Hvad søger du?

Mongoliet

Nomade-liv og storslået natur

”Solen skinner fra en skyfri himmel”. Det er det postkort, du oftest kan sende hjem fra Mongoliet. Landet har et ekstremt tørt klima, med op til 3200 timers sol om året. Mongoliet ligger på samme højdegrad som Frankrig, men har et udtalt fastlandsklima. Vores rejse ligger i sommermånederne, hvor klimaet er behageligt.

Mongolerne er et nomadefolk. Derfor er deres bolig ofte filt-telte, som kaldes ger. De er runde og kuppelformede. Om vinteren er de varme, mens de om sommeren er kølige at opholde sig i. På rejsen bor vi i ger, der dog er tilpasset i en særlig turistudgave.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Mongoliet
Regioner: Asien Centralasien
Lande: Mongoliet
13 dage Pris Rejseleder Status Information
3. jun 23 til
15. jun 23
27.990 kr Ulla Eg Dons Ledige pladser Bestil rejse En kvinde ønsker at dele værelse.
12. aug 23 til
24. aug 23
26.990 kr Ulla Eg Dons Ledige pladser Bestil rejse

Vi bevæger os uden for de slagne turistveje. Vi møder nomaderne og hører om deres liv, skikke og traditioner og vi stifter bekendtskab med Ghenghis Khan og de mange historier, der omgiver Mongoliets fortid. Vi kører gennem uendelige, grønne steppe-områder og oplever flere af de mange landskaber, som Gobi-ørkenen byder på.

Netop på denne tid blomstrer edelweis på stepperne, hvor jomfrutranerne er ved at gøre klar til at trække sydpå. Flokke af hvidhalede gazeller ses på stepperne. De er på deres årlige efterårs vandringer fra øst til vest.

Mongoliets storhedstid var under Djengis Khan. Han erobrede Kina, Rusland, Persien og store dele af Mellemøsten. Landet genopstod i 1924, og 70 års kommunisme endte i 1992.

Rejsens højdepunkter:

  • Adventure væk fra de slagne turistveje
  • Møde nomader og deres skikke og traditioner
  • Overnatning i traditionelle ger-telte
  • Gobi-ørkenens landskaber og grønne steppeområder
  • Storslået natur i tre nationalparker

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København. Vi flyver via Istanbul til Mongoliet.

Når vi ankommer til Mongoliets hovedstad Ulaanbaatar, bliver vi modtaget af vores lokale guide og chauffør.

Vi tager på sightseeing med et kort stop på Sukhbaatar pladsen, hvor den fredelige revolution tog sin start og sikrede Mongoliets uafhængighed i 1990. Vi besøger landets mest betydningsfulde kloster Gandan, hvor Dalai Lama næsten årligt aflægger besøg. Derefter besøger vi landets Nationalmuseum og Zaisan mindesmærket, hvorfra der er en fin udsigt over byen.

Om aftenen er der velkomstmiddag på en lokal restaurant. Vi har én overnatning i Ulaanbaatar.

Måltider: Aftensmad.

I dag fortsætter turen til byen Sainshand, som er centrum for Øst-Gobi provinsen. Vi kører videre til vores ger lejr, hvor der vil være tid til at slappe lidt af. Vi har to overnatninger i lejren.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om morgenen besøger vi Khamar Klostret. Klostret blev grundlagt af Danzan Ravjaa og var landets centrum for buddhismens røde sekt i det 19.århundrede. Desværre blev næsten hele klostret, ligesom stort set alle klostre i Mongoliet, ødelagt i 1930’erne og kun 2 små tempelbygninger var tilbage. Efter Mongoliets selvstændighed i 1990 blev klostret genopbygget ved hjælp af pengedonationer fra lokalbefolkningen. Nu bruges det atter af lamaer, der dagligt kalder til bøn.

Dernæst besøger vi det berømte Shambala område, hvortil det mongolske folk valfarter fra nær og fjern for at få del i dette hellige steds energi. Før Danzan Ravjaa døde fortalte han de lokale, at de altid ville kunne komme til dette sted for at søge råd fra hans ånd, som ville forblive i Shambala. Når man besøger dette hellige center, er der en række ritualer, som skal iagttages for at få fuldt udbytte af stedets magiske kræfter. Vi får mulighed for at afprøve dette- eller nøjes med at kigge på!

Vores tur går videre til en nomade familie, der som andre nomader her i ørkenen hovedsagelig holder kameler. Vi får en let frokost sammen med familien og hører om, hvordan deres liv former sig. Der er mulighed for en ridetur på kamel (rideturen er ikke inkluderet i rejsens pris).

Om eftermiddagen besøger vi Khar Mountain (Det sorte bjerg). Hvisker man sit ønske til dette hellige bjerg, vil ønsket gå i opfyldelse!

Vi kører tilbage til vores ger-lejr, hvor vi spiser aftensmad.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi fortsætter vores rejse til Ikh Nart Nationalparken, der blev etableret for at redde det globalt truede Argali får, som – på grund af sine imponerende og meget elegante horn – er blevet eftertragtet blandt trofæ-jægere. Nu er Argali dog fredet, og udgør her i parken måske den mest levedygtige bestand i naturen.

Siden er flere naturbeskyttelsesprojekter kommet til for at beskytte stenbuk, rovdyr og gribbe. Der er flere kilder i Ikh Nart området, og dette er årsagen til det rige dyre- og fugleliv. Området besøges således også af trækfugle på vej gennem Mongoliet fra ynglepladser i Sibirien.

Om eftermiddagen besøger vi en traditionel nomadefamilie med heste og får.

Vi fortsætter til landsbyen Choir, hvor vi deler os op på to lokale hoteller, der ligger tæt på hinanden. Værelserne er med eget bad/toilet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi kører først til det imponerende Ghenghis Khan monument.

Herefter kører vi til Gorkhi Terelj Nationalparken.

Efter indkvartering i vor ger-lejr tager vi på ekskursion i nationalparken og ser på områdets landskaber og plante- og dyreliv.

Overnatning i ger-lejr.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vores næste rejsemål er Khustain Nuruu nationalparken, som blev oprettet i 1993 for at bringe den eneste nulevende art af vildhest, Przewalski hesten, tilbage i naturen. Den sidste vildtlevende blev skudt i 1968, men heldigvis fandtes en del i østeuropæiske zoologiske haver. Et storstilet projekt blev startet, og projektet med at bringe hesten tilbage i naturen er - sammen med udsætningen af europæisk bison - de mest succesfulde projekter, der har bragt pattedyr tilbage i naturen.

Vi besøger parkens informations center, og kører ud i parken for at finde Przewalski hestene, der nu græsser på steppen. Området er tillige rigt på forhistoriske gravpladser mm.

Vi har en overnatning i parkens ger-lejr.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi kører til Karakorum. På vejen gør vi stop ved nogle store sandklitter, hvor vi spiser frokost og går en tur i klitterne.

I midten af 1200-tallet oprettede Ghenghis Khan en handelspost her, og senere gjorde hans søn Ogedei byen til hovedstad i det mongolske storimperium.

Vi overnatter i ger-lejr.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Om morgenen besøger vi Erdenezuu, som er landets ældste kloster. Herefter går turen til Kharakorum museet, der har fokus på Ghenghis Khan. Karakorum var hovedstad i Mongoliet. Museet fortæller også om andre folkeslag, der gennem tiderne har beboet Mongoliets stepper. Vi besøger også det lokale marked.

Efter frokost kører vi til Khoshoo Tsaida, hvor vi besøger det tyrkiske monument og museum. Her herskede det tyrkiske folkeslag Uighurerne frem til år 840.

Vi fortsætter vores rejse til Ugii søen, hvor vi har to overnatninger i ger-lejr.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi får lejlighed til at tage afsked med de store bølgende græsstepper med vandreture i området. Ved søen er der er et rigt fugleliv og mange små gnavere, sibirske hamstre mm, som har travlt med at samle vinterforråd.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

I dag kører vi tilbage til Ulaanbaatar. Vi gør stop ved ruinerne Khar Bukhiin Balgas.

Fremme i Ulaanbaatar indkvarteres vi på hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi har dagen fri på egen hånd. Der er tid til at besøge dinosaur-museet og/eller shoppe. Rejselederen har flere forslag til dagen.

Om aftenen mødes vi igen. Aftenprogrammet består af en folklore koncert og afskedsmiddag på lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om morgenen kører vi til lufthavnen og flyver via Istanbul til København.

Måltider: Morgenmad.

Alle planlagte afgange

13 dage Pris Rejseleder Status Information
3. jun 23 til
15. jun 23
27.990 kr Ulla Eg Dons Ledige pladser Bestil rejse En kvinde ønsker at dele værelse.
12. aug 23 til
24. aug 23
26.990 kr Ulla Eg Dons Ledige pladser Bestil rejse