Hvad søger du?

Den store Laos og Cambodia rejse

Kolonibyer, stammefolk og jungletempler

Denne rejse tager dig dybt ind i de to mindst kendte lande i Indokina. Ikke desto mindre er det to af de smukkeste lande. Vi ser de største attraktioner, men bevæger os ofte væk fra turismens hovedstrøg.

Luang Prabang i det nordlige Laos er udnævnt til verdenskulturarv, og vi har god tid i den spændende by. Vi får ro i sjælen ved Khouangsi, der er et af de smukkeste vandfald, man kan tænke sig. På Phousi markedet udbydes bøffelskind, lokal te, salpeter, kyllinger, grønsager og vævede tekstiler fra stammefolkene. Og meget mere. Laos er kendt for fint kunsthåndværk, og i hovedstaden Vientianne ser vi, hvordan væverne arbejder.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Vi sejler på Mekong-floden i Laos og Cambodia. I Cambodia findes stadig de sjældne Irrawaddy-delfiner. Vi bor tæt på den smukke vulkan-sø Yak Laom. I båd og bil rejser vi videre, ser en gummiplantage og gør et stop i Skuon. Her spiser man store edderkopper som snack. De modige kan smage. Det er der ingen ben i.

Cambodias hovedstad Pnomh Penh blev tidligere kaldt ”Orientens Paris” på grund af sin charmerende blanding af khmer og fransk kolonistil. Vi besøger Sølvpagoden, hvor gulvet er dækket af mere end 5000 sølvfliser. Man fornemmer klart, hvorfor byen blev kaldt "Orientens Paris".

Og så er der ikke mindst Angkor Wat!

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi har god tid til at opleve to af Indokinas mindst besøgte lande.
  • Vi udforsker fantastiske khmertempler såsom Angkor Wat, Bayon og de mindre kendte templer Wat Phou og Beng Mealea.
  • Vi mærker stemningen i de to hovedstæder Vientiane og Phnom Penh
  • Vi nyder templerne, kolonitidsbygningerne og livet langs Mekong-floden i Laos' gamle kongeby Luang Prabang
  • Vi møder etniske minoriteter i deres landsbyer og på markederne

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi sætter kursen mod Laos.

Ankomst til Luang Prabang i Laos. Efter indkvartering besøger vi Wat Xieng Thong templet og slentrer en tur i den historiske del af den gamle by. Luang Prabang er på Unescos liste over verdens kulturarv. Efter aftensmaden på en lokal restaurant er der mulighed for besøg på det berømte nat-marked.

Vi har tre overnatninger i Luang Prabang.

Måltider: frokost eller aftensmad.

Vi går ombord i en båd for at sejle til de hellige Buddha Huler. Undervejs gør vi holdt i en landsby for at få et indtryk af dagliglivet her. Der er mulighed for at se på fremstilling af risvin. Efter frokost besøger vi de hellige Buddha Huler ved Tham Ting og Tham Phoum, hvor der er flere tusind Buddha-statuer i alle mulige størrelser. Vi spiser frokost på en lokal restaurant nær ved hulerne. Vi kører tilbage til Luang Prabang i bil og standser ved landsbyen Ban Xang Khong, hvor der fremstilles papir efter gamle metoder.

Middag på egen hånd i Luang Prabang.

Måltider: morgenmad og frokost.

Besøg på nationalmuseet, der har til huse i det tidligere kongepalads. Der bliver tid til et besøg på markedet, før vi om eftermiddagen kører ud af byen til det flotte vandfald Khouangsi, et af de smukkeste vandfald i Laos. Undervejs gør vi holdt ved Phousi markedet, hvor der udbydes meget forskelligartede ting, f.eks. bøffelskind (snack), lokal te, kyllinger, grøntsager og vævede tekstiler fra stammefolkene. Laos er kendt for kunsthåndværk. Ved vandfaldet er der mulighed for en forfriskende dukkert eller en vandretur på en af de afmærkede stier.

Frokost denne dag på en lokal restaurant, middag er på egen hånd i Luang Prabang.

Måltider: morgenmad og frokost.

Vi kører ud af byen og gennem forskellige Hmong stammelandsbyer. Det er i dag en forholdsvis lang køretur. Til gengæld går turen går gennem skove og smukke bjerglandskaber til Xienkhouang provinsen. Frokosten tager vi undervejs.

Vi ser enten i dag eller i morgen før afgangen til vientiane ”Plain of Jars”, et arkæologisk sted, hvor hundredvis af store stenkar ligger spredt i landskabet. Arkæologer er stadig uenige om formålet med disse store kar. Overnatning i Phonsavanh.

Middag på egen hånd.

Måltider: morgenmad og frokost.

Tidligt om morgenen besøger vi det lokale marked i Phonsavanh. Herefter kører til lufthavnen og flyver til Vientiane. Alt efter tidspunktet for flyafgangen spiser vi enten morgenmad på hotellet eller vi får morgenmads-madpakker med.

Vi har eftermiddagen fri på egen hånd i Vientiane. Frokosten er inkluderet, og middag er på egen hånd.

Vi har to overnatninger i Vientiane.

Måltider: morgenmad og frokost.

Byrundtur hvor vi bl.a. skal se templet Wat Sisaket, der indeholder flere tusind miniature-statuer af Buddha. Vi ser også Wat Prakeo, der er det tidligere kongelige tempel, samt den hellige stupa That Luang.

Vi standser for at se det imponerende Patuxaymonument, kendt som Vientianes egen triumfbue.

Efter frokost kører vi til udkanten af byen og ser Budda Parken. Her ser vi en fortryllende samling af buddhistiske og hinduiske skulpturer.

Vi afslutter dagen ved Mekong floden.

Måltider: morgenmad og frokost.

Tidligt om morgenen kører vi til lufthavnen for at flyve til Pakse, der ligger ved sammenløbet af floderne Don og Mekong. Efter frokost i Pakse kører vi til Wat Phou, hvor der er rester af et Khmer tempel fra 8 - 11 årh. Vi besøger også det lokale museum, før vi tager videre  til Khong Island, hvor vi skal bo to nætter. Vi er fremme først på aftenen.

Måltider: morgenmad og frokost.

Vi skal på sejltur på Mekong floden i området Si Phane Done (Firetusind øer). Vi går i land ved Done That, hvor vi vandrer over broen, der forbinder Done Det og Done Khone. Vi gør holdt ved den gamle jernbane. Derefter er der vandretur gennem landsbyer og smukke landskaber, til vi kommer til Liphi vandfaldene, der ligger tæt på grænsen til Cambodia. Vi spiser frokost på en restaurant ved flodbredden. På vejen tilbage besøger vi Khone Phapheng, det berømte vandfald ved Mekong floden. Det er det største vandfald i Sydøstasien.

Overnatning på Khong Island. Middag på egen hånd.

Måltider: morgenmad og frokost.

Efter morgenmaden kører vi til grænsen og ind i Cambodia.

Vi er nu i den fattigste del af landet. Ved grænsen modtages vi af vor lokale guide, hvorefter turen går til Ratanakiri. Indkvartering og frokost på en lokal restaurant.

Vi har en spændende eftermiddag foran os. Først besøger vi Andong Meas, hvor der er en lang tradition for at finde ædelstene. Indbyggerne bruger ikke maskiner eller videnskabelige målinger, de graver bare - og metoden virker!

Derefter går turen forbi stammelandsbyer, hvor vi kan standse, hvis tiden tillader, til Yak Laom søen, der er en vulkansø. Her er mulighed for en svømmetur og senere en vandretur i den tropiske skov, der omgiver søen.

Middag på egen hånd i Ratanakiri.

Måltider: morgenmad og frokost.

Vi skal på udflugt i båd til Voeunsai området for b.la. at besøge en stammelandsby. Turen i båden er ca. 1 time hver vej og man sejler i smalle både. Vi skal bl.a. se nogle helt specielle gravpladser for Kachok stammen. Der er mulighed for at bade i Sésan-floden. Frokosten har vi med i form af en picnic.

Om eftermiddagen vender vi tilbage til Ratanakiri, hvor middagen er på egen hånd.

Måltider: morgenmad og frokost.

Vi kører til Kratie, hvor vi om eftermiddagen går ombord i en båd. Vi skal nu sejle på Mekong floden på udkig efter delfiner. Vi er i et beskyttet område for de sjældne, udryddelsestruede Irrawady-delfiner. Indkvartering i Kratie.

Denne dag er der både frokost og middag på en lokal restaurant i Kratie.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi skal lige nå at have et indtryk af denne by ved Mekong floden, hvor der er fine huse i gammel stil. Herefter kører vi til Phnom Penh, hovedstaden i Cambodia. Undervejs standser vi for at se en gummiplantage, og vi gør også holdt i Skun, for at se de store edderkopper som folk her spiser som snacks. Det er tilladt at smage. Under alle omstændigheder er der frokost på en lokal restaurant.

Vi fortsætter ad hovedvejen mod Phnom Penh, men ved bro nummer 11 skifter vi til båd. De sidste to timer af dagen tilbringer vi på træskib, med en snack og en øl/vand, mens landskaberne glider forbi os. Solen går ned og farver himlen, og Mekong floden bringer os det sidste stykke til Phnom Penh.

Indkvartering i Phnom Penh, hvor vi har tre overnatninger.

Middag på egen hånd i Cambodias hovedstad.

Måltider: morgenmad og frokost.

Phnom Penh blev tidligere kaldt ”Orientens Paris” på grund af sin specielle charme og den smukke arkitektur, en blanding af Khmer og fransk kolonistil. Om morgenen besøger vil ”Apsara Art Association”, hvor cambodianske børn lærer de klassiske danse. De starter indlæringen i en ganske ung alder.

Derefter besøger vi Sølvpagoden. Gulvet er dækket af mere end 5000 sølvfliser, der hver vejer over et kg. På Nationalmuseet, der har til huse i en pavillon fra 1918, skal vi se en fornem samling af Khmer kunst, heriblandt en Vishnu statue fra 6. årh. Frokosten nydes på en restaurant med udsigt over floden.

Turen går også forbi National museet.

Middag på egen hånd i Phnom Penh.

Måltider: morgenmad.

Efter morgenmaden kører vi til Tuol Sleng, det sted, hvor fjender blev forhørt, torteret og slået ihjel, samt til Killing Fields.

Her er et museum med fotos og tekster fra et mørkt kapitel i landets historie.

Måltider: morgenmad, frokost

Vi kører til Kampong Thom, hvor der er en interessant gruppe templer fra 7. årh. Dette sted var Khmer hovedstad, før flytningen til Angkor. Undervejs gør vi holdt forskellige interessante steder, som f.eks. Kuha Nokor templet og Prasat landsbyen. Tæt ved foden af Santouk bjerget kan vi se skulptører arbejde i sandsten. Vi spiser frokost i Kampong Thom, hvorefter vi ser templerne Sambo Prey Kuk, der ligger i centrum af denne præ-angkorianske hovedstad.

Middag på egen hånd i Kampong Thom.

Måltider: morgenmad og frokost.

Kørsel til Siem Reap. Undervejs gør vi holdt ved en angkoriansk bro, der er mere end 1000 år gammel. Vi kører gennem rismarker og landsbyer til Beng Mealea templet. Templet er helt overgroet af vegetation, således at træer vokser ud af tårne og murrester, og man får en ”lost in the jungle” følelse. Her nyder vi vores picnic. Indkvartering i Siem Reap, hvor vi har tre overnatninger.

Middag på egen hånd i Siem Reap.

Måltider: morgenmad og frokost.

Vi besøger det fantastiske Bayon Tempel.

Vi vandrer dertil gennem vestporten af Angkor Thom Ancient City. Vi besøger også Baphuon templet. Om eftermiddagen tager vi gennem sydporten til Angkor Thom City, og vi besøger jungletemplet Ta Prohm.

Middag på egen hånd i Siem Reap.

Måltider: morgenmad og frokost.

Formiddagen er afsat til besøg i Angkor Wat. Der bliver tid til at studere såvel den enestående arkitektur som reliefferne.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant.
Om eftermiddagen besøger vi Banteay Srei Templet (fra 10. årh.). Det indeholder nogle af de fineste eksempler på Khmer skulpturer. Vi besøger desuden en interessant landsby, hvor vi får demonstreret, hvordan beboerne udvinder palmesukker.

Om aftenen spises afskedsmiddag på en lokal restaurant.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi står tidlig op for at nyde solopgangen ved Angkor Wat. 

Herefter tilbage til hotellet for at spise morgenmad.

Efter morgenmaden tager vi til Tonle Sap søen, den største ferskvandssø i Sydøstasien og en integreret del af Mekongflodsystemet.

Søen er i sommersæsonen fire til 6 gange større pga. monsunregnen. Vi besøger en af ​​de mange flydende landsbyer langs dens bredder. 

Frokost serveres på den lokale restaurant.

Herefter hjemrejse.

Måltider: morgenmad og frokost.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os