Logo

Taiwan

Den smukke ø

Taiwans tidligere navn “Formosa” stammer fra 1544, hvor portugisiske sømænd opdagede hovedøen og gav den navnet ‘’Ilha Formosa’’, der betyder “Smuk ø”. Og det er bestemt ikke uden grund. Øen har masser af naturskønhed. Der er bjerge, floder og slugter med vandrestier. Taiwan har et varieret klima: tropisk, subtropisk og tempereret på et areal lidt mindre end Danmark.

Taiwan har skabt velstand på rekordtid og har udviklet et velfungerende demokrati med frie medier, forsamlingsfrihed og lighed for loven. Levestandarden er tæt på mange af de mest velfungerende lande i Europa og ikke langt fra andre demokratier i Østasien, som f.eks. Sydkorea og Japan. Her er en velfungerende infrastruktur med gode veje og højhastighedstog, der kører langs vestkysten.

Regioner: Asien
Lande: Taiwan
14 dage Pris Rejseleder Status Information
16. mar 19 til
29. mar 19
21.900 kr Flemming Ytzen Bestil rejse
11. apr 19 til
24. apr 19
22.900 kr Flemming Ytzen Bestil rejse
26. okt 19 til
8. nov 19
21.900 kr Flemming Ytzen Bestil rejse

Hovedstaden Taipei er kommet meget langt med at løse forurenings- og trafikproblemer.  Det samme gælder resten af landet.

Vi taler om et samfund med sundheds- og velfærdsordninger, der er blandt de bedste i Østasien. Friheds- og borgerrettigheder, der er bedre udviklet end i alle sammenlignelige samfund.

Taiwan er også en kulturskat i den forstand, at det er et af de bedste steder, man kan studere den årtusindegamle kinesiske kulturarv. En stor del af den er samlet på én enkelt lokalitet: The National Palace Museum i Taipei. Landet rummer der ud over et væld af templer og klostre.

Taiwans rige historiske baggrund har givet øen en multifacetteret kultur. Taiwanernes kultur består i dag bl.a. af det oprindelige folk med 13 forskellige stammer, fujianeserne fra det sydlige Kina, hakkaer, hollændere, spaniere, japanere samt de nylige indvandrere fra Kina. Alle disse grupper har spillet en rolle i Taiwans udvikling.

Samtidig med at de forskellige folk gradvist har udviklet en ny kultur, har de også bevaret deres oprindelige skikke og traditioner, og det er grunden til, at man stadig kan opleve de oprindelige folks kultur, kinesisk og taiwansk kultur side om side, og endda finde spor af hollændere og japanere, når man rejser rundt i Taiwan.

Formen på øen Taiwan kan minde om en sød kartoffel. Derfor omtaler taiwanere undertiden sig selv som "børn af den søde kartoffel". Og befolkningen er utrolig venlige og imødekommende.

På rejsen kommer vi bogstaveligt hele vejen rundt om dette fantastiske land.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København

Vi ankommer til Taipei.

Om eftermiddagen besøger vi Chiang Kai Shek mindehallen, der er en imponerende bygning i klassisk kinesisk stil omgivet af et stort parkanlæg og med en stor hvid marmorplads foran. Her findes en kæmpe stor statue af Chiang Kai Chek. Fra mindehallen er der desuden et smukt udsyn til det nationale koncerthus og nationalteatret, der ligger overfor hinanden på den brede plads foran mindehallen.

Herefter besøger vi Longshan templet fra 1738, bygget i traditionelle taiwanske byggestil med sydkinesisk indflydelse.

Vi har én overnatning i Taipei.

Måltider: Aftensmad

Vi kører til den historiske by Yingge, der er kendt for produktion af keramik. Byen har produceret keramik siden starten af 1800-tallet. Vi går en tur blandt historiske bygninger og hundredvis af keramikværksteder.

Vi fortsætter syd på til Miaoli, der blev hårdt ramt af det meget store jordskælv i 1935. Her kan vi bl.a. se resterne af den kollapsede Longteng bro.

