Logo

Sydkorea og det ukendte Japan

Østasien væk fra de gængse rejseruter

Store natur- og kulturoplevelser venter på denne rundrejse til Sydkorea og Japan. Rejsen fører os gennem områder, der ikke ser mange vestlige turister, og undervejs udforsker vi de lokale køkkener.

Vi starter i den topmoderne storby Seoul, hvor neonoplyste gader og traditionsrige kejserpaladser ligger side om side. Vi kigger også ind over grænsen til Nordkorea, besøger den historiske fæstningsby Suwon og overnatter på et kloster midt i den vilde natur. Flere smukke templer venter i Gaya National Park samt Koreas gamle kejserby Gyeongju, inden vi fortsætter til storbyen Busan. Her besøger vi det lokale fiskemarked og mindes de faldne i Korea-krigen.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Fra Busan sejler vi med hurtigfærge til den japanske ø Kyushu, der er et spændende og overset hjørne af landet. Vi mærker historiens vingesus i Nagasaki og får et indtryk af samuraiernes verden ved den mægtige samuraiborg i Kumamoto. I den lille hyggelige by Kurokawa Onsen bor vi på et klassisk japansk kurhotel, hvorfra vi udforsker et af verdens største vulkankratre Aso samt hellige huler og en dramatisk kløft ved Takachiho.

Vi udforsker også tusind år gamle Buddha-huler ved Usuki, vulkanske landskaber ved Beppu og besøger afsidesliggende templer på Kunisaki-halvøen, inden rejsen slutter i Japans gamle kejserby, Kyoto.

Højdepunkter på rejsen:

  • Neonlys og kejserpaladser i Seoul
  • Grænsen mellem Sydkorea og Nordkorea
  • Overnat i et aktivt tempel midt i naturen
  • Kejserbyerne Gyeongju og Kyoto
  • Bad i varme kilder på et klassisk japansk kurhotel
  • Udforsk Nagasakis rige historie
  • Samuraiborg, Buddha-huler og vulkansk aktivitet i Japan
  • Smag på det koreanske og japanske køkken

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fra Danmark flyver vi mod Korea.

Måltider: På flyet

Efter et flyskifte fortsætter vi til Koreas hovedstad Seoul, hvor vi bydes velkommen af vores koreanske lokalguide.

At Seoul er en topmoderne storby, der har rundet de 10 mio. indbyggere, fornemmes allerede på turen fra lufthavnen. Men Sydkoreas sprudlende hovedstad har også en anden side. Seoul har været beboet i 6.000 år, og overalt i byen kan man se beviser på den imponerende historie. Blandt de funklende neonlys og moderne skyskrabere gemmer der sig hyggelige smågader med traditionelle huse og små butikker. Her og der ses smukke templer, og på byens museer fremvises fantastiske levn fra Koreas oldgamle kultur.

Efter check-in på hotellet går vi en tur i Myeongdong-området i hjertet af Seoul, hvor de travle shoppinggader ligger badet i neonlysets skær. Dagen afsluttes med middag på en lokal restaurant i nærheden.

Måltider: På flyet og middag

Vi bruger hele dagen til at udforske Seoul med byens moderne offentlige transportsystem. Det er den hurtigste måde at komme rundt, og så får vi samtidig et indtryk af hverdagslivet i storbyen. Vi starter ved helligdommen Jongmyo, der er viet til Konfucius’ lære og bruges i en række ceremonier i løbet af året. De store tempelbygninger er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Det samme er det smukke palads Changdeok fra 1300-tallet med sine klassiske haver, der er vores næste stop. Der var her kejseren officielt boede fra 1592 og frem til 1872.

Efter frokost på en lokal restaurant forsætter vi til det hektiske madmarked Gwangjang, hvor vi får en introduktion til de mange eksotiske ingredienser, der indgår i Koreas unikke køkken. Fra markedet fortsætter vi til et af de bedste byfornyelsesprojekter i Seoul i mange år. Langs kanalen Cheonggyecheon har man skabt et hyggeligt miljø, der hurtigt er blevet et populært mødested for byens lokale. Når mørket sænker sig over Seoul, åbner natmarkedet Bamdokebbi, hvor boderne frister med alt fra håndværk til lokale lækkerier. Middagen er i aften på egen hånd, men du er naturligvis velkommen til at følges med rejseleden ud at spise, hvis du ønsker det.

Måltider: Morgenmad og frokost

Når man er i glitrende, moderne Seoul, er det svært at forestille sig, at der blot en kort køretur mod nord findes en helt anden verden. Vi får et smugkig ind i det lukkede Nordkorea på dagens tur til den såkaldte DMZ (demarkationsgrænsen), der er ingenmandslandet mellem Nord- og Sydkorea.

Krigen mellem Nord- og Sydkorea er officielt stadig pågående, der hersker blot våbenhvile. Det fornemmer man tydeligt ved grænsen, der er en af de stærkest bevogtede grænser i hele verden. Vi ser også en af de tunneller, som nordkoreanerne har gravet under grænsen for at kunne udføre et overraskelsesangreb på de sydkoreanske soldater bagfra. Den 2,5 km lange tunnel kan rumme op til 30.000 mennesker og er stor nok til, at der kan køre kampvogne igennem den.

Tilbage i Seoul er resten af dagen og aftenen fri til egne eventyr.

Måltider: Morgenmad og frokost

Også i dag bruger vi metroen til at komme rundt i Seoul. Vi starter vores byrundtur ved det 600 år gamle palads Gyeongbokgung, hvorfra kejseren og hans administration regerede landet, indtil japanske styrker angreb paladset i 1592. Vi går en tur i paladset og de omkringliggende parker og får et indblik i de overdådige omgivelser, kejserens familie i sin tid omgav sig med. Vi besøger også det nærliggende Museum for Folkehistorie, inden det er tid til frokost på en lokal restaurant.

Efter frokost fortsætter til det hyggelige område Bukchon, hvor omkring 900 af de traditionelle hanok-huse er bevaret. Her oplever vi en helt anden side af Seoul og får et indtryk af, hvordan byen må have set ud for 100 år siden. Vi fortsætter i et andet hyggeligt område Insadong, der er kendt for sine gallerier, kunstmuseer og små butikker. Her er der mulighed for at gå lidt rundt på egen hånd, inden dagen slutter med middag på en lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Vi forlader Seoul fra morgenstunden og kører til byen Suwon, der var meget tæt på at blive Koreas hovedstad i slutningen af 1700-tallet. For at sikre byen lod man en 5,7 kilometer lang bymur opføre samt adskillige andre forsvarsværker. Deriblandt Hawseong-fæstningen, der er optaget på UNESCOs kulturarvsliste.

Helt andre oplevelser venter os i Poongi, hvor vi besøger det lokale ginseng-marked. Ginseng dyrkes i stor stil i Korea og tillægges en række sundhedsfremmende egenskaber. Det bruges både i madlavning og i medicin, og vi vil uden tvivl støde på den karakteristiske rod flere gange i løbet af rejsen. Måske endda i dagens frokost på en lokal restaurant.

Efter frokost fortsætter vi til den hyggelige, historiske landsby HaHoe, der giver et godt billede af, hvordan Korea så ud for bare et par generationer siden. Nogle lever stadig på denne måde. Faktisk bor et par hundrede mennesker stadig i HaHoe, hvilket giver byen en følelse af liv i modsætning til museumsbyer. Dagen slutter i Andong, hvor vi overnatter.

Måltider: Morgenmad og frokost

Fra Andong kører vi til det buddhistiske tempel Hainsa, der ligger omgivet af skovklædte bakker i Gaya National Park. Templet er i sig selv flot. Indenfor i de gamle tempelbygninger huses en enestående litterær skat bestående af mere end 80.000 træblokke med buddhistiske skrifter.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter til endnu et af rejsens kulturelle højdepunkter; Koreas gamle kejserby Gyeongju. I mere end 1.000 år fra 57 f.Kr. til 935 e.Kr. regerede Stilla-dynasiet herfra, og hele området er så fyldt med skatte, at Gyeongju ofte kaldes ”museet uden vægge”. Rundt om hvert hjørne gemmer der sig templer, Buddha-statuer, pagoder, gravmæler eller andre uvurderlige skatte fra Koreas rige historie, hvilket har sikret byen en plads på UNESCOs kulturarvsliste.

Vi starter ved Silla-dynastiets gamle gravhøje i Tumuli Park. Det var Silla-dynastiet der som det første forenede den koreanske halvø i ét rige, og mange koreanere anser Stilla-perioden som den koreanske kulturs guldalder. Hele 23 kongegrave er fundet ved Tumuli Park, og mange af dem har vist sig at indeholde fantastiske skatte. Nogle af disse skatte oplever vi på Geyongju National Museum, inden turen går til hotellet i Gyeongju.

Måltider: Morgenmad og frokost

Denne formiddag oplever vi det mægtige Bulguksa tempel, der er en af de vigtigste helligdomme i den koreanske buddhisme. Templet ligger smukt omgivet af fyrtræer lidt udenfor byen og huser adskillige af Sydkoreas nationalskatte. Heriblandt stenpagoderne Dabotap og Seokgatap, broerne op til templet samt to forgyldte bronzestatuer af Buddha.

Fra Bulguksa følger vi en sti, der snor sig op i bjergene bag templet. Gåturen tager omkring halvanden time og fører os gennem smukke scenerier til det mere end 1.300 år gamle buddhistiske huletempel Seokguram, der gemmer på en række flotte og meget gamle skulpturer.

En velfortjent frokost venter efter besøget i Seokguram, hvorefter vi forlader byen Gyeongju og kører til nationalparken ad samme navn. Her mellem klipper og træklædte skråninger ligger templet Golgulsa, hvor vi indlogeres for natten. Resten af dagen følger vi livet i templet og nyder de skønne omgivelser. Vi deltager i dagens ceremonier, og vi spiser i templet. Natten tilbringes på madrasser i fællesværelser, der er kønsopdelte. Forholdene er spartanske, men oplevelsen af at bo i et aktivt tempel midt i den vilde natur opvejer til fulde den manglende komfort.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagene starter tidligt i et buddhistisk tempel, så vi har god tid til at nyde morgenstemningen og livet i templet, inden vi tager afsked med munkene og fortsætter mod Sydkoreas næststørste by Busan. På vejen kører vi forbi Hyundai-fabrikken, hvor de populære koreanske biler bliver fremstillet. Er vi 15 eller flere i gruppen, kan vi sandsynligvis få et kig indenfor i dele af fabrikken og se, hvordan bilerne bliver fremstillet.

Vi fortsætter via templet Haedong Yonggungsa, der ligger smukt på de yderste klipper ud til havet, til en lokal restaurant, hvor vi spiser frokost. Vel fremme i Busan besøger vi FN-kirkegården, hvor 2.300 faldne fra Korea-krigen ligger begravet. Helt andre oplevelser venter os på Busans hektiske fiskemarked, Jagalchi. Markedet er en særdeles farverig affære, hvor fisk, skaldyr og alle mulige andre skabninger fra havets dyb er lagt til skue for potentielle købere. Natten tilbringes i Busan.

Er vi færre end 15 i gruppen, er det desværre ikke muligt at besøge Hyundai. I stedet besøger vi den smukke halvmåneformede strande Haeundae Beach i Busan og ser det moderne byggeri APEC House, der blev opført til at huse et topmøde i 2005.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi står tidligt op for at tage hurtigfærgen fra Busan til Fukuoka på den japanske ø Kyushu. Turen tager omkring tre timer, så allerede ved frokosttid kan vi gå i land i Japan. Her bliver vi budt velkommen af vores japanske chauffør og lokalguide, og inden længe er kursen sat mod Nagasaki.

På vejen gør vi holdt ved helligdommen Dazaifu Tenman-gu fra det 10. århundrede. Templet er dedikeret til kalligrafen, læremesteren og poeten Sugawara Michizane, der døde i år 903. Denne helligdom er blevet et pilgrimssted for unge japanere, der kommer for at bede om succes med deres eksaminer. De skriver deres ønsker på små trætavler, der hænges i templet. En kort gåtur derfra besøger vi også den fine klassiske stenhave Komyo Zen-ji.

Vel fremme i Nagasaki indlogeres vi på vores hotel for de kommende to nætter, inden aftenen afsluttes med en middag, hvor vi stifter bekendtskab med byens særlige køkken.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

For de fleste er Nagasaki nok bedst kendt for den atombombe, der sprang over byen den 9. august 1945 og tvang japanerne til at overgive sig. Vi hører meget mere om den skæbnesvangre dag på Nagasaki Atomic Bomb Museum samt i fredsparken, hvor man mindes de mange ofre.

Men der er meget mere til Nagasakis historie end Anden Verdenskrig. I 1641 lukkede shogunen Japans grænser. Alle udlændinge blev forvist, og Japan lukkede sig inde i sig selv. Kun den lille portugisiske handelsstation på øen Dejima ud for Nagasaki fik lov at blive, og helt frem til 1850’erne var dette Japans eneste kontakt med omverdenen. Vi besøger naturligvis Dejima og får et indtryk af dette særlige kapitel i byens historie.

Også efter genåbningen af Japan fra 1850’erne, kom Nagasaki til at spille en vigtig rolle som handelsstation, og det har givet den lokale kultur en ualmindelig grad af multikulturalisme. Det ses blandt andet i det lokale køkken samt i Nagasakis farverige Chinatown, som vi går en tur igennem. Efter frokost fortsætter vi til fods gennem parken Glover Garden, hvor rige europæiske købmænd lod overdådige villaer opføre. Den europæiske forbindelse er også tydelig i gaden Dutch Slope samt ved kirken Oura, hvorefter turen går tilbage til hotellet. Aftenen er fri til egne eventyr i Nagasaki.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag dykker vi for alvor ned i samuraiernes tidsalder, når vi forlader Nagasaki og kører til Shimabara. Her besøger vi en lille gade i hjertet af byen, der flankeres af gamle samurai-huse. Flere af husene er stadig beboede, men det er muligt at kigge indenfor i et eller to af husene for at få et indtryk af, hvordan samuraierne i sin tid boede i fredstid.

I krigstid derimod kunne samuraier trække sig tilbage til deres borge, hvoraf en af de flotteste i hele Japan ligger i byen Kumamoto, som vi når med færgen fra Shimbara. Borgen stammer fra starten af 1600-tallet, hvor den var hovedsæde for den lokale hersker. Den er dog bedst kendt for sin rolle i samuraiernes sidste store slag i 1877.

Fra borgen fortsætter vi gennem flot natur til den idylliske lille by Kurokawa Onsen, der er kendt for sine varme kilder og smukke omgivelser. Her indlogeres vi på en ryokan, der er et klassisk japansk badehotel i japansk stil med sivmåtter på gulvet og futon-madrasser. Her kan vi nyde de varme kilder og se frem til en lækker middag i de traditionelle japanske omgivelser.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Undergrunden i denne del af Japan er særdeles vulkansk aktiv, hvilket resulterer i mange varme kilder. Men det mest storslåede tegn på den termiske undergrund er det mægtige vulkankrater Aso, der med en omkreds på 128 kilometer sandsynligvis er verdens største. Inde i krateret hæver adskillige mindre toppe sig. Deriblandt den aktive vulkan Naka-dake på 1.506 meter over havet. Tillader vejret og den vulkanske aktivitet det, tager vi svævebanen til nær toppen af Naka-dake, hvor vi får et indtryk af de vulkanske landskaber. Herfra kan vi forhåbentlig fortsætte til fods cirka 30 minutter fra svævebanestationen helt til toppen, hvor vi kan kigge ned over den rygende turkisblå sø i kraterets dyb. Dette afhænger dog af den termiske aktivitet på dagen.

Efter besøget på vulkanen fortsætter vi til den afsidesliggende lille bjergby Takachiho. Dette område er fyldt af historier og legender om ånder og gudinder. Nogle af ånderne æres i det rustikke, lille shinto-tempel Ama-no-Iwato-Jinja samt de hellige hule Ama-no-Yasuka-wara, som vi naturligvis besøger. Byens mest spektakulære seværdighed er dog Takachiho-kyo, hvor vandfald vælter ud over klippekanten og ned i en dramatisk, smal kløft, der skærer sig gennem landskaberne. Vi tager os god tid til at nyde området, inden turen går tilbage til vores ryokan i Kurokawa Onsen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Det er ikke muligt at medbringe vores store kufferter med shinkansen-lyntoget i morgen. Derfor afleverer vi vores kufferter i receptionen denne morgen og fortsætter med en lille taske og de ting, vi skal bruge, indtil vi genforenes med kufferterne i Kyoto i morgen aften.

Dagens første mål er den lille by Usuki, hvor huler nær byen gemmer på en række meget gamle Buddha-statuer. Statuerne blev udhugget for op mod 1.000 år siden og er et mesterværk indenfor den japanske buddhisme. Næsten alle statuerne er klassificeret som nationalskatte. Vi kigger os også omkring i Usuki, hvis små gader flankeres af traditionelle huse og små butikker.

Herfra kører vi mod byen Beppu, der ligger i et område med kraftig vulkansk aktivitet. Det har skabt dramatiske termiske landskaber med boblende mudderpøle, springende gejsere og søer i stærke farver. Vi udforsker området omkring Beppu, hvorefter vi indlogeres på vores hotel for natten.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag besøger vi et af de mest afsidesliggende hjørner af det sydlige Japan, når vi i bus udforsker Kunsaki-halvøen. Her gemmer de skovklædte bjergskråninger på rustikke pilgrimstempler og Buddha-figurer indhugget i kampestenene. I løbet af dagen besøger vi en række templer og helligdomme spredt ud i den smukke natur, inden vi sidst på eftermiddagen stiger på hurtigtoget shinkansen på togstationen i Kokura.

På banegården er der mulighed for at købe en klassisk japansk madpakke kendt som bento-boks. Snart suser vi gennem de japanske landskaber mod den gamle kejserby Kyoto, hvor vi ankommer midt på aftenen. Vel fremme indlogeres vi på hotellet, hvor vores kufferter venter på os.

Måltider: Morgenmad og frokost

Det meste af dagen er fri til at udforske Kyoto på egen hånd. I næsten 1.100 år var Kyoto Japans kejserby og landets ubestridte kulturhovedstad. Mere end 2.000 helligdomme, adskillige paladser, utallige klassiske haver og hyggelige gader med små træhuse står tilbage som minde om byens guldalder. Du kan også besøge Kyotos farverige madmarked, gå en tur gennem de gamle geisha-kvarter Gion eller shoppe i midtbyens mange butikker. Kyoto bugner af muligheder, og hvordan du vælger at bruge dagen, er helt op til dig.

Vi mødes igen ud på eftermiddagen for at spise afskedsmiddag sammen, inden vi kører mod lufthavnen for at flyve mod Europa.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter et flyskifte ankommer vi til Danmark om formiddagen.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os