Logo

Stammefolk i Vietnam

Natur og minoriteter højt mod nord

Hist oppe mod nord i Vietnam slår vejen en bugt - og åbenbarer maleriske landskaber, terrasserede rismarker, teplantager, grønne dale og forrevne kalkstensbjerge for os. Vi er på eventyr, ”off the beaten track”, øst for det mere kendte område Sapa, og tæt på grænsen til Kina. Provinserne hedder Ha Giang, Ban Kan og Lang Son, og de er kendetegnede ved at huse mange af Vietnams farverige minoriteter. Rejsen er sammensat af vores populære rejseleder i Vietnam, Tuyen Ngoc Nguyen.

På grænsen til Kina står vi foran det 30 meter høje vandfald Ban Gioc, som faktisk er verdens 4. største vandfald ved en grænse. Kun overgået af Iguazu, Victoria Falls og Niagara.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Vietnam
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

I nationalparken Ba Be sejler vi på søen af samme navn og er omkranset af spektakulære bjerge og jungle. Vi bor i et gæstehus ved søens bred, og værtsfamilien byder på middag med lokale specialiteter, akkompagneret af stærk risvin. 

Vi har vandringer i de smukke landskaber, og standser i små landsbyer, hvor vi b.la møder Dzao- og Tay-folket, besøger en skole og inviteres på te – og frokost.

Rejsen lægger ud i travle Hanoi med blandt andet mausoleet for Ho Chi Minh, Litteratur-templet og en tur i cykel-rickshaw. Og den slutter på Nam Cat, en ø i Lan Ha bugten, som er en del af Ha Long, hvor der er tid til at fordøje oplevelserne og måske sejle en tur i kajak, inden vi sætter kursen mod Danmark igen.

Højdepunkter:

  • Besøg i små landsbyer og hos minoriteter mellem rismarker og te-plantager
  • Den fantastiske Ha Giang provins i det nordlige Vietnam
  • Verdens 4. største vandfald ved grænsen til Kina – Ban Gioc
  • Sejltur på Ba Be søen
  • Afslapning på Nam Cat i Ha Long bugten

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi rejser fra Danmark mod Hanoi.

Straks efter ankomst til Hanoi kører vi til vores hotel og indkvarteres for de næste 2 nætter.

Senere tager vi på en cykel-rickshawtur gennem Hanois gamle bydel. Cykel-rickshaw er sådan set en cykel med privatchauffør. Der er plads til 2 personer foran, og bagved sidder vognmanden og træder til. Turen varer cirka 1 time.

Velkomstmiddag om aftenen på en restaurant.

Måltider: Middag

Morgenen er sat af til at opleve mere af Vietnams hovedstad. Ho Chi Minh er en faderfigur for det moderne Vietnam. Han stod i spidsen for frihedsbevægelsen, der fik Vietnam løsrevet fra Frankrig, og var præsident i det kommunistiske Nordvietnam frem til sin død i 1969. I dag er der i høj grad en kult omkring Ho Chi Minh, men også – fra eksilvietnamesere - kritik af hans enevældige styre. Han er på forsiden af Vietnams pengesedler, og hans balsamerede lig ligger i mausoleet, bygget netop på der, hvor han oplæste uafhængighedserklæringen i 1945. Vi ser både mausoleet og huset, han boede i.

Vi besøger også One Pillar pagoden, ”templet på én søjle”, der er bygget i 1049 af kejser Tong, som var barnløs og drømte, at guden Avalokiteshvara, siddende midt i en lotus-blomst, skænkede ham et barn. Kort tid efter giftede kejseren sig. Og nu skete der noget. Han fik en søn. Som tak opførte han et tempel på én søjle midt i en lotus-dam. Vi fortsætter til Etnografisk museum og til Litteratur-templet, der er opført i 1070.

Efter en sen frokost på en restaurant vender vi tilbage til hotellet. Resten af dagen kan bruges til at opleve Hanoi på egen hånd.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Vi kører ud af den travle hovedstad med kurs mod det nordligste hjørne af langstrakte Vietnam.

Vi skal til provinsen Ha Giang, som ligger helt op mod Kina. Det er en køretur på 320 km, og det første stykke følger vi Den røde flods delta. Jorden er frugtbar, og der dyrkes ris. Vi vil sikkert se folk arbejde i rismarkerne, inden vejen går opad, og vi passerer te-plantager i provinsen Tuyen Quang.

Her stopper vi for frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter gennem spektakulære landskaber til Ha Giang, som er den provins i Vietnam, der huser flest minoriteter.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel og indkvarterer os for de næste 2 nætter.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Vi starter dagen med en kort køretur på ca. 11 km til landsbyen Ha Thanh. Byen er bygget på pæle, og herfra begynder dagens vandring på ca. 16 km (5-6 timer). Ruten stiger svagt, og vi går gennem palmeskov, te-plantager og terrasserede rismarker. Vi når til en landsby der bebos af Black Dzao-folket. Vi besøger skolen og får indtryk af dagligdagen i den lille by inden frokosten, som er tilberedt af lokale produkter. Er en vandretur på 16 km for udfordrende, kan der arrangeres et alternativ ved henvendelse til os inden afrejse.

Efter endnu en landsby for Tay-folket når vi til bussen og kører tilbage til vores hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Formiddagen bringer os videre gennem det nordlige Vietnams varierede landskaber. Vi kører ud af Ha Giang og ind i Bac Kan, som er endnu en af Vietnams minoritetsrige provinser. Med foto-stop indlagt når vi frem til søen Ba Be og et privat gæstehus, der venter os med varm te, frokost – og indkvartering i 2 nætter.

Om eftermiddagen går vi på opdagelse i den lille landsby Pac Ngoi, inden værtsparret byder til middag med lokale specialiteter – og stærk risvin, der nok skal få os til at føle os hjemme.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Midt i nationalparken af samme navn ligger de tre sammenhængende søer Ba Be, og i dag oplever vi dem på et 6 timers krydstogt i motorbåd. Søerne er omkranset af høje kalkstensbjerge og jungle og anses for at være et nationalt natur-monument. Vietnameserne siger selv, søerne er så smukke som en akvareltegning.

Vi lægger til ved øen An Ma, og en kort vandring bringer os til en samling pæle-huse, hvor beboerne byder på grøn te og måske også ris-kage eller kogt sød kartoffel.

Middagen er tilbage i gæstehuset.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

En tidlig morgenmad giver os energi til at cykle 6 km langs Leng floden til hulerne Hua Ma. Her bruger vi lidt tid, inden vi skifter til bus og kører gennem bjergene, der giver os mange flotte udsigter.

Efter frokost i byen Can Bang fortsætter vi over passet Ma Phuc og når frem til vandfaldet Ban Gioc, der faktisk udgør grænsen mellem Vietnam og Kina. Vandfaldet er 30 meter højt, og for dem, der kan lide statistik, kan det oplyses, at Ban Gioc er verdens 4. største vandfald langs en grænse. Kun overgået af Iguazu, Niagara og Victoria Falls.

Hvis vejret tillader, er det muligt at tage en svømmetur i søen nedenfor faldet.

Indkvartering og middag på et hotel i nærheden.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

På vej tilbage gennem Vietnam passerer vi blandt andet 2 vigtige krigsmarker fra indokina-krigene, Dong Khe og That Khe. Her fandt et langvarigt slag sted i efteråret 1950, som endte med nederlag for den franske fremmedlegion.

Frokosten bliver i handelsbyen Lang Son, og om eftermiddagen besøger vi grotten Tam Thanh, der har århundredgammel poesi indgraveret i klipperne.

Indkvartering og middag på et hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Efter en tidlig morgenmad har vi 6 timer foran os i bus – så står vi ved Ha Long bugten, som er på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Ha Long betyder ”den Nedstigende Drage” og sagnet fortæller, at Jadekejseren beordrede dragen til at stige ned fra bjergene for at redde indbyggerne fra at blive invaderet. Dragens spyede ild, hvorved små jadestykker forvandledes til de klipper og kalkstensformationer, der udsmykker bugten som 1.600 små bitte øer.

Vi sejler med færgen fra Hai Phong ud i Lan Ha bugten, en del af Ha Long, til øen Cat Ba, en sejltur på ca. 30 min. Efter en kort køretur stiger vi om bord på en anden båd og sejler godt 3 timer til øen Nam Cat. Vi spiser vores frokost om bord på båden og nyder den flotte sejltur.

Vi nyder resten af dagen på Nam Cat.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Dagen er til fri disposition på Nam Cat og kan b.la. bruges på en tur i kajak.

Vi spiser afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag

Vi nyder øen før vi kører til Hanoi for at flyve tilbage til Danmark.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os