På vejen mod Taichung besøger vi Gaomei Wetlands, hvor der er et rigt fugleliv.
Efter ankomst til landets tredjestørste by Taichung går vi en tur gennem Fengija, der er landets største natmarked.

Vi har to overnatninger i Taichung.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag kører vi op mod bjergene til Sun Moon Lake (sol og måne-søen), som ligger i en højde på 760 meter over havet. Det er den eneste større naturlige sø i Taiwan. Den sydlige del af Lalu øen har form som en måne, og den nordlige del har form som en sol, deraf navnet Sun Moon Lake.
Kombinationen af bjerg- og vandsceneri, giver søen dens skønhed. Samtidig får søens beliggenhed på 760 meters det hele til at ligne et asiatisk landskabsmaleri med udsigten til søen indhyllet i en let dis og de klart aftegnede bjerge rundt om. Vi tager på bådtur på søen.

Vi besøger Wenwu templet der ligger på en bakketop, hvorfra der er fantastisk udsigt over søen om de omkringliggende bjerge. Og udsigten bliver endnu bedre når vi efterfølgende tager med kabelbanen op til Formosan Aboriginal Cultural Village.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører mod sydøst op til det meget naturskønne område Alishan National Scenic Area. Her er over 2000 meter høje bjerge, alpine skove, vandfald og teplantager. Cirka midt i marts blomstrer kirsebærtræerne i Alishan. Vi vandrer en tur på ca. 2 timer i det flotte område. Herefter besøger vi den gamle bjerglandsby Fenqihu beboet af Hakka-folket.

Om eftermiddagen kører vi ned til Kaohsiung på Taiwans sydvestkyst. Kaohsiung er landets næststørste by, og samtidig den vigtigste havneby.

Vi har to overnatninger i Kaohsiung.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi tager på byrundtur i Kaohsiung. Vi starter ved Lotus søen, der er kendt for de mange lotusplanter og de mange templer, pavilloner og pagoder, der ligger rundt om søen. Vi besøger bl.a. Forår og efterårs-pavillonen, og drage- og tiger-pagoderne.

Herefter besøger vi den aflange ø Cijin. Her besøger vi det kinesiske tempel, fortet og fyrtårnet fra 1800-tallet samt kan nyde udsigten til havet på den ene side og Kaohsiung skyline på den anden side.

Herefter den meget smukke metrostation Formosa Boulevard Station. Inde i metrostationen findes det største glasarbejde i verden, Dome of Light, der er designet af den italienske kunstner Narcissus Quagliata. Kuplen er 30 meter i diameter.

For de, der har lyst slutter vi dagen med en tur på Liuhe natmarkedet.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til sydspidsen af Taiwan. Vi starter med at besøge det store akvarium The National Museum of Marine Biology and Aquarium. Det kæmpe store akvarium rummer koralfisk, hajer og hvaler og meget mere.

Efter besøget fortsætter vi til Maobitou for at nyde udsigten til havet og de dramatiske klipper.

Vi slutter dagen på Kentings to kilometer lange natmarked.

Vi har to overnatninger i Kenting.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag besøger vi Kenting nationalparken med de mange smukke strande, koralrev med farverige fisk

Vi starter ved Chuanfan Rock. Det store klippestykke ligger ved en rå kystlinje. Herefter fortsætter vi til Shadao, hvis 200 meter lange strand består af 98% havskaller.

Vi fortsætter til Taiwans sydligste punkt, med det 21 meter høje fyrtårn, og rundt om østkysten til det vindomsuste Longpan Grassland, der er skabt af eroderet kalksten og koralrev.

Vi har resten af dagen fri på egen hånd. Der er tid til at svømme, snorkle eller gå en tur ved stranden.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører op langs Taiwans sydøstkyst til Taitung, hvor vi besøger Applied botaniske have. Herefter tager vi på en 1-2 timers cykeltur ud blandt rismarkerne, der omgiver Taitung.

Vi har én overnatning i Taitung.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi fortsætter langs den meget smukke og bjergrige østkyst mod Hualin. Vi gør et kort stop Guangfu sukkerfabrikken, der er bygget i japansk byggestil, inden vi fortsætter til Taroko kløften.

Taroko er berømt for sine fantastiske klippebjerge og marmorkløfter, der strækker sig langs med Li Wu-floden. Taiwan-øen blev dannet for fire millioner år siden af kontinentalpladernes kollision. I løbet af millioner af års vind-erosion er marmorklipperne blevet blotlagt og gennemskåret af Li Wu-floden, der med sin strøm har skabt de imponerende kløfter. Her er desuden mange smukke vandfald. Der er anlagt mange vandrestier, hvor man kan nyde Tarokos naturskønhed, og vi begiver os ud på nogle af dem.

Vi har én overnatning på hotel i Hualien.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi tager lokaltoget til Jiaoxi, hvor vi besøger de varme kilde og kan dyppe fødderne.

Vi fortsætter med bus til Taipei, hvor vi besøger det næsten 200 år gamle Lin An Tai hus og gårdhave. Det velbevarede hus er bygget i traditionelt kinesisk stil.

Derefter besøger vi Chiang Kai-sheks smukke hus, have og frugtplantage. Her boede Chiang Kai-shek med hans kone Soong May-ling fra 1951 til 1975.

Vi slutter aftenen af med manér, når vi spiser middag på det historiske Grand Hotel.

Vi har to overnatninger i Taipei.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen af med en fantastisk udsigt. Vi skal nemlig op i Taipei 101. Bygningen er 508 meter høj og var fra årerne 2004 til 2009 verdens højeste bygning. I 2010 blev den overgået af Burj Khalifa med sine 828 meter, men hvis man fraregner begge bygningernes antenner, er Taipei 101 stadig verdens højeste bygning. Navnet Taipei 101 opstod fordi bygningen har 106 etager, men fem etager er under jorden og kun 101 af dem er synlige udefra. Bygningen kan ses mange steder fra, når vi var rundt i byen.
Med verdens hurtigste elevator, der har en tophastighed på 63 km/t kommer vi op til den indvendige udsigtsplatform på 89. etage. Og ad en trappe kan vi komme op til den udvendige udsigtsplatform på 91. etage.

Vi kører nordøst for Taipei til guld-vandfaldet. En kombination af nedbør i dette minedriftsområde med mange tungmetaller får det til at ligne en kaskade af guld, der strømmer ned af bakken.
Vi besøger den tidligere guldmineby Jiufen, der i dag er en hyggelig by med små smalle gade, tehuse og flot udsigt til Stillehavet.

Vi lærer herefter at lave en lanterne, som vi efterfølgende sender til vejrs. Opsættelsen af lanterner er et traditionel symbol på fred og held og lykke.

Om aftenen går vi en tur gennem Shilin natmarkedet, som hver aften ved skumringstid forvandler sig til et sydende hav af mennesker, lækre lokale madsteder med skaldyr og andre snacks, forretninger med billigt tøj, legetøj, skønhedsprodukter, sko – kort sagt alt, hvad man kan forestille sig. 

Måltider: Morgenmad og frokost

Om formiddagen besøger vi The National Palace Museum. Museet har en permanent samling af næsten 700.000 kunstgenstande hidrørende fra årtusinders kinesisk historie. En stor del blev taget med fra Den Forbudte By i Beijing, da det daværende nationalistiske styre måtte tage flugten fra det kinesiske fastland i 1949. Vi taler om kunst af kejserlig status, for det var skiftende dynastier, der samlede de mange uvurderlige genstande.

Vi har resten af dagen fri på egen hånd til at udforske Taipei, inden vi om eftermiddagen kører til lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
16. mar 19 til
29. mar 19
21.900 kr Flemming Ytzen Bestil rejse
11. apr 19 til
24. apr 19
22.900 kr Flemming Ytzen Bestil rejse
26. okt 19 til
8. nov 19
21.900 kr Flemming Ytzen Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede