Logo

Den Gyldne Trekant og Chiang Mai

Landsbyliv og kultur i det nordlige Thailand

Det ”ægte” Thailand og thai-kulturens arnested findes i junglen og bjergene mod nord. Naturen er grøn og frodig, og landets kulturelle centrum er Chiang Mai, der er 700 år gammel og med sin bymur og voldgrav er et modstykke til pulserende Bangkok. Indtil begyndelsen af 1900-tallet var det nordlige Thailand meget svært at nå frem til. Kun langs vandvejene eller på elefantryg lod det sig gøre. Derfor har området bevaret charmen i en periode, hvor det er gået stærkt med turisme i Thailand i øvrigt.

Vi besøger en af de etniske stammer, der lever i bjergene ind mod Burma. Og står på en top med udsigt over Mekongfloden, Laos, Burma og Thailand. Ja netop – Den Gyldne Trekant.

Se dagsprogram
13 dage Pris Rejseleder Status Information
1. dec 19 til
13. dec 19
15.900 kr Lasse Henriksen Ledige pladser Bestil rejse

Den gyldne trekant var førhen et paradis for opiumshandel.

Vi besøger også Wiang Kum Kam, den glemte hovedstad, der blev forladt i 1296 og først udgravet i 1984. Drypstenshuler og Det Hvide Tempel er to andre oplevelser i det nordlige Thailand.

Vi begynder i Bangkok, hvor vi sejler på vandvejene, tager til flydende markeder, går gennem Chinatown og besøger Det Store Palads, inden vi tager nattog nordpå til Chiang Mai. Ved rejsens slutning flyver vi hjem fra Chiang Mai.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København til Bangkok.

Vi lander i Thailands hovedstad Bangkok og kører til vort hotel og bliver indkvarteret. I morgen skal vi på sightseeing i Bangkok, men der er tid til at tage forskud på oplevelserne og gå ud i byens pulserende liv på egen hånd.

På thai kaldes byen ”englenes by”, og ikke uden grund, for Bangkok rummer gamle templer, farverige paladser, markeder og byliv for alle sanser. Ikke mindst kulinarisk er der spændende mad i stort set hvert hjørne af byen.

Ingen måltider

Om morgenen besøger vi et af Thailands mest ikoniske templer, Wat Pho. Templet huser den største samling af Buddha billeder i Thailand, og kendes desuden for en 46 meter lang, hvilende Buddha-figur. Vi kommer sikkert komme til at høre munkenes sang. I en del af templet findes landets ældste massage-skole, for dét, vi kender som Thai massage, opstod lige her, i Wat Pho.

Dernæst ser vi Bangkoks måske største seværdighed: Det Store Palads. Inden for paladsets mure ligger Wat Phra Kaew, templet med gyldne spir og orange og grønne mosaikker. Wat Phra Kaew huser den smaragdgrønne Buddha, en figur, der anses som beskytter af hele Thailand. Den smaragdgrønne Buddha er fremstillet af ét stykke jade og er klædt i guld.

Frokost på en nærliggende restaurant. Bagefter fortsætter vi med en sejltur ad de små kanaler og vandveje i Thonburi, som er den gamle hovedstad, og som i dag ligger på den anden side af floden i forhold til resten af Bangkok.

Vi slutter dagens eventyr i Bangkok med at køre til Chinatown, det mest myldrende og hektiske kvarter i Thailands hovedstad.

Måltider: morgenmad og frokost

Vi forlader Bangkok tidligt og kører til de flydende markeder i Damnoen Saduak. Her ser vi, hvordan der handles livligt mellem bådene. Men ikke nok med det. Vi fortsætter til et ukendt marked, der ligger tæt op ad en jernbane.

Frokost på en lokal restaurant, inden vi besøger Wat Bang Kung, et gammelt tempel, der gemmer sig under 4 store figentræer. De har simpelthen vredet og snoet sig rundt om templet.

Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til Bangkok og på Hualampong stationen tager vi nattoget på til Chiang Mai i det nordlige Thailand.

Måltider: Morgenmad og frokost

Chiang Mai er en gammel by. Byen er det kulturelle centrum for Nord-Thailand, og det hænger sammen med byens fortid som hovedstad i kongedømmet Lanna. Der er en afslappet stemning over Chiang Mai. Man mærker tydeligt, at man er kommet væk fra Bangkoks mylder. Der er skyggefulde, grønne træer, hyggelige smågader og faktisk også et rigtig godt køkken.

Vi hentes på togstationen, og kører først til et marked, hvor vi kan vælge at tage en typisk thai morgenmad. Derpå gælder det byens fineste tempel, Wat Phra Singh, som blev bygget tilbage i det 14. århundrede, og dermed et fint eksempel på arkitektur i det hedengangne Lanna kongedømme.

Frokost er på en restaurant, hvorpå vi checker ind på vort hotel. Resten af dagen er fri til at gå på opdagelse i Chiang Mai eller blot slappe af på hotellet. Vi har 2 nætter i Chiang Mai.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dagen giver os indtryk af historie og kultur i Chiang Mai og omegn. Så snart vi når udenfor byen, mærker vi den fredelige atmosfære. Indbyggernes dagligdag udspilles for øjnene af os, og vi tager forskellige stop undervejs. For eksempel ved småværksteder.

Vi ser også den glemte by Wiang Kum Kam. I 1288 blev byen hovedstad i Lanna-riget, men den lå meget lavt, og blev konstant oversvømmet i regntiden. Allerede 8 år senere havde kongen fået nok. Han flyttede hovedstaden tilbage til Chiang Mai. Og langsomt blev Wiang Kum Kam begravet. Først i1984 blev resterne af den forsvundne by udgravet.

Frokosten undervejs er inkluderet, og ud på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet i Chiang Mai. Resten af dagen er på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost

Fra morgenstunden forlader vi Chiang Mai og kører ad en snoet vej op i 1300 meters højde til det hellige tempel Doi Suthep. Det sidste stykke består af 306 trin, men så belønnes man også med en flot udsigt over Chiang Mai og landskabet omkring byen. Doi Sutheb blev opført i 1383 som kloster, og den dag er der munke på stedet.

Templet har i øvrigt en kopi af den smaragdgrønne Buddha. Den rigtige statue står i Bangkok – vi så den dag 3.

Efter frokosten, som er inkluderet, kører vi mod nord. Vi skal til distriktet Fang, der ligger op mod grænsen til Burma. Cirka 70 km efter Chiang Mai kører vi gennem nationalparken Chiang Dao, og stopper for at se drypstenshulerne af samme navn. Vi fortsætter til Fang, hvor vi indkvarteres på hotel Phumanee.

Hotellet er specielt, fordi det drives af lokale fra den etniske stamme Lahu. Ejerne fortæller, at deres bedstefar flyttede stammen fra Burma til Thailand, og at deres far var høvding for den bjerglandsby, stammen byggede op. Vi har 2 overnatninger i Fang.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag besøger vi Lahu-stammen. Det kræver off-road biler – ellers kan vi ikke nå landsbyen, der ligger isoleret i bjergene i Doi Pha Hom Pok nationalparken. I landsbyen sætter de os ind i deres afgrøder: Te og kaffe. Vi inviteres til at prøve kræfter som te-plukkere, og ser, hvordan tebladene forarbejdes, så de er klar til salg.

Vi får også tilbud om at være med til at forberede dagens frokost. Det sker på den traditionelle måde, det vil sige med bambus-beholdere og bananblade. Efter dette udsøgte måltid kører vi tilbage til hotellet i Fang.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi skal nå fra Fang til Chiang Rai, og kommer til at køre i meget smukke og kuperede landskaber. Der bor mange etniske grupper i Thailands højland, blandt andet kinesere, hvis forfædre kæmpede mod kommunisterne i Kina.  Nu om dage dyrker de te, og vi smager eksempler på den lokale te på en plantage med det sigende navn 101 Tea Plantation.

Frokosten er inkluderet på dagens etape, og i Chiang Rai indkvarteres vi på hotel, hvorpå aften og middag er på egen hånd.  Vi har 2 overnatninger i Chiang Rai.

Måltider: Morgenmad og frokost

Hvem har ikke hørt om den Gyldne Trekant? Hjørnet, hvor Burma, Thailand og Laos mødes, og som engang var berygtet for opium-produktion.
Nu står vi der, og vandrer til det udsigtspunkt hvorfra der er udsigt over Mekong-floden og de 3 lande.

Vi besøger Opium House, som giver indsigt i regionens narko-historie. Inden bussen kører til bage til hotellet besøger vi grænsemarkedet Mae Sai, som er den mest travle grænseovergang til Burma. Meget af dét, der sælges, er billigt import fra Kina, men stemningen med handel og vandel ved Thailands mest nordlige punkt er unik. Frokost på en lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad og frokost

Det Hvide Tempel er et højdepunkt på ethvert besøg i det nordlige Thailand, og i dag ser vi det på vej fra Chiang Rai til Phrae. Tempel er egentligt ikke det rette ord for det er også kunstgalleri. Det Hvide Tempel er – som navnet antyder – skinnende hvidt. Det ejes af en lokal kunstner, der købte stedet i 1990´erne. Dengang var det et ”håndværkertilbud”, men kunstneren gjorde det til sit livsprojekt at renovere og ombygge templet. Og det har han arbejdet på lige siden. End ikke et jordskælv i 2014 har kunnet stoppe ham. Om alt går efter planen, står det færdigt i 2070. Ikke tidligere, for kunstneren nægter at lade store fonde komme ind over. Det er hans projekt, som skal give ham evigt liv.

På vej mod Phrae standser vi også ved Nord Thailands største ferskvandssø og ved en landsby, hvor vi kan se, hvordan farvestoffet indigo bliver til.

Frokost på en lokal restaurant, hvorpå vi ser ”paddehatte-klipperne” ved Phae Muang Phi. Her har erosion skabe mærkelige formationer i de bløde bjerge.

Måltider: Morgenmad og frokost

Byen Phrae var engang handelscenter for teaktræ. Derfor havde byen stor betydning. Men det er fortid nu. I dag er det en stille by. Vi ser lokale værksteder og hjem. Blandt de ting, byen er kendt for, er hatte, bambusting, tekstil-design, træskæring og håndformede mursten.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi flyver fra Chiang Mai om formiddagen og ankommer til København sidst på dagen.

 

Alle planlagte afgange

13 dage Pris Rejseleder Status Information
1. dec 19 til
13. dec 19
15.900 kr Lasse Henriksen Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede