Logo

Kina - Vandreferie på Muren

Til fods på verdens mest fascinerende bygningsværk

Gennem en periode på flere tusind år er der bygget forsvarsmure i Kina. I dag er indbegrebet af Den Kinesiske Mur, den mur, der blev bygget under Ming-dynastiet fra slutningen af det 13. årh. til begyndelsen af det 16. årh., for at beskytte Kina imod plyndringer fra mongolske og tyrkiske stammer. Den 8852 km. lange mur løber gennem tørre ørkenstrækninger og over smukke og høje bjerge. Det er en af verdens mest fascinerende bygningsværker.

De dele af Den Kinesiske Mur, som vi skal gå på og langs med, er beliggende i de smukke og bjergrige egne nord for Beijing og ud til Det Gule Hav. En vandring, der giver et indblik i et enestående stykke kultur og historie.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Kina
14 dage Pris Rejseleder Status Information
19. sep 19 til
2. okt 19
18.900 kr Mette Riis Christensen Garanteret afrejse Bestil rejse
5. apr 20 til
18. apr 20
17.900 kr Mette Riis Christensen Ledige pladser Bestil rejse
20. sep 20 til
3. okt 20
18.900 kr Mette Riis Christensen Ledige pladser Bestil rejse

Undervejs besøger vi små hyggelige landsbyer, flotte templer og imponerende kejser-grave. Vi slutter turen i Beijing, hvor vi bl.a. oplever Den Himmelske Fredsplads og Den Forbudte by.

Max 15 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra Københavns lufthavn med kurs mod Beijing.

Vi ankommer til Beijing om morgenen og kører direkte med vores bus til Den kinesiske Mur ved Mutianyu, hvor vi tager på en vandretur på ca. 9 km på muren. Sidst på eftermiddagen kører vi til Jingshanling for aftensmad og overnatning. Vi har to overnatninger i Jinshanling.

Måltider: Frokost og aftensmad

Vi kører til muren ved Gubeikou, hvorfra vi vandrer Jinshanling, et af de flotteste steder ved Den kinesiske Mur med ca. 90 vagttårne med 60-100 meters interval. Det meste af muren ligger her i ruiner. Vandreturen er på 12 km (8 timer). Vores medbragte madpakker spiser vi undervejs.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag tager på en flot ca. 6 km (3 timer) til tider forholdsvis stejl vandretur ved Jingshanling muren. Herefter kører vi 2-3 timer ad meget smukke bjergveje til Huangyaguan (De Gule Klippers Pas). Vi har to overnatninger i Huangyaguan.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

En rolig dag venter os. Vi kører med vores bus til Taipingzhai (ca. 15 min.), hvorfra vi har 3 km (2 timer) vandring til Huangyaguan passet. Resten af dagen kan bruges til at bestige den anden side af dalen eller nyde de smukke og afslappende omgivelser. Det er også muligt at besøge det lille daoisttempel Beiji eller at gå en tur i den nærliggende landsby.

Senere på eftermiddagen vil vi sammen finde skatten i den ca. 500 år gamle lokale BaGua labyrint.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen med at køre til et sted, der er ukendt for de fleste vesterlændinge, nemlig De Østlige Qing-grave. Her ligger 5 kejsere, 15 kejserinder og 136 kejserlige konkubiner begravet. Vi besøger de to imponerende gravkamre for Qianlong (1736-1796) og enke-kejserinde Cixi (1835-1908). Her findes også et lille interessant museum. Desværre blev det meste af det værdifulde gravgods røvet af en nordkinesisk krigsherre i 1928.

Herefter kører vi til Luowenyu muren, bygget i det 14. århundrede, hvor vi tager på en 1,5 km (2 timer) vandretur. Vi har én overnatning på hotel i Zunhua.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi til landsbyen Qianshanzhai, hvorfra vi vandrer op ad klippen for at besøge et tempel og vandrer langs med ruinerne af muren (7 km - 5 timer).

På dette stykke ligger muren i ruiner og kan ind imellem være ret stejl. Vores medbragte madpakker spiser vi undervejs på en top med en fantastisk flot udsigt.

Efter at vi er kommet ned fra højderyggene, besøger vi nogle små hyggelige og gæstfri bjerglandsbyer, hvorefter vi har ca. to timers kørsel til vores hotel i Qianán for aftensmad og overnatning.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Hele dagen bruger vi på at vandre på Bai Yang Yu. Vi vandrer ca. 10 km (6 timer). Det er et meget flot afsnit af muren, hvis fundament her bl.a. er bygget af marmor, deraf navnet “Marmormuren” for dette afsnit. Her er nogle steder løse sten og grus. Vores medbragte madpakker spises på muren, og vi slutter turen i en lille landsby. Efter at vi er kommet ned fra denne flotte dagstur, kører vi til vores hotel i Qianán for aftensmad og overnatning.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen kører vi til Shanhaiguan, som kun ligger fem km fra kysten og havnebyen Qinhuandao. Vi vandrer på muren (4 km) og besøger det lokale museum, og derefter bliver der tid til selv at “snuse” lidt rundt.

Shanhaiguan er en gammel Ming-dynasti garnisonsby fra 1500-tallet, beregnet til både soldater og civile. Meget af byens kerne er stadig bevaret med sine lave huse og smalle gader med markeder og liv. Aftensmad på hotellet, som ligger tæt ved bymuren og et marked.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag er det vores sidste vandredag, og vi skal med bus til Jiaoshan og med liften op til toppen, hvor vi først besøger et buddhisttempel. Efter ca. en times nedstigning følger vi muren forbi Shanhaiguan. Det var her manchuerne trængte ned i Kina i 1644 og styrtede Ming-dynastiet. Vi fortsætter videre ud til Laolongtou (Det Gamle Dragehoved), hvor Den kinesiske Mur ender i Bohai havet.

Medbragt frokost spises på muren.
På denne dagstur, hvor vi fortrinsvis går på Muren over fladt terræn, passerer vi både omhyggeligt passede marker med travle bønder samt et større bysamfund. Dagens vandring er i alt på 6 km (4 timer).

Efter endt tur kører vi tilbage til hotellet i Shanhaiguan for et forfriskende bad og en velfortjent middag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden forlader vi vores charmerende omgivelser i Shanhaiguan og fortsætter med vores bus tilbage mod Beijing. På turen gør vi et par stop, inden vi ankommer til Beijing efter omkring fire timers kørsel. Her spiser vi frokost, inden vi indlogeres på hotellet. Resten af dagen til egen disposition.

Kig f.eks. rundt i de mange hutonger (smalle gader i den ældre bydel), hvor meget af Beijings dagligliv foregår.

Man kan også besøge “Silkemarkedet”, et marked med en masse små boder og en vrimmel af mennesker. Her kan man for absolut rimelige penge forsyne sig med tøj i både silke, bomuld og kashmiruld – men husk at “prutte” om prisen.

Vi afslutter dagen med middag og Peking Opera.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi til den Himmelske Fredsplads, der er den største åbne plads i nogen by i verden og meget større end f.eks Den Røde Plads i Moskva. Den har et areal på 440.000 m². Pladsen har fået navn efter Den Himmelske Freds Port (Tiananmen), der afskiller pladsen fra Den Forbudte By.

Herfra går vi igennem Den Himmelske Freds Port til Den Forbudte By. Et mesterværk i arkitektur og hovedsæde for 24 regenter i ca. 500 år. Inde bag de tykke mure omgav Kinas skiftende kejsere sig med hele deres hof af eunukker, konkubiner og tjenestepiger. Beskyttet af den kejserlige livgarde havde det store palads nærmest karakter af en lille by.

Efter frokost skal vi på besøg i det imponerende Yonghegong-tempel, der er et meget smukt tempel for Lamaismen, den specielle form for Tibetansk Buddhisme, som findes uden for Tibet. Oprindeligt blev bygningerne opført som bolig til en prins, den senere kejser Long Chen. Men på grund af en særlig regel, der sagde at ingen kunne flytte ind i et palads, der havde været beboet af en kejser, blev det i 1744 omdannet til tempel for Lamaismen, som på dette tidspunkt var højt værdsat af Qing-dynastiet. Takket være en speciel indsats af Zhou Enlai lykkedes det at redde templet fra rødgardisternes hærgen under kulturrevolutionen.

Om aftenen mødes vi og spiser Peking And på den ældste restaurant, der findes til formålet i Beijing. Anden er tilberedt over åben ild med brænde fra appelsin-, fersken- eller pæretræ, og mange timers forberedelse er gået forud, før vi kan sætte tænderne i det sprøde og lækre andekød.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Tidligt om morgenen tager vi i Himlens Tempel, som ligger en kort køretur fra hotellet. Vi skal naturligvis se selve templet, men lægger ud med at gå en tur gennem den store park, som omgiver templet, for at se de mange lokale, der kommer her for at dyrke tai chi, flyve med drager eller danse. Det er et meget livligt sted at besøge om morgenen. Siden når vi til templet, en smuk cirkelformet bygning, som i gamle dage var en af de vigtigste bygninger i kejserstaden. Det var her, kejserne kom for at bede om og takke for en god høst, og templet var derfor en vigtig brik i bevarelsen af freden i landet. Skete der naturkatastrofer kunne det nemlig være himlens tegn på utilfredshed med kejseren, og derfor var det så vigtigt, at han fulgte forskrifterne og bad til guderne om god høst herinde.

Om eftermiddagen besøger vi Sommerpaladset, som blev bygget af Kejser Qianlong i 1750. Ud til Kunming-søen ligger kejserens palads med pagoder, korridorer, handelsgader og typisk kinesisk havekunst.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
19. sep 19 til
2. okt 19
18.900 kr Mette Riis Christensen Garanteret afrejse Bestil rejse
5. apr 20 til
18. apr 20
17.900 kr Mette Riis Christensen Ledige pladser Bestil rejse
20. sep 20 til
3. okt 20
18.900 kr Mette Riis Christensen Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede