Logo

Tuyens Vietnam

På opdagelse i det ukendte Indokina

I det nordlige Vietnam ligger nogle af landets smukkeste landsbyer. Vi bor hos familier i 3 dage og går på daglige oplevelser, omgivet af rismarker og karstbjerge. I det sydlige Vietnam ligger guidens hjemby. Vi spiser sammen med dem og får indtryk af tilværelsen på landet i Vietnam.

Fælles for begge steder er, at de ligger langt væk fra turismens hovedstrøg. De er udvalgt af vores guide i Vietnam, Tuyen Ngoc Nguyen, og giver dermed rundrejsen en stærkt personlig karakter. Vi lægger ud i hovedstaden Hanoi, som er en by, Tuyen holder meget af. Vi sejler også i junke i den fantastiske Ha Long bugt.

Se dagsprogram
Regioner: Asien
Lande: Vietnam
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Ind imellem disse to højdepunkter kører vi til Pu Luong provinsen og indkvarteres hos familier, der har små homestays. De sørger også for måltiderne, som bliver eksotiske og typiske for egnen.

Selve køreturen til Pu Luong er flot – og historisk. Vi kører ad Ho Chi Minh Road. Det er den asfalterede udgave af Hop Chi Minh stien, som Vietcong-guerillaerne brugte under Vietnam-krigen.

Med fly kommer vi fra Hanoi til Saigon, landets mest moderne by. Vi sejler i det mægtige Mekong-delta, oplever flydende markeder og bor på hotel på en ø midt i deltaet. En cykeltur på 10 km bringer os blandt andet forbi en frugtplantage, inden vi slutter af i Tuyens fødeby. På en tur rundt i byen fortæller han om sin opvækst og om, hvordan livet var under borgerkrigen i Vietnam. Afskedsmiddagen tager vi sammen med Tuyens familie.

Rejseleder, Tuyen Ngoc Nguyen, er født i Vietnam, men har boet i Danmark i mange år, inden han flyttede tilbage til Vietnam og overtog en kaffeplantage. Han taler flydende dansk.

Se rejsedeltager Jens Thybos flotte billeder fra rejsen i august 2018 - klik her

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi starter rejsen mod Tuyens Vietnam med afrejse fra Kastrup.

Efter ankomst kører vi ind til Hanoi. Vi begynder rejsen med en spadseretur til den smukke Hoan Kiem sø, der ligger centralt i den gamle bydel. Vi krydser den røde træbro og besøger Ngoc Son templet.

Senere tager vi en kort cykel-rickshawtur gennem midtbyens fascinerende gader. Cykel-rickshaw er sådan set en cykel med privatchauffør.  Der er plads til 1 person foran. Bagved sidder vognmanden og træder til!

Vi har to overnatninger i Hanoi.

Måltider: Forplejning på fly og Aftensmad

Morgenen er sat af til at opleve mere af Vietnams hovedstad. Ho Chi Minh er en faderfigur for det moderne Vietnam. Han stod i spidsen for frihedsbevægelsen, der fik Vietnam løsrevet fra Frankrig, og var præsident i det kommunistiske Nordvietnam frem til sin død i 1969. I dag er der i høj grad en kult omkring Ho Chi Minh, men også – fra eksilvietnamesere - kritik af hans enevældige styre. Han er på forsiden af Vietnams pengesedler, og hans balsamerede lig ligger i mausoleet, bygget netop på der, hvor han oplæste uafhængighedserklæringen i 1945. Vi ser både mausoleet og huset, han boede i.

Vi besøger også One Pillar pagoden, ”templet på én søjle”, der er bygget i 1049 af kejser Tong, som var barnløs og drømte, at guden Avalokiteshvara, siddende midt i en lotus-blomst, skænkede ham et barn. Kort tid efter giftede kejseren sig. Og nu skete der noget. Han fik en søn. Som tak opførte han et tempel på én søjle midt i en lotus-dam.

Vi fortsætter til Litteratur-templet, der er opført i 1070. Det blev dedikeret til Konfutse, og blev landets første universitet, der uddannede landets elite. Det er bygget op som en Pandoras æske, og først efter den femte port er man inde i det inderste.

Vi fortsætter til Etnografisk museum, hvor vi bl.a. oplever Vietnams berømte vanddukketeater, der opstod for mange hundrede år siden i en dam i en landsby. Scenen er vandoverfladen, og dukkerne føres med en sindrigt system af bambusstænger af dukkeførere, der står i vand til livet. Hvordan? Det er en velbevaret hemmelighed. Bønder pløjer, og fiskere fisker, mens slanger og fabeldyr gør utrolige krumspring.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Inden vi forlader Hanoi, pakker vi om, således vi medbringer hvad vi skal bruge de næste 3 dage.
Resten af bagagen efterlader vi på hotellet.

Vi kører ad Ho Chi Minh Road, gennem spektakulære bjerglandskaber og rismarker.  Vejen er asfalteret. Under borgerkrigen var det en sti –men en velkendt sti, for alverdens medier henviste ofte til Ho Chi Minh stien, som blev benyttet af Vietcong-soldaterne.   Vi spiser frokost undervejs.

Om eftermiddagen når vi frem til landsbyen Hin, som ligger mellem stejle karstbjerge og rismarker i Pu Luong provinsen. Det er måske en af de smukkeste landsbyer i Vietnam.

Vi overnatter på ”homestay” i Kho Muong. Alle sover i et stort rum, på madrasser med myggenet. Mange ”homestay” er lavet som en etage oven på familiens hus. Det er også familierne, der laver middag til os. De serverer lokale retter, som er typiske for egnen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

De næste 2 dage vandrer vi 6-8 timer / 14-16 km om dagen. Der kuperet terræn og en sværhedsgrad på 2/3 vandrestøvler. Enkelte steder er der en stejl stigning, typisk over en strækning på 200-300 meter.

I dag vandrer vi ad mindre stier. Undervejs er der mindre højde-stigninger og vi krydser også nogle små vandløb. Vi går mellem kalkstensbjerge og regnskov. Frokosten nyder vi undervejs.

Vi fortsætter til Hieu, en lille landsby med kun ca. 30 huse. Her bor den etniske Tay gruppe, der lever af at dyrke ris og jagt i bjergene. Vi spiser aftensmad i Hien og overnatter på ”homestay”.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi forlader Hieu landsbyen og går dybere ind i Pu Luong Nature Reserve. Selv om vi er på et lille område, så er naturen meget afvekslende. De syn, der møder os, ligner ikke hinanden. Frokost tager vi undervejs.

Efter frokost fortsætter vi gennem den smukke landsby Ba og videre til landsbyen Son. Dagen afsluttes i Son, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på” homestay”.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi kører mod byen Ninh Binh og spiser frokost. Herefter tager vi til Tam Coc, også kaldet ”Ha Long på land” hvor vi ror mellem kalkstens bjerge, rismarker, gamle templer - og gennem Tam Coc grotten.

Fra Tam Coc cykler vi en tur på ca. 10 km og besøger b.la. Bich Dong, som er en samling huletempler, der ligger i forskellige niveauer.

Overnatning i bungalows på mindre resort i Ninh Binh.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Efter morgenmaden kører vi til Halong bugten for at gå om bord i vores junke båd. Vi befinder os nu i en meget smuk del af Nordvietnam, som for nyligt er kommet med i UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Ha Long betyder ”Den Nedstigende Drage” og sagnet fortæller, at Jadekejseren beordrede dragen til at stige ned fra bjergene for at redde indbyggerne fra at blive invaderet. Dragen spyede ild, hvorved små jadestykker forvandledes til de klipper og kalkstensformationer, der udsmykker bugten som små bitte øer.

Vi sejler i en junke båd gennem Ha Long bugten med dens utallige øer.  Frokosten er om bord, og hele eftermiddagen sejler vi i den eventyrlige bugt. Eventuelt tager vi en dukkert. Vi går i mindre både og sejler b.la. ind i en smuk lagune.

Om aftenen kaster vi anker for natten, nyder middagen og falder i søvn til lyden af Ha Long bugtens bølger.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi kan vælge at stå tidligt op og nyde den flotte solopgang.

Efter morgenmaden har vi endnu et par timer til at nyde Ha Long. Kl. cirka 11 går vi fra borde, og kører til Hanoi for at tage flyet til Saigon. Efter ankomsten har vi lidt tid på egen hånd og herefter spiser vi middag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Saigon - eller som byen hedder nu: Ho Chi Minh City - er Vietnams største og mest moderne by.
Her er trafik, shopping centre, pagoder, unge skønheder på skinnende Honda Dreams, stemningsfyldte fortovscafeer og traditionelle markeder. Vi tager på byrundtur og besøger krigsmuseet, Notre Dame katedralen, det gamle posthus, præsidentpaladset, den kinesiske bydel samt Thien Hau templet.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Efter morgenmaden kører vi til Cu Chi tunnelerne, knap 2 timers kørsel nordvest for byen. Tunnelsystemet blev bygget under Vietnam-krigen af de vietnamesiske kommunister. Mange soldater og kommunistiske ledere levede i dette system af tunneler i perioder af Vietnamkrigen. USA's og Sydvietnams hære var ude af stand til at ødelægge det.

Tunnelsystemet, der rummede hospitalsstuer, køkkener, mødelokaler og ammunitionslagre er over 250 km langt og nogle steder i 3 etager. Tunnelerne var gravet i mellem 4-10 meters dybde, hvilket var nok til at bære vægten af 50 tons store tanks og tilstrækkeligt til ikke at blive ødelægge af de store 200-punds bomber. Vi guides rundt i forskellige afdelinger, så vi får et indtryk af det gennemtænkte netværk af tunneller.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi kører til Cai Be, der er kendt for sit flydende marked. Det oplever vi i morgen. Ved ankomsten til Cai Be passeres det smukke Cao Dai tempel, som gør stort indtryk på de fleste. Vi fortsætter ned til kajen og går ombord i en mindre træbåd med stole og sejler til Mekong Lodge, hvor frokosten serveres.

Midt på eftermiddagen tager vi cyklerne til Tan Phong, en lille ø i Mekong deltaet. Vi følger de asfalterede veje, cykler ca. 2 timer (10km) og besøger en mindre ​​frugtplantage og smager på forskellige frugter.

På hotellet viser kokken os hvordan forskellige vietnamesiske retter tilberedes. Herefter spiser vi aftensmad. Overnatning på Mekong Lodge.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Morgenbuffet på hotellet, hvorpå vi sejler på Mekong-floden. Fra båden kan vi opleve, hvordan livet leves langs deltaet. Deltaet er på størrelse med Danmark, et kæmpestort fladt og gennemskåret areal, hvor mægtige Mekong splitter sig op i mange forgreninger og forvandler området til en verden af vand. Mekong-floden, som med sine mere end 4.800 km er en af verdens længste floder, deler sig op i ni hovedforgreninger, inden vandet når havet, og flere hundreder mindre floder, som med lidt hjælp fra de lokale bønder når selv den fjernest liggende rismark. De mange store og mindre floder er livsvigtige for produktionen af ris, frugt og grønt.

Vi forlader skibet og besøger bl.a. det flydende marked, og det er en fantastisk og usædvanlig oplevelse at se, hvordan hele livet foregår på vandet.  Vi tager også forbi en lille familieejet fabrik, hvor de fremstiller karameller, ris-popcorn og ris-brandevin.

Herefter ror vi gennem en mindre kanal. Bussen venter og kører os tilbage til Saigon, hvor vi spiser frokost før vi tager videre til Tuyens hjemby Lang Cat i Vung Tau provinsen.

Vi bor på familiens motel, der ejes af Tuyens søster – det ligger blot ca. 400 m fra Tuyens hjem.
Motellet har 12 værelser. Alle værelser er rene og pæne og med eget toilet og bad.

Motellet er omgivet af en lille frugtplantage.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

På det lokale marked møder vi Tuyens svigerinde. Sammen handler vi ind til vores aftensmad. Hun sætter os ind i det vietnamesiske køkken, dets brug af friske madvarer og krydderier.

Vi fortsætter til et børnehjem, som støttes økonomisk af rejselederen og hans venner i Danmark. Det er et besøg, der ofte efterlader et stort indtryk.

Efter besøget på børnehjemmet kører vi mod kysten. Vi sejler ud til en flydende restaurant, hvor vi kan vælge at tage frokost, som er på egen hånd i dag. Den koster mellem 60 og 80 kr, og restauranten serverer blandt andet lækre fiskeretter.

Bagefter er det muligt at tage en "siesta" i en af hængekøjerne på restauranten. Man kan også nyde naturen, inden vi kører tilbage til Tuyens landsby. Tuyen guider os rundt og fortæller om hverdagslivet i landsbyen, om livet under Vietnam-krigen, hvor landsbyen blev hårdt ramt af konflikten, om livet efter krigen, som Tuyen har selv oplevet.

Vi slutter eftermiddagen af med kaffe fra Tuyens kaffeplantage. Vi laver mad sammen med Tuyens familie og nyder afskedsmiddagen sammen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Formiddagen er fri inden vi kører mod Saigon og lufthavnen for at påbegynde hjemrejsen.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Tidligt om morgenen lander vi i København.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede