Logo

Kina: Shangri-La og Sichuan

Pandaer og paradisiske landskaber

Der venter eventyrlige oplevelser af det traditionelle Kina i de to provinser Sichuan og Yunnan, der ligger helt mod vest i det store rige. Sichuan er Kinas kulinariske Mekka, og så har provinsen en attraktion mere: pandabjørne. Det er det eneste sted i verden, hvor man kan se pandaer og samtidig lære om dem på et museum. Yunnan knytter sig til James Hiltons roman ”Tabte horisonter” om det skjulte paradis Shangri-La. Shangri-La findes nemlig i virkeligheden.

Regioner: Asien
Lande: Kina
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

I byen Chengdu besøger vi et hus, der tager sig af små pandabjørne, og samtidigt rummer verdens eneste museum om det truede dyr.

Vi drikker te i byparken, hvor de lokale dyrker Tai Chi, synger, danser eller bare mødes.

Med fly kommer vi til Shangri-La, hvor vi besøger en tibetansk familie. På en rundtur i Yunnan ser vi eksotiske steder som Tigerspringskløften, Jadedragens bjerg og Stenskoven.

Naturen er storslået. Der er dybe kløfter og snoede floder, og ris-terrasser, gravet ud af bjergsiderne. Mere end 20 minoriteter lever med hvert sit sæt af traditioner.

Og mellem sneklædte bjergtinder og spejlblanke søer ligger Shangri-La.

Rejsen slutter i Kunming, byen med evigt forår, med fugle- og blomstermarked. Og med udflugt til stenskoven, hvor man med de særprægede limstensformationer føler sig hensat til en helt anden planet.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Kina her

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Chengdu er hovedstaden i Sichuan provinsen, der også er kendt som hjemstedet for pandabjørnen.

Efter ankomst om eftermiddagen kører vi til vores hotel. Om aftenen overværer vi en forestilling i Sichuan Operaen med det spektakulære masketeater.

Heldagstur til Leshan. Det er en smuk køretur med udsigt til risterrasserne på bjergsiderne.

Vi sejler på floden og vandrer efterfølgende op for at se verdens største Buddha-statue af sten. Den er mejslet ud af klippen af en kinesisk munk og hans hjælpere i det  8. århundrede. Det tog næsten hundrede år at hugge den 71 meter høje statue ud , og den blev optaget på UNESCO’s verdensarvliste i 1996.

Aftensmaden er en traditionel Sichuan hot pot middag. Området er kendt for sin høje kulinariske standard.

Om formiddagen besøger vi Chengdus Panda Base, der er et center for forskning og avl af kæmpepandaer og andre sjældne dyr. Der arbejdes ihærdigt med at bevare pandaen, der hører til blandt de mest truede dyrearter i verden. Man forsøger at imitere pandaernes naturlige miljø. Formålet er at optimere pandaens mulighed for at overleve og formere sig. Projektet er blevet en stor succes. På centret er medarbejderne uddannet til at tag sig af helt nyfødte pandaunger, der ved fødslen kun vejer 150 gram. Kæmpepandaen vejer op til 150 kilo, når den er udvokset og den lever udelukkende af bambus. Vi har god tid til at studere de bambusspisende fredfyldte bjørne.
Om eftermiddagen tager vi en tur i Renmin Parken. I Renmin Parken ser vi, hvordan de lokale mødes for at dyrke Tai Chi og drikke te, og vi tager os god tid til at opleve den hyggelige stemning og få en kop te.

Først på aftenen flyver vi til Zhongdian, også kendt som Shangri-la, det sagnsomspundne paradis på jord. Shangri-La er egentlig en fiktiv betegnelse, som oprindelig stammer fra James Hiltons roman ”Tabte Horisonter” fra 1933. I romanen er Shangri-La et paradis på jorden, hvor menneskene næsten ikke ældes. Her har vi to overnatninger.

I dag oplever vi det område, som er udødeliggjort i så mange fortællinger og bøger. Landet rundt om Zhongdian kaldes ”Uendelighedens Land”, og man forstår hurtigt hvorfor. Mellem snedækkede bjergtinder ligger spejlblanke søer og endeløse græsstepper. Biodiversiteten er overvældende her.

Vi er nået op i højderne, godt 3200 meter over havets overflade, og heroppe lever tibetanerne. Vi besøger Ganden Songzanglin-klosteret, som i folkemunde også kaldes ”Det lille Potala-palads”, da dets skønhed kun kan måle sig med det store palads i Lhasa. Herinde lever munkene stadig som de her gjort i århundreder, og er vi heldige får I lov til at hilse på et par af dem. Skriftrullerne, som er gemt af vejen i smukt dekorerede skabe, er ofte over 1000 år gamle og bruges stadig, når der er bønnemøder.

Senere tager vi videre til Napa-søen, som ligger utroligt smukt mellem de omkringliggende bjerge. Herude kan man virkelig se hvorfor stedet bliver kaldt uendelighedens land. Vi besøg er også en tibetansk familie, hvor vi lærer om deres traditionelle levevis. Vi slutter dagen med en gåtur i Shangri-las gamle bydel.

Vi kører til Lijiang. På vejen stopper vi ved Tigerspringskløften, en af verdens dybeste og mest spektakulære klippkløfter. Den lange, smalle kløft løber 15 kilometer langs høje, sneklædte bjergtinder og er i sandhed et overvældende syn.

Vi ankommer til Lijiang, hvis 800 år gamle bydel er optaget på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder. Her besøger vi den smukke Sortedragesø med den hvide marmorbro og de sneklædte bjerge i baggrunden.

Byen ligger i 2.400 meters højde og har et subtropisk højlandsklima. Vi har to overnatninger i Lijiang.

Vi tager med svævebanen op til Jadedragens bjerg og nyder den fantastiske smukke udsigt. Vi bevæger os rundt i det frodige landskab, som har tiltrukket botanikere fra hele verden, hvoraf de første allerede kom hertil under det engelske imperiums storhedstid for over 150 år siden.

Herefter besøger vi Yufeng klostret samt en nærliggende landsby. Vi skal naturligvis også gå en tur i Lijiangs gamle bydel. Den er charmerende med mange kanaler og broer og var et vigtigt handelscentrum på den gamle te-heste rute på Silkevejen – her blev te fra Yunnan byttet for heste fra Tibet. Med hestene kunne man forbedre kommunikationen og nå ud til fjerntliggende landsbyer.

Om aftenen oplever vi en forestilling udført af ældre musikanter fra Naxi folket. Der spilles på traditionelle musikinstrumenter. Det blåklædte Naxi folk er blandt andet kendt for kvindernes fremtrædende rolle i samfundet.

Efter morgenmaden kører vi videre til Dali. Byen ligger mellem Cangshan bjergene og den jadegrønne sø, Erhai. Her er et behageligt klima, en afslappet atmosfære, en venlig befolkning og et utroligt smukt landskab. Dali ligger i næsten 2.000 meters højde over havet og i området hersker et behageligt klima året rundt. Det er Baifolkets område, men ud over Bai findes flere andre minoritetsfolk, såsom Naxi og Miao, og disse sætter alle deres præg på byen.

Vi besøger de tre pagoder ved templet Chongcheng, der er blevet et symbol for byen. Den gamle bydel omgives af en ni meter høj mur, som blev bygget under Mingdynastiet. Muren blev restaureret i 1998 og fra den har man en fin udsigt over byen. Det gamle centrum er småt og charmerende, og fremviser traditionel kinesisk arkitektur. Eftersom biler er forbudte i den gamle by føles atmosfæren ægte og hyggelig.

Vi har to overnatninger i Dali.

Vi tager med tovbanen op ad det grønne bjerg Cangshan, der er kendt for stor biodiverstet med mange smukke blomster, planter og træer. Herfra kan vi nyde den flotte udsigt over byen og den højt beliggende Erhai-sø. Det er en af de syv største ferskvandssøer og på en klar solskinsdag er det et betagende syn, når det sneklædte bjerg Cangshan spejler sig i det krystalklare vand.

Med fly til Kunming, som er hovedstaden i Yunnan-provinsen. Den er kaldet byen med det evige forår, fordi klimaet er så mildt hele året rundt. Byen rummer mere end 2400 års blomstrende kulturhistorie. Byen var en vigtig port til oldtidens silkevej og handel med Tibet, Sichuan, Myanmar (Burma) og Indien. I dag er Kunming det politiske, økonomiske og kulturelle centrum i Yunnan.

Byen byder på et fugle- og blomstermarked, den charmerende gamle bydel og panoramaudsiger fra højdedragene mod vest.

Heldagstur til stenskoven, der består af tusindvis af forunderlige klippeformationer, der er dannet af kalksten, der rager op mod himlen som kæmpe stalagmitter og skulpturelle formationer. Området er stort, og vi bruger god tid på at udforske de mange forskellige stier og betagende klippeformationer.

Når man vandrer gennem stenskoven, er det svært ikke blive forundret over de mægtige stenformationer. Dette landskab er af en anden verden. Enorme stenpiller strækker sig mod skyerne og danner en mystisk labyrint, hvor man kan finde gemte figurer, der forestiller dyr, gevækster, ja, til og med mennesker. De virker så levende og har alle deres særegne karaktertræk.

Vi kører til lufthavnen for at starte hjemrejsen.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede