Hvad søger du?

Sydkorea rundrejse

Templer, neonlys og vild natur

På denne rundrejse i Sydkorea oplever vi mange forskellige sider af landet. Det moderne Sydkorea med neonoplyste gader, hektiske markeder og højhuse venter os i Seoul. Det traditionelle Sydkorea oplever vi i Seouls historiske paladser, i den gamle kejserby Gyeongju, i traditionelle landsbyer og ikke mindst, når vi overnatter i et tempel.

Vi besøger adskillige smukke helligdomme og oplever Sydkoreas rige natur på køreture og til fods. Korea-krigen hører vi om ved grænsen til Nordkorea, og vi udforsker landets unikke køkken. Endelig møder vi naturligvis koreanerne, der byder os velkommen i deres spændende land.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Sydkorea rundrejse
Regioner: Asien
Lande: Sydkorea
14 dage Pris Rejseleder Status Information
23. apr 23 til
6. maj 23
27.990 kr Ib Larsen Få pladser tilbage Bestil rejse
12. okt 23 til
25. okt 23
29.990 kr Bjarke Vestesen Ledige pladser Bestil rejse

Vi starter i hovedstaden Seoul, hvor vi har god tid til at udforske byens historiske paladser, neonoplyste gader og de charmerende bydele Bukchon og Insadong. Vi oplever også et hektisk madmarked og et par af Seouls flotteste templer, inden vi fortsætter sydpå mod Damyang. Her besøger vi en klassisk have, Koreas første officielle ”langsomme by” samt bambusskoven Juknokwon. Vi overnatter i Hwaeomsa-templet, hvilket giver en unik mulighed for at opleve livet i templet samt nyde den smukke omkringliggende natur i Jirisan nationalparken.

Længere mod syd besøger vi Naganeupseong, der er en af Koreas bedst bevarede historiske fæstningsbyer, og vi kigger efter fugle i vådområdet ved Suncheon Bay, inden turen går via klippekyster på øen Geoje til Koreas næststørste by Busan. Her mærker vi historiens vingesus ved FN-kirkegården, og vi besøger byens berømte strand og fiskemarked.

Helt andre oplevelser venter os i Gyeongju, der var Koreas hovedstad i mere end 1000 år under Stilla-dynastiet fra 57 f.Kr. til 935 e.Kr. Her stikker Koreas historiske rødder dybt, og omkring byen ligger talrige templer, pagoder og kejsergrave. Flere historiske oplevelser venter os omkring Andong, hvor vi besøger Hainsa templet i Gaya National Park, der huser en enestående litterær skat. Vi går også en tur i den historiske landsby HaHoe, og vi hører om Konfucius på det gamle konfucianske akademi Dosan Seowon fra 1574.

Længere mod nord tager vi på en flot vandretur blandt forrevne bjergtoppe i nationalparken Seoraksan, og vi kigger ind over grænsen til Nordkorea fra den stærkt bevogtede grænse. Rejsen slutter med tid på egen hånd i Seoul.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor til Sydkorea fordi:

  • Vi overnatter med konfucianistiske munke i et tempel omgivet af smuk natur
  • Vi udforsker Koreas unikke køkken
  • vi oplever både Seouls neonoplyste gader, det rolige liv på landet og storslået vild natur
  • Vi besøger kejsergrave og templer i den historiske hovestad Gyeongju 
  • Vi kigger ind i Nordkorea ved den stærkt bevogtede grænse

Max 22 deltagere

Vis alle dage Skjul alle dage

Fra Danmark sættes kursen mod Korea.

Måltider: På flyet

Efter et flyskifte fortsætter vi til Koreas hovedstad Seoul, hvor vores lokalguide står klar til at byde os velkommen i lufthavnen. 

Hvis vi ankommer tidligt på dagen, kan det være, at vi tyvstarter lidt på morgendagens sightseeing i løbet af formiddagen, indtil vores værelser er klar. Derefter er resten af dagen fri til at slappe af ovenpå rejsen og få de første indtryk af Seoul. Vi spiser middag sammen på hotellet eller en nærliggende restaurant.

Måltider: På flyet og middag

I dag er Seoul en topmoderne storby med 10 mio. indbyggere. Men Sydkoreas sprudlende hovedstad har været beboet i 6.000 år, og overalt i byen kan man se beviser på dets imponerende historie. Blandt de funklende neonlys og moderne skyskrabere gemmer sig hyggelige gyder med traditionelle huse og små butikker. Her og der ses smukke templer, og på byens museer fremvises fantastiske levn fra Koreas oldgamle kultur.

Vi bruger hele dagen til at udforske byen med Seouls moderne offentlige transportsystem. Det er både hurtigt, effektivt og let, og så giver det et godt indtryk af hverdagslivet i storbyen. Vi starter vores byrundtur ved det 600 år gamle Gyeongbokgung palads, hvorfra kejseren og hans administration regerede landet, indtil japanske styrker angreb paladset i 1592. Vi går en tur i paladset og de omkringliggende parker og får et indblik i de overdådige omgivelser, kejserens familie i sin tid omgav sig med. Vi besøger også det nærliggende Museum for Folkehistorie, inden det er tid til frokost på en lokal restaurant.

Efter frokost fortsætter vi til det hyggelige område Bukchon, hvor omkring 900 af de traditionelle hanok-huse er bevaret. Her oplever vi en helt anden side af Seoul og får et indtryk af, hvordan byen må have set ud for 100 år siden. Vi fortsætter til et andet hyggeligt område, Insadong, der er kendt for sine gallerier, kunstmuseer og små butikker. Her er der mulighed for at gå lidt rundt på egen hånd, inden turen går tilbage til hotellet. Dagen slutter med en ægte koreansk barbeque-middag serveret med den populære lokale drink somek.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Igen i dag fører metroen os rundt til en række af Seouls seværdigheder. Vi tager blandt andet turen til toppen af Seoul N Tower, hvorfra vi kan nyde synet af byen langt under os. Her får vi for alvor en fornemmelse af, hvor stor Seoul er.

Vi fortsætter til det meget smukke Changdeok palads, der ligeledes er på UNESCOs liste. Paladset blev bygget i slutningen af 1300-tallet under Joseon-riget og er omgivet af en flot have. Efter den japanske ødelæggelse af Gyeongbokgung paladset i 1592, blev Changdeok Seouls vigtigste palads og kejserens officielle hjem helt frem til 1872.

Helt andre oplevelser venter os på det store og altid hektiske madmarked Gwangjang, hvor vi får en introduktion til de mange eksotiske ingredienser, der indgår i Koreas unikke køkken. Her ligger friske fisk og grønsager til skue side om side med madboder, der lokker med alle mulige snacks og lokale retter. Undervejs smager vi en række forskellige populære former for gademad.

Fra markedet fortsætter vi til kanalen Cheonggyecheon, der er et af de bedste byfornyelsesprojekter i Seoul i mange år. Her har man revet en hævet motorvejsbro ned og skabt et hyggeligt miljø langs den lille kanal, der hurtigt er blevet et populært mødested blandt de lokale. Aftenen slutter i hjertet af Seoul, hvor de travle shoppinggader ligger badet i neonlysets skær. Herfra går turen tilbage til hotellet, hvor resten af aftenen er fri til egne eventyr.

Måltider: Morgenmad og smagsprøver på markedet

Vi forlader storbyen og kører sydpå mod byen Damyang. Det er en længere køretur, der giver et godt indtryk af Korea udenfor storbyen. Ved Damyang besøger vi den smukke have Sosaewon, der kan føre sine rødder tilbage til 1520'erne. Der er en vidunderlig ro over haven, der er et klassisk eksempel på koreansk havekunst. 

Vi fortsætter til bambusskoven Juknokwon, hvor høje slanke bambus skaber en stemning, man ikke finder i andre skove. Efter en lille gåtur mellem bambusserne fortsætter vi mod templet Baekyangsa, hvor vi indlogeres for natten. Templet ligger forrygende smukt mellem skovklædte bjerge, og der hviler en fantastisk ro over stedet. At få lov til at bo i et aktivt tempel er et privilegium, der normalt er forbeholdt pilgrimme. Derfor forventes det også af os, at vi opfører os respektfuldt overfor templets munke.

Resten af dagen følger vi livet i templet og nyder de skønne omgivelser. Vi deltager blandt andet i aftenceremonien, og vi spiser i templet. Natten tilbringes på madrasser i fællesværelser, der er kønsopdelte. Templet har også nogle mindre værelser, som vi kan være heldige at få. Forholdene er spartanske, men oplevelsen af at bo på et gammelt tempel midt i den vilde natur opvejer til fulde den manglende komfort.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

OBS: Fra efterårsturen i 2023 og frem besøger vi ikke Sosaewon denne dag. I stedet bruger vi mere tid i templet, hvor vi overnatter. 

Dagen starter tidligt i Koreas templer, så vi står tidligt op for at deltage i morgenceremonien. Vi får også serveret morgenmad i templet, hvor vi følger formiddagens aktiviteter. Der bliver måske også tid til en gåtur i nationalparken på egen hånd, hvis du foretrækker det. Efter frokost i templet siger vi farvel til munkene og kører mod Naganeupseong, der er en af Koreas bedst bevarede historiske fæstningsbyer. Dele af de gamle mure står stadig, hvor de i århundreder har beskyttet byen mod piratangreb, og langs byens små gader ligger historiske stråtækte bygninger. Men dette er ikke kun et museum. Folk bor stadig i mange af husene, hvilket giver byen en helt anden stemning end typiske museumsbyer.

Vi fortsætter til Suncheon Bay, hvor vi går en tur i vådområdet på udkig efter fuglelivet. Hættetraner, lille skestork og svaner er blot nogle af de fuglearter, der gør stop her på deres migrationsruter.

Sidst på dagen indlogerer vi os på vores hotel i Suncheon. Middagen er denne aften på egen hånd, men du er naturligvis velkommen til at følge med rejselederen ud på en lokal restaurant, hvis du ønsker det.

Måltider: Morgenmad i templet og frokost

Vi fortsætter langs sydkysten til Koreas næststørste ø, Geoje. Blandt koreanere er Geoje bedst kendt for sin smukke natur, der varierer fra bølgende, grønne marker til dramatiske klippekyster. Vi følger kysten og nyder scenerierne på vej mod udsigtspunktet Windy Hill; der prydes af en vindmølle i historisk, europæisk stil. Vi besøger også klippekysterne ved Sinseondae Observatory, inden frokosten nydes på en lokal restaurant.

Fra Geoje fører en 8,2 kilometer lang bro- og tunnelforbindelse os tilbage til fastlandet og Koreas næststørste by, Busan. Her besøger vi FN-kirkegården, hvor 2.300 faldne fra Korea-krigen ligger begravet. Vi overnatter i Busan denne aften, og efter indlogeringen er aftenen fri til at udforske den hektiske storby på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter en stille og rolig morgenmad på hotellet kigger vi nærmere på Busan. Vi starter på Haeundae Beach, der er en smuk halvmåneformet strand med indbydende gyldent sand. Stranden er utrolig populær blandt koreanere, og på travle feriedage syder stranden af liv. Fra stranden er der ikke langt til Nurimaru APEC House; et moderne byggeri opført til at huse et topmøde i 2005. De politiske ledere er for længst taget videre, men bygningens historie er i sig selv spændende, og udsigten over havet er forrygende.

Efter frokosten på en lokal restaurant fortsætter vi til Busans altid hektiske fiskemarked, Jagalchi. Markedet er en særdeles farverig affære, hvor fisk, skaldyr og alle mulige andre skabninger fra havets dyb er lagt til skue for potentielle købere. Alt er dugfrisk, og fisk fra dette marked vil senere på dagen blive serveret på fiskerestauranter overalt i Korea. Vi besøger også byens film-distrikt, BIFF Plaza, hvor man hvert år afholder en stor filmfestival.

Helt andre oplevelser venter forude, når vi lægger Busan bag os og kører til Gyeongju, der var Koreas hovedstad i over 1000 år under Stilla-dynastiet fra 57 f.Kr. til 935 e.Kr. Denne ældgamle kulturby kaldes ikke ”museet uden vægge” for ingenting. Rundt om hvert hjørne gemmer der sig templer, Buddha-statuer, pagoder, gravmæler eller andre uvurderlige skatte fra Koreas rige historie. Byens historiske områder er UNESCO-fredede som en vigtig del af verdens kulturarv, og nye fund bliver stadig gjort i arkæologiske udgravninger i området. Efter indlogeringen på vores hotel i Gyeongju er resten af dagen til fri disposition. En fin gangsti fører langs søbredden og er et godt sted at strække benene på en gåtur.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi har hele dagen til at dykke ned i Gyeongjus historie. Blandt de mange højdepunkter er templet Bulguksa, der er et af de vigtigste templer i den koreanske buddhisme. Templet ligger smukt omgivet af fyrtræer lidt udenfor byen og huser adskillige af Sydkoreas nationalskatte, herunder stenpagoderne Dabotap og Seokgatap samt to forgyldte bronzestatuer af Buddha.

Fra Bulguksa følger vi en sti, der snor sig op i bjergene bag templet. Gåturen tager omkring halvanden time og fører os gennem smukke scenerier til det mere end 1300 år gamle buddhistiske huletempel Seokguram, der huser en række flotte og meget gamle skulpturer. Deriblandt en af Koreas mest berømte Buddhastatuer, der sidder i meditationsstilling midt i det runde tempelrum. Både Bulguksa og Seokguram betragtes som mesterværker indenfor buddhistiske kunst, hvilket har sikret dem en plads på UNESCOs kulturarvsliste.

Efter gåturen hviler vi benene over en god frokost på en lokal restaurant, inden vi besøger Silla-dynastiets gamle gravhøje i Tumuli Park. Silla-dynastiet regerede i mere end 1000 år fra 57 f.Kr. til 935 e.Kr., og de var det første dynasti, der havde held til at forene hele halvøen. Derfor anser mange koreanere Silla-dynastiets periode som en guldalder i Koreas historie. Hele 23 kongegrave er fundet ved Tumuli Park, og mange af dem har vist sig at indeholde fantastiske skatte. Nogle af disse skatte oplever vi på Geyongju National Museum. Vi besøger desuden Østasiens ældste observatorium, Cheomseongdae, inden turen går tilbage mod hotellet efter en oplevelsesrig dag.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi forlader Gyeongju efter morgenmaden og kører mod Andong. Det er en flot køretur, der fører os igennem frodige landområder med rismarker. Dagens første mål er det buddhistiske Hainsa tempel, der ligger omgivet af skovklædte bakker i Gaya National Park. Templet huser en enestående litterær skat bestående af mere end 80.000 gamle træblokke med buddhistiske skrifter.

Frokosten nydes på en lokal restaurant, inden eftermiddagen byder på et besøg i landsbyen HaHoe, der er et levende frilandsmuseum. Byen har en tusind år lang historie, og når man går i de idylliske gader flankeret af traditionelle stråtækte huse eller langs den bugtende flod, er det let at føle sig adskillige århundreder tilbage i tiden. Byen er UNESCO-fredet som en vigtig del af verdens kulturarv. HaHoe er en levende by med beboere, der stolt fører årtusindgamle håndværkstraditioner videre.

Området omkring Andong har i århundreder har været hjemsted for konfucianismen i Korea. Denne oldgamle kinesiske filosofi, der fokuserer på hierarki og harmoni, er stadig meget indflydelsesrig i Østasien, og koreanerne selv kalder Andong for hovedstaden for den koreanske folkesjæl. Vi besøger det konfucianske akademi Byeongsan Seowon, der ligger lidt udenfor byen. Akademiet stammer tilbage fra 1613 og huser en stor samling af historiske skrifter. I dag er Byeongsan Seowon optaget på UNESCOs kulturarvsliste, og det er et godt sted at høre om Konfucius og hans tanker.

Måltider: Morgenmad og frokost

Fra Andong fortsætter vi mod nationalparken Seoraksan, der byder på nogle af de smukkeste bjerglandskaber i Sydkorea. Her hæver forrevne klippeformationer sig over skovklædte bjergskråninger og skaber et landskab, der er som taget ud af en eventyrfilm. Varme kilder pibler op af undergrunden, mens vandfald andre steder sender kaskader af vand gennem skoven. Stier snor sig på kryds og tværs til flotte udsigtspunkter, og med held får vi måske øje på nogle af de fugle, der lever i parken.

Vi tager en vandretur i nationalparken og udforsker den smukke natur. De, der ikke har lyst til vandreturen, kan tage med kabelbane op til udsigtspunktet Gwongeumseong Fortress, hvorfra der er et fantastisk vue ud over de klippefyldte landskaber (ca. 15 USD - ikke inkluderet i rejsens pris).

Vi har én overnatning ved Seoraksan nationalparken.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Efter morgenmaden kører vi mod Seoul. Men inden vi kommer så langt, stopper vi ved den såkaldte DMZ (demarkationsgrænsen), der er ingenmandslandet mellem Nord- og Sydkorea og den kolde krigs sidste udpost. Her mærkes konsekvenserne af den officielt uafsluttede Koreakrig allerstærkest. Krigen mellem Nord- og Sydkorea er officielt stadig pågående, der hersker blot våbenhvile. Det fornemmer man tydeligt ved grænsen, der er den mest bevogtede grænse i hele verden. Vi besøger Goseong Unification Tower, hvorfra vi kan kigge ind i Nordkorea, og vi hører meget mere om konflikten på DMZ museet. 

Vi er fremme i Seoul sidst på eftermiddagen. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag sammen på en god restaurant.

Måltider: Morgenmad og afskedsmiddag

Dagen er fri til at udforske Seoul på egen hånd, indtil det er tid at køre mod lufthavnen. Mulighederne er mange, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med råd og vejledning. Besøg eksempelvis det store tempelkompleks Jogye-sa eller pladset Deoksugung. Du kan også genbesøge nogle af de områder, vi besøgte først på rejsen. Det kunne være Insadong med sine små butikker og gallerier eller den historiske bydel Bukchon, hvis labyrint af smågyder er fyldt med traditionelle hanok-huse. Du kan også opleve moderne arkitektur ved Dongdaemon Design Plaza eller få luftet kreditkortet i byens shoppinggader og markeder. Seoul byder desuden på adskillige fine parker samt et væld af museer om alt fra Korea-krigen over traditionel medicin til moderne kunst.

Check out fra værelserne er ved middagstid, men vi kan stille kufferterne i receptionen. Vi mødes på hotellet på det aftalte tidspunkt og kører mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Vi ankommer til Danmark midt på formiddagen.

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
23. apr 23 til
6. maj 23
27.990 kr Ib Larsen Få pladser tilbage Bestil rejse
12. okt 23 til
25. okt 23
29.990 kr Bjarke Vestesen Ledige pladser Bestil rejse