Logo

Sri Lanka - læserrejse

Kultur, natur og hvaler

Rejse til Sri Lanka i samarbejde med Dyrefondet og Viktors Farmor. Tænk at stå ved rælingen og se havets jumbo, en blåhval på måske 200 tons, pløje sig gennem vandet ganske tæt på båden. At høre den prustende lyd, når hvalen sender en søjle af vand og udåndingsluft højt til vejrs. Eller at opleve flokke af delfiner boltre sig langs båden på denne safari til havs. At sidde i en jeep i skumringen og spejde efter leopard, elefant og vandbøffel. Alt dette er muligt på Sri Lanka. Rejsen går gennem nogle af de mest fascinerende steder på øen udfor Indien med det gamle navn Ceylon. Et skatkammer af natur og dyreliv.

Regioner: Asien
Lande: Sri Lanka
12 dage Pris Rejseleder Status Information
6. nov 17 til
17. nov 17
17.900 kr Carsten Broder Hansen Bestil rejse

Højdepunktet er en hval-safari ud for Sri Lankas sydspids. Ud for kysten går havbunden lodret nedad og er derfor et velforsynet spisekammer for blåhvaler og kaskelothvaler. De boltrer sig i farvandet fra november til april. Man mener, de er på træk mod varmere vande i Det Arabiske Hav, men der er så meget plankton ud for Sri Lanka, at de bliver hængende et stykke tid og nyder godt af retterne. Sri Lankas sydspids er at de bedste steder i verden at opleve blåhvaler og kaskelothvaler bl.a. fordi hvalfangst har været forbudt i Det indiske Ocean siden 1980'erne.

Men der er mange flere oplevelser at hente i Sri Lankas storslåede natur. Vi besøger tre nationalparker med bl.a. elefanter, leoparder og læbebjørne og et væld af fuglearter. Endeløse themarker i højlandet og livlige buddhistiske templer er også nogle af de billeder, vi får med hjem fra denne fantastiske rejse.

Der er mulighed for strandforlængelse ved en af sydvestkystens fantastiske strande.

Rejsens højdepunkter

  • Kaskelot- og blåhvaler i havet syd for Sri Lanka
  • Elefanter og leoparder i Yala og Udawalawe nationalparkerne
  • Bundalas Wetlands med et rigt fugleliv
  • Teplantager og byer fra kolonitiden i det sydlige højland.
  • Den fortryllende hellige by Kataragama
  • Det smukke hvide fort i Galle, et hollandsk fort fra det 17. århundrede.
  • Sri Lankas traditionelle danse.

Prisen er betinget af medlemskab af Dyrefondet, der koster 250 kr.

4 dages strandforlængelse ved Kalutara stranden

Pris pr person: 2.600 kr.

Tillæg for eneværelse: 900 kr.

Rejseleder: Carsten Broder Hansen


Læs praktiske oplysninger om rejser til Sri Lanka her

Max 25 deltagere

Vis alle dage Skjul alle dage

Flyrejse med Emirates fra København via Dubai til Colombo, Sri Lanka.

Vi ankommer til Sri Lanka om formiddagen og kører derefter til Kandy, hvor vi er fremme først på eftermiddagen.

Byen ligger på en slette midt mellem høje bjerge og slynger sig rundt om Sri Lankas største flod: Mahaweli. Byens behagelige, tempererede klima, dens sceniske placering og dens rige historie har gjort den til et yndet opholdssted for rejsende. Byen er også den naturlige port ud til højlandets bjergtoppe. I næsten to århundrede var Kandy et tilhørssted for det stolte kandyanske kongerige, indtil riget faldt for briterne i 1815.

Vi har to overnatninger i Kandy.

Formiddag besøger vi den botaniske have Peradeniya lidt uden for Kandy. Parken har eventyrlige eksotiske træer og et væksthus med blomster og farver.

Herefter besøger vi Tandens Tempel, Sri Lankas helligste sted. Efter sigende ligger Buddhas hjørnetand gemt i et antal rigt udsmykkede ædelstensbesatte relikvieskrin. Vi besøger også museet ved siden af.

Eftermiddagen er fri til på egen hånd at udforske Kandy by og centrum.

Sidst på eftermiddagen ser vi et kulturelt danseshow nær ved Kandy søen.

Vi kører op i bjergene mod Nuwara Eliya med udsigten over themarker og plukkere. Vi gør holdt ved en mindre thefabrik og får forklaret om hele processen og bliver klogere på forskellen på den grønne og den sorte the. På topskuddet og det støv, som de lokale kalder the.

Nuwara Eliya er en idyllisk bjerglandsby i 1868 meters højde med huse og hoteller i et levn fra en engelsk tid.

Klimaet i Nuwara Eliva er dejligt køligt og behageligt. Vi går en kort tur i den overskuelige by med marked, handel og liv.

Vi forlader det engelske og det fine i bytte for et tog med en udsigt af de sjældne. Vi kører strækningen fra Nanu Oya til Bandarawela i et tempo, hvor tiden kan følge med.

Herefter kører vi til vores hotel med udsigt til grønne toppe og bjerge. Vi har en overnatning i Bandarawela.

Om formiddagen tager vi en tur, som er helt speciel. Vi skal ud og nyde udsigten fra punktet, som kaldes Lipton’s Seat. Det er stedet, som den skotske te-baron Sir Thomas Lipton valgte til at betragte sit store tea estate. Vi kører ad smalle bjergveje med grønne temarker over og under os. Landskabet er meget smukt.

Fra tefabrikken kører vi med ricksaws ad endnu smallere bjergveje mod toppen. Undervejs møder vi hårdtarbejdende teplukkere. Udsigtspunktet ligger i 1970 meters højde. På klare dage kan man se helt ud til havet.

Herefter bevæger vi os ad bjergveje mod lavlandet. Udsigten og det flotte landskab følger med os hele vejen ned mod Uda Walawe, hvor vi har én overnatning.

Sidst på eftermiddagen tager vi på en game drive i Uda Walawe nationalparken. Bevoksningen i Uda Walawe nationalparken er lav, og det er derfor nemt at se de mange dyr i parken. Her lever omkring 500 elefanter. De bevæger sig ofte rundt i store flokke. Bøfler og dådyr holder dem ved selskab sammen med desmerdyr, sjakaler, varaner og krokodiller samt et utal af fuglearter. Der findes også leoparder og læbebjørne i parken, men man skal være noget heldig for at se dem.

Midt på formiddagen besøger vi Elephant Transit Camp i Uda Walawe. Her bor ca. 40 unge elefanter, for det meste forældreløse unger, eller andre individer, som er ved at komme sig efter en skade, før de slippes ud i det fri.

Hen på eftermiddagen når vi Tissamaharama. Den fredfyldte og rolige by Tissamaharama, der var hovedstad i det gamle Ruhunu kongerige i det 2. årh. f.Kr. Tissa er præget af de omkringliggende søer, de gigantiske Buddhist Dagobas (templer), frodige, grønne rismarker og lotus-fyldte søer, der tiltrækker mange vandfugle - inklusive skarv, purpurhejre, rovterne og den indiske skovstork.

Aftenen er afsat til besøg i Kataragama, et helligt pilgrimsmål for flere religioner. Den hinduiske del kan være et cirkus af ritualer og ceremonier, som får vores nordiske prosaiske livsholdning til at blegne.

Fade fyldt med frugt og farver, aroma og dufte fra brændende røgelse og olielamper, lyden af kokosnødder, der knuses om kap med kimende klokker. Alt dette er med til at skabe en helt fortryllet atmosfære.

Vi har to overnatninger i Tissamaharama.

Yala nationalparken dækker over 126,768 hektar beskyttet område bestående af krat, slette, lagune og klippeskråninger. Yala byder på det bredeste tværsnit af landet dyr og planter. Her er der store muligheder for at se “de tre store” – elefant, leopard og vandbøffel samt et utal af fuglearter. Der er også gode chancer for at se læbebjørne.

Vi tager på en heldags safari i Yala nationalparken på udkig efter leoparder, aber, elefanter, hjorte, hulepindsvin, krokodiller, vortesvin, vandbøfler, læbebjørne samt påfugle og isfugle.

Vi tager picnic morgenmad med og tager af sted for at opleve Bundala nationalparken. 197 fuglearter er blevet registreret her, hvoraf de 139 er standfugle og 58 er trækfugle. De sidstnævnte ankommer i løbet af nordens vinter (sept.-marts). Bundala nationalparken ligger i en halvtør zone/steppezone, hvor nedbør er meget sæsonbetonet. Den største nedbørskilde er den nordøstlige monsun (dec.-feb.).

Efter safarien kører vi med vores bus langs sydkysten. Undervejs stopper vi ved Dondra templet.

Vi har tre overnatninger på sydkysten af Sri Lanka.

I dag tager vi på hvalsafari for at opleve de store hvaler. Mirissa området betragtes som et af de bedste steder i verden at tage hen, hvis man gerne vil se blåhvaler og kaskelothvaler. Disse giganter og den lidt mindre, men charmerende artsfæller, og snurredelfiner, kan spottes i det dybe hav syd for kystbyerne Galle, Mirissa og Kirinda. Hvalerne kommer ind til kysten fra november til april.

Om formiddagen besøger vi Wildlife Conservation Society in Galle, der arbejder med bevaring samt på at skabe opmærksomhed om dyrelivet i Sri Lanka blandt skolebørn og offentligheden Læs mere om det her: http://www.wildlife.lk/about.php

Herefter udforsker vi Galles hollandske fort og de smalle gyder med fine design og kunstbutikker. Byens strategiske placering har tiltrukket både portugisere, hollændere og englændere, og i mere end 4 århundreder har Galle været et administrativt center for kolonimagterne og er i dag på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Vi kører nord på langs kysten. Vi stopper ved en skildpadde farm, hvor vi ser, hvordan man ruger skildpaddeyngel ud og hjælper dem ud i vandet.
Herefter tager vi på bådtur op ad den brede Madu flod til Madu Ganga Wetland. I dette vådområde ligger 36 små øer, hvor nogle af dem er beboet af traditionelle fiskere. På øerne produceres også kanel og olie. Her findes mange fugle og ofte ses kæmpe-egern.

Vi fortsætter til et hotel nær lufthavnen, hvor vi spiser middag og kan skifte tøj, inden vi kører til lufthavnen og vores hjemrejse starter.

Flyrejse med Emirates fra Colombo via Dubai til København.

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
6. nov 17 til
17. nov 17
17.900 kr Carsten Broder Hansen Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede