Logo

Fantastiske Vietnam

Hanoi og Saigon – Ha Long og Mekong

Alle højdepunkterne i Vietnam – og meget mere. Det hele er med på rundrejsen: En tur i junke på Ha Long bugten. Sejlads og flydende markeder i Mekong-deltaet. De myldrende storbyer Hanoi og Ho Chi Minh City (Saigon). Det vietnamesiske køkken. Og som et ekstra krydderi er indlagt et besøg i rejselederens hjemby.

Vi starter vores rejse i Vietnams hovedstad. Vi oplever blandt andet Hanois travle gader som passager på en cykel-rickshaw. Vi ser Pagoden på én søjle og mausoleet over landsfaderen Ho Chi Minh. Og eventyret åbner sig for alvor for os, når vi stiger ombord på en junke og tilbringer et døgn på den rigtige Ha Long Bay.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Vietnam
16 dage Pris Rejseleder Status Information
20. dec 19 til
4. jan 20
21.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Udsolgt Forespørg Jule og nytårs rejse
6. jan 20 til
21. jan 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
27. jan 20 til
11. feb 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
12. feb 20 til
27. feb 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
28. feb 20 til
14. mar 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
15. mar 20 til
30. mar 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
30. mar 20 til
14. apr 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse Påske
17. jul 20 til
1. aug 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
26. sep 20 til
11. okt 20
Afventer pris Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
12. okt 20 til
27. okt 20
Afventer pris Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
28. okt 20 til
12. nov 20
Afventer pris Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
14. nov 20 til
29. nov 20
Afventer pris Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
20. dec 20 til
4. jan 21
Afventer pris Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse Jule og nytårs rejse
Vis alle afgange Vis færre

Efter vores ophold i Hanoi fortsætter vi rejsen til det midterste Vietnam med nattog. I den gamle kejserby Hue ser vi paladset med ”Den Forbudte Lilla By”, der i dag er på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Charmerende Hoi An er en anden by på UNESCOS liste. Smukke kinesiske, franske og vietnamesiske huse gør byen til et meget velbevaret eksempel på en sydøstasiatisk by fra det 15. århundrede. På en afslappet cykeltur kommer vi forbi risbønder, Buddha-templer, kolonitids-villaer og kvinder, der sidder og fletter i palmetræernes skygge.

Den sidste storby på rundrejsen er Ho Chi Minh City (Saigon), der er Vietnams mest moderne by. Herfra stikker vi ud på Mekong floden, og kommer blandt andet til det flydende grøntsags-morgenmarked. Vi ser tunnelsystemet fra Vietnam-krigene. Og runder rundrejsen af med et personligt indslag: Rejseleder Tuyen Ngoc Nguyen kom til Danmark fra Vietnam som 15-årig. Efter en uddannelse i Danmark er han vendt tilbage til Vietnam, hvor han har en kaffefarm. Vi besøger hans hjemby – og smager selvfølgeligt hans kaffe. Efter frokost på en flydende restaurant i havet er der tid til at nyde den kridhvide sandstrand inden der kaldes ud til flyet.

Rejseleder Tuyen Ngoc Nguyen har lavet en film om rejsen - se hvilke oplevelser, der venter dig - klik her

Rejsens højdepunkter:

  • Rejsen ledes af Tuyen, vores fantastiske rejseleder, der viser os landsbyen hvor han er vokset op og tager os med på familiebesøg. Vi køber ind og laver mad sammen.
  • Vi tager cyklerne gennem betagende og uforstyrret landskab, hvor vi ser bønder der arbejder på markerne og passerer villaer fra kolonitiden.
  • Hué der er på UNESCOs verdensarvsliste og som er tidligere kejserby og hovedstad
  • Hoi Ans gamle bydel der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
  • Vi sejler på Mekong og oplever hvordan livet leves på og ved deltaet.
  • I Halong bugten sejler og overnatter vi i egen junke.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi starter rejsen mod Fantastiske Vietnam med afrejse fra Kastrup.

Afhængig af ankomsttidspunktet kører vi ind til byen og går ned til den smukke Hoan Kiem sø, der ligger centralt i den gamle bydel. Her krydser vi den røde træbro og besøger Ngoc Son templet.

Senere tager vi på en kort cykel-rickshawtur gennem midtbyens fascinerende gader. Cykel-rickshaw er sådan set en cykel med privatchauffør. Der er plads til 2 personer foran, og bagved sidder vognmanden og træder til.

Ankommer vi sidst på aftenen flyttes dagens programpunkter til næste dag.

Vi har to overnatninger i Hanoi.

Måletider: aftensmad

Morgenen er sat af til at opleve mere af Vietnams hovedstad. Ho Chi Minh er en faderfigur for det moderne Vietnam. Han stod i spidsen for frihedsbevægelsen, der fik Vietnam løsrevet fra Frankrig, og var præsident i det kommunistiske Nordvietnam frem til sin død i 1969. I dag er der i høj grad en kult omkring Ho Chi Minh, men også – fra eksilvietnamesere - kritik af hans enevældige styre. Han er på forsiden af Vietnams pengesedler, og hans balsamerede lig ligger i mausoleet, bygget netop på der, hvor han oplæste uafhængighedserklæringen i 1945. Vi ser både mausoleet og huset, han boede i.

Vi besøger også One Pillar Pagodaen, ”templet på én søjle”, der er bygget i 1049 af kejser Tong, som var barnløs og drømte, at guden Avalokiteshvara, siddende midt i en lotus-blomst, skænkede ham et barn. Kort tid efter giftede kejseren sig. Og nu skete der noget. Han fik en søn. Som tak opførte han et tempel på én søjle midt i en lotus-dam.

Vi fortsætter til Litteratur-templet, der er opført i 1070. Det blev dedikeret til Konfutse, og blev landets første universitet, der uddannede landets elite. Det er bygget op som en Pandoras æske, og først efter den femte port er man inde i det inderste.

Vi fortsætter til Etnografisk museum, hvor vi bl.a. oplever Vietnams berømte vanddukketeater, der opstod for mange hundrede år siden i en dam i en landsby. Scenen i Hanois berømte vanddukketeater er stadig vandoverfladen, og dukkerne føres med en sindrigt system af bambusstænger af dukkeførere, der står i vand til livet. Hvordan? Det er en velbevaret hemmelighed. Bønder pløjer, og fiskere fisker, mens slanger og fabeldyr gør utrolige krumspring.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Halong bugten for at gå om bord i vores junke båd. Vi befinder os nu i en meget smuk del af Nordvietnam, som for nyligt er kommet med i UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Ha Long betyder ”den Nedstigende Drage” og sagnet fortæller, at Jadekejseren beordrede dragen til at stige ned fra bjergene for at redde indbyggerne fra at blive invaderet. Dragens spyede ild, hvorved små jadestykker forvandledes til de klipper og kalkstensformationer, der udsmykker bugten som små bitte øer.

Vi sejler i en junke båd gennem Ha Long bugten med dens utallige øer. Frokosten er om bord, og hele eftermiddagen sejler vi i den eventyrlige bugt. Vi går ned i mindre både og sejler b.la. ind i en smuk lagune.

Vi kaster anker for natten, nyder middagen og falder i søvn til lyden af Ha Long bugtens bølger.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kan vi stå tidligt op og nyde den flotte solopgang.

Efter morgenmaden har vi endnu et par timer til at nyde Ha Long. Kl. cirka 11 går vi fra borde, og kører til Hanoi. Vi handler lidt ind til vores togtur inden vi først på aftenen tager med nattog til Hue. Vi indkvarteres i 1. klasses (soft sleeper) 4-sengskupéer, men på trods af klassen skal vi dog ikke forvente nogen videre luksus. Togstandarden er væsentlig lavere i Vietnam, end hvad vi er vant til herhjemme.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

Vi ankommer til Hue om morgenen og kører til vores hotel for at spise morgenmad.

Hue, der er på UNESCOs verdensarvliste, er tidligere kejserby og hovedstad fra 1802 til 1945. Byen er placeret ved Huong flodens (Parfume-floden) nordlige bred. Vi starter dagen med at sejle ned ad Parfume-floden til Thien Mu pagodaen, der blev bygget i 1601, og siden er blevet byens uofficielle symbol.

Efterfølgende udforsker vi det smukke gravmæle for kejser Tu Duc og efterfølgende Hue´s kongelige arkitektoniske kompleks, citadellet, som består af fæstningsværker, kongelige paladser, den forbudte by og andre royale bygninger. Opførelsen af Citadellet blev påbegyndt i 1805 under kejser Gia Long og blev fuldført i 1832 under kejser Minh Mang.

Om eftermiddagen besøger vi gravmælet for både kejser Tu Duc og Khai Dinh. Kejser Tu Duc regerede fra 1847 til 1883. Det længste tidsrum for en Nguyen-hersker. Gravmælet ligger kejserligt omgivet af fyrretræslunde. Men på trods af at alle 200 arbejdere, som transporterede hans afdøde krop til graven, efterfølgende blev henrettet for at undgå gravrøvere, er hans jordiske rester ikke mere ved gravmælet.
Khai Dinhs mausoleum er til gengæld et vidnesbyrd om det vietnamesiske kejserdømmes undergang, da landet blev koloniseret af franskmændene. Kejser Khai Dinh regerede fra 1916 til 1925, og hans gigantiske betonmausoleum blev bygget i årene 1920-1931.

Selv om hvert gravmæle langs Parfume-floden har sine helt egne kendetegn, er de alle bygget op omkring fem fællestræk, der blandt andet inkluderer stenskulpturer af elefanter og krigere, et lille tempel til tilbedelse af kejseren og selvfølgelig selve graven med de jordiske rester.

Vi har én overnatning i Hue.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Om formiddagen besøger vi det farverige marked, Dong Ba, hvor de lokale handler med grønsager, frugt, fisk og næsten alt andet mellem himmel og jord.

Herefter kører vi til Hoi An. Undervejs besøger vi det berømte museum i Danang. Her er udstillet genstande fra Champak kulturen. Vi fortsætter kørslen og kører over Hai Van Passet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over det sydkinesiske hav.

Vi når frem til Hoi An om eftermiddagen. Hoi An er Vietnams mest charmerede by og er samtidigt et meget velbevaret eksempel på en sydøstasiatisk handelsstation fra 15. til 19. århundrede, og den er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Vi udforsker den gamle bydel med smalle stræder, smukke gamle kinesiske, franske og vietnamesiske huse, butikker af træ og flotte templer. Nogle af de ældste bygninger stammer helt tilbage fra før det 19. århundrede.

Vi har to overnatninger i Hoi An.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Efter morgenmaden tager vi cyklerne frem og cykler til den lille landsby Kim Bong. Det er en hyggelig og afslappet cykeltur igennem det betagende og uforstyrrede landskab. Vi cykler forbi bønder, der arbejder i rismarken, og passerer villaer fra kolonitiden. Her er beskedne buddhistiske templer, hvor de lokale fremsiger bønner og bringer offergaver til forfædrene. Her og der ses kvinder, der fletter kurve og hatte i palmetræernes skygge.

Ved frokosttid sejler vi tilbage til Hoi An, hvor vi spiser frokost sammen. Herefter er der fri på egen hånd. Cyklerne skal først afleveres sidst på eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Efter en tidlig morgenmad kører vi til Danang og flyver til Ho Chi Minh City.

Ho Chi Minh City er Vietnams største og mest moderne by. Her er trafik, shopping centre, pagoder, unge skønheder i ao dai på skinnende Honda Dreams, stemningsfyldte fortovscafeer og traditionelle markeder.

Vi tager på byrundtur og besøger krigsmuseet, Notre Dame katedralen udefra da den pt. under renovering, det gamle posthus, præsidentpaladset, den kinesiske bydel, Thien Hau templet og det store marked.

Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Cu Chi tunnelerne, knap 2 timers kørsel nordvest for byen.

Tunnelsystemet ligger 35 km nord for byens centrum, og blev bygget under Vietnam-krigen, af de vietnamesiske kommunister. Mange soldater og kommunistiske ledere levede i dette system af tunneler i perioder af Vietnamkrigen, og USA's og Sydvietnams hære var ude af stand til at ødelægge det.

Tunnelsystemet, der rummede hospitalsstuer, køkkener, mødelokaler og ammunitionslagre er over 250 km langt og nogle steder i 3 etager. Tunnellerne var gravet i mellem 4-10 meters dybde, hvilket var nok til at bære vægten af 50 tons store tanks og tilstrækkeligt til ikke at blive ødelægge af de store 200-punds bomber. Vi guides rundt i forskellige afdelinger, så vi får et indtryk af det gennemtænkte netværk af tunneller.

Vi spiser frokost sammen på vejen retur til Ho Chi Minh City.

Måltider: morgenmad og frokost.

I dag kører vi til Cai Be i Mekong Deltaet. På turen ser vi små boder langs vejen med forskellige frugter som dorian, dragefrugter og kokosnødder. Vi går om bord på vores båd, som sejler os ad Mekong floden. Fra båden kan vi opleve, hvordan livet leves langs deltaet. Vi har flere stop på vores sejltur hvor vi lægger til kaj og besøger små lokale værksteder.

Deltaet er på størrelse med Danmark, et kæmpestort fladt og gennemskåret areal, hvor mægtige Mekong splitter sig op i mange forgreninger og forvandler området til en verden af vand. Mekong-floden, som med sine mere end 4.800 km er en af verdens længste floder, deler sig op i ni hovedforgreninger, inden vandet når havet, og flere hundreder mindre floder, som med lidt hjælp fra de lokale bønder når selv den fjernest liggende rismark. De mange store og mindre floder er livsvigtige for produktionen af ris, frugt og grønt.

Vi fortsætter til Can Tho. Vi har én overnatning i Can Tho.

Måltider: morgenmad og frokost.

Tidligt om morgenen sejler vi tidligt af sted til det flydende marked i Cai Rang, der er det 3. største marked i Mekong deltaet. Her handles primært med friske eksotiske frugter og grøntsager i alle afskygninger. En fantastisk og usædvanlig oplevelse er det at se, hvordan hele livet foregår på vandet.

Vi sejler tilbage til vores hotel, spiser morgenmad og har en længere køretur via Ho Chi Minh City til Vung Tau. Undervejs besøger vi Cao Dai templet.

Måltider: morgenmad og frokost.

Vung Tau har to store strande, som kaldes for Bag-stranden (Bãi Sau) og For-stranden (Bãi Trước), og har et mere tørt klima end resten af det sydlige Vietnam. Der er god tid til at nyde strandene.

Måltider: morgenmad.

I dag kører vi til rejselederens hjemby. Vi starter med en tur til det lokale marked, hvor der sælges forskellige varer, som vi ikke normalt ser i Danmark, især friske madvarer og grøntsager. Vi køber ind til eftermiddagens madlavning. På vej til rejselederens fødeby stopper vi ved en lille by og besøger et børnehjem, som støttes økonomisk af rejselederen og hans venner i Danmark.

Efter besøget kører vi videre til rejselederens landsby og går en lille rundtur. Tuyen vil guide os rundt og fortælle om hverdagslivet i landsbyen, om livet under Vietnam-krigen, hvor landsbyen blev hårdt ramt af konflikten, om livet efter krigen, som Tuyen har oplevet. Vi kommer til Tuyens barndomshjem og får en kop kaffe fra hans kaffe-plantage. Efter et kort besøg kører vi mod kysten. Vi kører over en bro til en ø, hvorfra vi sejler videre til en lokal flydende restaurant. Her spiser vi vores frokost. Vi får serveret de lækreste fiskeretter. På restauranten har vi muligheden for at tage en "siesta" i hængekøjerne.

Efter frokosten kører vi en rundtur på øen og derfra tilbage til rejselederens hjem, hvor vi starter vores madlavning. Vi får indblik i det vietnamesiske køkken og deres friske madvarer. Vi spiser de specialiteter, vi selv har været med til at lave. Efter den hyggelige middag og en indholdsrig dag, kører vi tilbage til vores hotel i Vung Tau.

Måltider: morgenmad og aftensmad.

Vi har dagen fri på egen hånd, ind til vi kører til Ho Chi Minh Citys lufthavn.

Måltider: Morgenmad.

Tidligt om morgenen lander vi i København.

Alle planlagte afgange

16 dage Pris Rejseleder Status Information
20. dec 19 til
4. jan 20
21.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Udsolgt Forespørg Jule og nytårs rejse
6. jan 20 til
21. jan 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
27. jan 20 til
11. feb 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
12. feb 20 til
27. feb 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
28. feb 20 til
14. mar 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
15. mar 20 til
30. mar 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
30. mar 20 til
14. apr 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse Påske
17. jul 20 til
1. aug 20
19.900 kr Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
26. sep 20 til
11. okt 20
Afventer pris Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
12. okt 20 til
27. okt 20
Afventer pris Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
28. okt 20 til
12. nov 20
Afventer pris Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
14. nov 20 til
29. nov 20
Afventer pris Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse
20. dec 20 til
4. jan 21
Afventer pris Tuyen Ngoc Nguyen Ledige pladser Bestil rejse Jule og nytårs rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede