Hvad søger du?

Kultur og vandring i Nepal

Kulturelle oplevelser og smukke bjergområder

Tag med på vandring og mød fascinerende nepalesiske og tibetanske kulturer i et af verdens smukkeste bjergområder.

Rejsen kombinerer det bedste af Kathmandu-dalens kulturelle seværdigheder med syv dages vandring gennem smukke grønne dale, langs brusende floder, risterasser, skove og små Gurung landsbyer i det smukke Annapurna område med fantastiske udsigter til Annapurna bjergene, heriblandt ”Fiskehalebjerget”.

Rejsen er lagt i foråret og efteråret og bringer os højst op i 2.650 meters højde. Derfor er temperaturen behagelig, så man kan sidde ude og se solen gå ned bag Himalaya-bjergene.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Kultur og vandring i Nepal
Regioner: Asien
Lande: Nepal
14 dage Pris Rejseleder Status Information
1. mar 23 til
14. mar 23
21.990 kr Victor Rolighed Én plads tilbage Bestil rejse
24. sep 23 til
7. okt 23
22.990 kr Victor Rolighed Ledige pladser Bestil rejse
10. okt 23 til
23. okt 23
23.990 kr Victor Rolighed Ledige pladser Bestil rejse

Undervejs bor vi på lokale bjerghoteller og i hyggelige homestays og får nærkontakt med landbefolkningen på de små markeder, hvor høsten netop er kommet i hus.

Efter syv dages vandring afslutter vi rejsen med god tid til at opleve omgivelserne ved Pokhara samt de vigtigste seværdigheder omkring Kathmandu med hundredevis af templer, pragtfulde stupaer og tusindvis af bedemøller.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi får fantastiske panoramaudsigter til Himalayas Annapurna bjergene
  • Vi vandrer gennem rododendronskove og besøger hyggelige landsbyer i bjergene
  • Vi oplever Kathmandu-dalens hundredevis af templer samt pragtfulde stupaer
  • Vi møder den smilende og gæstfrie lokalbefolkning i bjerglandsbyerne
  • Vi har god tid i den hyggelige by Pokhara ved Phewa Tal søen

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet.

Efter ankomst til Kathmandu lufthavn kører vi til vores hotel. Efterfølgende tager vi ud og udforsker Kathmandus gamle bydel med dens små gyder og skjulte hinduistiske og buddhistiske templer. I de lokale bazarer findes et bombardement af skarpe farver og dufte. Her sælges frugt, grøntsager og krydderier samt flotte messing-, bronze- og kobbervarer. Her er et herlig mix af mennesker, lige fra tibetanske kvinder med deres stribede forklæder og hellige mænd til handelsfolk fra Indien.

Vi har én overnatning på hotel i Kathmandu (1.300 moh).

Måltider: Aftensmad

Efter morgenmaden besøger vi buddhisternes hellige Swayambhunath stupa, der ligger på en bakketop med flot udsigt over Kathmandu-dalen. Swayambhunath er over 2.500 år gammel og markerer det sted, hvor den legendariske patriark Manjushri opdagede lotussen i dalens urgamle sø. I mange århundreder har det været et vigtigt center for buddhistisk lære, og Buddhaens malede øjne stirrer ud mod alle fire verdenshjørner. Vi kan nyde udsigten og se pilgrimme vandre i retning med uret og drejer på bedemøllerne omkring stupaen.

Herefter kører vi ud af Kathmandu-dalen langs Trisuli-dalen til Pokhara (800 moh). Vi kommer forbi marker og små landsbyer. Hvis vejret er klart, får vi udsigt til de sneklædte Himalaya-bjerge. Efter ca. 7 timers kørsel er vi fremme i Pokhara, hvor vi har én overnatning.

Pokhara ligger ved den store, smukke sø, Phewa Tal, i en grøn og frodig dal i 800 meters højde. Fra byen er der udsigt til de berømte Annapurna bjerge med bl.a. Fiskehalebjerget, hvis stejle, ubesejrede tinde er blevet byens vartegn.

Efter ankomst og check in på vort hotel, er der tid til at opleve byen på egen hånd, slappe af og nyde solnedgangen over Annapurna bjergene.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi ca. 3 timer til Kimchee, hvor vores vandretur starter. Vi spiser frokost og begiver os efterfølgende let op ad bakke for til sidst at gå stejlt op ad trapperne til Ghandruk.

Ghandruk er Nepals næststørste Gurung-landsby, og mange Gurung-mænd fra landsbyen har de seneste to hundrede år arbejdet som Gurkha-soldater i den britiske og indiske hær. Deres løn og pensioner har lagt fundamentet for en velstående landsby med store traditionelle huse og opdyrkede ris, majs, hirse og hvedemarker. Vi bruger eftermiddagen på at gå på opdagelse i byen med blandt andet et besøg i den buddhistiske gompa og Gurung museet, og vi klatrer også op til Baraha-templet ad stejle trapper og kigger ind i bygningen, der huser Annapurna Conservation Area Project. Endelig tager vi en lille afstikker til den gamle del af Ghandruk, kaldet Dana Gaon, der består af 100 smukke Gurung-huse med skiftertage og små gårde.

Fra Ghandruk er der udsigt til bjergene Annapurna South (7219 m), Hiunchuli (6441 m), Gangapurna (7455 m), Annapurna III (7555 m) og Macchapuchhre (6993 m), også kaldet Fiskehalebjerget.
Vi har resten af dagen fri på egen hånd i den smukke by. Der er tid til at nyde omgivelserne og udsigter samt opleve mere af den hyggelige by.
Om aftenen kan vi nyde en fortryllende solnedgang, når dagens sidste lys skinner på Annapurna bjergene.

Vi har overnatning i te-hus i Ghandruk. Et te-hus er i princippet et lille bjerghotel eller gæstehus. De er pæne og rene. Der er fælles bad/toilet forhold, og ikke altid varmt vand.

Dagens vandring er på 4 km. og tager ca. to timer.
Start: 1.550 m
Slut:  1.950 m

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen med at vandre op til et udsigtspunkt med en fantastisk udsigt til Annapurna bjergkæden. Om foråret står rhododendron-skoven smukt, om efteråret er vejret klart. Vi kommer forbi et smukt vandfald. Vi krydser en bro og vandrer stejlt op til Bhaisi Kharka, hvor der er gode chancer for at se languraber i træerne. Her spiser vi frokost, hvorefter vi vandrer gennem rhododendron-skoven til Tadapani.

Vi har én overnatning i te-hus i Tadapani.

Dagens vandring er på 6 km. og tager ca. 4 timer.
Start: 1.950 m
Slut:  2.650 m

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagens vandring bliver lidt hård, da vi både skal vandre op ad - og en hel del ned ad - og med mange trapper. Men vi tager os god tid.

Efter morgenmaden vandrer vi op til en bjergryg, hvorfra der er en enestående udsigt til Annapurna bjergene. Herfra vandrer vi ned til en flod, og op igen til landsbyen Jhinu Danda, hvor vi spiser en sen frokost. Om eftermiddagen kan vi vandre en kort tur til nogle varme kilder. Vi har én overnatning i lokalt te-hus.

Dagens vandring er på 10 km., og tager ca. 5 timer.
Start: 2.650 m
Slut:  1.780 m

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag vandrer vi over den nye 287 meter lange hængebro. Fra broen er der en flot udsigt ned til floden 135 meter under os samt til det omkringliggende landskab. Vi fortsætter mod Gurung landsbyen Landruk, hvor vi spiser frokost.  

Efter frokosten vandrer vi videre rundt om bjergsiden. Vi fortsætter ned til Tigu floden, en sideflod til Modi, og fortsætter op til Gurung landsbyen Tolka, hvorfra der er flotte udsigter til Annapurna South.

Vi har én overnatning i te-hus i Tolka.

Dagens vandring er på 10 km. og tager ca. 5 timer.
Start: 1.780 m
Slut:  1.790 m

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen med at nyde den flotte solopgang, der lyser Annapurna Souths sneklædte tinde op, spiser morgenmad og fortsætter vores vandretur.

Herefter vandrer vi gennem et mindre skovområde til Deorali, der ligger i 2150 meters højde. Herfra er der en fantastisk udsigt til Annapurna South og Hiunchuli. Efter at have nydt udsigten 
vandrer vi gennem skove, og kan nyde udsigterne undervejs. Det sidste stykke op til Pothana går gennem en rhododendron skov. Pothana er en charmerende lille landsby, hvor der bor en del tibetanere.

Vi har én overnatning i te-hus i Pothana.

Dagens vandring er på 9 km. og tager ca. 4 timer.
Start: 1.790 m
Slut:  1.990 m

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagens vandring går ned gennem skov og langs med opdyrkede terasser. Vi hilser undervejs på landbefolkningen, når vi passerer gårde og små landsbyer. 

Om eftermiddagen udforsker vi landsbyen. Lwang har te-plantager, hvilket er unikt for denne region af Nepal. Om aftenen møder vi en mødregruppe, der er en del af en organisation, som arbejder på at samle penge til lokale projekter. De synger og danser for os, og vi er velkomne til at danse med.

Vi har én overnatning i homestay i Lwang. Der er fælles toilet/bad.

Dagens vandring er på 8 km. og tager ca. 4 timer.
Start: 1.990 m
Slut:  1.280 m

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag er det vores sidste vandredag. Efter en dejlig morgenmad med udsigt til bjergene vandrer vi ned til vores bus, der kører os til Pokhara, hvor vi tager afsked med vores vandreguide og bærere og siger tak for deres hjælp.

Efter ankomst og check in på vort hotel, spiser vi frokost med udsigt ud over søen. Derefter er der tid til at opleve byen på egen hånd, slappe af og nyde solnedgangen over Annapurna bjergene.

Vi har to overnatninger på hotel i Pokhara.

Dagens vandring er på 3 km. og tager ca. 1,5 time.
Start: 1.280 m
Slut:  1.070 m

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi har formiddagen til fri afbenyttelse. Man kan f.eks vandre en tur op til World Peace Pagoda (ca. 2 timer retur), hvorfra der er en flot panoramaudsigt til Annapurna bjergene og ned over søen Phewa Tal. Eller man kan leje en cykel og tage en tur langs søen. For de mere eventyrlystne er der mulighed for tandem paragliding.

Efter at have spist frokost, tager vi på bådtur på søen og besøger Gupteswar hulen. Hvis der er tid til det besøger vi en Tibetansk lejr, hvor vi vi på et tæppevæveri får lejlighed til at se hvorledes tæpperne bliver til.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen for at flyve til Kathmandu. I klart vejr er det en utrolig flot flyvetur med udsigt til fire af verdens højeste bjerge over 8000 m, Daulagiri, Annapurna I, Manaslu og Shishapangma.

Efter ankomst kører vi til Patan, en af Kathmandu-dalens gamle kongedømmer syd for Kathmandu, på den anden side af Bagmati-floden. Patan er buddhistisk-præget og især kendt for sit fine kunsthåndværk og dygtige håndværkere. Ud over kongepladsen Durba Square findes omkring 200 små templer og klostre. Pladsen er et af Nepals fineste eksempler på tempel- og Newar arkitektur. Her er et overvældende stort antal af de klassiske og eksotiske pagodetage og træudskårne vinduer. Det er et meget stemningsfyldt sted. Efter at have udforsket Patan, spiser vi frokost og fortsætter efterfølgende til Pashupatinath templet, der er det vigtigste hinduistiske tempel i Nepal, og i det hele taget et af hinduernes helligste. Ved Bagmati floden, som er en biflod til Ganges, foretages dagligt ligbrændinger. De, som brændes ved floden, hvor asken efterfølgende hældes i vandet, får en hurtigere vej til Samsara, som er hinduernes version af paradis. Hos hinduerne genfødes mennesket mange gange, inden det gennem gode handlinger (karma) gør sig fortjent til forløsningen. Her er mange pilgrimme og hellige mænd fra både Nepal og Indien.

Vi kører efterfølgende til Boudhanath stupaen, der er Nepals største og vigtigste buddhistiske helligdom. Omkring stupaen findes et stort område med mange klostre og templer, og i området bor der mange tibetanere.

Bhoudanath-stupaen er bygget op som en mandala (et religiøst billede på verden og hjælpemiddel ved meditation). Basen består af tre trappetrin omgivet af en mur. Hele vejen rundt om muren er der 147 nicher med fire-fem bedemøller i hver. Pilgrimme går i urets retning og mumler det tibetanske mantra ”Om Mani Padme Hum”, mens de drejer bedemøllerne. Øverst på stupaen er Buddhas øjne malet, så de vender mod alle fire verdenshjørner. De symboliserer, at Buddha holder øje med Kathmandu.

Vi har en overnatning på hotel i Kathmandu.

Måltider: Morgenmad og frokost

For de, der har lyst, er der tidligt om morgenen mulighed for at tage på en 1 times flyvetur over Himalaya-bjergene med en fantastisk panorama-udsigt til adskillige 7-8.000 meter høje bjerge, her i blandt Mount Everest (prisen er p.t. 1.600 kr, og flyveturen skal bookes og betales senest 1 måned inden afrejse fra Danmark).

Vi kører op til til Changunaryan, der er UNESCO verdenskulturarv og et af de ældste tempelkomplekser i Kathmandu-dalen. Det er oprindeligt bygget i det 4. århundrede og er tilegnet Vishnu guden.

Herefter fortsætter vi ned til Bhaktapur, som er en af de tre gamle byer i Kathmandu dalen. Bhaktapur blev grundlagt i det 9. århundrede og er formet som en konkylie. Den traditionsrige nepalesiske træ-udskæring er skabt i Bhaktapur. Byen er kendt for sine flot udskårne vinduespartier, og når man sammenligner med de andre kongebyer i dalen, er der ingen tvivl om, at Bhaktapur er den mest historisk autentiske. At gå rundt i byen er som at gå rundt i et levende museum. Bønder lægger kornet til tørre, pottemagere drejer deres hjul, og mennesker lever en tilværelse, der ikke har forandret sig synderligt i århundreder.

Vi besøger Durbar pladsen med Paladset med 55 Vinduer. Nyatapola templet står majestætisk på 5 terrasser. På hver terrasse står to figurer. Når man træder fra en terrasse til den næste, møder man to nye figurer. De har ti gange så stor styrke som de to figurer, man lige har set på niveauet nedenfor. Nederst to stærke mænd. På næste niveau to elefanter. Så to løver. To grif fabeldyr. Og til sidst to gudinder.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag i en af Kathmandus bedste restauranter.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Vi kører til lufthavnen, og vores hjemrejse starter.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
1. mar 23 til
14. mar 23
21.990 kr Victor Rolighed Én plads tilbage Bestil rejse
24. sep 23 til
7. okt 23
22.990 kr Victor Rolighed Ledige pladser Bestil rejse
10. okt 23 til
23. okt 23
23.990 kr Victor Rolighed Ledige pladser Bestil rejse