her, kejserne kom for at bede om og takke for en god høst, og templet var derfor en vigtig brik i bevarelsen af freden i landet. Skete der naturkatastrofer kunne det nemlig være himlens tegn på utilfredshed med kejseren, og derfor var det så vigtigt, at han fulgte forskrifterne og bad til guderne om god høst.

Til middag skal vi prøve den berømte Pekingand, en delikatesse af sprødt andeskind, hoisinsovs og fine pandekager.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, og hjemrejsen starter.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os