Logo

Nepal rundrejse

Udenfor turismens hovedstrøg

Nepal udgør et kludetæppe af folkeslag, sprog og religioner. På denne rejse får vi et enestående indblik i nogle af landets spændende etniske grupper og religioner. Dette krydrer vi med en rejse gennem landets utrolig varierede og storslåede natur med jungle, højland og sneklædte Himalaya-bjerge.

På rejsen kommer vi dog maks. op i 1600 meters højde. Mange forbinder dette land med Himalaya og trekking – men vi har sammensat en rejse, der går uden for turismens malstrøm og viser det virkelige Nepal frem.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Nepal
15 dage Pris Rejseleder Status Information
10. feb 19 til
24. feb 19
21.200 kr Nanna Elkjær Garanteret afrejse Bestil rejse
10. mar 19 til
24. mar 19
20.800 kr Birger Eng Bestil rejse
6. okt 19 til
20. okt 19
21.700 kr Ulla Eg Dons Bestil rejse
3. nov 19 til
17. nov 19
21.700 kr Birger Eng Bestil rejse
9. feb 20 til
23. feb 20
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
8. mar 20 til
22. mar 20
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
Vis alle ledige afgange Vis færre

Blandt landets ca. 28. mio. indbyggere findes 59 etniske grupper og 120 sprog. Hver etnisk gruppe har sin unikke kultur. Nepalesisk fungerer som det fælles nationale tungemål, der gør det muligt for alle at kommunikere med hinanden. Befolkningen består af hinduer, buddhister, muslimer, kristne, shamanister, animister – eller meget ofte en blanding af alle de forskellige påvirkninger. Økonomiske, sociale og uddannelsesmæssige muligheder er i Nepal knyttet til geografi, kaste, etnisk oprindelse og historiske mønstre.

En fælles ting, der kendetegner nepaleserne, er deres smittende smil og enestående gæstfrihed.

På rejsen besøger vi bl.a. Tamang-, Tharu- og Gurung-folket i deres landsbyer i lavlandet og i højlandet, og undervejs på rejsen oplever vi Newar-folket, Braminer, Chhetrier, tibetanere og muslimer.

Vi oplever de største og vigtigste buddhistiske og hinduistiske helligdomme i Kathmandu-dalen og Buddhas fødested i Lumbini. Vi følger de buddhistiske pilgrimme til deres imponerende helligdomme, møder hellige mænd ved hinduistiske ligbrændingspladser og hilser på en levende gudinde i Kathmandus gamle bydel.

I Bhaktapur får vi et godt indblik i Kathmandu-dalens kunsthåndværk, og ser eksempler herpå, når vi går rundt blandt de imponerende historiske bygningsværker.

Nepal er kendt for landets enestående og varierede flora og fauna, fra det subtropiske lavland i lidt over havets overflade til polarklima i bjergene med Mt. Everest (8848m), som det højeste punkt. I lavlandet tager vi på safari i Bardia nationalparken, der er den nationalpark i Nepal, hvor der er størst chance for at se bl.a. bengalske tigere og vilde elefanter. Fra Pokhara får vi nogle fantastiske panorama-udsigter til Himalaya-bjergene.

Rejsen er lagt i foråret og efteråret og bringer os højst op i 1600 meter. Derfor er temperaturen behagelig, så man kan sidde ude og se solen gå ned bag Himalaya-bjergene, mens man bearbejder dagens mange indtryk.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Efter ankomst om eftermiddagen til Kathmandu lufthavn kører vi til vores hotel.

Vi har tre overnatninger i Kathmandu.

Måltider: Aftensmad

For de, der har lyst, er der tidligt om morgenen mulighed for at tage på en 1 times flyvetur over Himalaya-bjergene med en fantastisk panorama-udsigt til adskillige 7-8.000 meter høje bjerge, her i blandt Mount Everest (prisen er p.t. 1.600 kr, og flyveturen skal bookes og betales senest 1 måned inden afrejse fra Danmark).

Om formiddagen besøger vi buddhisternes hellige Swayambhunath stupa, der ligger på en bakketop med flot udsigt over Kathmandu-dalen. Swayambhunath er over 2.500 år gammel og markerer det sted, hvor den legendariske patriark Manjushri opdagede lotussen i dalens urgamle sø. I mange århundreder har det været et vigtigt center for buddhistisk lære, og Buddhaens malede øjne stirrer ud mod alle fire verdenshjørner. Vi kan nyde udsigten og se pilgrimme vandre i retning med uret og drejer på bedemøllerne omkring stupaen.

Efterfølgende kører vi ned til Kathmandus Durbar Square med det gamle kongepalads Hanuman Dhoka omgivet af flotte templer. Her får vi indblik i historien og templerne samt mulighed for at besøge den levende gudinde.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til Bhaktapur, der fra starten af 1200-tallet til 1482 hovedstad i en mindre udgave af Nepal end den nuværende, og byen bugner af imponerende historiske bygningsværker fra den tid. Fra 1482 og frem til 1776 udgjorde Bhaktapur og omegn et af tre mindre kongeriger i den langstrakte Katmandu-dal.

Bhaktapur har ikke ændret sig meget i løbet af de sidste par århundreder og er i dag den bedst bevarede af de tre kongebyer i dalen. De gamle historiske bygninger er gode eksempler på Newarernes imponerende sans for at blande storslået arkitektur med håndværkerens kærlighed for detaljen.

Vi fokuserer på de gamle håndværk: træ-, metal- og keramikarbejde, som Kathmandu-dalen er kendt for. Vi besøger træskærer-museet for at lære om de færdigheder og metoder, der bruges for at skabe de specielle design, vi ser på templerne og husene. I gaderne og på pladserne besøger vi pottemagerne, der i flere generationer har fremstillet krukker og vandholdere, som findes i de fleste nepaleseres hjem.

Efter frokost fortsætter vi til Patans Durbar Square, hvor vi besøger et familiedrevet værksted for fremstilling af skulpturer. Håndværket er gået fra far til søn i mange generationer. Vi ser eksempler på nogle af disse kunsthåndværk, når vi besøger det flotte Golden Temple.

Efter en spændende dag, der har givet os et godt indblik i Kathmandu dalens kunsthåndværk, kører vi tilbage til vores hotel i Kathmandu.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om morgenen flyver vi til Nepalganj, der ligger i lavlandet i det vestlige Nepal, hvorfra vi kører ca. to timer til Bardia nationalparken. Landskabet er meget forskelligt fra det, vi oplevede i Kathmandu dalen. Vi kører gennem lavlandets store sletter omgivet af ris-, boghvede-, sennep- og kormarker samt skove. På vejen til nationalparken krydser vi Bardia floden og kigger efter de to krokodille-arter, der findes i Nepal.

Efter ankomst til vores jungle lodge fortæller en af de lokale natur-guider os om nationalparken, dyre- og fuglelivet samt næste dags safari. Vi spiser efterfølgende frokost. Om eftermiddagen kører vi til den nærliggende Tharu landsby, hvor vi hører om lokale projekter, der går ud på at bevare områdets kultur og natur til gavn for beboerne samt bestanden af næsehorn og andre vilde dyr.

Vi har tre overnatninger på vores lodge i Bardia. Det er en forholdsvis simpel lodge, der ligger i nærheden af en flod i udkanten af nationalparken og i nærheden af landsbyer og marker.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Bardia nationalparken besøges af relativt få turister på grund af beliggenheden, hvilket betyder, at der er større mulighed for at opleve nogle af Nepals truede dyrearter. Bardia er den nationalpark i Nepal, hvor der er størst chance for at se bengalske tigere og vilde elefanter. Der er gode muligheder for at se hjorte, nilgai-antiloper, sjakaler, pansernæsehorn, vildsvin, og hvis du er virkelig heldig, tigere, leoparder og læbebjørne. Fuglelivet er rigt. Her er vandfugle langs floderne, rovfugle i luftrummet og et mylder af parakitter, spætter, isfugle og drosler i skovene.

Tidlig om morgenen tager vi på jeepsafari på udkik efter bl.a. pansernæsehorn, aber og fugle. Vi forsøger bl.a. at se den sjældne firhorns-antilope, Asiens største antilopeart

Om eftermiddagen besøger vi Tharu museet for at lære om Tharu kulturen og de mange fascinerende elementer af deres dagligliv. Tharu-folket er animister og lever af landbrug, fiskeri og lidt kvægavl. Derefter aflægger vi besøg i parkens opdrætscenter for den udryddelsestruede krokodille, gavialen og ser også stedets sumpkrokodiller på tæt hold.

Om aftenen er der tid til at slappe af og nyde atmosfæren i junglen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi i jeeps ind i nationalparken for at spotte dyr og fugle. Efter frokost på vores lodge tager vi om eftermiddagen på endnu en jeep safari.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi tager afsked med Bardia nationalparken og kører via Dang distriktet til Lumbini, Buddhas fødested. Det er en lang men smuk køretur på ca. 10-11 timer.

Lumbini er et vigtigt buddhistisk pilgrimssted, beliggende i Kapilavastu distriktet, nær den indiske grænse. Det er det sted, hvor dronningen Mayadevi siges at have født Siddhartha Gautam, der senere blev kendt som Buddha Gautama, og siden skulle blive grundlæggeren af buddhismen. Buddha levede mellem ca. 563 og 483 BCE.

Fra 1997 blev Lumbini opført som en UNESCO World Heritage Site. I Lumbini findes ruinerne af gamle klostre, et helligt Bodhi træ, Ashokan søjlen og Mayadevi templet, hvori Buddha blev født. Fra tidlig morgen til tidlig aften udfører pilgrimme fra forskellige lande meditation på stedet.

Buddha levede ikke hele sit liv i Lumbini. Han voksede op på kongeslottet som en smuk og kløgtig dreng. Han blev en succesrig forretningsmand og lykkelig familiefar, indtil han en dag følte kaldet og drog ud i skoven for at finde livets kilde.

Efter mange års søgen fandt han vejen til Nirvana. Han vandrede siden rundt i det nordlige Indien og Nepal og berettede om sin metode, inden han døde mæt af dage som 81-årig. Hans lære blev aldrig skrevet ned, og beretningen om hans liv er baseret på mundtlige overleveringer.

Derfor har buddhismen med årene udviklet sig i mange retninger og sekter med vidt forskellige udtryksformer. Grundlæggende handler de alle om det samme: At nå buddhatilstanden, finde vejen til lyset - til Nirvana - og blive udfriet fra det evige kredsløb af fødsel og død.

Buddhisterne mener, at vi alle sammen kommer dertil på et tidspunkt. Måske ikke i dette liv, men så i vores næste inkarnation, den næste igen, eller den næste ...

I dag har buddhismen nået alle kroge af verden, men det var i Lumbini det hele startede.

Vi har en overnatning i Lumbini.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden går vi en tur gennem Lumbini for at besøge Ashoka søjlen, Maya Devi templet og basreliefskulpturen af Maya Devi og ser nogle af de templer, der er bygget af buddhister fra hele verden. Efter frokost besøger vi nogle af de mere moderne templer og helligdomme bygget til ære for Buddha af tilhængere fra hele verden.

Efter frokosten kører vi nordpå mod det centrale højland. Vi kører gennem Butwal, der er berømt for den legendariske Gurkha-hærs kamp imod briterne i den anglo-nepalesiske krig i 1814-16. Herfra kører vi op i en naturskøn slugt og fortsætter op i det flotte højland til Tansen. Fra Srinagar Danda, bjergtoppen over byen, er der god udsigt mod de flotteste bjerge som Annapurna og Dhaulagiri. Sidst på eftermiddagen vandrer vi gennem nåleskoven på Srinagar bjergtoppen og oplever den flotte solnedgang. Vi har én overnatning i Tansen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden tager vi en byrundtur i Tansen, der er en gammel handelsby for Newar folket. Byen er bygget op ad bjergsiden og har smukke, brolagte gader og fine templer.

Efter frokosten kører vi mod Pokhara. Vi gør hold undervejs for at nyde de mange flotte udsigter. Turen tager ca. 5-6 timer.

Sneklædte bjergtinder, søer og floder gør Pokhara-dalen til en af de mest maleriske naturlige attraktioner i Nepal. Pokhara ligger ved den store, smukke sø, Phewa Tal, i en grøn og frodig dal i 800 meters højde, blot 30 kilometer fra de store Himalayabjerge.

Vi spiser aftensmad på en restaurant ved søbredden.

Vi har tre overnatninger i Pokhara.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagen er fri på egen hånd i Pokhara.

Fra byen er der udsigt til de berømte Annapurna bjerge med bl.a. Macchapucchre (6993 m), også kaldet Fiskehalebjerget, hvis stejle, ubesejrede tinde er blevet byens vartegn.

Der er tid til at opleve byen på egen hånd, slappe af og nyde udsigten til Annapurna bjergene.

Man kan leje en cykel og tage en tur langs Phewa Tal søen. For de mere eventyrlystne er der mulighed for tandem paragliding. Eller man kan vandre en tur op til World Peace Pagoda (ca. 2 timer retur), hvorfra der er en flot panoramaudsigt til Annapurna bjergene og ned over søen.

Der er også mulighed for at tage på en helikoptertur til Annapurna Base Camp i 4.200 meters højde. Det koster pt. 350 USD og skal bestilles hos guiden i starten af rejsen).

Måltider: Morgenmad

Denne morgen står vi tidligt op - før daggry – for at køre op til udkigspunktet Sarankot, hvor vi nyder en kop the eller kaffe og nyder en af Nepal mest berømte udsigter. Her er en helt enestående panorama-udsigt til Annapurna-bjergene inklusiv Macchapucchre. Morgensolens lys på bjergene er fortryllende.

Herefter vandrer vi still og roligt tilbage for at spise morgenmad. Vi har resten af formiddagen til fri afbenyttelse.

Efter at have spist frokost, tager vi på bådtur på søen. Hvis der er tid til det besøger vi en Tibetansk lejr, hvor vi vi på et tæppevæveri får lejlighed til at se hvorledes tæpperne bliver til.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Kathmandu. Turen tager ca. 9-10 timer, og vi spiser frokost undervejs.

Efter ankomsten om eftermiddagen kører vi til Boudhanath stupaen, der er Nepals største og vigtigste buddhistiske helligdom. Omkring stupaen findes et stort område med mange klostre og templer, og i området bor der mange tibetanere.

Bhoudanath-stupaen er bygget op som en mandala (et religiøst billede på verden og hjælpemiddel ved meditation). Basen består af tre trappetrin omgivet af en mur. Hele vejen rundt om muren er der 1.476 nicher med fire-fem bedemøller i hver. Pilgrimme går i urets retning og mumler det tibetanske mantra ”Om Mani Padme Hum”, mens de drejer bedemøllerne. Øverst på stupaen er Buddhas øjne malet, så de vender mod alle fire verdenshjørner. De symboliserer, at Buddha holder øje med Kathmandu.

I Bouddanath besøger vi en thangka maleriskole. En thangka er en buddhistisk billedrulle malet på lærred. Mediterende bruger thangkaer ved meditation, men derudover tjener de også dekorative formål. Maleren mediterer selv under hele fremstillingsprocessen. Det kan derfor tage fra måneder til år at fremstille en god thangka.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag med traditionelle Newar retter og musik.

Vi har en overnatning i Kathmandu.

Måltider: Morgenmad og frokost

Om formiddagen besøger vi Pashupatinath templet, der er det vigtigste hinduistiske tempel i Nepal, og i det hele taget et af hinduernes helligste. Ved Bagmati floden, som er en biflod til Ganges, foretages dagligt ligbrændinger. De, som brændes ved floden, hvor asken efterfølgende hældes i vandet, får en hurtigere vej til Samsara, som er hinduernes version af paradis. Hos hinduerne genfødes mennesket mange gange, inden det gennem gode handlinger (karma) gør sig fortjent til forløsningen. Her er mange pilgrimme og hellige mænd fra både Nepal og Indien.

Vi har eftermiddagen fri på egen hånd,

Man kan f.eks tage ud og udforske Kathmandus gamle bydel med dens små gyder og skjulte hinduistiske og buddhistiske templer. I de lokale bazarer findes et bombardement af skarpe farver og dufte. Her sælges frugt, grøntsager og krydderier samt flotte messing-, bronze- og kobbervarer. Her er et herlig mix af mennesker, lige fra tibetanske kvinder med deres stribede forklæder og hellige mænd til handelsfolk fra Indien.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

15 dage Pris Rejseleder Status Information
10. feb 19 til
24. feb 19
21.200 kr Nanna Elkjær Garanteret afrejse Bestil rejse
10. mar 19 til
24. mar 19
20.800 kr Birger Eng Bestil rejse
6. okt 19 til
20. okt 19
21.700 kr Ulla Eg Dons Bestil rejse
3. nov 19 til
17. nov 19
21.700 kr Birger Eng Bestil rejse
9. feb 20 til
23. feb 20
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
8. mar 20 til
22. mar 20
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede